- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Gondolom Németből hozzák. Tekintve, hogy itthon csak náluk kapható. Ha gondolod átvétel előtt kérdezz rá MSI-nél (és a boltnál) a garancia mikéntjére, már ha érdekel ilyen apróság egy alsó hangon legalább 280e Ft-os gépnél De amúgy kívánom, hogy semmi baja ne legyen, teljesítményben persze rendben van (nálam ez mára másodlagos/harmadlagos szempont).
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz stratova #149 üzenetére
Igen csak A6-os dupla áron, mint egy B-s intel gép DGPU-val.
Ugyanaz van, mint anno llanonál. Kevés típus, a leggyengébb APU-k kerülnek notikba, szarul összerakott konfigok drágán. Noti gyártó szinten nyírja ki az IntelAmi komolyabb VGA-s az az Y sorozat nem a G-s és 250k-nál kezdődik az áruk, ezért nagyo n durva ez a 130 körüli ár. a B9x0-ás Pentiumokkal DGPU-val sajna jól megszívatták az AMD-t még a llanos gépeknél is olcsóbbak /gyorsabbak.
-
Prof
addikt
válasz wiggen123 #153 üzenetére
Ja én meg egy sandy + DPGU fele kacsingatok. A noti gyártók megint jól elcseszték a konfigokat és a vicc hogy pont AMD-s 7670M-es notik is verik ár/teljesítményben.
Amivel megérné a Trinity az a Dual Graphics, ha működne rendesen a mikrostutter teljesen elhanyagolható. De sajnos önmagában nem tud versenyezni árban a Sandy+DGPU párossal. -
icons
addikt
Én is náluk vettem egy hónapja olyan gépet, amit sehol máshol nem lehetett kapni az országban (de csak mert kifutó termék volt. Ők mégis be tudták nekem hozni).
A billentyűzete magyar, ráadásul sokgombos, de egyértelműen nem teljesen eredeti. Ez vagy azért van, mert ezt így adják (az ékezetes betűk kisebbek a gombok közepén), vagy újramatricázták. Bármelyik eset legyen, ha jól tudom, ez a garanciát nem érinti. Nekem is két évet mondtak. 8 napig még hozzájuk kell visszavinni, utána a Magyarországi Acer-hez (4830TGről van szó). De én gondolkodom egy szuper-multi-mega-ultimate garanciabővítésen, ami 30ezer forint, de Európán belül bárhol érvényes, és kifényesítik a popódat érte (postaköltséget állják, előrevesznek a szervízben, folyamatosan követheted, éppen hol jár a notid, stb)(#155) Prof
Én is két hónapot vártam, hátha kijön már valami értékelhető gép, de a jó öreg sandy + dgpu páros lett a nyerő. IB-ből nem adtak ki olyat, ami tetszett volna, Trinityre vártam még, de azt hiszem nem kell tovább ragozni -
RA541
csendes tag
Úgy látom nem csak én untam meg a várakozást.
Ma reggel megrendeltem egy z580-at.Kár, hogy nem matt képernyős.
[ Szerkesztve ]
-
RA541
csendes tag
Az Intel HD4000 miatt választottam azt. Ha lenne ivy i3 akkor azzal venném, de nincs.
Így 8 giga rammal nézve nem sokkal drágább, az általad említett samsungnál.
Csak az a fránya fényes kijelző ne lenne, na mind1.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=24015&category_id=1344&option=com_virtuemart&Itemid=27
Első BEFUTÓ
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Kezd elfogyni a türelmem Veszek egy hp g6 2018-ast és pakolok bele egy 128-as SSD-t illetve 2*8 Gb 1600-as RAM-ot. A10-4600 + 7670 1GB Hmm lehet nem lesz rossz.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
RA541
csendes tag
válasz vodkaboy22 #167 üzenetére
Már ilyet is lehet kapni, igaz csak a8-cal.
-
HBO2
tag
nem rossz, de akkor már A10-el inkább!
Asus K53-TA - iPhone 6s plus 64 GB - WayteQ xTAB-8Q
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #166 üzenetére
VÉGRE egy laptop amiben nincsen dvga!
Nem értem miért kell trinity mellé dvga, alig gyorsabb vele a tesztek alapján, a beépítettnél alig gyorsabbakat pakolnak beléjük, csak növelik az árat, fogyasztást, súlyt.. -
vodkaboy22
addikt
Na 2 napos használat után nagyon bejőn ez a kis HP
Hp g6 2018 A10-4600 7670 1GB 16GB1600Mhz ram Corsair force 3 ssd
Linux mint-et azonnal felraktam rá aksiról így 5,5 órát nyomta nekem tegnap a munkahelyen!
A gép nagyon gyors CAD véges elemes számításnál egyszerűen villám...Winfos 7 alatt viszont kezdödik a feketébb leves honlapról letöltött driverek fele nem működik... köztük a wifi... (pedigverzio számra eggyező winfost raktam fel a gyárihoz képest...) Ez van na majd megpróbálom más winfossal
Addig is
Csak, hogy ne féljetek a játék gyártók is tudnak mit kezdeni a crossfire-el
Skyrim 7660g -vel 33fps 7660g+7670 52fps...
Diablo 3 hasonló 1,6-1,8 szoros gyorsulás figyelhető meg
Borderlands már 29fps 7660gvel és 38fps 7660g+7670-el.
Majd csinálok több tesztet eddig erre futotta.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
stratova
veterán
válasz vodkaboy22 #172 üzenetére
Jól hangzik, mikroszaggatást vagy bármilyen problémát tapasztaltál Dual Graphics módban?
-
Prof
addikt
válasz vodkaboy22 #172 üzenetére
Jól hangzik, csak kár hogy rendes matt képernyővel nem hoztak ki trinity DG-s gépet, így ma megyek az ivy-s új notimért.
-
vodkaboy22
addikt
válasz stratova #173 üzenetére
Nem tapasztaltam. Bár éppen most egy 2 perce futó véges elemes analizist futtat és a 16 gb ram majdnem megtelt De így is 65 fokon kegyeg mind a APU és a DGPU is ... pedig levannak terhelve....
Tegnap jó pár óra skyrim után teljesen megvoltam vele elégedve natív felbontás high mellett semmi szakadás vagy hasonló fraps szerint min 32 fps avg 44 max 90 .... ami nem rossz.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Ha ennyire fontos a matt kijelző akkor csak azt tudom mondani, hogy mint én a + ramot te vegyél egy olyat bele 15'6-os matt kijelzo full HD felbontással sem több 40k-nál és akkor az eredetit beszámítva az alap notit kihoztad volna a monitorral 210-ben...
-
Prof
addikt
válasz vodkaboy22 #176 üzenetére
A legfontosabb egy gépben az interface-i mivel azzal vagy kapcsolatban - képernyő, billentyűzet, tapipad egy notinál. Netezésre, szövegszereksztésre már egy 5 éves noti is bőven sok volt.
Ne hogy már veszek egy notit majd 200k-ért és még a kijelzőt vadásszak hozzá a netről .
Akkor inkább ivy + dpgu. Samsung Np350V5C lesz 7670m-el.Szerintem 15colra fullhd tök felesleges és csak aranyárban van olyan vga ami élvezhető fpst hoz ekkora felbontásban.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Csak egy példa volt mer én speciel pont gondoltam, hogy szerzek hozzá egyet 1300*700 -as matt kijelzőt nekem (kapcsolattal) és a gyári beszámításával 20k-ba fog csak fájni...
-
stratova
veterán
válasz vodkaboy22 #178 üzenetére
Engem zavarna, hogy ugrik a gari. De akinek annyira nem sürgős, később alternatíva lehet a Probook 4545s A8-4500M+HD7650M kombó.
-
-
stratova
veterán
válasz vodkaboy22 #181 üzenetére
Ezt jó tudni.
-
válasz vodkaboy22 #181 üzenetére
Magyarországon mennyi idő szerezni egy ilyet?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
vodkaboy22
addikt
Milyet ? A laptopra reggel adtam le a rendelést felhívtam a boltot délután már át is vettem... A monitor pedig úgy szintén van raktáron akár holnap beletehetném csak elkell bkvnom érte...
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #175 üzenetére
Na kitartóbb tesztelés
Stalker COP DX11 mód HIGH beállítások stabil 28-32 fps amint kapcsolok nagyobb antialisinget az fps látszólag megmarad de microszaggatásokkal lesz teli 10-15 másodpercenként...
Skyrim high de csak 2* antialising mert ugyanez a jellenség lép fel amúgy 35-45 fps
Fallout 3 new vegas high minden 55-60 fps stabil 8* antialising
Diablo 3 HIGH 35-40 fps
Borderlands HIGH 40 fps de 8* antialisinget nem bírja csak 4*eset.
APU + DGPU egységesen 75-80 fokra melegszik de a szobában is van 30 fok... és a billenytűzet bal felső széle (ahol a hűtés van) is rendesen átmelegszik.
A rendszerről
APU A10
7670m 1GB
2*8 GB Kingston 1600Mhz
Corsair Force 3 120Gb SSD
Asus xonar U1 sound
win 7 sp1 home premium
3dmark 06 nem indul... lefagy indulásnál...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bob011
aktív tag
válasz vodkaboy22 #185 üzenetére
Full hd videó vagy netezés/általános használat mellett mennyire teker a ventilátor?
-
KISDUCK
addikt
Net mellett alig megy. HD videóból csak rövid teszt csomagot néztem még ami a ph-ra van feltöltve, de az se izzasztja a rendszert. A szellőző nyílás net mellett tartja a szobahőmérsékletet nálam és bal kéz alatt sem melegszik a gép. Ahogy észrevettem eddig csak dual graphicsnál melegszik fel a gép jelentősen és inkább ott duruzsol a venti. A processzorba integrált gpu használata közben játék közbe sem melegszik nálam, bár nem terhelem az IGP-t Crysys 2-vel.
-
vodkaboy22
addikt
Egyetértek, de azért szimplán cpu terheléssel is fel lehet melegíteni, de ez általános felhasználás mellett nem jelen meg. (PRIME 30 perc után proci stabil 88 fokon volt és a venti járt vagy 35-40 dB-el)
-
KISDUCK
addikt
válasz vodkaboy22 #188 üzenetére
Én csak otthonra vettem a gépet, netezni, filmezni, zenézni és főképp játszani. Nekem mondjuk a processzor le lett tekerve 1,4GHz-re, ha szükséges a nagyobb teljesítmény úgyis visszatekerem, de ahogy észrevettem még játékokhoz is elég a legtöbbször a minimum órajel.
Aki azon gondolkozik, hogy ennyiből még az A8-s változat is elég otthoni célra az gondolja meg jól, mert "jóval" gyengébb annak a grafikus magja, persze ez inkább azokat érinti akik játékra veszik.
-
wiggen123
senior tag
Lenovo ThinkPad Edge E535
A8-4500M + AMD Radeon 7670M
matt kijelző
[link]
Pofás ára van.Sometimes you win, sometimes you learn.
-
stratova
veterán
válasz wiggen123 #190 üzenetére
Lassan csak befut a 14"-os kis tesó TP Edge 435 is:
A8-4500M (végre A8) + HD 7470M DDR3 (ez utóbbinak sok értelmét nem látom)
matt kijelző[ Szerkesztve ]
-
HBO2
tag
Hát nem nagyon sorakoznak itt a gépek!
-
stratova
veterán
Sőt a legprofibb Llano-s gép a Probook 6465b LY432EA is egyre kevesebb helyen kapható, csak a mostani Samsung Series 5 teszt miatt bukkantam rá megint a típusra a kínálatot böngészve. Intellel ez a kiszerelés minimum +20.000 Ft - többek közt ez is az oka a gyér Trinity-s kínálatnak.
Már ha SB-vel lehetne még kapni (500 GB 7200 rpm, HD 6470M [6520G ellenében], 3G, Win7 Pro 64, 3 év el- és visszaszállításos világ garncia). Ha felfuttatták az Ivy kínálatot talán majd kapunk hasonlót a témában szereplő APU-val.[ Szerkesztve ]
-
HBO2
tag
Én beneveznék egy ilyen HP Pavilion g6-2018sh-ra, csak win nélkül.
Szerintetek lesz oprendszer nélküli változata is?Asus K53-TA - iPhone 6s plus 64 GB - WayteQ xTAB-8Q
-
vodkaboy22
addikt
Szerintem nem, ha alapból a hátlapon van egy kis keret a winfos matricának...
No meg ha a winyot kapásból előparticiónálva kaptam
Hp recovery partio 20gb
Hp tools particio 5gb
Windows back particio 10gb
és a maradék a windows....
750gb winyon...
Első dolgom volt, hogy legyaluljam az egészet és helyére ssd-t tegyek... a winyot meg a dvd player helyére egy adapterrel.
SSD linux ment most meg testelés miatt win8 is.
Első észrevétel win8-al a ventit mindig legalább 50% járatja... tehát folyton zajol kicsit... De legalább hűvös a rendszer APU 44 -50 fok körül a gép mindenhol kellemes 25 fok lehet mer nincs egy meleg pontja se. De van hangja... EZ érdekes lehet lesz megoldása de addig fura.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
HBO2
tag
proci sebességgel meg vagy elégedve? nekem A6-os lliano van de nincs vele gondom.
-
vodkaboy22
addikt
Bőven. Nem hiszem, hogy egy laptopba sokkal több sebesség kellene.
SSD-vel dual channel rammal párosítva. Nincs az a dolog ami ne menne pattogósan pöcre.
Pedig általában 2-3 cad softvert használok, programozok, és hasonló nyalánkságok.
Ennél jobb proci-t csak az intenzív cpu limites játékoknál kellene.
Jelenleg win8 alól 8 ablak chrome, foobar, autocad 2012, word 2007, 3 pdf fut.
Mindegyik egyből pöcre válaszol bármelyikre is váltok. (Ok a 411 mb pdf kicsit akadozik de az nem hardver miatt...)
Véleményem szerint meg egyre jobban a gpu teljesítménye számít/ számítani fog.
Most is az APU 40/60 ( gpu/cpu) van használva amd system monitorral monitorozva. (pedig éppen ide gépelek és a cad compiler nem fut.)Szóval ezek alapján nekem jöhetnek mindenféle szintetikus tesztel, hogy az A10 core i3 mas ivy bridge szinten van... Nem hiszek neki mer ez real 4 magos az meg 2 -és több program szimultán futtatásánál igenis számít a valós feldolgozó egységek száma. Másra pedig minek ekkora teljesítmény 1 programhoz elég egy brazors is...
Példa sandy i5-ös volt nálam 2 napra rendszer ujra rakás stb miatt. Hát majdnem minden esetben jobbnak éreztem az A10-est (nem mértem értelmetlen szintetikus tesztet.).
Pedig az olyan sandy i5ös lapik még drágábbak is mint ez volt.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest