-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
frames
tag
hopp, a köszönöm lemaradt: köszi
-
hanee
senior tag
Szia!
A 3 óra 20 perc úgy értendő, hogy közben word-ben jegyzeteltem és mentettem a winyóra pár percenként amit írtam. Szóval sok dolgot nem csinálltam rajta, 1 db program futott.
Nyilvánvalóan ez az idő nagyon a max., ha elindítassz egy zenét vagy netet már kevesebb lesz.Szerintem kell bele a +1 GB RAM. Használatban nem fogod érezni a különbséget, viszont a winyó éjt nappallá téve "swappelni" fog, hogy győzze a gép memóriával.
hanee
-
frames
tag
Pl az Acer hivatalos oldalán: Eredeti Windows Vista® Home Premium... 0.3DV CrystalEye, BT, DVB-T TV tuner & remote...
Linket nem szúrok be, mert hosszú, a lényeg az Acer.hu-n az 5920-as aspire-nél a konfigoknál De ahogy látom csak három típushoz írja: AS5920G-302G25N, AS5920G-602G25HN, AS5920G-702G25HN
De ha nem adnak hozzá, akkor sem dőlik össze a világ[ Szerkesztve ]
-
Noobi
tag
Sziasztok! 8600MGT-hez tudtok ajánlani valami jó drivert?... és persze helyet ahonnan le tudnám tölteni...néztem a http://www.laptopvideo2go.com/ -on, de amit letöltöttem nem volt jó... Eddíg csak a "gyári" volt fenn, de szerintem az már elég régi... és kíváncsi lennék mit tudna egy újabbal.... Előre is köszönöm!
-
Fejgel
csendes tag
Megvettem, megvettem, megvettem! Szép és okos és gyors, egyenlőre csak csupa pozitívum, csodás. Amúgy AS 5710.
-
frames
tag
válasz spyduck #4161 üzenetére
Végülis a 2 gép közt a legnagyobb külömbség a VGA-ban van. A 8600GS sztem valamivel erőssebb mint az x2600, mivel a 8600 még a HD2600-at is veri (a HD2600XT ugyan nem, de ez mellékes..) a notebookcheck szerint, meghát ugye az NV kari az már x10-es... De azért egy Crysis nem fog rajta maximumon elfutni! Ezek alapján én az aspire-t választanám, de persze ez csak magánvélemény
[ Szerkesztve ]
-
vigh gabor
csendes tag
Sziasztok!
Kettő kérdésem lenne. Hogyan lehet acer gépeknél teljes képernyőre váltani, ha egy filmet nézel? Hogy ne legyen benne fekete sáv sehol. Azt tudom hogy a Toshiba gépeknél az F billentyű a full screen. Nekem Aspire 5920 am van.
Igaz e az, amit mondogatnak, de nem reklámoznak. Hogy ha megvásároltál egy vistat, akkor jár mellé egy xp is? Tehát, a vista kódja jó az xp hez is.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
spyduck
nagyúr
válasz vigh gabor #4166 üzenetére
Felrakod a BSPLAYER-t vagy a power dvd 6-ot!
-
vigh gabor
csendes tag
Köszi!
-
hanee
senior tag
Nem muszáj kimaradnod, egy USB-s TV-Tunert már megveszel 6-7000 Ft-ért, 15 ezerért pedig olyat kapsz, amit ki sem bírsz használni kb.. Én nézegettem már, mert nekem az asztali gépben volt(van) TV tuner, és szerettem nagyon, szóval lehet hogy idővel veszek majd egyet bele én is. Egyébként hidd el az a távirányító nem jó semmire. Nekem itt van bontatlan csomagolásban a 3 hónapos TV-tunerrel aki megveszi a gépemet így fogja megkapni bontatlanul. Meg sem néztem mire jó, ha a gép előtt ülök, minek távirányító, úgy vagyok vele..
szerk: amúgy szerintem azért sem hozták be ezeket a gépeket, mert nincs rá igény túlzottan, az árkategória már elég magas, és annyi pénzért kapsz egy MacBook-ot is hasonló paraméterekkel..
[ Szerkesztve ]
-
frames
tag
Az Usanotebook-ban lehet kapni Tunerrel 5920-at, és nem is olyan húzós az ára, mondjuk ez relatív, de lehet tényleg jobban járnék egy USB-s tunerrel...(A helyzet az, hogy a TV-m meghalt, és inkább egy TV-Tunert veszek, mint egy TV-t, persze csak átmenetileg)
[ Szerkesztve ]
-
hanee
senior tag
Hát miután egy USB-s TV tuner (amit ugye hurcolhatsz magaddal bárhova) 6 ezer kemény magyar forintnál kezdődik, lehet hogy érdemesebb külön venni hozzá.
Ez a RAM-okkal is így van, hiába 5000 egy RAM, valamilyen rejtélyes okból ugyanaz a konfig + 1 GB-val +20 ezer Ft..hanee
-
Chili7
őstag
Ha nekem kéne egy (egy évvel) korábbi konfigurációt (AS5045WLMI) osztályoznom, akkor:
Konfiguráció és ár-teljesítmény arány ....................5 pont
Bővíthetőség........................................................2 pont
Konfigurálhatóság, drivertámogatottság...................3 pont
Akkumulátor teljesítménye....................................3 pont
Billentyűzet és touch-pad......................................3 pont
Külső és stabilitás................................................4 pont
Hordozhatóság.....................................................3 pont
Szerviz-háttér.......................................................1 pont
Ügyfélszolgálati támogatottság..............................5 pont
Képminőség és teljesítmény..................................5 pont
Betekintési szögek...............................................5 pont
Multimédiás élmény.........................................4 pont
Csatlakozók használata........................................3 pont
Webkamera......................................................... -
Hang (halkság).....................................................4 pont
Átlag:....................................................................3,5[ Szerkesztve ]
-
toM517
aktív tag
válasz spyduck #4161 üzenetére
Ahh en a helyedben elfelejtenem a jatekot laptopon, inkabb vegyel olcsobb laptopot, amit hurcolsz, es egy erosebb pc-t, vagy bovitsd a meglevot. Siman jobban jarsz. Bemesz az EW-be es megveszed kiloharmince' az acert es melle ugye akkor marad 276-130=146... Na hat ebbol siman lazan kijon egy fulltap gamer gep. ~55vidkari(8800gt), ~30memoria(2gb markasabb ), ~50proci(Q6600), 30alaplap(egy jokis asus vagy gigabyte , najo kicsit tobb, de akkor maris 2 geped van egy helyett, es az egyik nagyonis jatekra an kihegyezve ! - ja es ezek az arak kiskerbrutok es raadasul eleg utos alkatreszekkel szamolva !!
-
toM517
aktív tag
Na sziasztok,miutan ra kellett jonnom, hogy a notimban, 5720Z nincsen laptop, csak megvan a helye az a gondolatom tamadt, hogy tennek bele kulon? de nem usb-set, mert az kiall meg letorik meg ahhh Szoval van ra mod, ha esetleg hozzajutnek egy ilyen alkatreszhez, hogy be is epitsem, mint akar egy wifit vagy memot?
Amugy elozo hsz-ben az arakkal kicsit tuloztam, marmint pottyet tobbol jonne ki, de az marolyan teljesitmeny, amit jopar evig nem kell csesztetned,nem is beszelve a tuningpotencialrol, ami laptopban felejtos, kiveve azt az MSI csodat, aminek van gombnyomasra torteno 20%-os boostja xdd - na ne vicceljunk mar...
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #4127 üzenetére
nah közben már újra megy a weblap,és megnéztem,hogy COD 4 169.04 driveren jól megy. Letölthetó a módosítótt inf-el 1ütt az oldalról. (+Crysis teljesítményén is javít elvileg)
[ Szerkesztve ]
-
hanee
senior tag
Épp ezért lenne jó, ha többen is pontoznák például ugyanazt a fajtát ugyanezen szempontok alapján. Például mert épp eszű ember meg tudja állapítani, hogy teszem azt a Crystal Brite képernyő nagyon jól néz ki, tehát majdnem esélytelennek tartom, hogy valaki 4 pontnál kevesebbet adjon rá, ugyanakkor a szervízháttérrel, touchpaddal, csatlakozók elhelyezkedésével, billentyűzettel lehetnek különböző tapasztalatok, valamint különböző szempontok alapján értékeljük, mert kinek "mi jön be". Valakinek kevésbé tetszik a puha billentyűzete gondolom. Viszont ha már van mondjuk 20-30 értkékelés egy notebook-ról, akkor az valós támpont. Szóval hajrá hajrá többiek! Tessék értékelni. Ha gondoljátok csinálok majd abból is valami cikket
Egyébként meg értékelést nem is lehet objektív szempontbok alapján végezni, mert csak a saját benyomásodat lehet leírni - kedves twollah. Objektív értékelést legfeljebb egy 3DMark adhat, ami pontokat számol (bár az sem feltétlenül 100%-os mert mint tudjuk sok múlhat egy jó driveren is ilyenkor), vagy mondjuk a gyárban egy automatika, ami teszem azt a billentyűket leütve megméri hányat bír. De azért belátható az is, hogy az átlag felhasználó magasról tojik rá, hány pontot ér el 3DMarkban egy konfig mert nem tesztelgetni akarja, hanem használni, és inkább más felhasználók tapasztalataira kiváncsi, akik használat során tesztelték.
hanee -
hanee
senior tag
Szia!
Amit írtam cikket, annak a végén van egy pontozásos értékelés. Ugyanezek alapján 1-től 5-ig értékeld a saját notebook-odat (Ird le azt is milyen konfig) Elküldheted nekem e-mailben (info@lilimode.hu) és majd ha lesz sok eredmény csinálok egy cikket
De ha akarjátok majd csinálok hozzá egy kitölthető táblázatot hogy könnyebb legyen és elküldöm e-mailben vagy ilyesmi. Csak most megyek el itthonról cipőt venni -
coccolino
aktív tag
szerintem is eleg szubjektiv, mindenki maskepp iteli meg
dizajnba en ugyerzem siman ver barmi mast az acer, nagyon jol nez ki a lekerekitett formaival
nekem 2 ilyen gepem is volt, es jobban birta a strapat, mint ahogy hittem
2x ontottem le az egyiket, es azon kivul hogy az energiaitalt feltolta a statikus energia a folia es a kijelzo koze, meg ugy is siman ment, igaz egy ket dolog ragadt
a szervizben elozekenyek voltak, sokat segitettek, es siman kicserelhettem volna a monitort 35k felarral ( 15,4" WXGA) egy uj gyarira, beszerelessel
masik alkalommal csak a billentyuzet kapott wiskyKolat, es azon a par napos ragadason kivul semmilyen problema nem volt vele
en eleg strapa gepnek iteltem meg, igaz erezni rajta, hogy esszeru keretek kozott ahol tudnak azert sporolnak az anyagok minosegevel, de azert az arert amennyiert vettem, masfel hp vagy dell notit kaptam volna, holott nem egy embertol halottam mar szidni ezeket a notikat is
reszemrol lelkes hive az acernek''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
toM517
aktív tag
válasz dekoninck #4148 üzenetére
Azota megvan, hala a Vistanak, ami kiirja minek hianyolja a driveret, beszerezni miert nem tudja mar egyuttal?
Habar, ha olyat szerezz hozza mint a VGA-hoz, akkor inkabb majd manualisan - ugyanis valami nagyon kakit toltott le es emiatt a welcome screenel bluescreen lett a dolog vege...
Szoval elkepzelheto, hogy a gepem nem d2d? amugy sok ilyen empowering cuccot csak a framework telepitese utan lehetseges instalalni, az is ilyen empowering cucc, a tobbi kozott.
Amit adtak hozza papirokat erdemes megnezni? A cd-t? Mert en meg ki sem bontottam
Na mar le is businesseltem hozza a ramot, mar csak meg kell kapnom. 1giga kingmax 667mhz 5kert
Tudhat ez a laptop dual channelt? -
twollah
nagyúr
Sehogy.
Sajnos az objektív pontozás nagyon egyén függő.
Ezért nem szeretek éttermi, film, zenei kritikákat olvasni, mert azoknál (és sok másnál) nem lehet számszerűsítve, pontos mérésekkel adatokat közölni.Azt mondja valaki, hogy a gépe halk, közben az illető süket, mint az ágyú és a gép hangja egy MIG hajtóművel vetekszik, de te ezt nem tudod és jóhiszeműen megveszed a gépet.
Na akkor mi van?Inkabb lefuttatok pár tesztet és annak az eredményeit adom közre.
Lásd a cikkem amit írtam az 5710Zről.A cikk, ismertető amit írtál a gépedről nekem tetszik, bár hiányolom belőle a számszerű adatokat.
-
toM517
aktív tag
Na sziasztok,miutan ra kellett jonnom, hogy a notimban, 5720Z nincsen laptop, csak megvan a helye az a gondolatom tamadt, hogy tennek bele kulon? de nem usb-set, mert az kiall meg letorik meg ahhh Szoval van ra mod, ha esetleg hozzajutnek egy ilyen alkatreszhez, hogy be is epitsem, mint akar egy wifit vagy memot?
Ohmm Itt biztosan sokan hulyenek neztetek, de a laptop szo helyett BLUETOOTH-t akartam irni. Remelem mostmar tobben tudtok valaszolni a kerdesemre
-
frames
tag
Valaki, akinek 5920-a van, az meg tudná mondani, hogy a jobb oldali multimédiás gombok azok használhatóak-e? Gondolok itt arra, hogy, ha pl: winampba, vagy foobarba be vannak állítva a hotkey-eknél, akkor rendeltetés szerűen működnek-e?
-
Mirones
tag
5720z nél a wifi gomb melleti net email bluetooth gombokat, hogyan tudom programozni és beüzemelni?
-
dekoninck
aktív tag
válasz Mirones #4199 üzenetére
A Launch Manager progival, letöltés ugyanott, amit már 600× belinkeltem. A bluetooth-t szerintem nem programozza, annak elvileg a BT beindítása a feladata alapból. Én leszedtem az LM-et, és csodák csodája, a mail és net gombok működnek, csak a P gomb vesztette el a funkcióját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest