- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Vkinél (már nem emléxem kinél) állítólag előjött a TLB-hiba a superpiben. Lehet, hogy az volt a gond. Bár nemtom ezt hogyan sikerült elérni, ugyanis a superpi egy szálon számol.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Oliverda válasza már nem aktuális, mert ő is azt hiszi (ahogy én is először), hogy a végeredmény lett 37s.
A superpinek nincs semmi baja összehasonlítás szempontjából, csak Intelen jobban megy a nagyobb cache miatt. A 10-20%-os terhelés annak köszönhető, hogy a Phenom négy magos, a superpi pedig 1 magon számol."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
szab.tam
nagyúr
félrement...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
butcher eu
senior tag
Lenne egy kérdésem
Úgy veszem észre nagyon képben vagy.
A konfigom látható.
A kérdés: Ha feljebb emelem az FSB-t 220-nál, akkor fagy a gépem. Ha HT- szorzót lejjebb venném az megoldaná a problémámat? A max 5-ös szorzó a lapomon.
Azt írták hogy a am2-es lapon arra kell törekedni, hogy a HT 1000 alatt maradjon.
Ha Ha vissza veszem 4x-esre akkor fogom tudni emelni az fsb-t?Mennyit számít tesztben még 2 giga ram és egy aktív 2 ventis modul hűtő?
Mert ezeket most rendeltem be.
minden defaulton 3dmark06-ban, proci emelve 11189pont
szerinted mennyit tudok ezen még emelni ezzel a konfiggal?
most vettem egy 650-es tápot is, és jövő hónapban akarok venni még egy ilyen karit.Mi a véleményed, válaszod?
Fontos lenne egy olyan ember véleménye aki érdemben tud ehez hozzá szólni -
fLeSs
nagyúr
válasz butcher eu #557 üzenetére
Ehhez itt más is hozzá tud érdemben szólni.
A HT-nak Phenomnál 1800 MHz környékén kéne lennie AM2+ lapban.
Ja most látom, hogy AM2-es lapod van. Abban 1000 MHz környékén kéne hajtani a chipset miatt, bár az ATI chipset jóval többet is elbír (általában). Szal vedd vissza a HT szorzóját."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Tibord
senior tag
Helló
Érdeklődnék hogy egy 9600-os Phenom procit meddig lehet megrángatni?
Léghűtéssel és nem is a legjobbal (tehát valami középmagas kategóriájú hűtővel)
A lap amit lesz alatta: ASUS AMD790FX M3A32-MVP 4x 1GB 1066-os rammal
Előre is kösziu.i.: Nem vagykos sem tuninbu.i és nem is nagyon értek hozzá csak amit innen onnan el lehet csípni. pl.: PH-teszt
[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Oliverda
félisten
A 4x1GB 1066-os RAM-ot inkább felejtsd el. Helyette 2x2GB kit javasolt.
Ez a "...meddig lehet megrángatni?" a világ egyik leghülyébb kérdése. Lehet hogy 2.5 fölé nem jutsz, de az is lehet hogy a 2.9et is eléred.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Tibord
senior tag
válasz Oliverda #560 üzenetére
A ram az 2x(2x1GBkit)-ből gondoltam mert az energiagyensúly szempotjából (havernál teszteltük) jóbb és gyorsabb is mint 2x2GB.
A "...meddig lehet megrángatni?" kérdést énsem úgy gondoltam hogy megmondjátok hogy ez tutira megy 2,9-et csak hogy az általánosságban egy jó lappa meddig lehet elmenni. Ismétlem általánosságban és nem világrekord célból csak ha már lesz akkor húzva is legyen.
Nyilván hogy meddig megy el azt majd nekem kell kitapasztalni. Csak érdeklődtem
Ja a másik fotos dolog.
Valahol olvastam arról hogy bizonyos feszeket az alaplapon (vagy nem ott sajna nem tudom) állítani kell húzás közben. Nem a procifeszre goldolok azt tudom
Arra emlékszem hogy valami köze volt a memoriakezeléshez.
Ezt meg tudnátok nekem magyarázni esetleg leírni mit kell majd csinálni vagy megfelelő az ami a PH-teszben van?Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
fLeSs
nagyúr
"jóbb és gyorsabb is mint 2x2GB."
mutatnál erre példát? miben gyorsabb a 4x1 mint a 2x2? én éppen váltok 2x2-re, és érdekelne, hogy mire gondolsz, mert én nem tapasztaltam ilyesmit.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Tibord
senior tag
Azt energiaegyensúlyt nem én találtam ki ahoz nem tudok hozzászólni érdemben (bár lehet hogy a másikhoz sem ) azt olyan ember mondta akinek hiszek és tudom hogy ért hozzá.
A másik dolog (gyorsabb) az EVEREST4.20 verziójával mértűk (mérte a srác én csak a végére futottam be)
Nem tudom az everest mennyire mérvadó vagy hogy a srác mit és hogyan tesztel. Az is lehet hogy ő ba..ta el nem tudom.
Ha esetleg valami nagy baromságot mondtam volna akkor Itt és Most elnézést kérek.
De a lényeg szerintem most nem a Ram hanem a prociEmlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
fLeSs
nagyúr
ja, everestben elképzelhető, hogy láccik, ez egyszerű fizika.
nagyobb, hosszabb útvonalat több idő megtenni. a 2gb-os modulokon nagyobb sűrűségű chipek vannak, ezért magasabb a késleltetés (ugyanez igaz a procik cache-jére is, sőt inkább arra jellemző), de ezt az életben nem érzed meg valós felhasználásban.[ Szerkesztve ]
-
eastlake
csendes tag
Milyen alaplapot ajánlotok ami tuti müködik normálisan Phenommal? Illetve érdemes most venni ilyen procit, vagy inkább várjunk az xx50 kiadásokra?
God is here, never leaves you alone...
-
Tibord
senior tag
Egy kérdésem lenne a MESTER-hez
Megéri most ezt a gépet venni?
Kiszemelt áldozatok:
ASUS AMD790FX M3A32-MVP
Phenom 9600
4gb 1066-os ram
hd3870 vagy ha addig esik az ára akkor x2Árat nem írok az úgyis mindenhol más.
Ehez van egy 500W-os coolink táp + 3 winyóLégyszíves te mint kicsit hozzáértőbb és tapasztaltabb (mint az átlag) írd le nekem (akár PÜ-ben is jöhet) hogy mi a véleményed mit lenne érdemes esetleg változtatni és miért.
Nem vagyok AMD vagy INTEL megszállott a jót szeretném megvenni.
Előre is köszi a segítséget.Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Produkció
senior tag
én nagyon nagy AMD párti vagyok, de a 9600áráért már a q6600at érdemes venni, ha már Phenomot akarsz venni akkor 9500at vegyél, vagy később az "50"es jelűeket. A többi alkatrésszel viszont 1et értek
[ Szerkesztve ]
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
bolcsodal
addikt
szerintetek 8xxx-es Phenomra érdemes várakozni? Sokkal rosszabbak lesznek? Úgy tudom, hogy eltűnik belőle a L3 cache (ami talán jobb is) és mások lesznek a cache méretek. Valamikor Márciusban debütálnak...
They drew first blood....
-
Thrawn
félisten
válasz bolcsodal #570 üzenetére
3 magosra? Érdekes alternatíva lehet annak aki több magot is használó programokat futtat. Van bennük L3 cache, de lehet készítenek majd anélkül is chipeket.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
bolcsodal
addikt
Kíváncsi vagyok rájuk nagyon. Elméletileg az Xbox-ban is 3 mag van, ha jól tudom. Tehát nem kell messzire menni 3 magra optimalizált programok készítéséhez. És lehet tán addig a gyerekbetegségeket is kinövik a Phenom-ok.
Bár most olvaom, hogy az első 3 magosok B2-es steppingesek lesznek...
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz Templomegere #577 üzenetére
jól hangzik, de ez nem így megy.
-
bolcsodal
addikt
A Dell felfüggesztette az AMD-s konfigok online rendelési lehetőségét. Egyre nagyobb szarban van az AMD.
Nemrég még a phenom-mal szerelt csodákat böngésztem tőlük...
-
Lui76
őstag
Azért itt is megkérdem ,vki próbált már sima AM2-es lapban phenom procit?
Bios enyémhez elvileg jött ki.
www.kezmuveskeramia.hu
-
Oliverda
félisten
-
Thrawn
félisten
válasz bolcsodal #588 üzenetére
Épp a napokban olvastam egy nyilatkozatot, hogy az Intel gyengélkedésének idején, mikor Amerikában 50 %-ra ment fel a részesedésük, az idő alatt egy fillérrel nem költöttek többet marketingre
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz bolcsodal #590 üzenetére
Lehet kicsit bonyolultan fogalmaztam, a lényeg az, hogy egy fillérrel nem költöttek többet marketingre, mégis 50%-os részesedést szereztek az amerikai piacon
-
bolcsodal
addikt
-
Oliverda
félisten
válasz bolcsodal #595 üzenetére
Ha pedig kisüt holnap a nap akkor megeshet hogy felszárad az eső.
Kicsit alaposabban kellene tájékozódni, és nem csak a "Dell kivett online boltjának választékából 3 AMD alapú konfigot." című cikkeknél leakadni/kiakadni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Motoros topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest