Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • blg8

    csendes tag

    válasz sbazsi #3158 üzenetére

    Lehet, hogy rosszul tudom, de rendelhet éppen XP Pro-val is notebookot. Ha jól emlékszem, nem említettem, hogy nekem azonnal, ott helyben kell a gép. Mindenhol 1 órától 1-2 napig terjed az elérhetőségi intervallum. Mivel a boltok egy része (amiket néztem) a Váci út egy bizonyos szakaszán sűrűsödnek, nekem ez eleve azt sugallja, hogy eleve nem a saját raktárukból hozzák ki, hanem Ramiris, Ingram-Micro, stb. Onnét akár hozhatnának XP Pro-val is.

    Tehát az, hogy a géppel adott XP Home-mal mit csináljon, annak fel se kellene merülnie. Azt már eleve csak félve kérdezem: mi van, ha Linux-szal fogom használni? Akkor semmilyen Windows nem kellene rá. Amerikában pár éve valaki tüntetett a Windows-adó ellen (tehát hogy a nagy brand-ek csak windowsos gépet adtak el). Akkor sikerült kiharcolnia, hogy lehessen oprendszer nélkül is gépet kapni.

    Én most azért kűzdök (Linux szimpátiám ellenére is!), hogy több Windows adót fizethessek, de ne irreálisan sokat. Nekem az XP Home valószínűleg pénzkidobás lenne. Ja és mi van, ha MSDN-ban vagy más csomagban eleve kapok legálisan Windowst? Akkor miért kellene nekem pluszban kifizetni a Home-ot?

    Szerintem ez akkor is rugalmatlanság a kereskedőktől. Azon már lehet vitatkozni, hogy a kiskereskedőktől, vagy egy szinttel feljebb.

    blg

Aktív témák