-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasko
senior tag
válasz dragonfx #6542 üzenetére
2012.08.hónapban 27e-ért vettem a garis, új, dobozos Sapphire OC-t:
(#2313) andraskoA ref. vagy ref-klón hűtősek nem rosszabbak, hanem csak gyengébb hűtés teljesítményűek.
Alap esetben ezek is halkak, jók.
Viszont adott esetben jóval hangosabbak, melegebbek: terhelés, zárt ház, OC, nyári hőség, stb...[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
zedok
őstag
Hali! Felraktam a drivert de most meg a 24"-os monitoron nem jól jeleníti meg a képet, előtte nem volt ilyen gond. Középre van rendezve meg minden, de bal és jobb oldalon és a tetején is van fekete csík, valami tipp?
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
PeL
addikt
Na most belefutottam egy érdekes dologba. Miért így és ehhez hasonló módokon néz ki az egerem? Egyszer csak ilyen lett. Másnál is előfordult ilyesmi? 12.10-es driver. A TV-n semmi baja csak a monitoron ilyen (extended desktopom van)
Szerk.: Újraindulás után megjavult. Ötlet hogy mi lehetett ez?
[ Szerkesztve ]
-
zedok
őstag
Aszterület beállításával tudom változtatni a dolgokat(felbontást), de mért van az, hogy fullHD-ban ezt csinálja?
Hm képernyőméret az AMD cuccon belül volt gond, viszont ami még gond, h a színek eléggé hm "fakóak" vagy elmosódottnak tűnnek.
[ Szerkesztve ]
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
Nazara
őstag
Még annyit kérdeznék, hogy a ZeroCore szolgáltatás ugye működik Intel processzorral is?
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
Bile Demon
őstag
Tegnap óta van ilyen kártyám (a rövidebb Sapphire változat), elég butítottnak néz ki, de a 3Dmarkban Furmarkban úgy muzsikál, mint a nagyok.
Lényeg a lényeg, P45-ös alaplapban van.
Méregettem a fogyasztás csökkenést a GTX460 után.
A teljes rendszer fogyasztása HD7770-el:
1 monitorral 70W
2 monitorral 79W
Ha a képernyőt kikapcsolja a rendszer a beállított idő után:
1 monitorral 63W (a kártya ventilátora is leáll)
2 monitorral 78WÖsszehasonlításnak HD6450-el:
1 monitor idle 67W
2 monitor idle 68W
Készenlétben sem változik.Összehasonlításnak GTX460-al:
1 monitor idle 84W
2 monitor idle 110W
Készenlétben sem változik.Tehát 1 képernyővel működik a ZeroCore funkció Inteles konfigban is.
Aztán nyomtam egy SLEEP gombot és a fogyastás kb 40W-ra csökkent, de összes ventilátor felbőgött és szétfagyott a rendszer, csak az áramtalanítás segített. Bekapcsolás után a rendszeridő átállt 2040.07.07.-re. A sleep mód nem működése nem tudom mivel függhet össze, mert a GTX460-al vagy az HD 6450-el működött rendesen.
Ami még nagyon zavaró, hogy 2D-ben "mikro szaggatások" vannak, pl ha az Operában görgetem az oldalt akkor kb másodpercenként egyszer kétszer megakad és rándul egyet a kép, a PH-s szöveges oldalakon nem jellemző, csak olyankor ha van kép vagy videolejátszó és amikor bejön a képbe alulról. Kitettem egy GPU-Z monitor ablakot és látszik, hogy minden rándulással egy időben van egy órajel váltás. IE-ben ritkábban csinálja, de csak azért mert ott alapból is nagyon órajelen megy a kártya.
Videó lejátszás: MPC HC x64-et használok. A FULL HD-s nem RIP-es BDISO videók mennek DXVA-val rendesen 50-55% GPU terheléssel. De egy mezei SD-s videó DVD felbontás MP4-ből olyan mintha 15 FPS lenne úgy szaggat. Ugyanezzel a lejátszó programmal oprendszerrel ugyanez a videó egy intel GMA-s laptopon hibátlan, (a GTX 460al már nem tudom összehasonlítani, de ha ilyen lett volna az biztos feltűnt volna). A Windows media playerrel mintha jó lenne.
Másoknak mi a tapasztalata a SD videókkall és a MPC HC-vel ezen a kártyán? SD videóknál ki van kapcsolva a DXVA, főleg azért mert olyan sok féle anyagom van sokféle forrásból és eddig így nem volt vele gond (gyorsan indult a lejátszás, nem szaggatott, bele tekerés is gyors volt).
Én már nem szoktam játszani, pont a 2 képernyős felhasználás, böngészés + videók lejátszására akarom használni, de így nem valami jó.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz Bile Demon #6558 üzenetére
A végén úgy értettem, hogy:
-SD videóknál nem használom a DXVA-t kompatibilitási okból, a régi kártyán nem szaggatott ott bevállt ez a beállítás
-HD7770-nél szaggatott a videók lejátszása. A DXVA bekapcsolása talán javítana a dolgon. (Abból gondolom, mert a Full HD videókat 60FPS-el jól nyomja.)Bruhe
-
dragonfx
veterán
válasz andrasko #6551 üzenetére
En 28ert vettem a kishutoss sapphire.t de ahogy neztem msi.bol is van short verzio.nem tudom mi szamisebb hutoteljesitmenynek.nekem max 45 fok.ez szerintem boven jo.
azert megneznek eggy gtx 460 vs 777m tesztet szerintem dontetlen lenne az eredmenyek alapjan nem?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Hangm4n
tag
Szeretnék venni majd egy Hd 7770-et. január végén. Milyen procit lenne érdemes hozzá vennem? Intel G860-an gondolkodom, mert nem szeretnék rá olyan sok pénzt költeni. Egy Intel i3 3220 majdnem kétszer annyiba kerül. Full HD-ben szeretnék játszani és nem lenne baj, ha csak Medium-on futna el a BF3 vagy az FC3. A G860 nem fogná vissza a videókártyát?
-
ViZion
félisten
válasz Hangm4n #6561 üzenetére
Vegyél most használtan vmi olcsót (ezen már nem buksz), utána csere i3 vagy i5-re (ez jobb lenne, biztosan nem lesz CPU limited).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Hangm4n
tag
Új alaplap mindenképp kell, mert a mostani LGA775-ös. AMD procik közül melyiket ajánlanád?
ViZion: 2 év múlva szeretnék egy teljesen új gépet venni, most csak egy kicsit újítani szeretnék rajta, mert a 8800GT-m megsült.
[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz Hangm4n #6561 üzenetére
Nekem g860 van mellette, szerintem teljesen jó...4 maggal lehet nyerni plusz FPS-t néhány játék alatt, de azok ugye nem 16 ezres processzorok
Én tesztek alapján azt láttam, hogy alig van az i3 mögött ez a G széria, cserébe fele olyan olcsó...ár/érték aránya nagyon jó. HT nélküli i3 végül is.
Nézd meg ezt a tesztet: [link]
Játékok alatt még mindig az Intel hozza ki a legtöbb FPS-t a vga-ból. Az Athlon II X3 és X4-esek is jók azért, de egy kicsit drágábbak is a több mag miatt.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
törölt tag
-
RootRulez
félisten
Ha Isten és a párt is úgy akarja, holnap már egy 7770-essel feszítek a gépben...
═════════════════════════════════════════
-
Hangm4n
tag
AMD A6-5400K vagy Intel G860 legyen inkább? Kb. egy árban vannak. Az Athlon II-esek túl sokat fogyasztanak.
Eagle16: BF3-at, szépen viszi?
-
Eagle16
addikt
válasz Hangm4n #6568 üzenetére
Passz, nem játszom vele.
BF3 sokat profitál a 4 magból, de a Far Cry 3 is, szóval ha direkt ezekre kéne akkor AMD-ben gondolkodj szerintem.
Mondjuk ez alapján meg VGA limites lesz a BF3...[link]
Multihoz viszont biztosan jól jön a 4 mag.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
dragonfx
veterán
válasz Eagle16 #6565 üzenetére
Nekem is ez a duo van.lassan kene csinalni egy g860+7770 barati kort.hehe.syerintem teljesen eleg mindenre.ha megse varok es belerakok egy i5.ot.+ramot masik vga.t.most eleg.
Egy i3 ivy romma veri ay egesz fm2 foglalatot.es jobban fogyaszt.ezek utan mindenki dontson.
A vga kihajtasara ez a proci eleg. 1440be full maxon visz mindent.nekem eleg."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
PeL
addikt
Persze, alap. Nagyon körültekintőnek kell lenni az ilyen újregekkel szemben. Meg mondjuk az is alap lenne hogy kiírja a hirdetésbe hogy nincs garancia. Őszintén szólva én ilyen friss regektől nem nagyon vennék semmit, tele van velük a jelentsd a csalókat topik.
Jó nem azt mondom hogy feltétlenül mindegyikkel így jár az ember, de a csalások és átverések nagy részét ilyen újregek követik el. És nem hiszem el hogy van merszük hozzá, hogy így nem félnek a következményektől
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
A Catalyst v12.11 beta11 telepítése óta (13 nap) tünetmentes a HD7750-esem. Noha nálam H55-ös az alaplapi chipset, a changelog alapján úgy vélem, gyógyírt az alábbi hibajavítás hozott a problémámra:
"Resolves a sporadic system hang encountered with a single AMD Radeon HD 7000 Series GPU seen on X58 and X79 chipsets."
Gondolom nem érint sokakat, azért leírom, hogy nyoma legyen. Hátha segít valakinek.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Lacccca87
addikt
Ilyen nekem 2 játékban jön elő de viszonylag ritkán (Dota 2, és HoN) de ha lendületesen megmozgatom jobra és balra az egeret (vagy fordítva ) magától helyre jön. Alap Win be régebben tapasztaltam én is főleg akkor ha ezekben a játékokban beragadt és csak resi segített.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz Debilon #6584 üzenetére
Ha jól emlékszem anno a SULINET is kb ennyi volt, ott ficegett a matrica minden HW-n aztán annyi. Max a számla kellet még hozzájuk. (jól meg is szívtam anno a nyomorult árlistájukkal, mert az szép és jó hogy Gigabyte ATI 9600 128MB VGA cska éppen az SE jelzést felejtették el levenni a végéről így butított kártyám volt normál helyet... mondjuk én is hibáa voltam mert asszem a típusszám fel volt tüntetve na de akkro még nem volt minden második lakásba net hogy meg is nézzem mit is jelent az pontosan)
-
dragonfx
veterán
Ez az msi ugyanolyan mint az en sapphire.om..kisnyakos.vajon ezen milyen ramok vannak?a gpu tenyleg kevesebb feszt kap? Egy 10% feszemelest elbirnak ezek a chippek nem?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
nagyúr
válasz Eagle16 #6497 üzenetére
Én is épp 2.napja vettem ilyen Asus DC v2 est nálam se ciripel de hogy meg nyugodj nem feltétlen a VGA okozza mert a táp és/vagy alaplap is befolyásolhatja hogy az adott gépen ciripel vagy sem
Ha kíváncsi vagy hogy néz ki hűtő nélkül én már szétkaptam
én jobban örültem volna ha
v1 et kapok
De a történet az hogy eredetileg Sapphire 11201-00-20G -jért indultam a boltba(Hardverker) De mint kiderült az valójában a 11201-17-20G a kis brunyi ócsósított verzió amit árulnak, amiről persze azonnal lemondtam.
Jó mondom akkor legyen az Asus DC ami a listájukon szintén elírás, mert ott a V1 szerepel de mire kihozta a csávó a raktárból v2 lettNekem több okból sem teccik: ez a v2 eleve kizárólag Asus GPU Tweak el lehet feszt állítani hála annak hogy egyedi VRM -van rajta Sajnos az felejtős hogy másik BIOS -t teszek rá szintén több okból: Elpida ram és az egyedi PCB/VRM
A másik hozza az ASUS a híres ANTI TUNINGOS FORMÁJÁT alapfeszen ami egyébként 1,175.v de valójában 1,200.v ot kap a GPU már csak a kíváncsiság kedvéjért is rámértem.
Nem megy 1050.MHz nél többet alapfeszen a GPU, hát még ennyire anti tuningos VGA -m se volt hogy +30.Mhz et mennyen a GPU (pedig jó pár VGA járt már nálam aki ismer tudja miről beszélek)
A feszt 1,225.v engedi csak állítani az AGT, így sok jóra már nem is számítottam ami be is igazolódott mert kb 1120.Mhz nél vége is van a GPU -nak és még játékkal le se teszteltem csak 3D11 -el pár kört, ami 1átalán nem biztos hogy játéknál stabil lesz
Szóval nekem CSALÓDÁS(és sajnos az utóbbi 2.évben az összes asus VGA -val így vagyok) ez az ASUS DC v2 egyedül a hűtése az ami viszonylag elmegy(halk és viszonylag csendes) kategória bár azt a 50-60.W ot nem olyan nehéz lehűteni amit maximálisan eszik a 7770 GPU -ja
Ami vigasztal hogy pár napja mikor töprengtem melyik 7770 -et vegyem már leírtam: nekem nem játékra kell így annyira a tuning NEM érdekel, esetleg majd eladásnál jött volna jó ha legalább megy egy 1200.at a GPU rajta az Elpida ramok egész jól bírják 1550.MHz en még lefutott a 3D11
Sajnos az alulfeszelést se igazán komája ez a ratyi GPU, mert ha leveszem 1,150.v ra már nem stabil**************************************************************************************
#6525) andrasko Látom annyira nem vagy figyelmes, nézd meg a 1,2,3.as játék FPS értékeit a tesztemnél a 7770 csak azért kap közel annyi GPU pontszámot, mert jobb tesszellációba(4.es game teszt) és a 3.as tesztnél is épphogy sikerül beérnie a 5850 -et[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
nekem a kis sapphire van alapfeszen megy 1100at a gpu.ja semmi baja nincs
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
RootRulez
félisten
Az 5770-em legjobb estbe is 20-ért menne el... 7770 meg 30K... Megéri szerintetek erre váltani? Akkor id kétségeim vannak...
═════════════════════════════════════════
-
HookR
addikt
válasz Lacccca87 #6579 üzenetére
Gigabyte H55N-USB3, I3-530 (LG1156 Clarkdale; Revision: C2, Stepping: 2)
(#6583) Sanyi19: "Milyen proci és pontosan milyen lap amibe használod? Ha újraindítod a gépet nem lesz 1x-es a PCI-E busz?"
Hmm, most hogy mondod... x1 1.1 alapból, és terhelés esetén is (Furmark és GPU-Z Render Test) csak x1 2.0-t ír a GPU-Z.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Alister71
nagyúr
válasz DroiDMester #6589 üzenetére
Én is erről beszéltem nem túl rég az Asussal kapcsolatban. messzire kerülöm mindet. Párszor a sima AMD driverrel is bugos volt, csak az asus honlapról letöltött driverrel ment normálisan, amit nagyon ritkán frissítettek.
Alister from Hell
-
MontyCrew
senior tag
Egy Gigabyte HD7770 boldog tulaja vagyok per pillanat és arról akarok tudomást szerezni, hogy ez az új beta driver, amiről itt hallani egy-két jó dolgot. Pontosan 11.12 Beta driveről lenne szó. Érdemes feltenni annak ellenére, hogy csak beta fázisban van?
-
MontyCrew
senior tag
Rendben, kipróbálom,, Nem tudom, mennyire vannak itt tuningos emberek itt a topikban, érdemes a kártya tuningolásával foglalkozni?
-
nagyúr
válasz Alister71 #6593 üzenetére
Na még az tenné be a kisajtót, hogy csak asus driver -en menjen akkor repíteném is ki az ablakon
Hál isten ilyennel még nem találkoztam az utóbbi pár(5770, 5850, 5870, 6770, 7850(v1,v2), 7870(v1,v2), 7950(v1), GTX660-70, ASUS kártyánál amiket próbálgattam, de az anti tuningos jóságukkal szinte kivétel nélkül mindnél megvolt
Szóval azt hiszem én is befejeztem az ASUS VGA -kat ezzel a 7770 -el véglegesen Pedig pl: alaplapból meg kizárólag ASUS -t veszek és azok meg mind hibátlanok
Maradok a zafír -nál ugyan abból is lehet kifogni 1-2.olyan példányt ami csak átlagos de azok se ennyire anti tuningosak
De van ellen példa is, a 7950 Dual-X -em gyárilag 1,250.v ot kap a 925/1250.MHz -hez és nálam beton stabil 0,950.v al is ezeken az órajeleken még a 12.11 béta driver el is amivel ugye minden GPU -nak több fesz kell
Gyári alapfeszen(1,250.v) 1250/1675.et megy, de előtte a 7850 -em GPU ja is ment vidáman +25.%(860->1075) OC -t alapfeszen és egy kis fesz emeléssel meg benne volt a 1200.MHz(+40.% OC) -
zsole84
senior tag
7770 tulajok közül tapasztalt már mikrolaggot játék közben ezzel a kártyával? Fórumtárs írta 58xx topicban, hogy mivel 128 bites, "beledöglik a mikrolaggba". Ez tényleg így van? Azért érdekelne, mert tervben van egy ilyen kártya vásárlása.
Köszi!
-
Eagle16
addikt
válasz zsole84 #6599 üzenetére
Én még nem tapasztaltam ilyet, pedig én meglátom az ilyesmiket hidd el. Ugyanolyan folyékonyan megy minden mint a 9600GT-vel, csak persze jobb minőségben. Amit eddig néztem: World of Tanks, Rage, Wargame: EE 12.11-es bétával.
Néztem mikro laggot mutató videókat és ott egyértelműen láttam a jelenséget, persze az is segített hogy mellette mutatták hogy milyen az amikor nem laggos
Ott nem a 128 bit vs. 256 bit volt a lényeg, hanem az AMD vs. Nvidia.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest