-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
alejandri
tag
Szerintem inkább a témánál kéne maradni és a sok off témát a megfelelő fórumban megtárgyalni, nem itt!
vadkörte: egyetértek andrasko kollégával. Akár a 7750-es is jó választás lehet számodra, mivel nem fogsz játszani 1080p-ben, a monitorod felbontása miatt. Szerintem 2-3 hónap múlva, több passzív megoldás is lesz a piacon, elfogadható áron és akkor még halk is marad a géped
A driverekel van még némi probléma, de reményeink szerint, ezeket hamarosan kijavítják. -
Löncsi
őstag
Én megértem ha full AMD gépet szeretne, az egy dolog. De, hogy miért "vacak" az nVidia és miért ne tehetné bele AMD konfigba, miközben teljes mértékben kompatibilis, ez így fura.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
YakQzA
tag
Érdekes dologra lettem figyelmes.
Gondoltam én is csinálok már pár mérést a 3dmark Vantage-al had legyen minél több tapasztalatunk a kártyákkal. Az alap, gyári órajeleken ez sikerült is.
Nem vagyok nagy tuningos és még sok szerencsém sem volt a dolgokkal alig tudtam húzni rajtuk így mindig az lett a vége, hogy jó lesz az gyári órajelen is.
Na de a lényeg! Próbáltam húzni a friss 7750es karimon. Nem raktam rá sokat talán 25MHz a memóra és a GPU-ra is. A 3dmark hibával leállt, illetve el sem indult miután betöltötte a tesztet. Jó-Jó mondom biztos megint nincs szerencsém. Aztán addig-addig próbálkoztam mindenfélével, még rá nem jöttem, hogy akárhova állítom a 3dmark hibával leáll. nem csak overclocknál,de downclocknál is. Csak gyári órajeleken megy le a teszt!
Ilyet én még nem láttam.
A hiba pedig a következő:
IDXGISwapChainresent failed: Device removed.
(DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED)[ Szerkesztve ]
-
andrasko
senior tag
-
vadkörte
addikt
Látom szövegértésből nem állsz valami fényesen...
Bizonyára a vacak szó olvasását követően leereszkedett a piros kárpit és elkerülte a figyelmed 5 apró dolog, 4 db aposztróf - tudod a felsőindexben lévő vessző - 2+2 csoportosításban, ezeket néhol idézőjelnek is nevezik, valamint a mosolygós smile.
A koromat azért írtam le, hogy lásd nem vagyok takonypóc játékbuzi. Az, hogy jelenleg az informatika nem minden terén vagyok toppon, nem jelenti azt, hogy hülye vagyok hozzá. A szakmai kompetenciám megítélése szerintem nem a Te feladatod. Akik eddig tanácsot kértek tőlem, vagy velem építtettek gépet még mindig elégedetten távoztak, és vannak páran. A PC-m elsődleges feladata a munka (képfeldolgozás, office, stb...) kikapcsolódásként a szabadidőmben - ha van egy kevés - fotózok, néha játszok, heti pár órát (Sniper Elit-tel napi) és nem benchmark grafikonok nézegetésével ütöm el a fölös időm. Volt ill. van nVidia kártyám, a sajátom valamikor rég egy Abit Siluro Ti4200 volt és szerettem, a jelenlegi a munkahelyi gépemben van egy Asus 8400-es, ezeket leszámítva csak Radeon-jaim voltak (Sapphire 8500LE; GeCube 9550XT). Nem sok, én nem félévente csereberéltem őket, hanem akkor ha már nem elégítette ki az igényeim.Köszönöm a véleményeket, a 7750 és a 7770 közötti árkülönbözet jelenleg kb. 5-7.000 Ft. A tesztjükben mért teljesítménykülönbség ennyit megér. A vásárlást természetesen majd az dönti el mire lesz keret. Passzívhűtéses VGA-ban nem gondolkodok, a cégesre is applikáltam egy régi P-II-es ventilátort jobb neki így. Az aktív hűtés keltette zaj számomra lényegtelen, a gépemben van pár plusz ventilátor azok bőven túlkiabálnak bármilyen VGA-t, az üresjárati fogyasztás viszont annál fontosabb. A kettő között ezen a téren a különbség viszont olyan kicsi amit a +teljesítmény kompenzál.
Még egyszer köszönöm a segítséget.Üdv. V. Körte
-
Löncsi
őstag
válasz vadkörte #659 üzenetére
Én úgy érzem nem személyeskedtem Veled, csak nem értettem mitől vacak számodra az nV és miért nem raknád AMD gépbe. Ilyen kijelentések bizony gyenge szakmai kompetenciát sugallnak.
De látom a 30 év kevés volt számodra, hogy megtanuld, hogy fórumon és az életben nem személyeskedünk azokkal akik nem a haverjaid. Kérlek ezt kerüljük a közeljövőben.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
ZetorGumi
addikt
Meg a másik, nV oldalon nem találsz olyan ár/értékű VGA-t, mint pl a 7770.
vadkörte: 7770 +1. teljesitményben megéri azt a felárat, meg nem is zajosak, és ha jól működik a ZeroCore, akkor kikapcsolt monitor mellett kb 4W-ot eszik a kártya, és teljesen hangtalan. és Full load esetben sem vesz fel 150W-t.
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Löncsi
őstag
válasz ZetorGumi #661 üzenetére
Ez igaz, az nV kártyák picivel mindig drágábbak voltak, cserébe jobb szoftveres támogatást is kapsz + erősebb tesszellátort. HD7770 fogyasztása miatt jó.
vadkörte
Elhiszem, de nincs időm erre/Rád, épp szakdolgozatomat írom.[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Látom még mindig nem megy az értelmezés, de hagyjuk...
Ajánlom figyelmedbe ezt az olvasmányt. különös tekintettel erre a szakaszra.
Több mint tíz éve járok különböző szakmai fórumokra, elhiheted, hogy van némi fogalmam a fórumozásról. Ezek között van informatikai és egyéb technikai - jellemzően fotográfiával foglalkozó - is. Volt olyan is, ahol ha nem is véleményformáló, de meghatározó törzstag voltam.
Az off-olást ezzel be is fejezem. Azonban feltehetőleg még elő fogok itt fordulni sőt arra is vetemedek majd, hogy kérdezek.Üdv. V. Körte
-
ZetorGumi
addikt
-
andrasko
senior tag
válasz ZetorGumi #661 üzenetére
A ZeroCore a gyártó szerint <3W.
A 7750 max. teljesítményen 55W, a 7770 80W-ot fogyaszt.
Hogy érted, hogy 150W-ot vesz fel? Én értek valamit félre?[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
SylverR
senior tag
válasz andrasko #666 üzenetére
A 7750 játék közbeni teljesítményfelvétele 40 watt körüli, a 7770-é pedig 60 watt körül. Közelítő érték, és játéktól függ. Az 55 és 80 watt a TDP érték, amin belül található a fogyasztása. És ez természetes alap órajelek mellett értendő. Tuninggal megy az 80 watt felett is.
A 150 watt az a maximálisan felvehető teljesítmény.
A 7750-en nincs csatlakozó, csak a pci-eből vehet fel energiát, ami ha jól emlékszem pontosan 75 watt. A 7770 esetében egy 6 pines csatlakozó van rajta, ez 75+75 watt, ami kereken 150.Nem!
-
Löncsi
őstag
válasz ZetorGumi #671 üzenetére
Az architektúrákat kellene összehasonlítani.
Fermi vs HD6k / Kepler vs GCN. Ha lesz kis Kepler a közeljövőben szvsz ütni fogja a HD7770-et tesszellációban, csak még nincs itt. :p
Bár a Fermi így is pariban van a GCN-el.Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
andrasko
senior tag
válasz ZetorGumi #668 üzenetére
Akkor összegezve: a PCI-E max. 75W-ot tud leadni, s a 7750-nek nincs tápcsatija.
> Akkor megállhatja a gyártó állítása, miszerint a 7750 max fogyasztása 55W.
(75W vagy annál nagyobb nem is lehetne)> Elképzelhető, hogy akkor a 75W-os max. limit miatt a gpu tuning 925Mhz-ig?
[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
SylverR
senior tag
-
SylverR
senior tag
válasz andrasko #675 üzenetére
"Without being able to raise the vCore I was able to push the GPU to 950MHz (+150MHz) and the memory to 1175MHz (+50MHz - 4.7GHz effective) which required very little effort at all."
Kép sajnos nincs, de azt írja, hogy 950 mhz-et ért el mindenféle erőlködés nélkül.
Szerintem, a 40 watt fogyasztást tekintve, nem hiszem, hogy a TDP keret okozná, hogy nem lehet 920 mhz fölé húzni a GPU-k többségét. Inkább csak szerencse kérdése. Szerintem az 1 ghz jóesetben mindenképp elérhető.
Csak hát, sokkal könnyebb 900 mhz-ről 1000-re mhz-re emelni, mint 800-ról 1000-re.Nem!
-
Zsocó
aktív tag
A tesszelláció a DirectX 11-ben a nem éppen hatékony NoSplit megvalósításra épül.
Az aktuális megoldások közül az úgynevezett DiagSplit elv kínálja a legjobb működést, de ez nem mutatkozik majd be a DirectX 11.1-es API-ban, így a fejlesztők továbbra is a NoSplit algoritmusra vannak kényszerítve.
Amíg az API-n belül nem kerülnek kigyomlálásra a tesszelláció problémái, addig felesleges a szükségesnél jobban erőltetni ezt a részt. Az egész tesszellálást ráadásul durván korlátozza, hogy a raszterizálás négyes pixelblokkokon zajlik, és ebből a szempontból a Kepler sem kivétel.
Kepler esetében a vállalat továbbra is a brute force megvalósítás híve, ugyanakkor a zöldek is belátták, hogy a GF100 és GF110 esetében túlzásba vitték az egészet, nem kevés tranzisztort elpocsékolva. A tesszelláció ugyanis a DirectX 11-ben alkalmazott NoSplit megvalósítással számtalan gyermekbetegségben szenved, és borzalmasan pazarló is.Sőt én az általános számítási feladatokat nagyra tartom, amiben a mostani NV nem remekel.
Az NVIDIA által alkalmazott gyorsítótár- és memóriahierarchia nem kedveli annyira a komplex számításokat, mint az AMD GCN architektúrája. A Luxmark az egyik legelterjedtebb benchmark a ray-tracing tesztelésére pl;
Meg nincs ZeroCore-hoz hasonló, energiatakarékossági technológia NV-nek. -
Zsocó
aktív tag
Valaki tapasztalta már, hogy egy pillanatra elmegy a kép aztán visszajön ???
-
andrasko
senior tag
Ez nem semmi!
A TPUP mérése szerint ZeroCore:1,1W, Üresjárat:5W, Game-Max:42W.(#681) Zsocó
Mi a vga gyártója, csak nem VTX3D?
Nekem egy VTX3D HD6770-nel volt hasonló gondom....[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz andrasko #682 üzenetére
Bárcsak működne is rendesen.
Én most akarom visszatenni a 12.4-et, ahol egyáltalán nem működött.
Talán az is jobb lesz, mint 12.3 alatt ez a 2mp-enként leálló és elinduló kártya/venti. Nem hiszen, hogy jó tesz neki.Egyébként ez is kb. a monitor kikapcs után 5-10 perccel indul csak el.
Futó programom pedig a notification bar-on lévő rezidens progikon kívül nincsenek.Egyébként valami terhelés-érzékelés probléma lehet, mert van olyan is amikor a 2d/3d órajelet váltogatja folyamatosan, miközben átlag használatban van a gép. Totalcmd, 1-2 progi fut és úgy néz ki Afterburnerben a gpu/ram órajel mint egy sündisznó. Ide-oda váltogat. Máskor meg ugyanilyen használat mellett semmi, végig 2d órajelen megy...
Driver sweeper is volt már a 12.3 előtt.
-
andrasko
senior tag
Értem amit írsz, de szerencsére én nem tapasztaltam, még csak hasonlót sem.
Nálam úgy műxik, ahogy kell: (#640) andrasko
Nem tudom, hogy ez minek köszönhető?!
A Sapphire-nak, vagy a 7750-nek, vagy a hardver/szoftver környezetnek?Én most az alábbi problémával találkoztam:
3DMark 11 indításakor "CLR error: 80004005" hibaüzenettel leáll.
Találkozott ilyennel valaki... biztos nem egyedi a jelenség!?ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz andrasko #683 üzenetére
Az már takaros "rántás".
A GB-féle 7770 egy fikarcnyit sem enged emelni. Mondjuk azt korábban a PH-s teszten is írták, hogy a Hynix memóriák 1250 MHz-ig bírják. És tényleg azonnal crashel, ha tovább emelem. De úgy tűnik a GPU sem bír többet 1100 MHz-nél.
---
A többi gyártó is a referencia nyákot és modulokat használja vajon?[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Janou
őstag
Sziasztok!
Tudom hogy nem idevaló kérdés de inkább nektek teszem fel. Szal:
Barátnőmnek szeretnék venni valami egyszerű kis videókártyát egész pontosan HD6450-et. Nem nagyon játszogat csak a Sims3al és gondoltam talán nem ugrál majd annyira a kép mint az integrált HD3000-el. Ti mit gondoltok erről? Illetve hogy 512 MB rammal vagy 1 GB-al vegyem? Mert szerintem felesleges az 1 GB mivel a GPU úgyis sikeresen megakadályozza hogy magasabb felbontásban játsz. Ti mit gondoltok erről? -
andrasko
senior tag
Annál a vga-nál próbáltunk másik drivert, illetve biost.
Nem sok sikerrel.Érdekes, hogy állítólag az én gépemben jobban "villódzott", mint az eladóéban.
De az is lehet, hogy csak a mundér becsületét védte!?ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
válasz ZetorGumi #694 üzenetére
rendszergazdaként futtattam, de semmi....
itt javasolták, hogy .net-framework eltávolít, majd reinstall... de semmi
Még annyival megfejeltem, hogy a 11-et is el-, majd reinstalláltam...
az eredmény ugyanaz... csak most már magyarul írja ki... "fatal error" -> "kritikus hiba"ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
DeadMeat
nagyúr
Felrakta valaki a 12.5 béta drivert?
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
andrasko
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs