-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
válasz TigerCat #3901 üzenetére
Szia!
A kinézeten kívül még abban, hogy az 5720-at kizárólag 15,4"-es monitorral lehet kapni (és a 17"-es változata a 7720), míg az 5920-asból már van 19-20"-as gép is (tudnám minek ). Ezen kívül még abban, hogy míg az 5720-at még szerelik sima dual core processzorokkal is (T2310), addig az 5920 már egy újabb szériát képvisel és kizárólag core2duo processzorokkal szerelik (a legkisebb 5520 asszem). Az 5920-asok között már akad olyan, amelyik az új energiatakarékos s.rosa procival szerelt (T7300-as), persze horribilis összegért egyelőre. Az 5920-asok között van, amelyikbe már 250GB-os winyót tettek, szintén horribilis összegért
Egyébként a kettő nagyon hasonló, talán azt lehetne mondani, hogy az 5920-as az az 5720-as továbbfejlődése.. árbeli különbség van még természetesen, mert az 5920-ból ugyanaz a konfig drágább 20%-al. Persze az 5920-as cserébe egy picivel szebb is, mert az 5720-as belül halvány szürke, előbbi pedig fehér, 5720-as monitorja belül is fekete szélű, míg az 5920-as széle már fehér. Billentyűzet, webcam és egyéb dolgok ugyanaz. Még annyi a különbség kinézetben, hogy az 5920-as teteje dizájnítottabb kicsivel.. van rajta egy amolyan "törésvonal", ami az 5720-ason még nincs, de az 5720 is kellően gyönyörű szerintem
És egy jó pont a dizájnhoz: az ACER felirat a tetején lekophatatlan, ugyanis belülről van ráfestve (a tetején van egy vékony - nagyon üvegszerű - plexi, ami olyan hatást kelt, mintha üveggel lenne bevonva, ettől kicsit elemelkedik a fényvisszaverődés a fekete-szürke tetőtől nekem speciel ez nagyon tetszik.Más különbségről nem tudok
hanee
-
TigerCat
nagyúr
Nah, szóval nem egetverő a különbség... Én azért ezt vettem, mert egy barátom a konfigra ránézve ezt ajánlotta. 330.000.- volt és nem bántam meg. Ebben már szalad a Santa Rosa, nagy proci, 2 giga memória és egy fullos videokari. Lazán elviszi a Medal of Honor Airborne-t, szépen játszik le DVD-t és a külső kijelzővel kiváló a kép. Nagyon megy, kiváló az akku és szerintem gyönyörű! A gyorsgombokat imádom, bár a jobb oldalon levő média vezérlő érintőgombos, amit szokni kell. Jó lenne, ha az alsó felvétel gombot lehetne kalibrálni valami másra is az NTI CD&DVD Maker-en kívül. Ezt még nem tudom hogyan kell... Ha szerencsém lesz, akkor kapok majd egy kontaktot XP-vel futó gépről, amit szívesen kipróbálnék.
Érdekes ez a teljesítmény, mert ha egyszerre két ugyanolyan gépen ugyanazt csinálom, akkor nem veszek észre különbséget. A barátnőmnek Asus F5R gépe van, ami jóval gyengébb, de nem veszem észre használat közben. A játékot persze nem próbáltam.
Mégegyszer gratulálok, használd sokat és szép napot!
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
SKyN3T_54
csendes tag
válasz TigerCat #3904 üzenetére
nem tudom mit csinálsz barátnőd gépével, de talán azért nem veszed észre mert visszavett 1ghz-es sebességen fut mindkettő, pl windows-ban? (ez csak tipp )
egy super pi-t vagy egy winrar testet ha lefuttatsz akkor azért sok minden kiderülMiss Kittin, az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék....
-
hanee
senior tag
válasz TigerCat #3904 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszodat, tanulságos!
Ha jól tudom a kétmagos prociknak valahol pont ez a lényegük, hogy alapvetően nem veszel észre a használat közben különbséget, ha pl. irkálsz egy word-ben, vagy egy egyszerű játékkal eljátszogatsz, de ott viszont durván kijön a különbség, amikor komoly proci-igényes dolgot csinálsz. Persze a gép amit vettél.. na annál jobb konfig nem igen létezik a piacon szerintem jelenleg, és 5920-ból is ez a felsőbb kategória. Azt hiszem még az akksi is különbség, de nem vagyok benne biztos, hogy az 5920-asnak 8 cellás, míg az 5720-é 6 cellás. Az akksit én még csak most tesztelem, de elég jó eredmény szerintem, hogy közepes felhasználáson első feltöltés után 2 órát és 40 percet bírt. Kiváncsi leszek három feltöltés után mi lesz, gondolom sokat nem javul a dolog, de szerintem ez a 2 óra 40 perc is kiváló, mert be lehet állítani hogy energiatakarékos legyen. Azt szombaton ki fogom próbálni, hogy milyen, mert megyek egyetemre és viszem jegyzetelni majd a drágát meg netezgetni (ott van Wlan) tesztelgetni, kiváncsi leszek hogy bírja, én úgy gondolom meg fogja ütni a 3 órát az akksi.Én azt gondolom, ha össze kellene foglalni a két széria között a különbséget, akkor azt lehetne mondani, hogy az 5720 nagytestvére az 5920.
hanee
-
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Acer 5520g-m van ati 2400Xt-vel. Ti milyen drivert használtok ehhez a vga-hoz?
-
Holee21
csendes tag
Szia!
Hát nem tudom, hogy mien op. rendszer alá kell neked, ill. fontos-e a 3ds játékok alatti sebessége. Pár oldallal előbb már pont ezt vesézgettük, ugyanis a gyári telepítő CD jén kívül újabbat nem igen sikerült találni, az újabb Catalyst driverek ( vagy Omegák) még nem támogatják ezt a notis videókártyát.
Én személy szerint egy moddolt Ati Catalyst 7.10 es drivert használok, semmi bajom vele, gyorsnak is tűnik vele a gép. -
Lolek
aktív tag
-
zotyagsi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 4315 laptopom és driverek kellenének hozzá ami XP-hez jó. Mindenhol csak Vista-s van. Kérlek titeket segítsetek!!! Wáááá !!!
-
Chili7
őstag
Biztos hülye vagyok, de az előbb leírtak ellenére sem találom az xp-re az eRecovery managementet!
-
twollah
nagyúr
Szepen felkuszott az Acer 5710Z ara a nyari 180ezer local credithez kepest.
~200 korul merik kilojat es ahhoz meg nem kap az ember Vistat. -
bobace
addikt
Valaki legyenszíves megmondani mennyit kóstál egy Aspire 4320-as most, vagy adjon linket plz, esetleg akcióban áruházaknál van-e?
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
TBG
senior tag
Sziasztok.
Fent van a Vista. Az lenne a kérdésem, hogy a Hypermemory méretét hogyan lehet szabályozni? Vagy hogy a viharba működik ez? A CCC 1024 MB-t mutat....a kártya 256MB-s......
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
zotyagsi
csendes tag
Köszi szépen twollah!!! 1000 hálám
-
TBG
senior tag
Most meg nem indul a 3dmark06 Vistán. Directx9-et hiányol Úgy tzdom, hogy ezen 10-es van. Nem szívesen downgradeolnék
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
TigerCat
nagyúr
Tedd fel mellé a 9-et...
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&DisplayLang=en
Ez mehet, májkroszoftos ember ajánlotta. Nekem is ez volt a gond a FlatOut2-vel. Ez megoldja, bár még egy DLL bisz-baszt is kért (D3DX9_30.DLL), amit külön szedtem le.
Erre csak rákerestem és kész.
A sorrend:
1. DX9
2. DLL bisz-basz
3. FlatOut2
Soxerencsét!♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Leállítottam, mert nincs türelmem...
Amit írt az mit jelent?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-FM-
csendes tag
válasz Holee21 #3911 üzenetére
Ez az oldal ([link]) ahogy elnézem jelenti a megoldás a HD 2400XT-vel rendelkező notebookok driver problémájára...és még a telepítés se annyira bonyolult,elégjól le van írva,mit hogy kell csinálni
A kérdésem az lenne,hogy aki már próbálta,az játékokban tapasztalt-e sebesség növekedést az alap ATi driverhez képest? (HD 2400 XT)
u.i.: jól olvasom az oldalon,hogy áprilisban ATi nyílvánosan közölte,hogy ő szeretne a laptopokhoz gyártott VGA drivereket készíteni,csak a laptop gyártok nem engedik?? ez elég szánalmas a gyártók részéről...na mind1,ha a fenti módszer működik,akkor talán el lehet viselni.
[ Szerkesztve ]
-
SKyN3T_54
csendes tag
válasz TigerCat #3931 üzenetére
ez egy sebességi mutató, ahogy látod is mennyit tud tömöríteni a proci/sec lehet (sőt biztos), hogy újabb winrart kéne feltenned (3.71) mert nekem ~774 (de volt ma 780 is ) és egy core duo T2300 (1.66ghz) ül a notimban ;)
futtasd mindkettőn és észreveszed a különbséget, de a super pi és pc mark is kihozza a teljesítmény különbséget. de egy world indításból vagy internetezgetés közben olyan mind1 hogy 1.66 vagy 2ghz-en megy a core duo-d mert kb 1mp-re kapcsol fel fullba vagy annyira sem. ott a fájlrendszer állapota, szabad memória mennyisége többet tud számítani. meg az sem mind1 hogy mi fut a háttérben. tesztprogramokat úgy illik, hogy semmi ne fusson aminek erőforrás kell, én pl internet tűzfel és minden túró nélkül szoktam.
szerk2.: a winrart ne futtasd addig mert leég a géped! elég ha addig nyomni amig kiadja az eredményt (esetleg plusz 1 perc de akkor is +/- 1 lesz a különbség ;) )
[ Szerkesztve ]
Miss Kittin, az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék....
-
SKyN3T_54
csendes tag
restart után frissen 806kb/s (multithreading be)
Miss Kittin, az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék....
-
TBG
senior tag
Piacvezetők lettünk
-
bobace
addikt
Hát azt leszedtem,de nincs benne amúgy minden.
Más: most a 4315-ös modellel szemezek, az igazán olcsó, és még nem is olyan nagy. Valakinek van ilyenje? Tapasztalatok? És Gma x3100 van benne, mert olvastam már gma950-et is?
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
TBG
senior tag
válasz TigerCat #3927 üzenetére
Egyébként nem hiszem, hogy feltúrom ezt a directx9-et. Éppen felment a Vista és örülök, hogy eddig gond és baj nélkül fut. Meglepően jók a tapasztalataim. Az élményindexem 3,4...a korábbi lapimmal alig 2 volt. Szép, stabilnak is tűnik....majd kiderül, ha felment a FEAR, CoD2 és az Oblivion Ezek XP-n is szépen futottak....az Oblivion még többet is hasított, mnt a korábbi asztali vasam (3200+, 1GB, 6600GT).
A 3dmark nem olyan fontos. Használni akarom, nem méregetni
-
donniedarko7
csendes tag
Sziasztok! Valaki akinek TM5520g notebookja van, atlon 64 x2-vel, megcsinálna egy teljes CPU tesztet (8 db cpu-s teszt) a PCMark 05-tel?
[Innen le lehet tölteni, ha vkinek nincs meg]
Előre is köszi!
-
TBG
senior tag
Úh, ilyen újabb gammákat nem hiszem, hogy felrakok....bár...állítólag a 2400XT DX10-ben erősebb, mint 9-ben....lehet, hogy nem is lesz olyan gáz. Sokat azért nem várok tőle, de az IGMA950-hez képest biztos jobb lesz Minimum elindulnak
-
zotyagsi
csendes tag
Sziasztok!
Mégegyszer köszi mindenkinek a segítséget a driverekkel kapcsolatban!
Volna azonban még 2 problémám:1.Hogyan kell a 2 partíciót egybeolvasztani? (Linux volt a gépen)
2.Nem tudom felrakni a drivereket mert azt írja ki hogy nem megfelelő a konfiguráció(xp-hez szedtem a drivereket). A notim egy Acer Aspire 4315. Ha tudtok segítsetek mert már nem tudom mit csináljak vele
THX
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Nekem most egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mennyire számít a Vista által adott teljesítmény érték?
A következőket adja az akkumulátor "kiegyensúlyozott" beállítása esetén:
CPU: 4,9 pont
RAM: 4,5 pont
VGA (aero telj.): 3,4 pont
Játékra szolgáló videokártya (3d): 4,3 pont
Merevlemez: 5,1 pontSzóval kicsit furcsa, hogy a gyenge pont - a merevlemez - kapja a legtöbb pontot, a videokártya - a legerősebb pont - pedig a legkevesebbet?? Van ennek valami jelentőssége vajon?
hanee
-
TBG
senior tag
Hú..eddig megkövetem a Vistát...nagyon tetszetős és egyelőre hasít is. Most megy fel az Oblivion....az már sokkal relevánsabb eredményeket fog adni
-
TBG
senior tag
CPU: 4,7
RAM: 5,9
Graphics : 3,5 (Aero)
Gaming graphics : 3,9
Primary HDD : 4,8Ez nálam....tápra dugva. Valszeg a video azért kap aksin kevesebbet, mert azt nagyon leveszi.....zabálja a "benyát".....
-
TBG
senior tag
Nem igazán találtam értékelhető összehasonlítást ehhez a karihoz....elég új még. A 3dmark pontok meg igazából nem mondanak semmit. Sokkal mérvadóbb, hogy játékban mire képes....illetve DX10 alatt mit tud.
-
Neurotoxin
őstag
Sziasztok!
Vettem egy aspire 5315öst. Nem tudok rá XP-t telepíteni, mert a telepítő azt írja, h nincs működő merevlemez?
Satara kellene gondolom rábírni a telepítőt, de nem megy.Ilyenkor mi a teendő??
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
TBG
senior tag
válasz Neurotoxin #3949 üzenetére
Szia.
- Kellene Neked egy olyan boot CD/DVD/Floppy, ami tartalmazza a sata drivert.
- SP2-es integrált Xp kell. Abba integrálva van a driver
- Felejtsd el az XP-t. (Vista, Linux, akármi)
- [link]Ez egy remek link: Ő a Te barátod
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest