- Vezetékes FÜLhallgatók
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Hasznal valaki Wolf Launchert?
Nalam par honapja hibatlanul mukodik.
Tegnap bekapcsolom a TV-t, es az alap amazon launcher fogad. Restart, es meg mindig.
Wolf van bepipalva, de megis azt irja ki, h az alap launcher aktiv.
Azaz semmit nem piszkaltam, de nem is birom visszaallitani...
Mit, hol kene megneznem? Vagy frissitsem a Wolfot? -
blakey
titán
válasz zolikaDB #3601 üzenetére
Az Amazon letiltotta egyéb "launcher"-ek használatát.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zolikaDB
veterán
Koszonom!
Akkor, Apple-ösen szolva, kifizettem, es azt kapom, ami van?
De mi bajuk volt azzal, h vki sajatot hasznal? Egy android alapu rendszeren, ami a szabadsagrol szol...
Ha az ovek nem lenne fostenger, megertenem, de igy...
Eletemben nem kattintottam a reklamjukra, szoval plane.
Kivancsi vagyok, mikor erkezik ra "XDA-válasz"... -
kmarci25
veterán
válasz zolikaDB #3604 üzenetére
Az, hogy a saját rendszerük a prime-ra épül, azt veszi alapul, ha van prime előfizetésed, akkor az ott elérhető tartalmakat 1-2 kattintással eléred. Szóval egyszerűen reklám és bevétel. Ezért tiltják.
Más. Az utóbbi időben az HBO max és a kodi esetében "lassulgat" a stick. (Netflix, prime, NextTube megy rendesen, mint korábban.) HBO max, amióta van, mindig is iszonyú lassú volt, most is az. Maga a belépés (amíg eljut a "Ki vagy?" képernyőig), aztán egy tartalom kiválasztása után az indítás, mind ilyen 1 perc körüli várakozás. A kodi-ban pedig, ha elindítok valamit, ott is lefagy egy 10-20 másodpercre, csak utána indul el (az anyagok helye nem változott, NAS, NFS kapcsolattal).
Tegnap néztem, szabad helyem 690 MB a stick-en. Lehet ez a hiba? Vagy mitől van ez?[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
azbest
félisten
pár hónapja megjelentek international verziós stickek is amazonon... amit olyan régiókba szánnak, ahol nincs teljes értékű amazon szolgáltatás. Csak nem látni róla még sehol videót, hogy van-e azokkal bármi különbség a kezelőfelületben. Ahogyan a régi basic sticknek sem volt annyra a felületébe integrálva a prime video szolgáltatás, talán az international most is különbözhet. Látott már valaki valahol ilyet működés közben?
Gondolom nem sokan veszik, mert a korábbi szokásukhoz híven az drágább és akciómentes. -
kmarci25
veterán
válasz zolikaDB #3610 üzenetére
Szóval akkor 4K stick? Az enyém (is) az. Ma törlök pár appot, amit nem használok, remélem az megoldja. Kodinál nem az indulás a lassú, hanem tartalomindítás után nem reagál semmire pár tucat másodpercig, utána már minden oké.
Egyébként igen, én is a resettől tartok, hogy újra mindennel tököljek..."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
blakey
titán
válasz snpetit #3613 üzenetére
Pedig, ha a megfelelő Kodi van feltelepítve és jók a beállítások akkor nincs vele különösebb gond, főleg, ha nincs szükség HD hangokra és minőségi zenehallgatásra. Ha van egy jó Amlogic box CE-vel és a TV képes a legtöbb "stream"-re akkor viszont felesleges a Stick. Nekem már mindegyikből van, mindegyiknek van valamilyen előnye éppen ezért a saját szükségleteink szerint érdemes választani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
Topikgazda
Aki usb3 gigabit ethenetet akar, tehát gyorsabb lant, + 3 usb-t ez is működik a 4k maxon, kb. 270mb/s oda vissza a sebesség [link]
22 dollár volt. Jó kis cucc 🙂 -
tomigonzo
aktív tag
Sracok, kicsit figyeljunk oda, magan jellegu 'problemak' menjen mar "off topikba' pliz (nem tudok regisztralni mailboxde-n es hasonlok , plex magyarazat - "a plex rossz, erted!" )
De pl mukodokepes usb hub ajanlas mehet ON -ba nyugodtan az mindnekinek segit leginkabb aki hajnlnado lesz visszatekerni a topikban vagy rakeresni es nem csak bedobja a kerdest ahogy sajnos szoktak :S.koszi!
-
snpetit
aktív tag
-
blakey
titán
válasz snpetit #3622 üzenetére
Nem kell cinikusnak lenni, talán tudni, érteni kéne, hogy mit, hogyan és miért teszel fel. Igen, nálam CE alatt is jól működik a legtöbb dolog.
-
kmarci25
veterán
Töröltem alkalmazásokat és cache-t is, így most >1GB szabad hely van a stick-en. HBO max valamivel gyorsabb lett (Netflix-hez, prime-hoz képest még mindig gatya), a kodi hibátlan. Úgy tűnik kell neki ennyi szabad hely.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
zolikaDB
veterán
(#3627) tsilver: ma rápróbálok, majd egyeztetünk!
(#3628) kmarci25: melyik HBO Max van fent neked? Nincs véletlen változás a verziókban? Mert pl nekem az elsővel, amit feltettem, nem volt magyar nyelv. (azaz volt, csak mellette az állt, h nem támogatott - frissítés után a teljes felület magyar) -
snpetit
aktív tag
Nem cinikusnak szántam, de azért azt is vedd figyelembe, ha másnak van vele problémája. Az nem megoldás, hogy nálam jó.
Mit lehet egy Maven féle Kodi felrakáson elszúrni? Más nincs fenn a boxon nem is kell. Beállítások CE boxhoz képest ugyanazok kb.
Én nem ajánlom a boxot lejátszónak, sokkal instabilabb mint egy CE box. Ha a gyári smart TV meg tudja ugrani hiba nélkül ezt a szintet sőt azt is hiba nélkül viszi amit a Fire TV nem, akkor nem érdemes rá külön pénzt adni szerintem.
Ha valaki okosítónak veszi régebbi tv mellé az ok lehet mert ennyiért mást nem kap, de dedikált lejátszónak nem ajánlom egy újabb tv mellé ami tudja a stream szolgáltatókat. -
blakey
titán
válasz snpetit #3630 üzenetére
Én ajánlom, minden működik, az, hogy te mit szúrsz el vagy én mit csinálok jól nem fogjuk megtudni ezekből a hsz-ekből. Rengeteget teszteltem, semmilyen instabilitást nem tapasztaltam, mindent vitt, amit a CE-n futó Kodi, sőt, Blu-ray menüvel is működött, néhány régebbi anyaggal sem volt problémája, amivel a CE-s Kodinak volt, hangtovábbtásban marad alul, fájl lejátszási képességekben nem, mindkettő Matrix. Én is tudok "ércesen" fogalmazni, a felhasználók nagy része nem tudja azt, amit szerinte tudni vél, alap dolgokat nem tudnak, amiről azt hinném, legalábbis az írásuk alapján, hogy komolyan tolják, aztán mégsem. Szóval, ha nálad instabil akkor azt "ki kell vizsgálni", mert nálam keményen hozta a CE szintjét, semmilyen akadozás, stabilan kezelte a fájlokat, vitt minden "stream"-et a legnagyobb felbontásban, stb. Tudom, hogy sokaknak fáj, de ez van, én tudom használni és ha működik akkor nem fogom azt írni, hogy nem működik, úh., én ajánlom lejátszónak, ha nem kell a True HD, DTS HD. Egyébként van itt 1-2 CE felhasználó, aki szintén "tudja" használni és nincs különösebb problémája. Szerintem nézd át, hogy mit és hogyan állítasz be, nem minden esetben kell ugyanazokat a beállításokat alkalmazni, két különböző OS, eltérő Kodi, stb. De írj konkrét példát, hogy pontosan melyik anyaggal mit művel.
-
gyűrű
Topikgazda
Az hogy te nem ajánlod, az a te véleményed.
Van CE-s boxom ami a 4K streamen ill. a DV-n kívül mindent tud.
Van shield pro-m is.
Az androidos tv-men elérhető az összes streaming app 4K DV-ben.
Amiért a 4K maxot használom az hogy a tv, és itt nem csak az enyém, hanem semelyik sem tud kadenciahelyesen lejátszani kodival se, meg a streaming appokkal sem.
(kivétel a vimu és a smarttube)
Ha pl. AVR-n kersztül akarok nézni valamit akkor ott a shield vagy a GT-King, rendes DTS-X, vagy TrueHD 11.1-ben.
Ha csak a tv-hanszórójával 2.1-ben akkor meg ott a 4K max, ami meglepő módon pörgősebb mint a shield. Stabil nem fagy.
Szóval ha nem kell veszteségmentes hang, hanem elég az atmos eac3, viszont kell a kadenciahelyes lejátszás, és a 4K streaming is DV-vel,
akkor a firestick 4K max az ajánlott most. -
FingR86
őstag
-
kokokka
őstag
Akkor is nálad van a gond ha erősítgeted, hogy nem. Nálam is hibátlan és a hangoktól eltekintve olyan a Kodi mint a CE-n. Szíved ügye, hogy ajánlod e vagy sem, nekem (nekünk) úgy látszik mégis megfelel. Bár én nem helyi fájlok lejátszására vettem hanem streamre, de hetekig csak teszteltem, soha nem volt vele gondom. Elhiszem, hogy nálad valamiért nem jó de mint láthatod, ezzel szinte egyedül vagy (ergo valami helyi gond lehet).
@kmarci25
Nem, ebből a szempontból nem számít mekkora szabad hely van a sticken.Az elején amikor mindent lótúrót feltettem rá tesztelések és próbák miatt volt, hogy 300Mb-om maradt, de minden hibátlanul ment rajta. Netflix, Prime Video, Kodval is a filmek: egyik sem akadt vagy döcögött. A cache törlés viszont lehet, hogy számít, de nem a hely miatt szerintem. -
őstag
Sziasztok!
Egy kis infó, akiknek van lehetősége. Az osztrák és a német Media Markt-ban a 4K Max most 40€-ért elérhető.
Tudom, hogy nem ide tartozik, csak úgy elmélkedtem, hogy a magyar MM hol a fasorba van? Egyáltalán nem lehet kapni, de más műszaki cuccok is soxor drágábbak, mint egy kinti MM-ban.Üdv: Mcrazy
-
blakey
titán
Mo-on nincs hivatalos forgalmazás, talán később majd az is lesz. Amúgy meg láthatod, hogy Amazonon se akciózzák le a nemzetközi verziót, csak a belpiacos német verzió szokott olcsóbb lenni, ezért vannak a mailboxdecom-so vásárlások.
-
Ra3
őstag
válasz kmarci25 #3641 üzenetére
Mondhatjuk úgy is hogy hülyesége, de az amazon pontosan tudja hogy az ilyen akciósan bekerülési ár közelében/alatt eladott cucc Ausztriában vagy Németországban az előfizuk miatt többszörösen megtérül, míg nálunk szinte biztos hogy nem.
Kábé a nulla supportos kínai stickek ára alatt van így, pedig azért itt van legalább rendes gari és terméktámogatás/frissítések.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Csabi1984
addikt
Most,hogy téma volt az international és a Germany verzióval kapcsolatban. Vajon mi az oka a nagy árkülönbségnek? Ha az Intert nézem az olyan 22-24.000 plusz szállítás kb 5000 Ft eltérés van attól amit itthon rendeltem.
-
KaqXar19
tag
hello, 4k max-al megy a hdmi cec? tehat lehet a sajat iranyitoja nelkul hasznalni a tv iranyitojaval?
-
tsilver
aktív tag
használ valaki Titan Bingi mod felszínt a Kodival Fire Maxon?
Mi a tapasztalat, elég erős a hw hozzá, megy rendesen, vagy nincs értelme vele foglalkozni?AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
tsilver
aktív tag
Megjött a Max. Az normális, hogy a power gombbal nem megy sleep módba? Mondjuk itt meg sem említik a power gombot.
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
blakey
titán
válasz tsilver #3649 üzenetére
A "home" gomb hosszannyomása után megjelenik néhány lehetőség, köztük a "sleep" is. A "power" és a hangerő gombok a TV-t irányítják.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest