Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Lortech

    addikt

    PH!-s pályafutásom során az első komolyabb panaszom. Odeon ([link]) a másik fél. Megbízhatatlan, komolytalan, és mindenkit óva intek attól, hogy vele üzleteljen.
    Privátban érdeklődtem tőle illedelmesen egy pcmcia wifi kártya iránt, hogy megvan-e még. Leírtam, hogy postán szeretném megkapni, utalással fizetve, nem alkudoztam, és mondtam, hogy a postaköltséget is állom.
    Erre kaptam néhány órán belül egy választ, ami egy tagolatlan félmondatból állt, ahol elkérte a címem, nevem, és írta, hogy majd küldi a számlaszámot. Már itt kétségeim voltak a válasz ''hányavetisége'' miatt, de egy életem egy halálom címszóval elküldtem a választ az adataimmal, és pontosítottam a postázás módját: ajánlott levél, 3000ft (a hirdetett ár), + 500FT postaköltséget ajánlottam (elsőbbségivel ajánlottan 300 körül jön ki).
    Ez volt 11-én este.
    13-án jött a válasz, egy újabb tagolatlan mondat formájában, hogy attól fél, hogy nem fogok utalni, és nem lehetne-e inkább utánvéttel.
    Amire fél órán belül válaszoltam ezt:
    Fő a bizalom. :R
    Kb. 30 emberrel üzleteltem így postán, átutalással. Itt rontom a levegőt több mint 4 éve, a becsületemre senkinek nem lehet legkisebb panasza sem. Címemet, telefonszámomat tudod.
    Te nem bízol bennem, én miért bízzak benned néhány hónapos újoncként, mikor sem a nevedet, sem semmit nem tudok rólad? (ez legkevésbé sem leszólás, de ez a helyzet)

    Előreutalás : mi van, ha elfelejted elküldeni, hisz a pénzt már elküldtem.
    Utánvét: 3 ezres tételnél nem éri meg nekem 1xxx-et kidobni utánvétre, és engem az sem biztosítana be, csak téged, mert a pénzed meglesz, de feladhatsz egy fadarabot is.

    A minimális bizalom hiányában nem lehet üzletelni postán.

    Jelzem, még szó nem volt arról, hogy utólag utalnék, de máris attól félsz, hogy nem fogok utalni.
    Pedig utalok én előre, ha ez a feltételed, akár most azonnal OTP Direkten keresztül, ha még a lefekvésem előtt válaszolsz.
    De ezesetben az én feltételem a telefonszám, név, cím, és persze bankszámlaszám.

    üdv: Lortech


    Itt hosszú szünet következett, 10 napig nem volt semmi reakció, már kezdtem új kártya után nézelődni. 24-én jött a válasz, hogy nem volt gépközelben, és hogy érdekel-e még engem a kártyája.
    10 percen belül válaszoltam neki, hogy érdekel még mindig, csak fel kéne mostmár pörgetni az eseményeket. Erre két gyors válasz következett, amiben leírta az adatait, (bankszámlaszámot nem, azt majd később), és megigérte, hogy másnap feladja (szombaton). Leírtam neki még egyszer a postázás módját, és mondtam, hogy hétfőn ott lesz a pénz a számláján, ha kapok számlaszámot.
    Természetesen szombaton nem lett semmi sem feladva, ezt szerintem még ő sem gondolta komolyan, ma fél 2-kor jött a válasz, hogy megy most a postára és feladja, és majd küldi a számlaszámot a feladószelvény másolatával együtt. Egy órával ezután jött a privi, hogy el lett intézve a posta, és küldött egy mailt.
    Megnéztem, és valóban megkaptam a mailt. Ez fogadott: [link]
    Azt hittem, hogy rosszul látok. Enyhén szólva felment a pumpa.
    Feladta az anyukája utánvéttel, 4500 forintos utánvét összeggel! Nem elég, hogy a megbeszéltekkel ellentétben megkérdezésem nélkül utánvéttel adták fel, a kártya hirdetett 3000 forintos árán felül még rámterhelték a 810 forintos postaköltséget, és pluszban még 700 forintot a nem tudom mire. :Y :W

    Pitiáner összegről van szó, nem ez a lényeg, csak egyszerűen dühít. Gondolkozom rajta, hogy nem fogom átvenni a csomagot. Legkevésbé sem azért, mert nem bírok kifizetni 1000 forinttal többet, hanem az elvek miatt, hogy ne vegyenek már hülyére, és hogy ő is tanuljon belőle.
    De valószínűleg le@{#>om, át fogom venni, és elfelejtem az egész hülyeséget, mert mire ezt leírtam, elszállt a dühöm.

    Nem hiszem egyébként, hogy Odeon rosszindulatú lenne, vagy nagyon fiatal lehet még, vagy buta, nem tanították meg rá, mi a korrektség. A lényeg, hogy senkinek nem ajánlom a vele való üzletelést. Főleg annak nem, aki szereti a pontos, belátható időn belül végbemenő, megbeszéltek szerinti üzletmenetet.

    Thank you to god for making me an atheist

Aktív témák