Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AlienApollo

    tag

    Sziasztok!

    Vissza olvasgattam a topikban, hogy okosodjak 2600X vcore fronton illetve miket érdemes állítani rajta beüzemelésnél. Alap járaton nekem elég lenne ahogy az X-es proci boostol, de szerintem 1.53 körüli Vcore kicsit magas, ezért először megörülve, hogy MSI lapokban is van már offset, adtam neki egy minimálisat ami persze nem csak a magasakat vágta le hanem az idle-t is ami miatt a post-ig se jutottam és CMOS reset lett a vége (visszaolvasva látom nem csak én szembesültem ezzel).

    Most próbálom másképp megközelíteni a dolgot és inkább manuálisan adni feszt neki. 1.35 nél a windowsig se jut el, 1.36-1.38 között fagyogat , és most az 1.4-el tesztelem de eddig stabilnak tűnik - hőmérsékletek sztem rendben vannak bárhogy állítom, mert így sincs túráztatva a hűtés.

    alább van két kép az előtte (A), utána (B) állapotról terhelés alatt, de friss tulajként még elég bizonytalan vagyok ebben a témában úgyhogy lenne pár kérdésem a nálam szakavatottabb ryzen tulajoknak:

    - Van értelme annak amit csinálok, vagy nyugodtan szarjam le a magas Vcore-t (hiszen all core terhelésnél úgyse megy ennyire fel) és használhatok mindent auto-n ?
    - Ha van értelme manuálisan belőni a minimális feszt amin még stabil, akkor a fesz-en kívűl van még valami amit érdemes próbálgatni (pl LLC profilok, SOC , stb.) ?
    - Most XMP-vel van beállítva 2933 Mhz-re a 16Gb Corsair LPX3000 CL16 ami benne van. Ezt van értelme piszkálni és mondjuk Dram calculatorral belőni az időzítéseket, vagy igazából jelentős különbség nincs?

    Minden alap/auto:
    [kép]

    1.4 Vcore, többi alap/auto:
    [kép]

    ui.: bocs a hülye kérdésekért, meg tudom ha még száz oldalt átpörgetek akkor lehet ezekre is találok valami választ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák