- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Desmond0313 #8940 üzenetére
Faszántos, teljesen jó hőfokok
#8941 BeZol
Wattman-ban sem láttam, hogy kitolta volna legalább a gyári +15% limitet De várjuk a gyári biosokat, Igor MPT-jét és a valós teszteket Egy bios mókolásra vevő vagyok, ha már kettő van#8946 fisi
Nincs haragAkit érdekel sima liquid devil 6900XT, egy helyre érkezik hétfőn, de 2175,25 ejrócskát kérnek érte...
-
laychi
veterán
hol láttad annyiért? [Mindfactory 2350 euro]
[Red Devil Ultimate léghűtéses][ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
válasz p a s s e r #8947 üzenetére
Nekem 760W-os Corsair Platinum tápegységem van, simán tudom húzni vele a 6900 XT-t, szóval alapon elvileg elégnek kellene lenni.
-
BeZol
őstag
Kéne (ha megy majd hozzá MPT, anélkül nem ), viszont 720+ezret nem ér még a levegős sem, ha 530 körül mindig kapni hardveraprón "simát", a kettő között pedig lesz (ha válogatott a memória-chip is!) talán 5, nagyon max 10% különbség? Ez annyira e-pénisz kategória, de ja, kelleni kellene
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #8893 üzenetére
Ezt sikerült még közben kitaposni belőle.
AB egészen 2950 MHz-ig is engedi elhúzni az órajelet, de 2800 felett már hibázik, pedig közelében sincs az 1200 mV-nak. Gondolom a Power Limit még +15%-kal sem engedi a magasabb feszt/áramot. MPT-vel lehet ezt most kijjebb tolni?
Meg tettem be egy AB Fan Curve-ot is, szerintem ez jobb mint a Radeon-os, itt van Override zero fan, 8 csomópont és lépcsőzetes görbe egyenes helyett. -
őstag
válasz atillaahun #8955 üzenetére
MPT-vel tudsz TDP limitet kitolni, de a 6700-est nem ismerem, nagyon új, kérdés, hogy kezeli az MPT. Az 1200mV-t is hiába állítod, amd driver korlát van, nem fogsz tudni többet adni
BeZol hotline support?[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz ScomComputer #8960 üzenetére
Asrock Phantom 6900XT
Fogyasztás 415W (650W-os táp mellett kissé már necces is lenne ha nem sima 3600-as proci lenne mellette)
Órajel 2680-2780mhz MEM 2110mhz
Hot Spot max 109°C max Fan Speed mellett2150mhz VRAM-ot nem szereti droppol, még a 2120mhz is.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
MorePowerTool frissítve:
1.3.4
– Navi21 XTXH Support “Ultimate” -
BeZol
őstag
válasz ScomComputer #8966 üzenetére
Téma tudnivalóban
-
KAMELOT
titán
6900XT tulajokat kérdem.
Melegedés, driver gond, crash stb? Ha vannak!
Köszönöm!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Sajnos tápegységet kell vennem. (voltam a "milyentápot" szobába )
Az a gondom, hogy elbizonytalanodtam, mivel az rx6800 alá több helyen is minimum 800w-os tápot javasolnak.
Szerintetek ez helytálló, vagy elég egy kisebb is? -
South Velen
addikt
válasz redingitell #8971 üzenetére
Még egy minőségi (80+Gold) 550-is elég, főleg ha nem a 3D Mark toplistát célzod meg.
De a biztonság és a jövőbiztosság kedvéért persze lehet erősebbet venni.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Tudnátok egy kis útmutatót adni a MorePowerTool-l hoz? Alulfeszelném a karit .
Ez indul a renszerrel együtt, a Fan-t erdemes ebben állítgatni?redingitell : Szia! Nekem 650w-s Gold tápom van igaz Seasonic beles, a karim eszik max 300w-t , cpu 120w körül max ez így teljesen rendben van . Semmi problémám, és nekem 3pines Rx 6800XT-m van.
[ Szerkesztve ]
-
redingitell
senior tag
válasz South Velen #8972 üzenetére
Rendben, köszi! Így akkor egy 750w 80+ gold tuti elég .....
-
BullKoxa
őstag
válasz ScomComputer #8975 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, sajnos a hétvégén éjjeles vagyok. Ha pedig ébren vagyok a kisfiammal vagyok. Ha lesz időm rá is lesek majd. Köszönöm
-
KAMELOT
titán
válasz ScomComputer #8970 üzenetére
Ez jó hír akkor!
Több óra game alatt 55C a red devil!
Játékok milyenek voltak?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Molyzsa
aktív tag
válasz redingitell #8974 üzenetére
Szia!
A sima 6800-nak vígan elég a 750 wattos gold.
Én a Sapphire RX Vega64 Nitro+ használtam 750-es gold táppal, és vígan kiszolgálta, pedig az aztán jó étvágyú.
A 6800-nak a Shappire is 750-est ír.
[link]..o.O..
-
Sontir Fel
őstag
válasz redingitell #8974 üzenetére
750es Corsairrel hajtok egy 6800xt-t és nem feszeltem alul, eddig még nem állt le a gép
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Szpisti
addikt
válasz redingitell #8971 üzenetére
Én anno amikor a 850-esemet vettem, azt is számításba vettem, hogy ha egy táp a teljesítménye felső határának közelébe jár, akkor már melege van, így a ventije gyorsan megy, ami hangoskodhat. (Jártam így) Tehát vagy olyan táp kell ami maxon is halk, vagy olyan ami nincs "megeröltetve", ezért hűvös, így alacsony fordulaton nem zajos...
Persze ez akkor érdekes, ha valakit zavar a hangos gép. -
Danex
addikt
válasz Szpisti #8984 üzenetére
Ez annyiban nem feltétlen igaz, hogy hiába egy 650W os táp meg egy 850W-os, azonos hatásfoknál (pl Gold) 500W mellett mindkettőben 5xW hő termelődik.
Tehat nem árt rendes tesztet nézni hogy valóban az elvart módon a hűtés meretezese és konfigurálása nekünk megfelelő, mert az is elofordulhat, hogy csak kapott egy erősebb de akár hangosabb ventit a nagyobb modell
-
atillaahun
veterán
Köszi, felraktam az MPT-t, majd átnyálazom még a doksiját.
Mondtátok hogy TDP-t állítsak, az a Power Limit GPU (W) lesz itt ugye? Tegyem mondjuk 250 vagy 300-ra? Illetve emellett akkor AB-t azt abszolút ne használjak, vagy hogy viselik el egymást?Játszottam még tegnap kicsit az RDR2-vel 1440p/Ultra-n és ilyen 40 fps-ig képes volt beesni hosszabb időkre is. De odébb mentem 50 métert, ott már 80-120 fps volt és kb. nem változott jelentősen semmi, ugyanannyi növényzet/megvilágítás/látótávolság/stb... Okozhatja ezt valami beállítás is? GPU 2800, VRAM 2150 látszólag stabil volt Time spy-ban.
5700 XT alatt is kevés volt az fps, de ott messze nem ingadozott ennyire.[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz atillaahun #8986 üzenetére
Igen, a Power Limit GPU (W) részre írjál be pl. 250-et, és akkor Wattmanban a +15%-os powerlimit kitolás a 250W-hoz képest lesz, tehát így 287,5W-ig mehet el a kártyád.
Azt nem tudom megmondani, hogy a TDC Limit GFX és SoC értékeket érdemes-e piszkálnod, kezdésnek ne nyúlj azokhoz.A VRAM stabilitását a legegyszerűbben úgy tudod kitesztelni, ha berakod bányászni a kártyát
HA 2150MHz Fast Timing mellett hibákat dobál, akkor tuti sok neki, és ezért ingazodhat az FPS-ed. Nálam is ingadozott az fps a 6900 XT-vel 2150MHz FT-al, bányával kiderítettem, hogy 2106MHz-en még 0 hibát dobott, de 2108MHz-en már problémája volt...Tehát ha ilyesmin izgulsz, sztem a 2100MHz FT-al nem lő senki sem mellé, azt csak-csak tudja mindegyik memória-chip
Ami még esetleg FPS-ingadozást okozhat, az azon kívül h nem éppen optimális a játék motorja az adott részen v. épp nem a legjobb amd-driver van fent (ami a játéknak kedvezne), az az lehet, hogy azon a részen sokkal nagyobb terhelést kap a kártya, és az eddig TDP-kereted mellett nem tudja tartani a teszem azt 2700MHz-et, hanem lemászik 2500MHz környékére. De ez nem jelenthetne ekkora zuhanást (a TDP-keret kitolásával meg sem kéne ennek történnie), úgyhogy én a memóriára gyanakszom.
Ha 2100MHz-en is csinálja, nézd meg 2000MHz-en, ha ott is, akkor a játék v. a driver gagyi
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy GPU-BIOS programozás így néz ki (képek német fórumról):
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz atillaahun #8986 üzenetére
Elméleti 2*150W+75W (375W) fölé nem érdemes menni 2*8pinnel, ha pl 325-re rakod és wattman-ban kitolod +15%-al a power limitet akkor durván (325*1,15) 375W-ot kapsz
Az FPS akadás lehet VRAM Fast Timing 2150-től, tedd vissza alap 2000-re.
AB nálam nem kavar be, maradhat (BeZol megelőzött)[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Az MPT-s próbálkozóknak csak annyit jó tanácsként,hogy olvassák el EZT ! [link]
Ugyanis,nem mindegy mit és hogyan,ill. mire állítasz,mert ha elbacod, akkor a köv. újraindításkor nem lesz kép,és cumira futsz,ha nincs integrált vga-d(proci),amivel ha bebootolsz akkor tudod törölni az MPT rossz beállításait ![ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz ScomComputer #8991 üzenetére
Köszi, én még csak itt járok a 2. oldalon.
De direkt erre van a dual BIOS, hogy ha elbaszol valamit, csak átrakod a pöcköt, nem?
Jól látom, hogy kifejezetten 6700 XT-hez még nincs MPT-s leírás az ottani fórumban?#8988 Ubi82
A 6700 XT csak 8 + 6 pin-es (legalábbis az enyém). Elég lesz nekem a 300 W TDP is egyelőre szerintem.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz atillaahun #8992 üzenetére
" dual BIOS"....
Semmi köze hozzá,az MPT a driver Windows Registry beállításait írja át,az a leírás nagyon jó,amit linkeltem,mert amit nem lehet a 6800-nál azt nem lehet és nem szabad a 6700-nél sem átírni...[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz atillaahun #8992 üzenetére
Itt egy jó kis video, ha befognád a bányában is.
Updated RX 6700 XT ETH Mining Undervolting Overclocking MorePowerTool
Nekem kb. 20W-ot sikerült ez alapján még pluszban lefaragni.[ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
senior tag
Sziaszok, a héten váltottam 5700XT-ről egy referencia 6700XT-re.
Egyelőre még MPT nélkül, csak kisérletezek az értékekkel.
Sajnos még nem olyan brutális jó értékekkel mint R3laX, de alakul."zárt" Meshify 2Cben, alapvetően teljesen egyedi vízhűtéssel, persze a 6700XT még eredeti állapotban, mert jelenleg nem lehet kapni hozzá blokkot.
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest