-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma1144
csendes tag
Hello! Be akarok szerezni egy Acer TravelMate 5310-est de nem tudom hogy milyen minőség és hogy mennek e rajta jobb játékok. Ha valaki tu d segíteni akkor kössz!
-
Soma1144
csendes tag
Hát egy GTA San Andreas, Underground 2 méretű játék.
-
Tommmmka
senior tag
válasz Darth_Revan #3856 üzenetére
lehet nemtom de láttam 1,6 banias-os p4m-en fél giga rammal és szintén iintegrált gma vga-val az underground2-őt hát nem valami nagy élmény!
-
Anthony001
senior tag
Nálam most vista van fenn, ez a rendszer stabil, de a játékok lassabban mennek mint az xp-n.Mi lehet a gáz?
-
hanee
senior tag
Próbáltuk ezt is
Fogalmunk sincs mi lehet, egy olyat ötlet jött, hogy lehetséges, hogy lát egy másik notebook-ot a házban? De ez egy elég gyenge tipp
Egyébként gyakorlatilag semmit nem csináltam a gépen még.. párom úgy döntött, hogy feltesz egy XP-t rá - minden figyelmeztetésem és intésem ellenére - hogy leteszteljük 3DMark 2005-el. Miután egyáltalán nem talált a Geforce VGA-hoz drivert (vagyis talált de nem működött!), leszedte az egészet a fenébe és feltette a Vista-t.. és gyakorlatilag eddig a drivereket installálta, meg erre próbáltunk rájönni, mi lehet az. Működik a gépen minden, tehát hangkártya, videokártya, stb. mind OK, a net is megy rajta, és valami wireless hálózatot is talált (vélhetőleg a házban), amire nem tudott belépni.
Tömören első körben ennyi.. megtudtuk azt is, hogy Hynix RAM van benne, szétszedte.. hogy ilyet vegyünk lehetőség szerint.. közben anyázott.. nehéz volt, kezdőknek nem javasolt asszem, én nem mertem odanézni sem Ilyen kis bütykök tartják oda a műanyag lapot a csavarokon kívül..
hanee
-
polip
addikt
válasz Alvin_ti4200 #3842 üzenetére
az XPS tesztedben is dőreségeket írsz, a konfiggal sem vagy tisztában, de teljesen mindegy....hagyjuk...
én is kapok/kaptam XPS-t tesztre, el is olvashatod a kalauzon...tök objektíven, minden hibát külön kiemelve írtam a gépről...
én is írhattam volna rózsaszín szirupos ömlengést a 1330 nagyszerűségéről, de nem tettem...sőt...olvasd el amit írtam...
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
polip
addikt
válasz Alvin_ti4200 #3839 üzenetére
tökmindegy ez a rizsa része a dolognak de ezt te is tudod...
-
Alvin_ti4200
félisten
Na ezt már tényleg nem hagyhatom szó nélkül. Mi a fene bajod van már megint? Kezdesz átmenni személyeskedésbe, amit nagyon nem csípek (remélem nem a savanyú a szőlő esete áll fent), a cikk másnapján egy kedves vásárló elvitt a teszt elolvasása után egy M1300-at és még aznap visszahívott minket (nem engem, mert én nem tartozom a bolthoz), hogy igazán remek a készülék, azt kapta, amit várt. Ezek után te jössz a rózsaszín ömlengéssel meg a dőreséggel (ehhez majd kikölcsönzök egy magyar értelmezői kéziszótárat, mert fogalmam nincs mit jelent). Konfiggal nem vagyok tisztában, ez pedig nevetséges. Egyszerűbb lett volna fikázás nélkül megkérni rá, hogy olvassam el a tesztet, akkor talán meg is tettem volna
-
polip
addikt
válasz Alvin_ti4200 #3866 üzenetére
nos hát
savanyú a szőlő? mitől lenne? ez aranyosan naív tőled
a dőreség szót nem érted? ez még nagyobb probléma, de rád nézve
és hogy a kofiggal nem vagy tisztában?
megengeded kedves, hogy idézzek az általad kreál remekműből?persze hogy meg, íme:
"A kávába integrált 1.3 MPixeles webkamera tökéletesen megfelel arra a célra, amire kitalálták, nem a párizsi Eiffel-tornyot fogjuk vele fényképezgetni. Sötétben az átlagnál valamivel kevésbé zajosodott. "engedj meg egy jótanácsot....ha már megpróbálsz írni valamiről, legalább arra ne legyél rest, hogy a gyártó weboldalára ráklikkelsz és elolvasod ő mit ír...Delléknél ugyanis ez olvasható:
[I]'Szemtől szemben
Az XPS M1330 beépített, 2 megapixeles kamerájával és zajelnyomó mikrofonjával könnyedén kapcsolatot tarthat barátaival, családjával és munkatársaival – a világ bármely táján is éljenek. Videokonferencia, csevegés, blogok – az XPS M1330 elhozza a világot az Ön notebookjára.*A továbbfejlesztett WLED kijelzők 0,3 megapixeles kamerával vannak ellátva "[/I]
de hát nyilván ők tévednek
okoska!
ráadásul kimoderálod az egyetlen építő hozzászólást az oldalatokon, amit egy user írt a tesztedhez....
inkább a szánalmas.hu-t javaslom neked
-
Alvin_ti4200
félisten
1. én nem vagyok moderátor, nem tudom törölni senkinek sem a hozzászólását.
2. dőreség...bocsássék meg nekem, hogy nem falun lakom.
3. az 1.3 MPixel az valóban 2.0, ez így van. De ez a tipikus esete a bolhából elefántnak, remélem ezt belátod.
4. szerintem itt hagyjuk abba, mert ez atomosan OFF
(5. közel 160 cikkel a hátam mögött engedtessék meg nekem, hogy naív legyek)[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
válasz Alvin_ti4200 #3868 üzenetére
részemről is hagyjuk abba, de pár gondolat még:
1. valaki pedig kimoderálta az egyetlen építő hozzászólást, mely nem önnön nagyságotokat dicsőítette...
2. dőreség...ez a szó kb az általános iskola 2. osztályának az anyaga, és semmi köze az általad burkoltan megfogalmazott "parasztsághoz", ez inkább rólad állít ki bizonyítványt...de közeleg a karácsony, kérj otthon egy magyar-magyar szótárt és olvasgass is benne...
3. hát persze hogy az...de tökmindegy
4. abbahagytam
5. tuti fiatal vagy, mert az idősebbek bölcsebbek is...és tudják: NEM a MENNYISÉG, a MINŐSÉG!! a fontos
de vajon miért nem találkozok veled egyetlen zártkörű sajtótájékoztatón és egyéb ilyen jellegű fórumon? ez számomra talány
na hagyjuk
-
Alvin_ti4200
félisten
azért nem találkozol, mert nem érek rá elmenni, ugyanis vagy a főiskolán ücsörgök a szakirányomon vagy dolgozom. Tavaly még jártam, de nem futottam Veled össze sem az Asus, sem a Symantec, sem egyéb sajtókon, ezt én is furcsállom. Úgy gondolom, hogyha nem lennének megelégedve a munkámmal, akkor nem dolgoznék több, mint egy éve hazánk egyik leghíresebb játékmagazinjánál, és márciusban nem ült volna le velem beszélgetni Parci egy esetleges bedolgozásról. Persze én megértem, ha le akarsz húzni a sárba, csak nem látom az okát.
-
Tommmmka
senior tag
szerintem ezt a vitát folytassátok priviben... vagy egyáltalán ne folytassátok...
Peace
-
polip
addikt
válasz Alvin_ti4200 #3870 üzenetére
eszemben sincs lehúzni téged, de nem szeretem, amikor valaki a médiát és az ilyen fórumokat arra használja, amire te...
játsza a hülyét, hogy a saját bizniszét reklámozza...ennyi, befejeztem
aki akarja, kimoderálja...vidám estét mindenkinek
-
Holee21
csendes tag
válasz Holee21 #3783 üzenetére
Nah megvan a hiba forrása, vagyis igazából nem is hiba:
Nem bírja a winchester a net terhelését, értem ez alatt a torrentes letöltést (ugyanis a szép terebélyes gémeket töltögetem lefelé rendesen, amik kis is használják az adott sávszélességet). Betesz a gépnek az a 4-6mb/sec-el letöltés (a csúcs 10mb/sec folyamatos letöltési sebesség volt) és néha ugyennyi megy felfelé ( hiába az áldott jó koleszos net ). Szóval ez más sok neki,
úgyhogy nincs más, vagy NetLimiter ( amit nem valószínű, hogy fogok használni, örülök én ennek a gyors netnek ) vagy hagyom éjszakára a letöltést, amikor nem terhelem mással is a gépet. -
-
SKyN3T_54
csendes tag
nagyon komoly srácok!
gratulálok hanee
usb lassúságra megoldást tud valaki már esetleg?
(eredeti xp prof-be integrált sp2, minden driver fent, és így is 300-400kbyte sec-es másolás egy usb 2.0-ás kapuból)Miss Kittin, az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék....
-
dekoninck
aktív tag
Nekem a memóriakártyaolvasók szoktak utoljára felmenni, ha újratelepítek egy gépet (nem az Acert), általában azt kifelejtem.
De nézd végig a hardver eszközeinek listáját és hasoníltsd össze az Eszközkezelőével, persze ez csak akkor segít, ha nem a rendszereszközökből hiányzik valami...
Szóval:
billentyűzet - DVD - egér - hálózati kártya (ethernet, wifi) - hang/videó/játék - IDE ATA vezérlő -
infra - IEEE1394 - webcam - PCMCIA ha van eme utolsó négy egyáltalán. -
hanee
senior tag
válasz Tommmmka #3863 üzenetére
Szia!
Miután szétszedte és összerakta és elmentünk zuhanyozni, rájött, hogy hát ő feltette az Everestet és micsoda hülye, hogy nem azzal nézte meg.. de legalább mostmár tudja, hogy kell szétszedni.. hát mit mondjak. Ez egy fekete pont Acer-éknak, ahogy az ott össze van rakva.. Én nem is merek hozzányúlni, mert félek, hogy letöröm azokat a pöcköket onnan, és odanézni sem fogok merni, amikor újra szétszedi, hogy beletegye az új RAM-ot
Még szerencse, hogy ezt a mutatványt nem kell túl gyakran megcsinálnihanee
-
SKyN3T_54
csendes tag
Múlt hét hétfőn kapott az én kis 4222esem 2x1gb-ot. Az eladót sikerült nagy nehezen meggyőznöm, hogy tegye be és amit én is láttam, azt itthon nem mertem volna utána csinállni recsegett-hajlott-ropogott, nem volt semmi!!
Tegnap éjjal az eszközkezelőben lévő usb-ket frissítettem az illesztőprogram fülnél. Nem mindet de ~4-et frissített! Ezzel eljutottam oda, hogy másolásnál a sebesség felúszik elég szépen 14mb/s körülire de exponenciálisan le is csökken 4-500kb/s-re. Kisebb fájloknál (~20mb) még kitart a lendület és tip-topp alatt átviszi, de egy nagyobb 160megásnál csak 30% körülig, onnan pedig megint hosszú percek mire 500kb-val áttolja.
látjátok a képeken hogy van pár usb-s cucc. csak azt nem értem minek? azt kivettem belőle, hogy az egyik gyökérhub-nál a webcamera van bekötve de a többiről gőzöm sincs. A másik ami zavar és a képen látszik is, az a teljesítmény fülnél lévő 10% (az egyiknél 11%).
Kerestem windows update helyen is mindenfélét usb driver, usb hotfix, usb 2.0 hot fix, amiket talált azok még sp1nél jöttek ki és az én fájljaim frissebbek mint az, így nem telepített semmit!Valakinek vmi ötlet?
[ Szerkesztve ]
Miss Kittin, az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék....
-
olliver
csendes tag
Hello! MI a véleményetek a ACER Aspire 3055 laptopról?? Amit 100 ért lehett kapni?
-
Chili7
őstag
Hello!
Visszakaptam a javításra leadott Acer notimat. Winchestert cseréltek benne, bekapcsoláskor egy új xp települt fel rá!
A bajom az, hogy az xp-ben nincs benne az eRecovery program, amivel ki tudnám írni a telepítő képfájl lemezt.
Pedig nyilván kéne a későbbiekre!
Az előzőleg (más vinyóról) kiírt lemezképet, - ami a rendszert tartalmazza - vissza tudom telepíteni erre az új vinyóra? Nem csak ugyanarra lehet visszaírni?Kössz
-
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
A notebook-ról jelentkezem
Minden tök jó rajta eddig, a webkamera képe elég jó, billentyűzet nagyon kényelmes, puha és hangtalan viszonylag. A gép is elég hangtalan, egyelőre ennyit tudok nyilatkozni, mert kb. 5 perce használom
hanee
-
olliver
csendes tag
Eza pontos tipusa ACER Aspire 3055NWXMI
Ami fontos film,net,zene,1 honapba egyszer egy közepes játék, megbízható legyen 4-5 évig ne legyen hibája , elférjen az iskola táskámba esetleg lehessen bekapcsolás nélkül média funckciokat használni. -
hanee
senior tag
Kérdés:
Hogy hívják azt a programot, ami a billentyűzeten lévő gyorsbillentyűket irányítja, és honnan tudom letölteni?hanee
-
hanee
senior tag
válasz Anthony001 #3892 üzenetére
Ha nem tudom hogy hívják, honnan tudjam, hogy arra gondolok-e?
-
hanee
senior tag
válasz Anthony001 #3894 üzenetére
Remélem jön Polip vagy Sipi és elárulják nekem
-
dekoninck
aktív tag
Én is jöhetek?
1. Jó kiindulópont az Acer driverek, eszközök letöltéséhez:
http://support.acer-euro.com/drivers/index.htmlAmúgy az FTP site-on lehet a legtöbb mindent egy helyen megtalálni ("Browse the FTP site"), itt rögtön a "Notebook >>> %saját típus% [>>> (Vista esetén) Vista]" mappákat kell felkeresni és ott minden megvan.
2. Konkrétan a Launch Manager hanee gyorsbillentyűinek programozásához, Vistához (szerintem az összes típushoz jó):
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/Launch_Manager_v2.0.01_Vista.zipAz Empowering technologyt is itt a legegyszerűbb megtalálni, korábban sokáig kellett keresnem, de itt megvan az egyes típusok "Vista >>> Applications" mappáiban (állítólag mindegyikhez külön vannak optimalizálva).
Először az eFramwork-öt kell feltenni, utána a szub-alkalmazásokat, de hogy mi értelme van ezeknek, azt nem igazán tudom.
Nem sokat tesz hozzá a Vista funkcióihoz. A Launch Manager még oké, de ronda az ikonja (bár elrejhető), és foglalja a memóriát... A Mac-esek is megvannak gyorsbillentyűk nélkül, és a böngésző és a levelező pedig a LM hiányában is elindul (legalábbis ha már egyszer fenn volt, de lehet, hogy még ez se kell, próbáljátok ki).Mégegyszer, XP-hez minden a "notebook típus fő mappája >>> Driver"-ben található.
XP-hez szerintem Notebook Manager tehető fel, eT nincs, valamint saját Launch Manager verziója is van, ugyanitt.[ Szerkesztve ]
-
dekoninck
aktív tag
válasz dekoninck #3898 üzenetére
Bocs, még egyszerűbb, ha ez előző 1-es pontban a Driver downloads-ot választjátok ki, aztán a következő lapon a gépet, mert ott lesz megtalálható minden egy helyen. Nem egyértelmű, hogy az eTechnology miért a driverek alatt van és miért nem Utility... ez bezavart. Acer...
Szóval ez az ominózus kiindulópont: http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest