- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz Paxker315 #23041 üzenetére
Nekem ASRock x470-nél először a1b1-ben voltak a ramok és mentek xmp profillal 3333-on a Kingston predatorok, később kerültek át a2b2-be, amikor ram OC is volt.
Az MSI b450 tomahawk-kal meg ballistix 3200 kit és Kingston predator 3333 kit ment 2933on gond nélkül. Nem foglalkoztam vele tovább, mert úgyis csak az egyik kit maradt a gépben a másik ment a nasba.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz MegalodonS #23054 üzenetére
Elengedtem, manuális beállításnál sem változik semmi. Lapot csak emiatt meg nem fogok cserélni, marad így ahogy van.
Live-Die-Respawn
-
CirrMee
addikt
Elengedtem, manuális beállításnál sem változik semmi. Lapot csak emiatt meg nem fogok cserélni, marad így ahogy van.
Nekem is kb hasonló konfig volt a kiinduló alapom Ryzen vonalon, csak 2600X példánnyal. Az előző tulaj gondolom ezért adta el jóárasítva, de megoldottam ezeket, és onnantól stabilan ment ezekkel az alkatrészekkel.
A2-B2 foglalat az alap. BIOS/UEFI minimum 1.80, azon már láttam működni.
Ha XMP 3000 a beállítás, és ehelyett indul 2133 -as tempóval: ha újraindításkor, legközelebbi bekapcsoláskor is a 3000 -es beállítást látod, de csak 2133 -as tempóval gurul, próbálj egy cmos resetet. Előtte csinálj azért mentést (mármint UEFI alatt a beállításokról), legalább legközelebb nem kell mindent egyesével beállítani.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
elder troll
őstag
Csinálj egy bios reset-et, és utána állítsd be.
Apróról guberált random 2x8GB-os 2400 mhz-es ramokat régebben megküzdöttem a 3000mhz c16 finomhangolással dram calc programmal karöltve, nem X-es procival is tesztelgettem egy ideig, amíg megtaláltam az aranyközéputat órajel és feszültség terén.
2700X és aegis 3200 mhz-es szettel összesen annyi dolgom volt, hogy beállítottam az xpm-t és adtam egy kis alulfeszt a procinak (-0,075V), utóbbit harmadikra találtam el (0,05-tel kezdtem, 0,1-nél már nem indult).[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Nálam a 2600 -as már nem bírja a 32GB -ot 3200Mhz -n futattni,de 3000 -es sebességen jónak tűnik.
De rendeltem egy 2700 -at, majd megnézem azzal is mit tud.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
viperabácsi
addikt
HI ! Tud valaki segíteni nekem , hogy mi lehet a gond.
B450M Mortar MAX
R5 2600
2x8 gb corsair LPX 3000 mhz cl16Telepítettem osb-ről wint
Biosba belépve CSM/ UEFI -t ha átállítom UEFI re akkor három hosszú beep fogad majd ezt a hibát írja ki :Telepítés biztos uefis volt , mert 4 particiót hozott létre az ssd-n.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MegalodonS #23054 üzenetére
azert a Corsair Vengeance 3000 CL15 mas teszta, mint az aegis, nezd meg a verzioszamat, 5.30 felett jo, alatta meg egy Intel tulajdonosnak el kell adni. Aegis szoktuk ajanlani, mert eddig 2933-at kb. mindennel ment jol.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz viperabácsi #23061 üzenetére
es miert nem jo a "hybrid" mod ? ha uefis telepites volt, akkor azzal is
uefi boot lesz.
amugy milyen vga, amivel ezt a "NO GOP" produkciot eloadja ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
elder troll
őstag
válasz viperabácsi #23061 üzenetére
Videokártyára panaszkodik, aprón vetted "mekkímélt" garázsbantartott női eladótól szöveggel vetted? Ha nem bányászott példányt vettél, szóval boltból újonnan vásároltad, akkor nem szóltam.
(#23066) viperabácsi
Újonnan boltból vásároltad?
Vagy aprón szerezted be?
A bios miatt nem mindegy.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz elder troll #23065 üzenetére
Garantáltan nem bányász kártya !
Mi ez a GOP ??
Másik lapban nem vol ilyen gond. Alap került hozzám most apróról ( ez volt a 20k-s lap ).Apróról van , de 100% nem bányász. eddig semmi gond nem volt vele . Mind két biossal próbáltam , és működik is velük.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz viperabácsi #23064 üzenetére
Nekem VGA BIOS problémának tűnik, hiányzik belőle az UEFI támogatás.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
hokuszpk
nagyúr
válasz viperabácsi #23064 üzenetére
fura. Keresztlanyomnak szinten B450 Mortar Max lapja van, Rx 580 Nitro+ zsugaval, de nem panaszkodott, hogy ilyen problemaja lenne.
bios kapcsolos a kartya ? ha igen, a masik allasban is ezt csinalja ?#23066 : "Mi ez a GOP ??"
oda van irva. olyan, mintha a kartya biosa nem tamogatna az uefi modot.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz viperabácsi #23071 üzenetére
Dual biososSAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC ! A diétás állásban csinálja ezt. Ha átlököm OC -ra akkor hoiba nélkül megy a gép .
Ha hybrid módban indul akkor a " diétás " biossal sincs gond.hokuszpk : eswetleg kipróbálnád nekem hétvégén a tieteket ?
[ Szerkesztve ]
-
imre687
tag
Hali szerintetek ez az alaplap (GIGABYTE GA-AB350M-DS3H) jó lehet egy R5 2600x alá meg 16GB 3000-s ram alá (Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) ?
üdv:imre
-
hokuszpk
nagyúr
válasz viperabácsi #23072 üzenetére
jovohetvegen tudom kiprobalni, akkor megyek a holgy szulinapjat unnepelni.
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz viperabácsi #23076 üzenetére
fingomnincs, hogyan lehet megnezni, hogy mokolt -e a sapphire biosa vagy sem, magam is kivancsivagyok.
-
Dragon3000
veterán
válasz viperabácsi #23076 üzenetére
GPU-z írja, ha uefi-s a vga bios. Így, ha itt nem jelzi, akkor nagy valószínűséggel mókolt bios van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Dragon3000 #23078 üzenetére
igen, csak eppen a problemas bioskapcsolo allasaban be kellene bootolni ehhez. bar ha jolertem visszakapcsolva csm+uefire mukodhet.
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Ma kilépek a klubból.
Az utód is ryzen lett 3700x személyében, 1év alatt elnyerte 20évnyi intel után a tetszésemet a platform. -
Chaser
legenda
válasz hackeeeee #23053 üzenetére
szegény emberrel léggel hűt ( : akkor is drága :d elgondolkoztam vizen, aztán jobban utána olvasgatva azt láttam kb hangosabb mint egy combosabb léghűtés, így már annyira nem volt vonzó, itx házban nyilván számít a méret is
Televan
nálam is ugyanez, 2700 mellett 3200-n ment, 3400 már elhasalt, 2600 mellett 3000-ig megy a 32gb ram, nem tudtam h mennyiség függvénye is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
imre687
tag
Hali szerintetek ez az alaplap (GIGABYTE GA-AB350M-DS3H) jó lehet egy R5 2600x alá meg 16GB 3000-s ram alá (Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) ?
üdv:imre
-
Chaser
legenda
válasz imre687 #23087 üzenetére
lap biztos jó, de ha boltból vennéd azért legalább egy b450m s2h-t vegyél, nagyon korrekt kis lapocska 20e ft-ért, 2700 és 2600 is nagyon jól muzsikál benne, lazán all core 4ghz-en használhatnám a 2600-ot, bírja a vrm és a hűtése is
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
válasz viperabácsi #23085 üzenetére
pompas, akkor meg tudod nezni gpu-z -vel, hogy van-e abban az allasban uefi supportja a zsuganak.
-
Chaser
legenda
válasz imre687 #23089 üzenetére
legjobb tudomásom szerint megy, azért dual mert kettő modul kell hozzá? ráadásul 1t-ben, van aki azt mondja 4 modullal jobb az összteljesjtmény, megmondom őszintén ennek nem néztem még utána, az viszont biztos h az imc-t sokkal terheli a 4 modul, és tuning is nehezebb úgy, no meg ryzen 1/2xxx mellett egyébként sem akarj nagy ram tunongot, lásd fentebb is pl
nálam a 2x16gb g.skill aegis 3000 1,2v - betűzöm egyegészkettőtized' :d - volton tud 3000 cl16-ot a b450m s2h-ban, most már a második lapban, megint ugyanolyat vettem
nekem csak a színe miatt lesz átmeneti, de ez teljesen szubjektív szempontszerk:
van egy bontatlan 2x8gb kitem is, lehet megnézem majd az megy-e többet[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Danecay
addikt
Sziasztok! 2 kérdésem lenne.
1. Ha már úgyis szóba került a VGA téma nekem olyan problémám lenne, hogy Win BOOT-ig nincs képernyőképem, ill. HDMI-n van de arra a szomszéd szobában lévő TV van kötve, a monitorom sajnos csak egy régi VGA ami egy ilyen átalakítóval van csatlakoztatva így elég körülményes a BIOS-t állítgatni. Az az érdekes, hogy amikor megvettem a kártyát működött. Most alaplap, proci, RAM csere után sincs kép a monitoron sajnos. Ennek lehet köze a CSM+UEFI-hez? A Windows-ban kapcsoltam még ki a gyors rendszerintítást, nem tudom ennek lehet e bármi köze hozzá. Ez ugye egy ajánlott dolog Radeon kártyáknál mert e nélkül rendszeresen eldobja a beállított profilt, persze van, hogy ezzel együtt is.2. ASRock B450 Pro4 lapot, Ryzen 5 2600X, procit és Skill Aegis DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz memóriát az ebben a videóban látható módon állítottam be, annyi, hogy Voltage Offset-em -100mV-n van. Van olyan beállítást amit máshogy javasolnátok esetleg a videóban elhangzottakhoz képest? A srác pl. egyáltalán nem javasolja az XMP profil használatát ami az ő ASUS lapjánál D.O.C.P-ként szerepel, itt vsizont olvasom, hogy sokan így használják.
Ja és az a fólia a Skill Aegis RAM modulokon mennyire egészséges, mármint hőleadási szempontból?
-
-
Danecay
addikt
válasz Dragon3000 #23096 üzenetére
Igen, ez kézenfekvő megoldás lenne ha működne de sajnos akkor sem ad képet a monitor ha semmilyen más megjelenítő nincs a kártyába csatlakoztatva. Sőt a poén az, hogy hiába a monitor van beállítva elsődleges kijelzőnek, sőt kizárólagos kijelzőnek, attól még a HDMI-vel összekötött TV-n bootol fel a gép, sőt még a asztal is ott jelenik meg először,csak utána vált át monitorra.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
viperabácsi
addikt
válasz Speed® #23098 üzenetére
Be tudok bootolni CSM/UEFI hybrid módban és nincs gond a kártyával. A GPU-Z szerinz ebben az állásban nincs uefi támogatás .
hokuszpk : megnéztem mindkét állásban a "diétás" állásban nincs az "OC " állásban van UEFI támogatás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest