-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
-
szacsee
nagyúr
válasz SKyN3T_54 #3300 üzenetére
Tartalmazza a "64-bites cuccokat"!
Arra viszont még nem jöttem rá, hogy ez a proci a D széria szülötte, vagy a Core2-é mint az E21xx széria asztali gépeknél.
Ha az utóbbi, akkor viszont csak FSB-ben és Cacheben térnek el, tehát minimális a külömbség. Ami ezeket kihasználja, talán annál az alkalmazásnál van 10% ugyanazon órajelen, vagy még annyi sem!
Ha viszont a D széria szülötte, akkor több lehet a külömbség valamivel (sokkal, kb 25%-30%) -
dekoninck
aktív tag
válasz szacsee #3303 üzenetére
Nem, ez tiszta Core (nem 2) Duo [link]
2 MB cache, stb.
A Pentium dual-core (E) a menüsor > Pentium-processors alatt található Bár van Pentium dc T2xxx is, de az nem azonos a Core Duo T2xxx-kkel.
Szóval a 2000-es sorozat nem ugyanaz a T és E esetében!
(4 hónapja én is megismerkedhettem ezekkel a nagy kérdésekkel...)[ Szerkesztve ]
-
SKyN3T_54
csendes tag
Gondoltam a hölgynek ez a pár apróság számíthat, de tény 50 ezredesből vehetsz sok mindent ;) cipő, táska, micis bögre stb..
A bios frissítéses kérdésemre tudja vki a választ?Miss Kittin, az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék....
-
Kaksi
csendes tag
Hali
adott egy 5520g noti hd2400xtvel, vistaval, xpvel.
egyik rendszerre sem tudok 3dmarkot telepíteni, írták hogy telepítsem csökkentettben, de úgysem megy.
segítsen aki találkozott hasonlíval, kösziAcer 5520G Nokia E51
-
twollah
nagyúr
Ahogy elnezegettem a ket gep adatlapjat, nem talaltam a ketto kozott hatalmas eltereseket.
Nekem tetszik a gep, halk vagyis az en fuleimnek viszonylag halk.
A ventilator neha felporog, majd leall.
A kijelzo kepe szpe, de a betekintesi szogek eleg kriminalisak, ha nem szembol nezek akkor erhetnek meglepetesek.
A HDD gyors, de szerintem zajos.
A billentyuzet kellemes, bar engem kicsit zavar, hogy nem dontott.
A DVD iro lassu, de inkabb tetu lassu.
A hangszoroknak csufolt zajkeltok haaat, "radiozni szokol? radiod a Sokol" feeling, engem hosszu tavon zavar(t), faraszt a hallgatasa (puffog, cicereg, nagyon muanyag hangzas).Kb egyenlore ennyi.
Ok tudom, hogy most kegyetlenul lehuztam a gepet, de eddig nem bantam meg, hogy megvettem.
-
hanee
senior tag
válasz twollah #3316 üzenetére
Szia!
Nem baj, igazából jó ha tudom, mire számítsak, én tudom, hogy ennyi pénzért csodákat nem várhatok, de attól még lehet egy jól működő gépem. A hangot úgyis kivezetem külső hangfalakra itthon, úgyhogy ez annyira nem számít. A DVD író sebessége néha idegesitő lehet, de én viszonylag keveset írok (havi átlag 1-2 cd vagy dvd), szóval ki fogom bírni szerintem, ha egyebekben jó lesz.
A döntött billentyűzetben nincs tapasztalatom, én a notebook.hu üzletében kipóbáltam egy 5920-ast, és az nagyon kényelmesnek tűnt elsőre.. nekem főleg azért, mert puha és rengeteget gépelek és hajlamos vagyok inhüvellygyulladásra sajna, szóval nekem ez gyógy-billentyűzet.. persze ezt majd a hosszútávú tapasztalatok döntik el.Köszi az eddigit is, ha lesz kedved és eszedbe jut, még írhatsz. Minden esetre örülök, hogy összességében elégedett vagy.
hanee
-
twollah
nagyúr
"A hangot úgyis kivezetem külső hangfalakra itthon"
Aztan, majd radobbensz, hogy az integralt hangkartya vmi kegyetlenul zajos.
Ez mondjuk ertheto is, hiszen eleg sok mindent zsufoltak be viszonylag kis helyre, igy nem csoda, hogy osszeszed minden zajt.
Mondjuk a Realtek hangkeltoi sem arrol hiresek, hogy audiofil elmenyhez juttatjak a hallgatoikat.
Persze ha vmi hangfalnak csufolt muanyag takolmanyra kotod ra hangot akkor nem biztos, hogy eszreveszed a hangkartya alapzajat. -
hanee
senior tag
válasz twollah #3318 üzenetére
Nem várok tökéletes hangzást. A hangfalak nem annak csúfolt műanyag kütyük, bár műanyagból készültek. Creative hangfalak meg mélynyomó, középkategóriás, nem is rossz nem is csúcsminőség, de azért hallgatható. Most is integrált a hangkártyám, lehet hogy nem lesz minőségi különbség
hanee
-
SKyN3T_54
csendes tag
én is kivezetem a hangot és vicces, hogy ha be van kapcsolva mikrofon, akkor a wincseszternek a kerregését is hallom és ez azért vicces, mert elég halk egyébként
A hangminősége tényleg nem olyan mintha bakelitről szólna a zene, de ez a legkevesebb inkább az erősítése az ami nagyon kevés. A keverőmön igencsek fel kell tolnom a csatorna erősítését hogy halljak is valamit. de ettől az integrálttól csodát nem szabad várniMiss Kittin, az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék....
-
hanee
senior tag
válasz SKyN3T_54 #3320 üzenetére
Na jó, hát nyilván zenélésre is ki van találva spéci hangkártya, azt tudom hogy régen GUS néven futottak nagyon jók (évekkel ezelőtt). Persze asztali gépbe.. nem is tudom, notebook-ba lehet-e kapni külön? Nem mintha venni akarnék. Nekem tökéletes lesz ez is ahhoz, hogy pl. megnézzem a gépen a híradót (TV-tunert venni akarok bele), vagy hogy meghallgassak néhány mp3-at néha.
hanee
-
!attis!
tag
Hi! Travelmate 5310-em van. Szerintetek nagy baromság lenne felrakni az Aspire 5310-es driverit? azért gondolkodom h felrakom mert frissebbek hozzá az illesztőprogramok. Mi a véleményetek?
-
dekoninck
aktív tag
Na igen. Én meg azt vettem észre (Travel Mate), hogy ha berakok egy PC Card CF memóriakártya olvasót a gépbe, akkora elektromon interferenciát gerjeszt, hogy amíg ki nem veszem, szinte lehetetlen zenét hallgatni. Szerintetek előfordul ez més termékekkel is? Vagy maga a PCCard a ludas (SanDisk, olcsó).
-
ToRR3nt3
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek 3692-es aspire notebokja itt? Ha igen van benne blútúsz? Mert van ilyen ikon az eszközkezelőben, csak ha rá kattintok akkor azt írja nem talál bt eszközt ellenőrizzem h csatlakoztatva van e stb... Elképzelhető hogy egy 190 ezres notiból kihagyták a bt-t és csak átverés miatt van ilyen ikon az eszközkezelőben???...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
dekoninck
aktív tag
válasz ToRR3nt3 #3324 üzenetére
Asszem, ebben a notebookban csak opciós a BT, szóval bármi lehet.
De mit értesz az alatt, hogy ha rákattintasz? Mármint az Eszközkezelőben a Bluetooth-rádiók bejegyzésre? Hát, ha ott van, elvileg lennie kell benne BT-nek (Vista alatt legalábbis); nekem ha nincs bekapcsolva a BT, meg se jelenik az Eszközkezelőben.
XP alatt nem tudom, mi a helyzet az ikonokkal.
Ha meg már a tálcán lévő BT ikonra kattintasz (bocs, ez nem világos a leírásodból), akkor van BT, csak nem csatlakoztattál eszközt.[ Szerkesztve ]
-
Chili7
őstag
Én Genius sp-i350 hangszórót használok Aspire 5045-tel, és semmi zajt nem szed össze.
Kicsi, stílusos, viszonylag jól szól! -
Anthony001
senior tag
#3308ra vki??
Nekem is ez a probléma. -
TigerCat
nagyúr
válasz dekoninck #3323 üzenetére
Próbáld ki ezt: Genius SP-HF1250x
Nekem bevált, gyönyörű a hangja...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
Nekem 5720-G van és az Intel számozása már már elkeserítően követhetelen. Mikor megvettem abban a tudatban voltam, hogy a T2310 "hagyományos" dual core, de nem hanem butított Core2! És tudja a 64-bitet is.
Az empower-el szenvedgetek még, Xp-t használom vista nem jön be nekem, pedig tudom jobb lenne . Az Aspire 3640-es cuccai mennek rajta, (eNet kivételével). Ha valaki tud erre jobb megoldást írja meg légyszi.
És még egy kellemes meglepetés volt, az írttal ellentétben nem 2*512 hanem 1*1024 a memó benne -
isoram
csendes tag
-
-
ToRR3nt3
senior tag
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Használok egy XP SP2-es oprendszerrel felszerelt Acer Asp5710G notit és van rajta ugye ez az empowering technology cucc. Ez jó valamire? Mert leszedtem az alap progit, de az tök üres. Valahogy fel kellene tölteni, de nem vágom ezt a témát... Valaki felvilágosítana, hogy megéri-e ezt egyáltalán és hogy jó-e valamire? Ha igen, akkor hogyan tegyem meg?
Köszi előre is!!!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Anthony001
senior tag
Szerintetek egy Acer TM 5520G-nek mennyit kéne bírnia akksi ügyben?
-
senior tag
Az utóbbi néhány száz hozzászólást végigfutva sem kaptam választ az alábbi - úgy veszem észre nem csak engem érdeklő - kérdésre.
Acer TravelMate 4520-asban szeretnék memóriát bővíteni. De a hátlap eltávolítása sem sikerül. Hiába távolítom el az öt látható csavart a fedél nem enged. Talán van egy a Broadcom wifi matricája alatt is - itt érzek is egy mélyedést, de nem szeretném a matricát feleslegesen eltávolítani. Segítséget kérek!
Van egy kevésbé fontos kérdésem is.
Lehet-e ebbe a típusba utobb Bluetooth-t szerelni, a kapcsolója megtalálható az előlapon a wifi mellett, de eszköz nincs a gépben?Előre is köszönöm a segítséget, üdv Mindenkinek!
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
SKyN3T_54
csendes tag
Én ma vettem bele 2x1gb-ot a 4222-esembe. Megkértem szépen 2x a szerelőt, hogy tegye bele, pedig nem nagyon akart belenyúlni, de aztán lezsírozta, Finoman pattintani kellet kifele az enyémet, olyan szögekben hajlította - roppantotta ki -amire én mondjuk itthon sose lettem volna képes,de semmi baja nem lett!!
Nézz utána neten hátha 1-2 tesztben mutatják az alját ahol nincs matrica, esetleg tépd le, végülis az alján kit zavar a matrica?
2x1gb-vel tök más lett igaz 667-en járnak a ramok de cl5-ön a cl4-es 533 helyett, sebességben ugyan ott vagyok, de mégis tök más 2gb-al... én javaslom mindenkinek ;)Miss Kittin, az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék....
-
ToRR3nt3
senior tag
Én is a boltra bíztam, ahol a memóriát vettem. Az asztali gépet szétkapom/összerakom, a notit nem mertem.
Két kép a BT probémámhoz:
[link]
[link]Láthatjátok, van az elején egy BT kapcsoló, meg a vezérlőpultban BT ikon. Valójában viszont nincs fizikálisan BT eszköz benne. Hihetetlen... Nem tudom, h véletlenül felejtették e ki, vagy direkt nincs benne? Mindenesetre furcsa, h kihagynak belőle egy 1-2 ezer Ft-os kütyüt...
Ilyen beépíthető BT eszközt lehet venni szerintetek, vagy csak külső USB-s létezik?...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
senior tag
SKyN3T_54 és ToRR3nt3 köszönöm a hozzászólást, de a helyzet az hogy webshopból szeretnék memóriát venni és így nem hiszem, hogy a boltban oly' kedves szavakra megcsinálnák további költségek nélkül. Meg nem szívesen adom ki a kezemből, nagyon nehezen viselném el ha csak egy kicsit is megkarcolná valaki, ha én magam teszem akkor is bele tudok betegedni...de tényleg. Rettenetes természet vagyok, tudom.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
gesimi
csendes tag
Hi! El kell keserítselek! XP-vel nem fog menni a gép. A vinyóhoz lehet találni egy drivert, de csak a jó öreg floppyval lehet rávarázsolni. Ha sikerül feltenned az XP, akkor jön az, hogy nincsen egy nyomorult driver sem ami XP alat fut. Sem hang sem video, sem WIFI sem pedig Bluetooth nem lesz használható. Hosszas levelezés után a Broadcom-al megtudtam, hogy a hardwerekhez nem írtak, csak Vistas drivert. Egy 5710-el próbálkoztam 2 hétig. Azután maradt az, hogy vettem a Vistát.
-
dekoninck
aktív tag
válasz ToRR3nt3 #3343 üzenetére
Mondtam, hogy a specifikációk szerint ez ebben a sorozatban csak opció. Jó kérdés, hogy lehet-e venni utólag, meg kell kérdezned ott, ahol vetted
Ha nem, és zavar a nagy USB kütyü, nekem talán van eladó egy Belkin PC Card-ba illeszthető CF BT egységem, ami még a régebbi PDA-ba is jó. Sajnos egy egyszerű CG memóriakártyolvasóval nem működik együtt. -
dekoninck
aktív tag
965 van benne, igen.
Ha arra gondolsz, akkor vagy integrálva van benne az X3100 videovezérlő (GM965, G=graphics), vagy kapsz hozzá egy dedikáltat (elemzően nVidia, vagy esetleg ATi) (PM965, P=performance, azaz külön, nagyobb teljesítményű videovezérlőt lehet választani). -
TBG
senior tag
Hali.
Lecseréltem az Aspire 3692WLMIi lapimat egy ilyenre
Acer TravelMate 5520G-402g16. Van valakinek már ilyen?
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest