-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoleszka17
tag
sziasztok vettem egy hd6870 kartyat es az lenne a kerdesem ismerosomnek is ilyen van es neki alap orajelek a kovetkezok gpu:100mhz mem:150 mhz uresjaratban nekem meg 500mhz 800mhz alapon es semmi se megy a hatterbe a gep ujra lett teve. mi lehet a problema? tehat nem kapcsol vissza az ertek
Asrock P67 professional I5 3470 8gb corsair vengerance R9 280x
-
mango007
újonc
válasz zsoleszka17 #21302 üzenetére
Szerintem próbáld meg AOD- vél. Lehet, hogy OC módban megy végig...
-
mango007
újonc
válasz zsoleszka17 #21302 üzenetére
Ja és ha lehet messziről kerüld az új 14.x Catalyst.... Egy jó nagy kupac Kaki az egész.... Le kellett butitani 12.10-re, hogy menjen a kártyám.
Sapphire HD 7770 OC
-
mango007
újonc
válasz zsoleszka17 #21305 üzenetére
AMD Over Drive
http://www.amd.com/en-us/markets/game/downloads
-
kispal87
aktív tag
válasz zsoleszka17 #21308 üzenetére
Nincs véletlenül rádugva a monitor mellett egy tv is, vagy esetleg 2 monitor. Ha több megjelenítő van rácsatlakoztatva akkor nem veszi vissza annyira az órajelet mintha csak egy kijelző lenne.
-
Molk
tag
Üdv mindenkinek.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ha a teljesítmény lenne a fő szempont akkor melyik kártyát választanátok?
Ezt?
Vagy ezt?
(tudom, hogy ez egy amd fórum... )
A teszteknél mintha az nvidia lenne feljebb, viszont Bf4-ben ugyanazt nyújtják.
Jól értelmeztem?Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
scansat
tag
Sziasztok
Vettem egy HD 7750-es vadonatúj videokártyát. Teljesen új, most jött meg a Clickshop.hu-tól. A bajom az, hogy nincs vele kép. Az alaplap egy G31TM P31. Most egy HD 5450-es passzív van benne. Ezt cseréltem volna. A HD 5450-el működik minden további nélkül. Van a gépen Win7 és Kubuntu, mindegyikkel jó, bárki bármit hisz a Linux vs. ATI problémákról. Ez az új meg nem ad képet. A gép elindul, tölt, és a videokari ventije is megy, csak kép nincs. Se BIOS..se semmi. Próbáltam a subD-t és a DVI-t is. sehol semmi. Tudna nekem valaki ajánlani hozzá egy alaplapot? Tudom én hogy hülyén hangzik gombhoz varrni a kabátot, de ez most így sült el. Elég ramaty állapotban van már a G31. Külön hálókártya van benn gigabitre is. Tápom van, RAM-jaim is. A gép játékra kellene, de nem akarok előre gondolkodni és túl erős alaplapot venni. Olyan kellene ami MOST passzol ehhez a videokarihoz. Előre is köszönöm minden hozzáértőnek.
És még valami. Tudom, hogy ez is AMD de processzorból Intel beállítottságú vagyok. Persze ha valakinek az érvei meggyőzőek, meg tudok változni. -
StSanya
senior tag
válasz scansat #21313 üzenetére
HD7750-es biztosan jó, másik gépben próbáltad? Táp?
Az a gond, hogy ha a MSI G31TM-P31 alaplapod van, abba még DDR2 RAM kell, ha új alaplapot veszel, abba pedig már DDR3 való. Szóval ezt is figyelembe kell hogy vegyél.
Alaplap amúgy H81-es chipsetes már 12 - 15 ezer között, B85-ös 15 ezertől van. A legolcsóbb i3-as is 30 ezer, ha beéred a leglassabb DualCore-al, akkor 15 - 16 ezer egy G3220 - G3240. S plusz ugye a RAM, 2x2GB CORSAIR Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT szintén 15 ezer...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
ruan
tag
Sziasztok,
Radeon 4850 kártyámat váltanám le, és 7770 / R7 260x között hezitálok.
Gyorsabb az R7, mint amennyivel drágább, jelenleg kb 8-9e ft a differencia, 7770 mellett szól, hogy kevesebbet kér enni, és szerintem érezhető, bár nem egetverő lenne a gyorsulás a 4850 után.Benchmark-oknak már nem hiszek el mindent, valós játékoknál, mennyire érezhető gyorsabbnak az R7?
pl.: a GpuBoss.com-on nézve mennyire mérvadó? Lehet rá alapozni, tudtok olyan oldalt amit érdemes még átnézni?Igazság szerint csak néha napján játszom, akkor kipróbálok pár új játékot, és előveszek pár régit is.
AMD Fx6300 mellé menne az új kártya.-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
PeL
addikt
Üdv emberek. Rég jártam erre, és nem vagyok képben az új drivereket illetően. 13.9-es Catalyst-et használok amióta megjelent. Gondom eddig semmi nem volt vele igazából, de érdekelne hogy érdemes e frissíteni, és ha igen melyikre?
-
scansat
tag
válasz StSanya #21315 üzenetére
Szia
Köszi a választ.
Nem tudom jó-e. Bevallom hogy új lévén 100%-ra vettem, hogy jó. Gondoltam, ezeket azért tesztelik mielőtt boltba kerülnek. Másik gépben sajna nem tudtam tesztelni, mert nincs. (a többi gépem low profil-os) A táp elég kellett hogy legyen neki mert majd 500W-os és jóféle. RAM-om van 4Gb DDR3-as....jelenleg a polcon, szóval az még nem is lenne gond. Viszont a bogarat beleraktad a fülembe azzal, hogy úgy kezdted: -jó-e a kártya. S mivel nem szívesen kísérletezek így, még a 14 nap lejárta előtt gyorsan visszaküldtem. Mivel ingyenes szállítás volt visszakaptam a pénzt és nem buktam rajt.
Igazad van, kezdem az alaplappal + procival ahogy kell. Csapok a videokari árához, és jobban járok.
Ezt néztem ki:
http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/msi/h97-gaming-3-p230576745/#termek-leiras
RAM van bele, táp is. Videokarit meg veszek később, egyenlőre kipróbálom alaplapival. -
StSanya
senior tag
válasz scansat #21319 üzenetére
Húúú, nem gyenge lap... És procit mit veszel bele? Attól függ ugye az integrált VGA is, mivel az a prociban van, nem az alaplapi chipsetben...
Az Intel HD4400 az simán hozza amúgy az AMD HD5450 szintjét...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom, ezt a cikket végiglapoztad-e?
AMD Radeon R7 260X: a HD 7790 után szabadon
Magánvéleményem az, hogy, mivel az R7 ugyanúgy 128 bites memóriavezérlést kapott, mint a 7770, 7790, ezért nem érdemes nagyon nagy különbségeket várni köztük. Ami eltérés van, az inkább csak az órajelek miatt van.
A 4850-esed viszont 256 bites, ezért szerintem inkább egy 7850, r9 270 kártyákat lenne érdemes nézegetni. Tudom, az mégdrágább.
Végső kérdés pedig, hogy a proci mellé érdemes-e új, gyorsabb VGA-t tenni?[ Szerkesztve ]
-
tankal
tag
Sziasztok!
Az miért van hogy a géptakarítás(sűrített levegővel) után nincs képem és a vga venti felpörög ahogy kell de lelassulás után ismét és ez ciklikusan ismétlődik alig bírtam életre kelteni.Ez valami bajnak az előjele lenne már az előző takarításnál is hasonlót produkált de akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget most visszont már alig akart elindulni és kezdek ideges lenni.
Vga hibára gyanakszom nem csak a venti pörgése miatt hanem hogy a ssd led ugyanúgy villog mint mindig mikor tölti be a rendszert.
Ez egy asus 7770 vga ha van valakinek tippje tapasztalata legyen szíves ossza meg velem előre is köszönöm! -
-
tankal
tag
válasz Petyyyyy #21323 üzenetére
A kártyát nem vettem ki viszont mikor nem indult a tápot lehúztam és vissza raktam nem ért semmit viszont mikor oldalra fordítottam a gépet és a vga venti csatlakozót megmozgattam és így elindítottam már jó volt legalább is lett kép az usb egeret ki húz vissza és így reagált majd a billenttyűzet egy újraindítás után úgy hogy lehet alaplap is de először a vga szórakozott.nedvesség nem okozhatja mert van víztelenítőm(nem a pohár egy kicsit komolyabb) a kompreszoron és mikroszűröm ami 0,45mikronra szűr.
-
StSanya
senior tag
válasz scansat #21325 üzenetére
Ezt inkább más topicban, pl. itt kéne megkérdezned.
Minimum az i3-4160 (~30 ezer), ha több pénzed van, inkább i5-t, pl. i5-4460 (~50 ezer) vagy i5-4690 (~60 ezer). Játékra _én_ i7-t nem vennék már.
-
windlord
őstag
Feltettem frissen egy win8.1 -et.
Leszedtem a Sapphire 7770 1GB gyári driver -ét, s nekem így jeleníti megy az eszközkezelőben:AMD Radeon R7 200 Series
Jó ez így?
Frissítésekre azt mondja ez a legújabb... -
bajnokpityu
félisten
a8 7600 apu meg 7750 crossfireben menni fog?
eladó topping dac
-
Thrawn
félisten
válasz bajnokpityu #21333 üzenetére
Nem.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
bajnokpityu
félisten
-
Thrawn
félisten
válasz bajnokpityu #21335 üzenetére
Az enyémet is R7 200 seriesnek ismeri fel már régóta, pedig tudom, hogy 7770 van a gépben. A Kaveri R7 240 és R7 250 VGA-kal köthető DG-be.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz bajnokpityu #21338 üzenetére
Phenom II van a gépembe, ez nem tud semmiféle DG-t
-
IreN!CuS
őstag
Üdv,
Az adatlapon szereplő gépnél frissítettem a vga drivert és mostanság ha elmegy a monitor aludni az egeret megmozgatom a monitor éled de fekete marad a kép , hiába mozgatom az egeret bármi semmi sem történik.
Ötlet?
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
válasz Petyyyyy #21341 üzenetére
win7
14.501.1003 a jelenlegi , előtte valami 14.3xx.xxx volt azzal is ez volt a gond azért frissítettem fel , ezek előtt mi volt jó kérdés.
Driver pucolás mindig megvan.Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
-
windlord
őstag
Sapphire 7770 GHz edition -t próbált már valaki OC -zni?
[ Szerkesztve ]
-
keresgo
csendes tag
Hali !
Remélem jó helyre írok (és nem off topic) a problémámmal, de a gond a következő:PC-met HDMI-vel csatlakoztattam TV-re (sony bravia).
Filmnézés közben egyszer-kétszer alig észrevehetően fehéren villan a kép, majd az egész képernyő színe a feje tetejére áll. Tulajdonképp olyan mintha negatívba váltana, csak a fekete piros (rózsaszín) lesz. Érdekesség a dologban, hogy minden ugyanúgy (ettől eltekintve tökéletesen) működik tovább, és ha felbontást váltok, vagy a TV-n átváltok másik bemenetre és visszaváltok a PC-re akkor teljesen jól működik a megint. Kb. 10 percig. Újraindítás után is tapasztaltam és az se segít ha 1080p-ről visszaveszem az ajánlott 1360*768-ra.
Előtte kb. fél-háromnegyed órát Shadow of Mordoroztam, semmi probléma, pedig 1080p-n medium-high beállításokkal.
VLC-t használtam a filmezéshez.
A gép most lett újratelepítve egy SSD beszerzés után, driverek, minden a legújabb elvileg.A jelenlegi konfig a kövi:
Asus MS A97 LE R2.0
AMD FX-4130
Sapphire ATI Radeon HD 7770 1Gb Vapor-x
4 Gb Kingston RAM
120 Gb Kingston SV300 SSD
WD 1Tb HDD (asszem 5400rpm de nem hinném hogy számít)és Win7 Ultimate-t futtatok rajta.
Valakinek valami ötlet esetleg? Elfelejtettem telepíteni vmit? Vagy csak a vidkártya nem szereti a HDMI-t ? Remélem nem annak a jele hogy kezdi megadni magát, bár abból ítélve hogy felbontás-váltás után visszaáll, inkább a TV-re gyanakodnék. :/
Előre is köszi a válaszokat, és mindenkinek aki végigolvasta
-
PeL
addikt
válasz keresgo #21346 üzenetére
Ilyen jelenség akkor is szokott jelentkezni ha valami más elviszi a HDD sávszélességet, amiről a film is megy. Én pl. akkor szoktam ilyet tapasztalni ha épp filmet nézek és a gép úgy dönt, pont akkor indítja el az O&O Defrag háttérfolyamatát. Nézd meg, nem fut-e olyankor más is a háttérben ami dolgoztatja a HDD-t
-
Adam8199
tag
Core 2 duo e7600 ki tudna hajtani egy hd 7770-et?
Audi A4 B5
-
windlord
őstag
Mivel tudom ellenőrizni, hogy a procim kihajtja-e a vga -t?
Vagyis mekkora órajelen hajtja ki teljesen? -
PeL
addikt
Na eddig nem volt semmi gondom az új driverrel, ill nem tudom most ez okozta-e, mindenesetre megvolt az eddig (4 éve) betonstabil gépem első kékhalálja. Meg akartam nyitni facebookon egy flash videót, erre a kép elfeketedik, elindul a hang majd pár másodperc után megáll, függőleges szürke csíkok jelennek meg a képernyőn, majd újraindul a gépem. Indulás után jött a "számítógép súlyos hiba után állt helyre" kiírás vagy hasonló. Ha megint előfordul sztem visszaváltok a régire, soha nem volt eddig ilyesmi nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest