Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
gbszilagyi
újonc
Sziasztok!
Igaz nem 100%-ig ebbe a fórumba tartozik, de ha tudnátok segíteni a problémámban azt nagyon megköszönném. Már szétgoogliztam az agyam, de semmi értelmeset nem találtam. A problémám a következő: bármikor, amikor megdolgoztatom a merevlemezt (pl letöltés közben; elég neki 1-2MB/s is) a rendszermegszakítás elkezd felpörögni és kiakasztja az első processzormagot 100%-ra, de csak azt, a többi szépen eldöcög 5-15%-on. Amikor ez megtörténik természetesen leakad minden más, legyen az film, zene, játék, bármi. Nem igazán tudom hogyan tudnám ezt elkerülni, a régi gépemen semmi ilyesmi nem történt, pedig elég régi darab volt már. A mostani konfiguráció:
Alaplap: AsRock FM2A88X+ Killer
Proci: AMD Athlon(tm) X4 860K
Memória: Patriot Memory DDR3-RAM 4GB PC3-10600 (PSD34G13332) X2 -
veterán
válasz gbszilagyi #3902 üzenetére
Szia!
Mennyire régi a merevlemez? Könnyen lehet, hogy új, gyorsabb példánnyal hasítana a rendszer. 1-2 MB/s-nél így belassulni nagyon gáz sztem.
Régi merevlemeznél én is jártam úgy, hogy amíg az veszettül dolgozott, kb minden más leállt, pedig egy ma sem rossz Pentium G840-es volt, 4 GB RAM-mal. Ahogy a lemez magához tért, hirtelen elkezdtek betöltődni a honlapok, etc.Egyéb ötletem nincs. Esetleg még itt próbálkozhatsz: Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Goose-T
veterán
Olyan, mintha PIO módban dolgozna a vinyó. SATA AHCI mód be van kapcsolva a BIOS-ban? Ha nincs, akkor be kell kapcsolni, viszont ebben az esetben újra is kell telepíteni a Windows-t. Még valami: a Killer hálókártyának nincs valami jó híre, először megpróbálhatnád azt letiltani a BIOS-ból (tudom, UEFI), hátha azzal akad össze valami.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
nyakdam
aktív tag
Nem csak letoltsekor akadnak a dolgok? Ha siman masolsz a vinyon akkor is jelentkezik?
-
gbszilagyi
újonc
válasz Goose-T #3904 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. A vinyóim: AdataSP900 SSD (rendszer) és Toshiba DT01ACA200 (minden más). Mindkettő maximum 2 éves. BIOS-ban megnéztem őket, nos PIO-t a környéken se láttam, de az AHCI és az enabled együtt szerepeltek, úgyhogy ilyen szinten remélem rendben vannak.
A probléma amúgy csak letöltéskor jelentkezik, kipróbáltam az összevissza másolgatást vinyóról vinyóra, de ilyenkor szépen dolgozik, ahogy kell. Defrag is megvolt, már a HDD-n, de semmi. Haverok mondták, hogy lehet valami malware, de ha az jól elbújt, mert feltelepítettem 3 féle írtót és egyik sem talált semmit.
Hálókártya letiltással még nem próbálkoztam, de ha megtenném tudtommal nem lenne net és anélkül nem tudom tesztelni mit csinál letöltés közben. -
VirsLee
őstag
válasz gbszilagyi #3907 üzenetére
Milyen letöltésről beszélünk igazából? Böngésző, torrent, egyéb?
-
törölt tag
Nálam a torrentes letöltéseknél szokott az lenni, hogy a letöltés indítása után 1-2 percre nagyon leterheli a hdd-t, amíg lefoglalja a helyet a fájloknak. Ez 10-20-30 gigás torrenteknél elég sokáig tart, pedig nem régi a gépem. Ilyenkor a utorrentben látni is a "disk overload 100%" üzenetet a status bar-on.
Ezen kívül nem tudom, mondták-e már, de az alaplapi chipset drivereket mindenképpen rakd fel, az alaplap oldaláról kell letölteni. -
Goose-T
veterán
Ebben az esetben tutira a hálókártya a ludas, elég általános egyébként a probléma, MSI alaplapoknál is jelentkezik ugyanezzel a Killer E2200-zal. Egészen pontosan a hálókártya drivere mellé kötelezően feltelepülő priorizáló program okozza a problémát, azt kell kiiktatni, ennek a menete le is van írva a fentebb linkelt oldalon.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
miqlas
őstag
válasz gbszilagyi #3911 üzenetére
Kérj kölcsön egy wifi sticket, akkor kikapcsolhatod az alaplapi hálókártyát és tesztelhetsz
42
-
nyakdam
aktív tag
válasz gbszilagyi #3911 üzenetére
Az utorrent okozza. Ha újra teszed a rendszert és nem telepíted az utorrentet, akkor letöltéseknél nem fog akadni. De ha nem rakod újra a rendszert és csak uninstalálod az utorrentet akkor ugyan úgy akad. Nekem ez a tapasztalatom. Egyébként csak a 3.-utáni utorrentek gabajodnak össze, de ha már egyszer megtörént csak az újratelepítés vált be nálam.
-
törölt tag
meglett az új félkonfig, bár költségcsökkentés miatt lejjebb kellett adnom a dolgot.
egyetlen problémám lenne: a ramok 2133-asok, és a biosban megnézve annyin is futnak. viszont akármilyen programmal megnézve windowsban ennél alacsonyabb értékeket látok, terhelés alatt is: -
AusWolf
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok a DualGraphics-ról? Főként A10 APU + R7 250 kombinációra gondoltam. Ahogy néztem, árban egész jól ki lehet jönni vele, csak nem tudom, megéri-e. Olvastam teszteket, viszont személyes tapasztalatokra is kíváncsi lennék.
A véleményeket előre is köszönöm.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
PuMbA
titán
válasz AusWolf #3917 üzenetére
Hali!
Nem éri meg, mert a drivertől függ, hogy hogy kezelődik le játékok alatt, szóval egyáltalán nem érdemes túlbonyolítani a dolgokat és felesleges hibaforrásokat generálni a gépben Árban pedig biztos, hogy nem lehet jól kijönni vele, mert olcsóbb egy CPU + dVGA páros vagy egy APU magában
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AusWolf #3917 üzenetére
Szia!
Nem éri meg, nem működik olyan tökéletesen, ahogy eltervezték.
VGA mellé inkább vegyél i3-at.(#3920) Loveless
Teljesen jó választás, grat hozzá![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
-
-
PuMbA
titán
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérnék az offolásért. Kinéztem egy A8 7600-as procit ami ugye fm2+-os. De tudnék nagyon olcsó hozzájutni sima fm2-es alaplaphoz (Asrock FM2A75M-ITX R2.0). Nagy kérdés, hogy sima fm2-es procik közül melyik hozza a A8 7600-as teljesítményét illetve az igp sebességét?
-
veterán
-
Aryan
senior tag
Kötött a dolog, mert kicsi itx-es házam van, szóval csak itx-es alaplapok jöhetnek is szóba. 12000ft lenne a deszka. Köszönöm a gyors választ. Akkor marad a drágább, számomra felesleges dolgokkal felszerelt fm2+-os alaplapok valamelyike.
(#3928) solfilo : Köszi neked is, teljesen egyértelmű így már, hogy az A8 7600 kell nekem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sajnos az ITX formátumó FM2+-os deszkák mind elég drágák, pedig ebben a kategóriában lenne igazán értelme az erős IGP-vel rendelkező APU-knak. MSI A68HI elvileg olcsóbb lenne, de szinte sehol nem kapni, Mo-on meg abszolút nem forgalmazzák, pedig egy átlag júzer minden igényét kielégítené.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
AusWolf
őstag
Ahogy nézem, az R7 360 megnyirbált chipet használ 768 shaderrel, R7 260X-ből pedig nem találok olyan apró példányt, ami mini-ITX rendszerhez jó lenne (legalább is az iPonnál). Szerintem Core i3 + GTX 750 Ti kombó lesz a dologból. Ezzel kb. annyiból jövök ki, mitha AMD-s DualGraphics rendszert építenék A10-7870K-val, csak persze annál gyorsabb lesz. Köszönöm a segítséget mégegyszer.
-
félisten
válasz AusWolf #3932 üzenetére
Ha erre van szükséged, akkor jó döntés
, én már csak tudom!
i3-at, GTX 750 olcsóbban tudsz szerezni apróról, érdemes körülnézni ott is, ill. az új GT 940 startját talán megvárhatnád.(#3934) solfilo
Ez a multiadapteres dolog szvsz még nagyon gyerekcipőben jár, vásárláskor kb. annyira érdemes erre alapozni, mint a DX12-re. Na jó, utóbbira azért már nem árt...[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz AusWolf #3932 üzenetére
És ez miért lényeges? Egy alap Porsche 911 is a legjobb változat nyirbáltja (3.8L-es motor helyett 3.4L-es stb.), de ettől nem lesz szar Megértem, ha 750 Ti felé húzol és azt veszed, de ez az indok nevetséges, ha objektíven és elfogulatlanul akarsz választani
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Ez talán csak az én bolondságom, de nem szeretem a megnyirbált chipeket. Ha már lúd, legyen kövér. Amúgy a fullos 260X-ről olvastam teszteket, és jó kártyának tűnik, de a 768 SP-s változatot nem ismerem.
(#3933) AxBattler: Lesz GT 940?
-
félisten
válasz AusWolf #3936 üzenetére
Úgy emlékeztem, volt erről valami hír, de most utánanézve nem találtam konkrét megjelenésről semmit. Szóval helyesbítek, inkább ne várj rá, jó az a 750!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz AusWolf #3936 üzenetére
Itt egyébként semmilyen megnyirbálás nincs tudásban, le van tiltva benne egy feldolgozó egység, amitől veszít egy kevés sebességet, mint ahogy a videókártyák és processzorok felénél. Core i3 is nyírbált és Core i5 is, mert ha megnézed a tranzisztorszámot, akkor ugyanannyi mindkettőben, csak nem néztél még utána, de ettől még megveszed... Itt találsz teszteket az R7 360-ról
[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
Ha netán valakinek ez meg könnyitene donteset, en is a 360-t fogom venni atmeneti kartyanak, ha nem szeretnek tobb lovet kiadni egyel magasabb kategoriaert...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
miqlas
őstag
... köszi a linkeket én a diagrammos elemezgetõs teszteket szeretem, a'la Prohardver
42
-
AusWolf
őstag
Számomra letiltás = megnyirbálás. Bocsánat a pontatlan fogalmazásért.
Az Intelnél erről szó sincs, mert az ő chipjeik moduláris felépítésűek. Legjobb tudomásom szerint még L3 cache esetén sem tiltanak, csupán kisebb szeleteket alkalmaznak.
Egéybként az is a 750 Ti felé húz, hogy van belőle low profile kiadás is. Egy Coolermaster Elite 110 házban ez plusz egy merevlemez/SSD helyet jelent.
Szerkesztve: OFF topic.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz AusWolf #3944 üzenetére
WCCFTech-en köztudottan a legnagyobb hülyeségeket írják, sok PH témában derültünk már jókat rajtuk. Például ez a cím micsoda: "Haswell Die Configurations (Intel Ivy Bridge) Revealed", most akkor Haswell-ről van szó vagy Ivy Bridge-ről, mert a kettő teljesen más architektúra? Nevetséges ez az oldal Ha PH-n olvastál már Intel processzoros cikkeket, akkor ott találhattál olyat a Core i3 és Pentium között, Core i3-mon például támogatott az OpenCL, míg az ugyanolyan felépítésű Pentiumon már nem az Intel közleménye szerint, mert ugyan működik, de nem garantálják a normális működést driverből történt korlátozás miatt Na mindegy hagyjuk a dolgot, úgyse tudja senki, hogy milyen nyírbált alaplap vagy bármilyen részegység van a gépében, szóval ez csakis hit kérdése, mert úgy sem tudod bebizonyítani, hogy márpedig nincs nyírbált hardver a gépedben, ugyanúgy ahogy én se
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Igaz, ezen az Ivy Bridge dolgon én is nagyot néztem. Itt van az AnandTech féle verzió. Egyébként szerintem logikus, mert ha minden chip négymagos, akkor ebből kettőt letiltani nagy pazarlás lenne, főleg ha feltételezzük, hogy az egyik még működhet.
Mindenesetre továbbra is az i3 + 750 Ti kombó tűnik a legéletképesebb variációnak a számomra. Egy R7 260X-szel is boldog lehetnék, ha találnék belőle kompakt, ITX házba szánt változatot. Ha meg még low profile is lenne, akkor hajjajj!
-
stratova
veterán
válasz AusWolf #3947 üzenetére
XFX-nél Core Edition néven fut a 260X 2 slotos de rövid (177 mm) verziója. Sajnos 1 GB RAM társul a ~42e Ft-os áthoz (kb 750-es szint).
Bár általad nem kedvelt "csonkolt" kártya, 750 Ti legközelebbi ellenfele (összetettben picivel erősebb) az R7 265 (Asus 210 mm) alias R7 370 (Giga 194 mm). Asus/Giga kínálatában kb. egy árban van a 750 Ti Strix-szel.[link]ASUS GTX 750 ti vs R7 265
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- Intel Core i5 10th 10400f
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest