- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
nem az eladásokat becsülte alá, egyértelmű volt hogy nagy lesz a kereslet, ahogy nv-nél is - az egy dolog, hogy nv is mit összehazudott hogy mentse magát, aki azt benyalja annak gratulálok -
azt nézték be hogy az ms/sony szétrúgja a fejüket ha nem tolják a soc-okat annyit és abban az időben amit aláírtak
csak annyi történt hogy az amd számára fenntartott x rendelkezésre álló tsmc 7nm kapacitásból cpu+vga gyártás nem 0,6-0,7x, és a fennmaradóból pörögnek a soc-ok - ez lenne normál esetben -
hanem 0,6-0,7x mennyiségű soc gördül le, és 0,3-0,4x marad cpu+vga-ra
de ha nem tévedek nagyot erősen fölé becsültem, inkább max 0,2x jut cpu+vga-ra, többi a soc-oké
ebből kellene kisebb 3xxx-eket, minden új 5xxx-et, rdn2-t - és nyilván a kisebb rdna1-eket mint 5500x/5600xt mert azoknak még nincs utóduk, de igazából 5700xt-nek sincs, az újak fölé jöttk - -, server cpu-kat, tr-eket, mindent megoldani - > ezért van az hogy kb semmi nincs, kivéve még a 8/12/16 magos 3xxx-ek, amik már eleve le voltak gyártva és kevésbé vitték őket mint a kisebbeket
az meg hogy mit hazudoznak nagyon nem érdekel, elég "látnom" a "készleteket", ebből egyértelmű
de ha megnézed a series x/ps5 kombó "készleteit" akkor neked is az lesz
és azokat már több hónappal a megjelenésük előtt gyártani kezdték, legalább 4-5-6 hónappal
és ezzel semmi baj nem lenne ha azt mondanák, ne haragudjatok, ezt elb@sztuk
és csak azért nem váltottam át intelre mert itt legalább nem voltak biztonsági problémák, és ha egy jót akarok tuningolni nem kell rögtön legalább 50e ft-os lapban gondolkoznom - meg eleve lock mentes cpu-t vennem, az nagyon lol - , hanem elég rá 20e ft is - vehetnék akár 100e-ért is, de azt nagyon nem szeretem ha ráköteleznek, majd ha én drágább lapot akarok venni akkor veszek -
és az intelek tényleg hegyekben állhatnak, de azokat meg is lehet venni, sok amd terméket meg drágán sem lehet megvenni, ez ebben a szomorú
pénzügyileg ebből azért olyan túl jól nem jöhettek ki, sokkal nagyobbat kaszálnak egy cpu-n mint egy soc-on, az viszonylag filléres bevétel - de hosszútávú és biztos megrendelés/bevétel, pont arra jó hogy az üres gyártókapacitást kimaxolják, nem pedig hogy elvegyék a pénzt hozó saját termékeik elöl a kapacitást -
az nem titok, hogy ms és sony is 5-5m soc-ot rendelt első körben, amit meg is dupláztak
valószínűleg erre nem számított az amd, és röhögve aláírt egy olyan szerződést amiben azt is kérheti asap az ms/sony
de ez megint olyan, ne mondja már nekem seni hogy a csillagászati összegeket kereső elemőz nem tudták iszámolni, hogy az új konzolokra hatalmas kereslet lesz, mikor végre kb mindenben érdemit fejlődtek és az áruk sem csillagászati emellé
vicc az egész valahol
és az end user oboázik a végén, amit persze minden gyártó rettenetesen sajnál.._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.