-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz MNorbert92 #27399 üzenetére
Simán, nyom nélkül berakhatod te is. Csavarfejekre kell vigyázni, de amúgy sem látszik mert mélyen van.
Én ezzel raktam be --> [link] Így lessz mindjárt egy külső DVD íród is.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
V5 131 vagy 431-et néztem ki. Van ezeknek vmi típushibája?
Van amelyik matt/fényes, van amelyik 2x2GB, van amelyik 1x4GB,... Milyen + kódok jelzik ezt a modell számban? Merevlemez-SSD csere mennyire 1xű? Ha jól láttam a 131-nek lejön majd az egész alja, és mindenhez hozzáférni. Mi a helyzet a 431-el?Miért pont Linpus linux-ot tesznek fel rá? Tapasztalat vele kapcsolatban?
Ja, és ez az 1007-es cerka mit szól a fullhd-hoz? (HDMI-n TV-re kötve hogyan muzsikál?)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ZewaDeluxe
tag
válasz MNorbert92 #27399 üzenetére
Általában egyetlen csavar eltávolítása után könnyedén kihúzható a helyéről az optikai meghajtó, és ugyanígy betehető a helyére egy caddy az SSD-vel. Semmilyen garanciavesztéssel nem jár a művelet.
-
-
Mercutio_
félisten
1007u röhögve viszi a fullHD - t is, azt már a brazos - os C-60-as amd proci is viszi.
Ahogy már írták 1 csavart kioldva lecsúsztathato majd a teljes hátlap, YouTube - on van fent video ssd berakásról amire figyelni kell az a kis vékony kábel amivel az alaplapra csatlakozik.
Ha van valami konkrétum V5 - 131 - el kapcsolatban kérdezz.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz Mercutio_ #27406 üzenetére
Köszi a gyors választ!
+2 dolo ugrott be: Van olyan verzió, aminek a fedlapja nem fényes ujlenyomat mágnes?
Létezik, hogy csak a legolcsóbb verziónak matt a kijelzője?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Mercutio_
félisten
1. Talán az ezüst olyan lehet.
2. Nem tudom, mert én csak a legolcsóbbal találkoztam, de a milyen netbookot-ban van egy srác, akinek ezüstje van, kérdezd meg nála.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dini10
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5742G laptopom, és az lenne a kérdésem, hogy ezzel a géppel lehet e Wifit megosztani?
Nem nagyon vagyok képben, hogy mi kell hozzá, lehetséges e, és gondoltam Ti esetleg tudtok segíteni. Kábellel van rajta net, és szeretném megosztani a netet, hogy a telómmal rá tudjak csatlakozni. Router az nincs, de fontos lenne. Lehetséges e?
Köszönöm!LG Nexus 4
-
toldy
őstag
sziasztok, egy 1810TZ hogyan tudnék szétszedni ( ki kéne pucolni és újrapasztázni) az oké hogy kiszedem a csavarokat de azután még mi fogja, illetve a bill-t hogyan lehet kiszedni?
Az élet nem habostorta.
-
hobizoli
nagyúr
na lett egy Acer V5-431-s gep, de a Win7 telepito a ujrainditas utan amikor kiirja hogy a CDROM-rol vagy DVDROM-rol valo inditashoz nyomjon meg egy gombot..." siman csak ujra indul a gep. Ha nincs benne lemez, akkor nyilvan ki sem irja ezt es ugy indul ujra.
Kerdes: mi a tosz van?
F1F1F1
több drón kell ;P
-
kicsigeri
senior tag
Üdv, Adott az alábbi noti Aspire 5720. Semmivel nem lép be a biosba. F1,F2,F10,F12 del, semmi se, viszont ha nem F2-öt nyomok az elején, akkor hosszasan elkezd sipolni az acer képernyő eltűnése után. Valakinek van esetleg valami ötlete mi lehet a gond?
-
drinker
tag
Üdv mindenkinek!
Vettem a minap egy Aspire E1-570Gt, a kérdésem az lenne, hogy mennyire normális hogy folyton leáll meg elindul a merevlemeze(az energiagazdálkodásban természetesen merevlemez leállás: soha)? HD sentinel szerint 18 óra alatt több mint 300 az összes indulás/leállás!
Ez normális?Segítséget előre is köszönöm!
-
Mercutio_
félisten
válasz hobizoli #27423 üzenetére
Az újabb notik/gépek esetén általános ez az utolsó véglegesítés körüli újraindításnál jelentkező boot-loop, egy lehetséges megoldást itt leírtam, illetve, ha van az adott verziójú (és azonos 32/64bites) rendszer helyreállító lemezed, akkor csak az arról bootolásos részt kell megcsinálni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Bedöglött az Acer 7745G notimban a venti, még megy, de olyan hangja van mint egy úthengernek. Nézegettem ventit, ebay-en a legolcsóbb, 6k-ért. Mivel nem szeretnék rá ennyit költeni, nincs rá valami megoldás a javítására? Valami univerzális venti nem szerelhető be? Vagy van ennek pontos neve amire ha rákeresek kiad olcsóbb találatot, mintha csak annyit írnék be, hogy "7745g fan"?!
Remélem érthetően írtam le.
Válaszokat köszi! -
Peak
addikt
válasz .:Kristian:. #27431 üzenetére
Érthetően írtál mindent, csak ez nem igy működik, hogy 6ezer forintot sajnálsz egy amúgy ennek sokkal többszörösébe kerülő eszköz biztonságos működésére.
Ez egy 2010es model, feltehetőleg nálad legalább 2,5 éve működik, becslésem szerint.
Ha saccra ennyi idő után a venti megadta magát, akkor extrém poros/szöszös/koszos környezetben van ( ne vedd sértésnek, de szerviztapasztalat!).
Pontosan emiatt nem érdemes olcsójánoskodni, spúroskodni egy fontos alkatrészen, a 6e forintban feltehetőleg benne van a teljes hűtőblokk, új heatpipe-ostól, ami szintén sokat segit a hűtésen.
(T.i. az elöregedett heatpipe hajszálrepedésein elszökik a töltőgáz, és megszűnik ellátni a feladatát a hűtőcső).Tehát ezt nem lehet "okosba" megoldani, a 6ezer forint rohadt olcsó megoldás ahhoz, hogy biztonságban tudhasd a gépedben a chipeket, hogy a készülék megfelelő hőleadását biztosítsd.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
.:Kristian:.
addikt
Kb. 3,5éve van nálam, többnyire itthon és a melóhelyemen használom, ahol nincs kitéve extrém poros környezetnek. 1éve takarítottam és pasztáztam utoljára, 2 napja szedtem szét és abszolút nem volt poros, a venti lamellái közé sincs beragadva por, szimplán ennyit bírt a venti.
A hőleadással egyébként nincs gond, ezért is, (ahogy fogalmaztad) olcsójánoskodok, mert azon kívül, hogy kerreg a venti, nem melegszik.
Szerk: ja és 6k-ért csak a venti, a hűtőcső nincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz .:Kristian:. #27433 üzenetére
Akkor viszont szerintem hivd fel az ECCO Kft-t, lehet hogy komplett hűtést tudnak adni kb. hasonló áron, vagy egy picit drágábban, szerintem érdemes megóvni egy ilyen jó kis gépet.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
drinker
tag
ERRE valami ötlet, vagy ne foglalkozzam vele?
-
Peak
addikt
válasz drinker #27426 üzenetére
a windows energiamenedzsmentjében beállithatod, hogy hány perc tétlenség után parkolja a vinyót.
állitsd be pl. 360 percre.
ha nem oldja meg a problémát, akkor keress a vinyó gyártói oldalán firmware frissítést hozzáRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Került hozzám egy acer noti melóhelyen telepíteni/menedzselni. V5-573G-ről van szó.
A gép előretelepített linux-szal volt. A bootnál az uefi módot átállítottam legacy-ra (különben nem volt hajlandó elindulni a W7 telepítés külső dvd-meghajtóról), a win fel is ment gond nélkül a linuxos partíciók törlése után, viszont amikor újraindul hogy kérje a serialt, kékhalálozik. Nem mindig ugyanakkor (van amikor már betöltésnél), de minden esetben. A kód beírásának végéig sosem jutok el. A gépet én magam bontottam ki/kapcsoltam be először, a memtest hibátlanul lefutott.
Esetleg ötlet? Vagy küldjem vissza gariba?
Köszi!
-
Mercutio_
félisten
válasz r3dsnake #27438 üzenetére
Memtest cd-röl futtatva
Külső ODD másik usb-re dugva?
Ja telepítés általában csak usb2-röl megy hibamentes, usb3-at nem szereti[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Csocsesz75 #27441 üzenetére
A win8.1 felmegy achi-ra, szóval csúnya volna, ha nem működne. Esetleg Win7-tel használta más? Itt van hozzá a megvásárolt dobozos W7, mondjuk később másik géphez is fel tudjuk használni, csak nem volt betervezve plusz kiadásként még egy OS.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz r3dsnake #27440 üzenetére
Hm, nem teljesen tiszta, hogy gyári lemezről telepítesz, vagy kényelmi okokból valami "warez" W7 install, de az ebben a hsz-ben leírt/linkelt dolgot esetleg próbáld ki, illetve amire válaszoltam nézd meg, hátha hasonló a szitu.
-
ZewaDeluxe
tag
válasz drinker #27426 üzenetére
Milyen típusú a merevlemez? Ha épp egy TOSHIBA MQ01ABDxxx (nekem ilyen van), akkor biztosan tudom, hogy a merevlemez Advanced Power Management-je az, amit nem kezel a Windows megfelelően. A megoldás, amit ezidáig egyedüliként találtam, az a következő:
- a HDDScan 3.3 nevű programmal (ingyenes) készítettem egy batch fájlt, ami kikapcsolja a merevlemez energiagazdálkodását ("build command line" opció).
- mivel a fenti fájl futtatásakor mindig rákérdez a Windows Felhasználói Fiók Felügyelete (User Account Control UAC), hogy engedélyezed-e a futtatást, ezért egy másik ingyenes programmal, az Elevatedshortcuts-cal csináltam egy másik másik batch fájlt, ami elindítja az elsőt, de megkerüli az UAC-t, és ezt a fájlt tettem a Windows indítópultjára. Így a Windows minden indulásakor kikapcsolódik a HDD energiamenedzsmentje, és nem áll le minden tétlenül töltött 5 másodperc után, hogy újrainduljon naponta 100-szor...Én erre jutottam - ha valakinek van jobb ötlete, azt én is örömmel fogadom... :-)
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz r3dsnake #27449 üzenetére
ez esetben gép kikapcsol
WiFi kártya ki
gép bekapcsol
driver telepit
gép kikapcsol
wifi kártya vissza
gép bekapcsol
win8 felismeri az új driverel a wifitremélem igy sikerül
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest