- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz Dragon3000 #23300 üzenetére
Az első igen, a másodikat magában még nem próbáltam, de ha érzékeli a BIOS akkor jónak kell lennie, nem? Mindjárt kész a Win telepítés, aztán lecsekkolom
Windows szerint: Memória mérete 16 GB (7.95 GB használható)
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Dragon3000 #23302 üzenetére
Megnéztem, nem halott. Csak a második RAM modul az A1es slotban, megy tökéletesen
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
hegegabi80
addikt
NOs végre sikerrel beléptem én is a klubba egy 2600-val. Egyenlőre alapon hagytam mindent, amint lesz időm jöhet a finomhangolás. Korábban lett linkelve a videó az alapján szépen behangolom. Most gyári hűtő van rajta, de szerintem nem lesz sokáig rajta. IS-60 már megjött csak még polírozok az alján mert nagyon gyalázatos.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz hegegabi80 #23307 üzenetére
jó kis mini itx konfig lesz
érdekelne milyen házban kap helyet?https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
hegegabi80
addikt
válasz GIORGIONE76 #23308 üzenetére
Köszi, és igen remélem jó lesz, egy darabig most nem szeretnék hozzányúlni. A közkedvelt Raijintek Metisbe fog beköltözni. Még a sima, de a teteje perforálva lett, hogy majd jobban szellőzzön.
De most első körben bekerült a régi codegen atx házba, és ah minden ok vele, akkor majd mehet át. -
GIORGIONE76
őstag
válasz hegegabi80 #23309 üzenetére
az jó, régebben én is azt terveztem, de lehet 2. gép olyanban lesz, mert tervezek egy hackintoshost
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
aktív tag
Hali, ebből ki lehet következtetni, hogy pontosan mi lehet a gond és, hogy oldjam meg? Volt már elég problémám a géppel és nem szeretném elrontani, az már majdnem megvolt ma
Lap: MSI Tomahawk MAX
CPU: Ryzen 7 2700ű
VGA: ASUS GTX 1060 Turbo
Táp: FPS Hexa 85+ 450W
RAM: Corsair 2x8 GB 3200 MHzA processzor nincs húzva, teljesen alap beállitásokon van. Gondolom a gyári hűtővel nem is lenne érdemes.
-
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #23319 üzenetére
Hát eddig 1 perc után (Nem stressz tesztkor, hanem csak miután betöltött a Win) kékhalált kaptam különböző üzenetekkel (Google szerint ramhoz köthetőek), mióta megemeltem a feszt azóta a RAM szépen megy, nincs halál.
Beállitások: (Nem XMP)
Frekvencia: 3066 MHz (1.35ös feszen (Ez van ráírva a RAMra) 3200 Mhzvel elindult, de be is fagyott akár bementem a bioszba akár nem, igy lentebb vettem)
Fesz: 1.37 V
Időzités: 16-18-18-18-38De most újra inditom és lecsekkolom, csakhogy biztos legyen. Ha nem ez, akkor 1 percen belül szerkesztem. (Szerkesztve)
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz hokuszpk #23321 üzenetére
Uhh, de jó.....
Viszont a korábbiakhoz annyi kiegészítés, hogy minden ami a memória hibájának látszott az (szerintem, szóval lehet faszságot mondok ) az nem az ő hibája volt elvileg. Egy fórumon azt írták, hogy a túl erősen odacsavarozott hűtő is okozhat ilyen problémákat Nos, nem tudom ez mennyire igaz, de tény, hogy elég erősen húztam meg a hűtőm csavarjait, leszedtem, szenvedtem egy fél órát, visszaraktam és csak azután már egyből 16 GBt érzékelt a Win és a biosz egyaránt.
Nem lehet, hogy ittsem a ram a ludas?
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
hm.hm.hm.
ha az volt a baja, hogy a huto erosen volt meghuzva, akkor az valami nemtom milyen huto, -- a gyarit pl. nemigazan lehet tulhuzni -- de arra tudok gondolni, kontaktos lehet a lap. az meg hatize.
olyan lehet, hogy megy, de azert "ne lepodj meg semmin" kategoria...[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
aktív tag
válasz hokuszpk #23323 üzenetére
A gyári amd hűtő (Wraith Spire azt hiszem), hát tényleg erősen húztam rá mivel furcsán röviden voltak rajta a csavarok és a végére eléggé felbasztam magam rajta.
Ha feltesszük, hogy nem a RAM a gond, akkor valami ötlet, hogy mit csináljak a procival? Ott próbáljak meg feszt emelni / csökkenteni vagy ahhoz ne nyúljak inkább?
-
GIORGIONE76
őstag
a soc-nak lehet tényleg sokat ad a deszka, vedd fix 1.0125-re elsőre,
a cpu volltage-t meg - offset 0.0875-re,
de ha már itt tartunk kipróbálhatod a procit allcore 3.7-3.9 Ghz-n (ahhoz a szorzó kell fent pl 37 ...39-re tenni)https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #23329 üzenetére
A szorzót 38ra raktam, a többit úgy ahogy mondtad. Nah azóta nem jutok el a bioszig se Bekapcs, nincs jele a monitornak mint régebben
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A tapasztaltak után nem is értem hogy jutott eszedbe OCval szórakozni, alapos tesztelés nélkül alapon. Ott valami nem gömbölyű kontakt téren, ha átmozgatással indult meg. A gyári hűtőt egyébként tökig betekerve sem lenne szabad ilyet tapasztalni, határolt menet, specifikált leszorítóerővel. Szóval továbbra is fenntartom, a lappal nem kerek a matek, én kicseréltetném a helyedben (az sem kizárt, hogy akkor már jobb típusra, nem bajnok VRM téren).
-
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #23333 üzenetére
Esetleg vegyem ki az egyik RAMot, hogy változást érzékeljen? Nem tudom olyankor visszaállít-e valamit.
Bioszt resetelni nem tudok sajnos, mert az elemet nem tudom kiszedni (Korábban próbáltam) és a mellette lévő kis cuccra se tudom rátenni az alaplap kézikönyve által jumper cap -nek nevezett kis cuccot, mert nincs olyanom. Ha jól értettem az egy külön tartozék.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Szerkesztés:
Okés sikerült másodjára. Sikerült belépnem a BIOSba, viszont akkor mi legyen? Hagyjam inkább a procit és csak akkor foglalkozzak vele ha normál körülmények között (Szóval nem stressz teszt közben) is jelentkezik valami probléma? Igazából az OC nem olyan fontos, jelenleg semmi olyat nem tervezek amihez ne lenne elég egy 3.2 GHzn ketyegő 8 magos proci
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
viszont akkor mi legyen?
Szvsz keress egy embert elsőnek, aki már látott gépösszerakást és bízd rá, hogy életet leheljen a konfigba legalább alapon.
Az azért sokat mutatott a hozzá nem értésedről, hogy egy HDD csatlakoztatás is gondot okozott.
Azután olvass vissza 2-3000 hozzászólást, nézz sok oktatóvideót, van magyarul is bőven, hogy fogalmad is legyen a BIOS rejtelmeiről az OC-ról."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Az elemkivétel nem ördöngösség, a műanyag socket karmai fixek, tehát a rugós lemezkét kell eltolni kifelé, aztán kiugrik magától. Persze egyszerűbb a jumper, ha hozzáfér az ember egy csavarnyúzóval pl.
A többire nem tudok jobbat írni, ha nálam így viselkedne gyári állapotban összeszerelve, biztos nem tartanám meg, kockáztatva a későbbi random szopást.
-
aktív tag
válasz Speed® #23341 üzenetére
Igen, az lesz a legjobb ha megmutatom egy hozzáértőnek. Köszi mindenkinek.
Még egy rövid kérdés, itt valószínűleg a router a ludas ugye? Rádugtam a gépet a routerre, 11 MB / sec el ment is a letöltés, viszont 2 - 3 percenként elkezd szépen csökkenni a sebesség 0 KB/s re, de aztán szépen vissza is megy 11 MBre. Driver frissítés megvolt
-
őstag
válasz GIORGIONE76 #23346 üzenetére
Milyen AIO, milyen ventikkel?
-
-
Chaser
legenda
múltkor téma volt a fogyasztás, cnq-val és fix all core "értelmes" tuninggal, olyan egetrengető különbséget nem mértem idle-ben
frissítettem a lapon bios-t, ami defaultra is tette a rendszert
na így 45w is volt a gép, igen ám, de a ramokat is alapra tette, 2133mhz, most felraktam 3000-re és már 55w a gép idle, ram nyilván annyit nem fűt el, lehet ilyenkor már az imc fogyaszt jobban
feszt egyébként dobálja jobbra-balra, mivel 1600af max fesz azért nem sok, prime blend alatt sem ment 1,3v fölé, winben 1,2v 1-2 mag 3700mhz-hez asztali terheléssel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest