Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Hintalow #19801 üzenetére

    A külön rétegen való munka az Ps reflex. Beidegződés. Ha elrontod, könnyebb törölni és újraalkotni. Azon kívül a külön rétegen az áttetszőséget is külön állíthatod, amire jó eséllyel szükség lesz. Persze, ha már kész van minden, akár össze is olvaszthatod, de én személy szerint nem szoktam, hátha egyszer mégis vissza kell térni az eredeti anyaghoz, és akkor jól jön, hogy minden el van szeparálva egymástól. Éppen ebből a megfontolásból sem szoktam például törölni. A szükségtelen részeket maszkkal takarom ki mindig. Ha klónozni kell, azt sem az eredeti rétegen, hanem egy új, üres rétegen végzem el. Legvégül úgyis egyetlen kép lesz belőle renderelve, nem számít, hány rétegből áll.

    A színátmenetes megoldás is maszkolással a jó. Pennel megrajzolod a görbét, abból csinálsz egy kijelölést, majd hozzákapcsolsz egy maszkot. A pennel rajzolt görbét elmented a görbék palettára, ha vissza kéne térni hozzá. A maszkot pedig lágyítod, mondjuk Gauss homályosítással (Gauss életlenítő, elmosás, blur – valahogy így hívják mindenhol). És máris kész az átlátszóból kitöltöttbe menő minta.

    Nem tudom, milyen lehetőségek vannak a Gimpben, de szerintem ezek alapműveletek, meg lehet benne csinálni őket.

    Ui.: Amúgy nyugodtan írhat ide bárki, bármilyen képszerkesztőt is használ, mert az alapelvek mindenhol ugyanazok, csak esetleg az eszközök és a lehetőségek eltérőek programonként. A döglött topicokat tényleg nem érdemes látogatni, nem valószínű, hogy választ kapsz a kérdéseidre.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák