- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nonner
tag
válasz #45185024 #7551 üzenetére
Csak a gép többi része is legyen meg, jelenleg csak monitor és proci van, de dolgozom az ügyön
Remélem tartja majd az órajelet és nem ugrál a 6-os tápcsatlakozó miatt... 120W-ot írnak hozzá fogyasztásnak, de az XFX oldálán erről nincs semmi infó. Legalább nem tud elszállni a fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Sapphi 480-hoz adnak 8 pines átalakítót?
-
TIT
veterán
válasz olymind1 #7554 üzenetére
Kösz,az baj,állítólag minden karihoz adni kéne.
6 tűs jó rá akkor minek 8?Másbx-nél ismi gariztatott egy corsair tápot és 2 hétig ültek rajta,ahogy meglett említve a fogyvéd,hétfőre lett táp is.
Genya aqua felvitte 1 ropival az árat,biztos sokan ráugrottak.
Viszont a 8gb-s az iwaynél 82,ami nem rossz,de csak 2 év gari.[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
Az én tápom is még classic 2x6 pines, eddig nem is volt gond ezzel.
Nitro 480 8 pines, akasa 6 to 8 pin Pcie kábel 900 ft és problem solved
Eddig csak annyi a tapasztalat hogy működik.
Nem volt még időm foglalkozni vele, ma délután érkezett,de azért egy Asic értéket megnéztem 74,4.
Lehetne több is, de kb annyira számít mint 10 mhz ide vagy oda.Magas Asic melett is lehet egy kari anti tuningos.
Első benyomás hogy kis masszív dög
Sapphire ledes felírat tetszetős, de ugye kinek mi tetszik.
A 2 év gart aszem meg lenyelem,kárpótól a 70 k iway ár.
Vissza küldeni ezért nem fogom hogy pár ezressel drágábban 3 év gart kapjak.
Magamat ismerve ugyis max egy évet marad nálam.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
titán
-
titán
-
TIT
veterán
válasz redingitell #7557 üzenetére
Ugrál az a 260X-nél is böngésző nélkül is.
Lacus83: Nem az a 900.- hol mennyi?De ennyiért férjen már bele,260X-hez volt 6 pines,ami a tápon amúgy is van.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Köszi a választ.
Sapphire 65K -2év
MSI 69.5K -3évKb 2 évente cserélem a VGA-t így a gari pont elég.
Ami nagy különbség a két kártya között ( legalábbis papíron) a fogyasztás. MSI 110W a gyártó oldalán Sapphire 175W a gyártó oldalán. Ez mennyire reális egyébként?
Ha jól gondolom 1-2 FPS eltérés van a sapphire javára a memória órajel miatt és még olcsóbb is, de ha tényleg 50W -al többet kajál akkor inkább veszem az MSI-t picit drágábban.Üdv.
-
aginor
veterán
válasz Lacccca87 #7562 üzenetére
Az eltérő fogyasztási adatok az AMD miatt vannak. A két kártya között nincs szignifikáns különbség e tekintetben. NEkem Nitro van, és elégedett vagyok vele némi alulfeszelést követően, de ha a keretbe belefér, akkor MSI-t vennék a helyedben: jobb hűtés, több gari.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
sagit
veterán
Meg is van a napi használathoz a számomra legmegfelelőbb beállítás. (XFX RX 480 8 GB RS, pocsék ASIC)
GPU:1288->1350 MHz, 1385-ön lefut a firestrike de több fesz kell neki és tartani nem igazán tudja csak nagyon hangos ventikkel, nekem nem éri meg és olyan plusz 30-40 wattal többet is eszik itt.
RAM: 2000(8000)->2200(8800) MHz. 2250-en még tesztelem, lehet hogy párszor ez miatt fagytam ki, így stabil.
GPU Fesz.: 1,15 V-> 1,1V Minimálisan tuningolva, alulfeszelve. Az értelme az hogy + 20%-os TDP limittel is csak éppen átlépi a 160W-ot.Venti vezérlés autómata, azt majd még finomítom.
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
Rohadtul nem az, az a baj hogy alulfeszelni allapotonkent csak wattmanban lehet ( javítsatok ki ha tévedek), viszont ott buta a venti vezérlés, cél hőmérsékletet tudsz megadni és ennyi.
Afterburnerben meg trixxben van jobb ventivezerles de nálam szeretnek osszeakadni. Épp keresem a megoldást, allitgatom a venti profilt, terhelve nyugodtan lehetne felőlem 75 fokos is, az se sok.
Myckey : köszi a tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Wattmanban nekem,teljesen jó a venti vezerles. Adsz neki egy maximum erteket, amit egyébként soha nem ér el, mert beállítasz neki egy cél értéket is, amit probal tartani. Nekem max.80, cel pedig 70, fok. De van hogy varialom.Fordulatszámot ebben az esetben en auton hagyom, ezt konnyeden tartja, repülő üzemmód bekapcsolása nélkül. De, neked rs verzió van, a gtr en combosabb a hűtő. Szóval tapasztald ki, nálad mi a neked megfelelő.
Fordulatszamhoz annyit, hogy, ha a maximumja magasabb, akkor persze könnyebben tartja a cel hofokot, sot simán bemegy ala is. De persze ez hanggal jar. Ellenben ha alacsonyabbra rakod a max. rpm et a ventinel, akkor a beállított magasabb hofokhoz lesz közelebb, de hangosabban. Ki kell tapasztalni.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
aginor
veterán
Ja, ilyen baja nincsen, csak a hűtése nem a leghalkabb, és így alulfeszelve hallhatóan halkabb, így már nálam beesik a megfelelő kategóriába.
A hűtése nem rossz, de az én ízlésemnk kicsit hangos a gyári 1,17V feszültségen (most -50mv, +20% limittel 1300MHz-en stabil. Tehát alulfszelve és tuningolva.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
sagit
veterán
Venti belőve, nagy láma voltam ehhez a wattmanhoz. Jó pár év vörös oldal kihagyás után nagyon nem feküdt nekem, de most már frankó
Utolsó kérdés: A ventinél mit szabályoz a minimális akusztikus határérték csúszka? Melyik lépcsőnél kapcsolja fel passzívról vagy mit?
Venti beállítva, cél 70 max 90 fok, max venti fordulat 2500
Így nem hangosodik túl a kártya, bár az előző kártyám pont extrém halk volt( 770 Phantom) , az után kicsit még szokni kell.3 óra 100% terhelés után is 72 fokos ezzel az rpmmel. És tartja stabilan 1,1 V-al az 1350-et.
Wattman profil:
[ Szerkesztve ]
-
-
Hobbbyt
őstag
Egy XFX tulajnak nincs kedve lementeni a kártya biosát és elküldeni nekem? Szívesen belenéznék..
Egyszerűen lehetetlennek érzem, ezeket a 116 wattos fogyasztásokat amellett, hogy 61% ventivel is 72 fokos a GPU.. valahogy nem passzolnak össze ezek az értékek.Vagy ha mégis igaz.. akkor az MSI mi a jó*üdös fa*záért eszik 60 wattal többet ~ugyan azokkal a beállításokkal.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
GRaul
őstag
válasz Hobbbyt #7578 üzenetére
Nekem a nitro 480as 8gigas is csak 70fokig melegszik, pl egy 3dmark benchmarknal.
Úgy, hogy nem is hallom a ventijet. Ezért lehet ugrik még bele a héten egy másik 480as nitro is pluszbaPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
myckey
veterán
válasz Hobbbyt #7578 üzenetére
Ez a 72 fok 61% venti RS verzió.
GTR ek megint mas hűtéssel vannak, nem mindegy! Általánosítani nem lehet.
De ha megnyugtat, amiket beraktam tesztek, ott van hogy többet is eszik mint 116w gpu only. 🙂GRaul.
Fain.
Itt meg annyira se melegszik az xfx black.
☺[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
sagit
veterán
Nekem szerintem az is ratesz hogy a házam nem igen szellőzik, egy befujo és egy kifujo venti van 400-400 rpm en plusz proci vizhuto 2*500 rpm en. Nem szeretem ha hangos, és a linkelt kép 3 óra 20 perc 100% gpu load után volt, nem egy firestrike után.
Én is linkeltem olyan képet ahol gpu only 160w volt.
-
BReal
addikt
MSI Gaming X (ez már tényleg az X) 480 8GB 97000-ért, Aqua-nál, 96000-ért PCX-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Igen igen, de nekem 1.1 V-al az msi (gyári, alap) 180 wattos TDP-vel a firestrike ultra stressztesztjén pl. throttlingol 1333-ról 1315-20-ra.. persze a hőfok 34% (~1200rpm) ventivel is 72 fok.. aminek hangja nincs.
Igaz, ilyenkor a GPU-z 164.3W-os átlagot hozott ki. és 98.3%-ban stabil volt a.. (a 3D mark szerint 97% fölötti teljesítmény stabilnak és jónak számít)(#7586) BReal 87k.. 87k...
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
TIT
veterán
Az érdekes,hogy a 470 4 és 8gb-nél 11ezer a difi,a 480-nál 18000,kicsit irreális.
-
lacus83
senior tag
Sajnos igen, de lesz ez több is.
Mászik vissza fel a 480 4gb ára is.Aki akar még most vegyen olcsóbban.
Decemberi ár döming pedig tuti lesz,mert akkor mindent eladnak drágábban csak mert karácsonykor ajándékozás miatt hamarabb kinyitják a pénztárcát
Én maximálsan elégedett vagyok eddig a Sapphireal.
Persze ha hűt van hangja, de hűteni hatékonyan tesz és gyorsan.
Biztos lehetne venti profillal javítani még rajta, de nem volt még erőm foglalkozni ezzel.
Én olyan beüzemelem és dolgozz hozzáállással vagyok ezzel,nem azért veszek valamit hogy küzdjek is vele
De hozza az elvárásokat, dolgozik szépen erősen.
Kellemes csalódás, legutóbbi Radeonomra (R9 380) több ezer pontot ver szintetikus tesztekben, ezt úgy mondom hogy nem vagyok egy pont vadász.
Egyszer megnézem mi a vége, nyugtázom az eredményt és kész.
Tuning még nem volt de majd pótolom, aztán megy vissza gyári állapotra mert bőven elég lesz úgy is.
Multi monitor rendszerben holnaptól kiderül mint mutat,de úgy gondolom egy ilyen szintű kártyának nem kellene meglepetést okoznia.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
myckey
veterán
válasz Hobbbyt #7587 üzenetére
Na de erre nem tudom, csak azt mondani, hogy nekem meg az xfx black tökéletesen megy 1,11v on 1350 et.
A venti jobban pörög, hogy 70 foknal maradjon, de nem gond, mivel 60% ig kussban van. Ne akarjuk az msi ventikhez hasonlítani, más a profilja teljesen. MSI korántsem pörög ennyire.
Ez van , ez ilyen, másik kártya meg másmilyen.
De ezt mar annyiszor leírtam, bemutattam stb....
Nem akarok en bizonygatni semmit sem mar.
🙂[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Jaj, félre ne érts.
Én csak szimplán azt nem értem, hogy hogy kaptok ilyen alacsony fogyasztásokat, hasonló körülmények között. A biosotokban 110 wattos limittel.. miközben nekem 150 wattos limitnél a gyári-gyári (1266mhz) körül ugrál.. de inkább alatta mint fölötte.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
DeckardCain
senior tag
-
forguet
senior tag
válasz DeckardCain #7597 üzenetére
pedig már hajlottam a 1060 felé...Ez viszont így megint elgondolkodtató.
Kár, hogy annyi rosszat olvastam ennek a 480 nitro szériának a hangerejéről :-/Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
törölt tag
válasz DeckardCain #7597 üzenetére
Kezd normális ára lenni végre.
-
füles_
őstag
válasz forguet #7598 üzenetére
Nincs olyan combos hűtése mint az MSI Gaming X-nek vagy az XFX GTR-nek de nem is olyan rossz mint állítják sokan.Ha referencia alapórajelen használod akkor teljesen rendben lesz,ha emellett még alulfeszeled akkor meg végképp
Arra azért figyeljetek hogy csak 2 év garit adnak rá,de szvsz. ettől függetlenül best buy[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest