- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz Lacpac #47201 üzenetére
Sok embernél nincs gond kisebb tápokkal se. Talán akkor van inkább bibi, mikor 2-3 ágra van osztva a tápegység és emiatt már túlterheli némelyiket. Az 1 ágas változatoknál legalább nem kell ilyenektől tartani.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Remus389
veterán
Kipróbálta már valaki az új Call of Duty: Modern Warfare II-t ilyen kártyával?
A single player hogy fut?
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
5150
aktív tag
válasz hegegabi80 #47192 üzenetére
XFX=Halál (általában 2 féle fajta szokott lenni, mindkettőre vonatkozik)
Sapphire Nitro/Asus rog Strix=Baba
MSI-ből csak a gamingX jó, az "armor"-tól fuss messzire hajlobogtatva
350W táp (akármilyen minőségi)=Gatya, kevés hozzá, meg fog dögleni, de legalább addigis szenved az egész rendszer.Erunosta: A WinMe egy hulladékhalmaz volt, de a beépitett space cadet flipperét imádtam. Egyszer 11 órán keresztül nyomtuk versenyezve, felválltva. Aztán sajnos az XP-ben elcseszték és az már csalt.
[ Szerkesztve ]
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
-
lacus83
senior tag
XFX nem minden esetben, ventik hamarabb döglenek, amúgy sokkal jobb mint pl egy asus dual vagy egy gigaratyi,semmi baj az xfx gtsel.
Te szerintem az XFX Thicc balhéra gondolsz,de az nem volt RX480/580/590 szériában.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
válasz lacus83 #47207 üzenetére
Szerintem minden gyártónak megvan a maga fekete báránya. Vmit nagyon mellélőhettek a Thicc-nél.
Én XFX-ből istenigazából a Double Dissipation-t venném, de olyat még nem láttam hírdetni sehol, lehet csak az USA-ban kapható.
[XFX RX 580 DD]PS: Volt anno egy új XFX R9 270X DD-m, szerettem csak találtam olcsón 7970-et így eladtam fél év után.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz Erunosta #47206 üzenetére
Nincs velük gond, én a bányász őrület óta használom az XFX 480 RS 8GB -ot.Pedig ezt is használtan vettem. Abban biztos vagyok hogy a Saphire nitro jobb nála hűtésben de úgy egyébként egy szinten van az MSI Gaming X változatokkal.
-
válasz Lacccca87 #47209 üzenetére
Kösz az infót. Fentebb linkeltem két tesztet ahol szétszedik a kártyákat és mindkettőnek a hűtése elég jónak tűnik. Vastag hőcsövek, nagy ventik, nagy kiterjedésű hűtőborda, vrm és vram direkt hűtés.
Szedted már szét? Ha igen, milyen vastag hűtőpadok vannak memóriákon meg VRM-en? Jó lenne újrapasztázás előtt tudnom és akkor beszerzek olyat hozzá. Van 1mm-es Arcticom.
-
Lacccca87
addikt
válasz Erunosta #47210 üzenetére
Meg nem, de tervbe van ha meglesz az utodja. Szerintem tavasszal fogom szetkapni.
Hutest elegsegesnek tartom, semmi extra csak teszi a dolgat, de azert tud hangos is lenni ha sokaig van nyuzva ujabb jatekokkal.
Viszontb a ventik elott le a kalappal hogy ennyi ido utan is csorges csattogas morgas nelkul teszi a dolgat. Regebbi vgaimnal ilyenkor mar cseres volt.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz Csupingo #47193 üzenetére
Ez akár azért is előfordulhat, mert a kondik öregszenek a VGA-n is és a PSU-n is.
Amennyit én tudok a kondikról, a legfőbb feladata, hogy a feszültségingadozásokat kisimítsa, ha ez a képessége romlik, akkor ekkor közelebb kerül az áramkör, chip egy olyan állapothoz, ami leállást okoz.
Ha pl. tápellátási gondra utaló jelenségek vannak én ezért szoktam javasolni, hogy undervolttal lehet tesztelgetni, ha nincs másik PC a házban, havernál...Jevons paradox
-
-
DravenMoral
senior tag
-
válasz DravenMoral #47214 üzenetére
Amiket én olvastam róla az az, hogy maga a Sapphire 0,75mm vastagot használ ramoknak és vrm-en, mivel ilyen nem nagyon kapható ezért 0,5mm-ert ajánlanak mivel ha 1mm-eset használsz akkor GPU hűtés nem kontaktól a maggal tökéletesen így az jobban melegszik.
Ez az egyik ok ami miatt kicsit óckodok Sapphire Nitro-t venni.Itt egy jó video is ami elmondja a helyzetet.
[Sapphire RX 580 Nitro Thermal Pads thickness][ Szerkesztve ]
-
válasz DravenMoral #47214 üzenetére
Extra gondolatok:
Azt ajánlják, ha nem szükséges (nincs elrepedve, szakdva, nagyon kiszáradva), akkor inkább ne cseréld le a thermal pad-eket.
Én ha ezt a kártyát veszem és thermal pad-eket szükséges cserélni 0,5-öset fogok használni, plusz rakok thermal paste-t is a thermal pad és a hűtőborda közé, kitöltésnek a mégjobb kontaktért, mivel az eredeti sapphire az 0,75-ös.
Ez csak amolyan józan paraszti ész részemről, ha valaki guru szerint ez hülyeség akkor cáfoljon meg.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz Erunosta #47215 üzenetére
Igen, én is néztem ezt a videót.
Ezek után mentem el böngészgetni mélyebben a redditbe, ott írták sokan, hogy ők "kipróbálnák a ramokat 1, a vrm-et pedig 0.5-el padozni. Ha nem megfelelő, akkor 0.5 mindenhova.
De mivel 0.75 kellene a ramoknak, így jogosan gondolom, hogy a 0.5 nem lesz elég.. -
válasz DravenMoral #47217 üzenetére
Igen én is ettől tartok, ezért találtam ki ezt az extra thermal paste dolgot, talán az adja a hiányzó 0,25mm-ert kitölteni. Vastagon szétkenni, de csak a hűtőborda felé, szóval nem kencézem össze a PCB-t így.
Én Arctic kék pad-eket és MX-4-et fogok használni.Bár esélyesebb, hogy XFX-et veszek, ott egyértelmő 1mm ramokra és 1,5mm vrm-re.
-
válasz DravenMoral #47220 üzenetére
Melyik XFX? RX580 GTS?
Azt hallottam hogy a Thicc kártyájuk (más gpu, talán RX 5700+) hűtése hibás. Illetve a GTR verzió nem tűnik olyan jónak.Viszont a GTS hűtése elég babának tűnik. Nem látom okát, hogy ez ne tudná kellően hűteni két 10cm-es ventivel, 4db 8mm-es hőcső.
[XFX RX 580 GTS]Eddig egy fórumtárs és Te írtátok ezt, sehol máshol nem olvastam ezek problémájáról.
-
-
Mindkettő (XFX GTS és Sapphire Nitro) nagyon tetszik. Mindkettőről olvastam teszteket, leírást, GPU teljes szétszedését. Papírforma szerint mindkét kártya minőségi, jó hűtéssel.
[XFX]
[Sapphire]
A "sok gond van velük" meg egyenlőre csak egy mítosznak hangzik.
Tegnap direkt rákerestem XFX RX 580 hibára neten mert azért kíváncsi lettem, fórumokon és egy DisplayPort hibán kívül (amit vagy 8 különböző fórumra felrakta ugyanaz az ember) nem nagyon találtam ilyet. Szerintem Nitro-ra rákeresnék kb ugyanennyit találnék, ahogy akarmilyen kártyára akármelyik gyártótól (ha nem egy konrét hibásról van szó mint az XFX THICC) mivel mindig vannak defektes kártyák.
Van 1mm-es thermal pad-em itthon, szóval XFX-et kevés plusz költséggel tudom frissíteni (bár 1,5-ös ahoz is vennem kéne).Pulse hűtése egyáltalán nem tetszik.
-
-
lacus83
senior tag
válasz Erunosta #47227 üzenetére
Majdnem mindegy ár érték arányt néztük annak idején,de mivel 5 éves gpukról beszélünk mára már mindegy
A fent lévők nagy többsége 1 de 2 bánya szezont tuti lefutott akkor is ha az ellenkezőjét állítja bárki is.
Nitro + a favorit,utánna gaming X majd Xfx majd Asus.
Rog esetleg 580 ból.
Szerintem ha 30 K egy Xfx és 40 egy Nitro,már nem éri meg a 10k pluszt.
Én 25 körül amúgy sem adnék többet egy 470,570 ért 480,580 meg max 35 K.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Gyuri27
félisten
válasz lacus83 #47228 üzenetére
Nitro, red devil, pulse. Minden csak ezek után.
Ezek nem csak a rendes hűtőben különböznek a többitől. Hanem a rendes vrm-be is.
Ezeket a vga-t érdemes megvenni.
A gaming, auorus, tuf, strix még a jó kategória. Ezekért is érdemes pénzt adni. Nem többet mint a fenti háromért. Mégha csicsás világitós is a hűtés rajtuk.
Ami max félárat ér asus expedition, xfx fat boy, msi armor. Ezek döglenek rakásra.
Az 570 kb annyi (25) ér ha jó fajta és nem bányász. A bányász annyit se.
4 gigásokból azért nem sok volt báyába. A 8 gigások 90%-a ott volt.Amd - Radeon - Ryzen
-
válasz lacus83 #47228 üzenetére
Próbálok gamertől venni, aki első tulaj. Bár tudom, hogy mindenki azt hazudik a neten amit akar.
Mind Sapphire Nitro mind pedig XFX GTS most 38-40k ami elvileg nem bányász kártya volt.
Nekem most egy Club3D R9 280X van.
R9 290X vagy 390X-et akartam, de abból csak MSI fér be a házamba. Azokon meg nagyon nem tetszik ez a külön fémlap hűtés vramokon, pláne hogy fele ram chippen csak félig-meddig van rajta.CPU-m egy i5-3470 és ami infót találtam, ehhez nem érdemes RX 580-nál jobb kártyát venni. Az én igényemhez bőven elég lenne amúgy is, 1920x1200 60Hz(FPS), nem AAA címekkel. Nálam csak Radeon jöhet szóba.
Kíváncsiságból most visszaolvasgattam ezt a fórumot XFX-ről és elég vegyes amiket olvasok. Tuljadonosok java elégedett, persze ott is van akinél vmi baj volt a kártyával. Aztán ott vannak a "XFX-ek hullanak mint a legyek" kommentek. Az hogy melyik XFX azt ritkán írják. Ennek továbbra is mítosz szaga van.
Írtam két Sapphire Nitro és két XFX GTS tulajnak, meglátjuk a beszélgetésből melyik kártyát éri megvenem.
-
válasz Gyuri27 #47229 üzenetére
Mindenféleképpen 4GB-osat veszek. Nincs szükségem 8GB-ra nem AAA cimeknél 1920x1200 mellett 60Hz(FPS)-en. Másrészről ahol a 8GB kéne játékhoz ott eleve az RX 580 már kevés.
Red Devil addig tetszett míg nem láttam, hogy a 8 vram chip közül az egyiken csak félig van thermal pad. Illetve a 2mm-es thermal pad se tetszett. Komolyan ilyenkor adnék egy tockost a tervezőnek. (MSI 270X Hawk-on konkrétan egy teljes chipről hiányzik a hűtés. ) Másrészről ebből sajnos nincs 4GB-os verzió.
Valami konkrétabb mint a hullanak mint a legyek?
-
Na most találtam valamit ami kicsit elvette a kedvem XFX-től. Gamers Nexus videója:
[XFXRX590FatBoyTearDown]
13:50-től nézd, ott próbálja meghatározni milyen anyagot használtak a memória hűtésére és siralmas mert nem épp jó hővezetőt választottak, rozsdamentes acélt vagy vmi ilyesmit, mágnesezhető fémet.
Az ilyen tervezési döntéseket sose fogom érteni.
Mondjuk emiatt se szeretem MSI GPU hűtéseit se a félig meddig fedő külön fémlapokkal.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Gyuri27 #47241 üzenetére
6-7 éve jelent meg az RX 4xx és 5xx széria.
Ennyi idő alatt bőven bebizonyosodott ,hogy az MSI Gaming X az egyik leghalkabb és legtartósabb széria.
Alig van meghibásodás ,kevés a ciripelős példány és ha véletlen felkerül az apróra egy-egy példány azonnal lecsapnak rájuk (nem véletlen).
Én csináltam egy MX4-es pasztázást és azóta is párban vannak a szépségek.bobalazs
Elég sok régebbi játék ,legfontosabb számomra a GTAV.[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Estét!
Gigabyte RX580-8GB karim van. Játék közben bizonos területeken teljesen elsötétul a képernyő Kikerülök / elhagyom azt a bizonyos területet a játékban akkor kivilágosodik. Hogyan tudnám orvosolni a problémát Driver/win10 - frissítés / újratelepítés megvolt.
-
chungee
addikt
Az asszony úgy döntött hogy átfésüli az összes kütyüt itthon és enegergia takarékos módba teszi mindet
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz Erunosta #47249 üzenetére
Művészekből biztos hiány van, mert ez alapján, úgy tűnik, hogy ma már bárkit "felvesznek".
#47247 chungee: Akkor állíts black level-t vagy black boost-t. Kontrasztot, színeket. Biztos van dinamikus fényerő is képtartalom alapján. Egyébként sok wattot meg lehet spórolni, ha kicsit finomhangolod. Én már kitapasztaltam. Böngészéshez el lehet lenni 13W körül, míg játékra inkább olyan 16W körüli beállításokat használok. Viszont ha magas fényerőt haszálnék, akkor legalább 22-25W, ha pedig mindent kimaxolnék, akkor 30W felett fogyasztana bőven. Közben kiégetné a szemem a fényerő...
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest