- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
válasz MPowerPH #8390 üzenetére
Nem létezik, az amd drivere a ludas az egészben, mert 6800 XT-re hiába flashelsz fel 6900 XT bios-t, a CU-k alapján felismeri a driver h bizony ez csak egy 6800 XT és nem engedi úgy futni mintha 6900 XT szintű beállításaid lehetnének, legalábbis ezt magyarázták a hozzáértők.
Ezt az is alátámasztja, hogy volt aki szándékosan kicrasheltette vmelyik benchmarkban az amd driver-t, és talán 12ből 1szer elő tudta így idézni, hogy 3000MHz-en lefusson a benche a 6900 XT-vel (kis terhelésű bench volt és elviekben gyakorlati 2950MHz fölé nem mehetne).
Szóval nem a biosokkal van a probléma, mert kvázi MPT-t használva felülírod ideiglenesen a BIOS-t, hanem magával az AMD driverrel van a baj.
Kéne egy moddolt AMD driver, amiben nincsenek a szoftveres korlátozások
2-féle moddolt driverrel próbálkoztam anno, de azok olyanok h csökkentett módban lehetett feltenni meg ilyesmi , szóval nem ajánlom és amúgy nem is segítettek semmit + a time spy sem volt valid eredmény tőle -
deo1977
tag
Srácok ez a beépített stabilitás tesztelő mennyire hiteles? Érdemes ezek alapján levonni bármi következtetést vagy csak parasztvakítás?
-
Pro!Petya
addikt
Ha már van új driver akkor mértem egy kicsit, SAM OFF / ON.
/1,08V@2515MHz/Ami még érdekesség az az APEX Legends ....
Ugye mikor januárban a Hardware Unboxed mérte akkor még 7%-al kevesebb avg fps-t kapott SAM On, mint OFF. Na mostanra a helyzet változott. Igaz nem alkot kiemelkedőt mint pl a Forzában de legalább már nincs hátrányban ha SAM On , sőt...
Ezekután felmerül a kérdés hogy ha idővel a többi játékban is javul ez a tendencia ahol eddig negatív hatással volt, akkor a SAM mint fícsőr mégsem "csak" olyan elhanyagolható javulást hoz mint anno gondolták...
-
Krisz0418
őstag
válasz Pro!Petya #8419 üzenetére
Apex-et hogy tesztelted? Akartam én is egy warzone tesztet csinálni új driver+resize on\off. De az a baj hogy annyira helyzet függő az fps hogy nem lenne valós a teszt. Pedig érzésre és látszólag is javult a dolog, mert kb minden helyzetben 180+fps-em van (kivéve az elején a repülőn).
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! olyat kérdeznék a német boltok hány év garanciát adnak a termékeikre 6xxx Széria pl: Xfx, Sapphire kártyákra gondolok, nem kiterjesztett garanciára gondolok. pl: Alternate, Mindfactory, Caseking .
-
őstag
válasz BullKoxa #8424 üzenetére
2 illetve 3, boltja válogatja. Sapphire 2 évvel jön, gyártónál megkérdezed customer support-nál, visszaírják hogy 36 hónap. Asus dobozain 3 évet fogsz látni, német is vállalja, direkt megkérdeztem tőlük.
Köszi, megnézem 1,05->1,06-on is#8420
Az igen Egy hwinfo betát tegyél még mellé, wattnál sem látni mi a limit, de már csak 73 pontocska kell -
Thomas43
tag
Este megcsinálom!
Ment magasabb órajelen is viszont ott a második benchnél,annál a résznél mikor kiér a "szoba" közepére eldobja,szerintem beleér ott egy bizonyos hőfokba és crashel,majd rádobok egy pár ventit pluszba hát ha segít (Tudom,lehet hülye elmélet,de az is lehet,hogy segít )
Eskü kíváncsi tettél mi a vége ennek a "szar"-nak
-Thomas43
-
tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz Krisz0418 #8423 üzenetére
MSI AB Benchmark mode.
Kijelölsz egy bizonyos területet és ugyanazt a részt bejárod , ugyanazzal az interakciókkal.
Pl azonos pontra lövés , ugrás , csúszas stb.
De a legegyszerűbb ha van tréning mode akkor kb adottak a dolgok.#8430Danex
Azért mert a hivatalos garancia függ a terméktől és ezt országonként v régiónként a viszonteladó/forgalmazó határozhatja meg mennyit ad rá.
Ezenfelül ha van kiterjesztett garancia az csak is a viszonteladónál él mivel hivatalosan a Sapphire ilyet nem vállal.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Thomas43 #8427 üzenetére
Tdp limiten tudsz még tolni, nálam 417W is volt, Cherno-ban meg elpörögtünk 2800 fölé is [link] és [link]
SN alapján kötelesek megmondani, én is oda-vissza pattogtam bolt és sapphire között#8431
Lehet, hogy nem vállal a sapphire, de ha hivatalosan 36hónap van a kártyára, akkor a paraszt webshop ne kettővel árulja már[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Nem olyan biztos ez, mert pl ha német vagy olyan ország nagykeréből szerezte be ahol törvényileg 24hó van megadva akkor a viszonteladó hiába de nem tudja adni csak 24 hónappal , mivel mint írtam ez nem egységes hanem régiónként változó, és a nagyker/forgalmazó határozza meg és nem az eladó bolt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Thomas43 #8434 üzenetére
Top 9, grat Top 8-hoz 22136 kellene Szerinted hol a vége a golden chippednek? Van még benne tartalék?
BeZol szerint a gt1 magasabb frekin is lefut, mint a gt2 és gt2 váltásnál csökkenteni kell a frekit, talán így lehet még több pötty#8433
Értem, de a gyártói 36 hónap akkor is ott van
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Sontir Fel #8436 üzenetére
OK, feladtam Szomszédból 2020.dec végi vásárlás (24hónappal árulták), sapphire ticketből bemásolom, SN-t kivágtam (nálam ez 36 hónap):
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Sontir Fel #8436 üzenetére
Ezt próbáltam eddig is magyarázni.
-
őstag
válasz Sontir Fel #8439 üzenetére
Sapphire Customer Service [link]
Create a ticket, sajnos végig kell nyomkodni, SN, PN, driver, bios verzió stb... Specifikusan a garanciára kell kérdezni, én vízhűtés blokk, csavarmatrica megbontás miatt érdeklődtem, elsőre nem biztos, hogy válaszolnak -
Szpisti
addikt
Sziasztok, kicsit off, de 3900X-el van SAM?
-
őstag
Sziasztok,
Scom üzenete:
...hogy üdvözlök mindenkit és szorítsatok nekem, nagyon hiányoztok....visszatérek..
-
AsakuraDave
őstag
válasz Thomas43 #8434 üzenetére
Ez a Phantom D AsRock 6900XT - vel?
Ingame milyen hőfokokat tud? Esetleg ha játszanál egy huzamosabb ideig mostanában a háttérben egy hwinfo -val majd arról képet tudnál amin látni a hőfokokat és fan speed -et?
Ez vagy egy Red Devil között filózokThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs