-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgqjx
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #31151 üzenetére
Ez volt a kérdésem.
Szerintem semennyit, de ugye nem erről beszéltem, tehát nem kapcsolódik az eredeti felvetésemhez.
-
lumpy92
aktív tag
DeliveryExtraCosts
BBC-s cikk. Engem elégge sokkoltak a benne szereplő díjtételek (külföldi rendelés UK-ba), illetve nem is értem, hogy most ez honnan jön.[ Szerkesztve ]
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
instantwater
addikt
válasz lumpy92 #31153 üzenetére
Korábban írtam, hogy pl az Aliexpress már vásárláskor felszámítja a 20% UK VATot.
Elég meredek áremelés.Erősen gondolkodom, hogy a ráérős filléres vackokat (kijelzőfólia, USB kábel, adapterek, stb) Magyarországra rendelem, ha nincs rá valami VAT-nál is drágább posta, aztán amikor ott járok családot látogatni, akkor begyűjtöm őket.
-
zone
őstag
válasz lumpy92 #31153 üzenetére
Én is épp tegnap láttam ezt a videót: [link]
A lényege: a webáruházában inkább letiltja az UK-ba szállítást, mintsem szórakozzon az angol adószám kikérésével meg a negyedévese adóutalással az angol államnak. Közrejátszott az is, hogy több csomagját is elvesztette már a nemzetközi postával.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
rgqjx
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #31154 üzenetére
Kezdem elveszteni a fonalat. Ne nekem kelljen kitalálnom, hogy mit szeretnél mondani. Feltételezem nagy fiú vagy már. Szedd össze a gondolataidat és írd le ha szeretnéd a témát tovább vinni, vagy valamit a tudtomra adni. Majd te kikeresed szépen és közzéteszed, ha szükségét érzed. Ne raboljuk egymás idejét feleslegesen. Köszi. -
Mercutio_
félisten
Szakik!
Nyelvtanulós topicban felmerült, hogy a nyelvtanfolyami tankönyvek, tananyagok általában (közép)iskolásoknak íródnak, ezért felnőttek számára kevésbé segítik a nyelvtanulást, nem kötnek le, gyermetegek, unalmasak.
Kérdés: Ha jól emlékszem régebben volt támogatott nyelvképzés külföldi munkavállalóknak (bevándorlóknak?) Angliában, az vajon milyen anyag lehet, hogy épül fel, mennyire használható? Van erről valakinek infója?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #31160 üzenetére
Nekem az problémám, hogy néha az érettségit várják ha megpályázok egy állást. De ha még le is fordítattom, nem angolból érettségiztem, hanem németből. De közben egyetemre járok (ami STEM irányzat-> matekom sem középiskolai szint), nyilván megugrom a GCSE szintet, vagy többet. Emiatt nem akarok vizsgázni.
Szerintem megpróbálok kérni az egyetemtől valami oklevelet. Vagy lehet olyat, GCSE csak vizsga?Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Beaumont
aktív tag
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
callmeakos
veterán
válasz instantwater #31164 üzenetére
Szerintem többen vannak mint gondolnánk. Ősszel is volt nem egy volt kollégám, akinek magyaráztam mit kell csinálnia, meg mutogattam a több mint egy éves levelet a Govermenttől mert nem tudták mi ez vagy elfelejtették.
De ez a pénzt adunk csak menjél hazafele program is nettó érdekes. Milyen büszkén hírdette Boris még annó hogy jaj nem kell félni, támogatjuk mi a bevándorlókat nem kell félni, ehhez képest meg arra ösztönzik a népet hogy kotri haza és még pénzt is kapnak érte.All→M8
-
Apollyon
Korrektor
válasz callmeakos #31166 üzenetére
Szerintem a universal credit miatt lehet, mert sokan megigényelték ami az itteni munkakeresési segély. Ahelyett, hogy még fél évig vagy egy évig vagy még tovább fizetgetnék a nagy népnek ezt a segélyt, még az is jobban megéri, ha kifizetik a repjegyet + 2K font és hazamennek. Ugyanis már valszeg eldöntötték előre, hogy még sokáig lesz lockdown...
Ami erről eszembe jut, az a valamikor tizenévvel ezelőtt történt eset, amikor a csipszik mentek ki svédbe, aztán ott csöveztek az utcákon meg rombolták a morált, és a svéd kormány inkább kifizette nekik a hazafele repjegyet, csak tűnjenek el...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
tildy
nagyúr
válasz instantwater #31164 üzenetére
Igen, létezik. Mi sem csináltuk meg oké, van brit állampolgárságunk DE a gyerekem sincs anyakönyvezve még, egyelőre ő is hontalan.
Amúgy azon gondolkodok, mi lesz, ah eu-s útlevéllel utaznánk épp be. Settled státuszunk nincs, cseszegethetnek. De semmi semmi se kötelez, hogy a brittel jöjjünk."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Mercutio_
félisten
-
tildy
nagyúr
válasz Mercutio_ #31172 üzenetére
Azért, mert 3 gyerekkel fogok többször is egyedül utazni. Azért. És 4 útlevél még elfér az övtáskámba, 8 már nem. Hogy egyik, meg másik irányba is
jóideális legyen. MEg még nézzem is jót adtam-e oda. Jelen esetben a magyar útlevél eu-n belül többet tér, mint a brit."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #31173 üzenetére
és sh4d0w : Igen, az vagyok. De az Eu-n belül eu-s útlevél jobb. Mostanában az eu-s útlevéllel érlkkezőktől elkezdték azt kérni, hogy mutassák meg, hogy settled a státuszuk. Egyrészt nem tehetnék, mert június 30-ig nem kötelező, másrészt meg oda van írva a settled státuszról szóló levélbe, hogy nem proof of the settlement...
ÉS egyébként is, nem kötelező UK-be brit útlevéllel jönni, ha nagyon akarnak , ellenőrizzenek le. Emiatt a hülyeség miatt most mehetünk fejenként két útlevéllel, mert Magyarországra beutazni a magyarral lesz jobb, ide meg UK? Mindezt 3 kicsi gyerekkel?
Nem hinném, hogy külföldi útlevél esetén ne tudnának utánam keresni, ha a hmrc is tudta napra pontosan , melyik nap jöttem be az országba.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
instantwater
addikt
Nyilván mivel kettős állampolgár vagy, így nem veheted igénybe, és valószínűleg nem is akarnád igénybevenni.
Tényleg nem értem ki tudja ezt igénybe venni, hiszen Jan 1-től illegális mindenki akinek nincs valami jogalapja az ott tartózkodásra. Akár settled státusz akár vízum, brit állampolgárság, stb.
-
instantwater
addikt
Én a jövőre gondolva befektetésként fogtam fel az állampolgárságot.
Az az 1-2000 Font 10-20-30 év múlva semmit nem fog érni amibe tavaly került nekem, viszont a jövőben jól jöhet egy második útlevél, most még nem ismert okból.
Sokat változik a világ. Inkább legyen most kidobott pénz, mint később egy nagyon drága elszalasztott lehetőség amihez Brit állampolgársággal lehet hozzájutni.Amire van lehetőség, azt meg kell ragadni.
Ahogy a Nomad Capitalist mondja: Citizenship insurance.
Sosem tudhatod mikor gurul el a gyógyszer valamelyik ország vezetésénél, és nagyon sokat fog számítani az a darab papír.
Hányszor volt már ilyen a történelem során. -
tildy
nagyúr
válasz sh4d0w #31177 üzenetére
Ez attól függ, milyen módon utazom. Igen, határátlépésnél repülő esetén nem úgy megye, de ha autóval, akkor Dover után már igen.
Nem értem, miért van nekem, mint brit állampolgárnak kevesebb jogom EU-s útlevéllel bejönni, mint egy szimpla turistának. Mi kötelez rá, hogy brit útlevéllel jöjjek be?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
instantwater
addikt
-
őstag
válasz instantwater #31182 üzenetére
Egyebkent, most meg utlevel sem kell a belepeshez Ugyan ugy lehet menni egyelore Szemelyi igazolvannyal is.
-
őstag
válasz instantwater #31184 üzenetére
Nem Parom most volt UK-HUN csomagszallitason. Szombaton lepte at a hatart ID-val ment oda vissza.
Nem talatuk meg az utlevelet[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz instantwater #31186 üzenetére
Igen, mi is vissza akartuk mondani az utat, mondvan nem talaljuk az utlevelet. A fonoke mondta, hogy meg jo az ID. Kicsit felt a hatarnal, de nem volt gond:)
-
Mercutio_
félisten
válasz instantwater #31182 üzenetére
Azért,hogy aztán megjelenhessen a határátkelő blogon a történet
fojtviki: jól értem cég alkalmazottjaként szállított csomagot (járművel)?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
instantwater
addikt
Mit tudni erről a belengetett őrületről, hogy azt tervezik, hogy nem lehet ELHAGYNI az országot csak nyomós indokkal?
Miért fáj nekik, ha valaki elmegy?
Számomra ez nem csak kontraproduktív, de még a józan észnek is ellentmond. -
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #31181 üzenetére
Nem érted ? Egyedül szoktam a gyerekekkel utazni. Általában ovtaskaban tartom, ahol 3-4 lazán elfér . 8 már nem. Ha utaztal már egyedül 3 , 6 éven aluli gyerekkel ajánlom próbáld ki, hogy viszed mindet keresgeted melyik határon mit mutass.
Mondjuk nem tudom mennyire nézik , ugyanaz az útlevél szám van-e a repjegyhez rendelve .[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Snoop-y
veterán
Szerintem tulkomplikalod. En inkabb vennek egy nagyobb taskat mint, hogy a hataron szopassanak es bizonygassam, hogy de britt vagyok csak most epp xy allam utlevele van nalam.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
tildy
nagyúr
Elvileg nem, gyakorlatilag meg
-
instantwater
addikt
Ment valaki mostanában Eurotunnelen Angliába?
Mennyire komolyan kérik a tesztet?
Mert viccnek elég rossz, hogy teszt is és karantén is. -
Apollyon
Korrektor
válasz instantwater #31198 üzenetére
Mert viccnek elég rossz, hogy teszt is és karantén is.
Ilyen agymenés a Borisz rezsim előtt is előfordult már, vagy csak most akarnak Britisztánt csinálni UK-ből?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest