Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    No, a tegnapi napon osszerforrasztottam mindent, ami megerkezett :) A sajat tervezesu ISA eloszto is szepen teszi a dolgat, ezen vegre nincs egyetlen egy folosleges dolog sem. Sehol egy logo kabel, sehol egy kiallo alkatresz. Raadasul egy masik ilyen elosztoval sikerult mar kinyirni egy kartyat, ezert erre tettem biztonsagi jelzest is. Az 5 tesztpont, ami ezen a kepen is latszik, oda kivezettem a GND/+5V/+12V/-5V/-12V labait, igy egy multimeterrel eleg ramerni, hogy minden megvan-e. [kep1, kep2, kep3, kep4]

    Viszont nem az ISA volt most a lenyeg (abban 99.9999% biztos voltam, hogy jo lesz), hanem a retro PC sok hangkimenetehez (Live!, GUS, SB Pro, PC Speaker, CD Audio) keszitett, hangkevero, ami a standard tekerok mellett, telefonrol es web brozerbol is allitgathato. Eleg szepek lettek nyakok, kb hamar megvoltam a forrasztassal (kep1, kep2, kep3, kep4, kep5). Az elso teszt, 1 darab mixerrel meghozta a vart eredmenyt (a nyaktervet ugy raktam ossze, hogy 8 darab stereo csatornat kezel, hatha szukseg lesz valahol, valamikor valakinek erre a kepessegere), mert a breadboardon osszedugott verzio elegge zajos volt, viszont a nyak tervezesenel kb mindenre ugyeltem, hogy ne legyen zaja az audio resznek. Mivel dobozt ezutan fogok tervezni, ezert ideiglenesen beraktam egy fekete ASUS alaplap dobozba az egeszet (ilyen a hatulja). Vegul ugy dontottem, hogy a vegeredmeny is fekete lesz, mert jol nez ki rajta a sarga OLED (kep1, kep2). Egyebkent belulrol is elegge kulturalt a cucc (kep1, kep2). Tapot a szamitogeptol kapja, onnan "lopom" ki a 12V-ot.

    Ugyhogy most kezdodhet majd a doboz tervezes, hogy 3D printerrel, fekete PLA-bol vagy ABS-bol kinyomtassam. Egyedul azt kell valahogy megfejtenem/megoldanom, hogy a haz elbirja a jack dugoktol atvett terhelest, amit a kabelek sulya okoz.

Új hozzászólás Aktív témák