-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy 2008-as Acer Aspire 5720ZG laptopom, a vinyó helyére egy SSD került, a vinyót az ODD helyére szeretném tenni.
Viszont a laposban ez már a második DVD író és ez is önálló akarattal rendelkezik, ami tetszik neki beolvassa, ami nem azt nem. (Lehet gyári lemez vagy otthon megírt.) Nem sokat volt használva, mégis furcsa, hogy már a második döglik meg benne.
Arra gyanakszom, hogy esetleg a csatlakozóval van gond és előbb - utóbb a HDD-t is megölné a beépítő keretben.
Jól gondolom, vagy tényleg ilyen keveset bírnak a laptopokban a DVD-írók?"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
Jarod1
addikt
van 1 Acer 7520as gép. egyszercsak eltűnt a dvd író, amikor pont kellett volna, biosba se látta, aztán 1 szer ugyanolyan hirtelen mint ahogy eltűnt megjelent,, most megint eltűnt belepróbáltam 1 másik atás dvd irót
azzal kiírta hogy tm nem azt hogy None, de továbbra sincs dvd Win7 alatt. ötlete valakinek? -
-
Skizz
addikt
Hali
Erősen gondolkozom a közeljövőben G580-as Lenovomat lecserélni valami egyébre, és megakadt a szemem ezen. Tudtok valami komoly nyűgről? Esetleg gyenge zsanérok, recsegő ház, gyenge akksi, ilyesmik?
-
Ulius80
tag
Sziasztok!Tud valaki ajánlani aspire 5720zg-be nagyobb teljesítményű ventilátort a gyári helyett?Válaszaitokat előre is köszi!
"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
SPeti1984
senior tag
Ismerősnek néztem ki egy notebookot és érdekelne a véleményetek hogy ennyiért mennyire jó választás illetve mivel nemigen ért a gépekhez mennyire megbízható acer ezen típusa?
Acer E1-571G-33118G1TMnks 140.000 Ft
Processzor: Intel® Core™ i3-3110M (Dual-Core, 2.4 GHz)
Chipkészlet: Mobile Intel® HM77 Express Chipset
Memória: 8GB DDR3 1600MHz
Kijelző: 15,6" HD LED fényes TFT 16:9 (1366 x 768)
Winchester: 1TB
Optikai meghajtó: DVD író / olvasó (supermulti)
Videókártya: NVIDIA® GeForce® 710M 2GB DDR3
Hangkártya: Beépített sztereó hangszórók
Billentyűzet: magyar teljes méretű, numerikus billentyűkkel
Akku/üzemidő: 6cellás (48WHr) lithium-ion
Interfész: VGA monitor kimenet, Gigabit LAN (10/100/1000), USB 2.0 (3db), HDMI csatlakozó, Wireless LAN 802.11 b/g/n (WiFi), Bluetooth v4.0 + HS
Multimédia: Multi az 1-ben kártyaolvasó, beépített HD webkamera[ Szerkesztve ]
-
nincskedvem
aktív tag
Hello!
tudna nekem valaki segíteni? van egy acer espire e1 531g notim, még szeptemberben vettem,és már akkor szenvedett a mikrofon, gondoltam driver v vmi..aztán most már win8 van egy ideje, és még mindig nem működik. olvasgattam, hogy másnak is van hasonló problémája, valakinek valami megoldás?
ezt is probáltam, de nem vezetett eredményre, ahogy a kérdezőnek sem.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz nincskedvem #27712 üzenetére
helyes driver feltelepítése megtörtént? a legfrissebb?
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz nincskedvem #27714 üzenetére
nem az acer oldalán kell ellenőrizni.
ott 2012 áprilisi driver van.
ezért kérdeztem, hogy a LEGFRISSEBB driver van e fent.
a realtek oldalán 2013.novemberi van.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
A mester kollégákat kérdezném...
Egy munkára való laptop kellene. Photoshop, renderelés,filmvágás,képszerkesztés bla bla...Az elvárások:
-max 200K
-Acer márka
-8 Gb ram 1 modulos,amit lehet majd bővíteni
-1 Tb körüli winyo
-lehetőleg 17"-os de ha nincs maradhat 15 is.
-legerősebb proci,ami belefér
-min. 1 Gb VGA,de inkább 2 Gbkb hirtelen ennyi. 200K-tól lefele 3 típust szeretnék megnézni...indulhat 200K-ról... Köszönöm,ha segítetek a hozzáértésetekkel!
[ Szerkesztve ]
-
dejaris
addikt
Szet lett szedve a notebook takaritas gyanant. Vegeredmeny: erzekeli, hogy benne van az akku es fel van toltve, de nem hajlando mukodni rola. Tipp?
-
Jarod1
addikt
Na megjött az új akksi a 7520 hoz 5500 pengőért...!
Valakit nen érdekel 1 10 % os akksi As07B51?
-
szmoli
csendes tag
Garanciában milyen feltételek (hány hibás szektor) mellett cserélik a merevlemezt?
-
Peak
addikt
válasz szmoli #27723 üzenetére
vicceltem. 12 és fél szektorhiba nincs.
nincs leirva sehol sem.
akkor van csere, ha a SMART adatok arra engednek következtetni, hogy a vinyó folyamatosan döglik el,
tehát működési időarányosan irreálisan magas a badsectorok aránya,
azért, mert pl. 2 áramszünet miatt van 4 db bad sector egy vinyón, nyilván nem fogják kicserélni.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy E1-570 típusú notebook tulaja lettem a minap,és segítséget szeretnék kérni telepítésekkel kapcsolatban!
Milyen alap drivereket kell feltenni hozzá,hogy zökkenőmentesen működjön? Pl az i3 igp mellé ugyan úgy kell drivert feltenni, mint a külön VGA lenne a gépben? Tudom nagyon alap dolgokat kérdezek, de laptoppal most van dolgom először!Módosítok a kérdésemen... internetről frissítettem az igp driverét,ami jelenleg a win szerint a legfrissebb. Viszont a windows most felajánlott egy jóval korábbi frissítést updaten keresztül a HD4000 igp-hez. Mi a javasolt? Jó az amit előzőleg (szintén a windows) töltött le magának,és telepítette, vagy frissítsem az updateval?
Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #77081088 #27725 üzenetére
Elnézést lejárt a szerkesztési idő!
Mivel nem volt még laptopom így tapasztalatlan vagyok, mi az ajánlott használati mód az akkuval kapcsolatban. Jelenleg csatlakoztatva van a töltő a hálózatra. Hogyan célszerű használni? A gép mozgatva nem lesz, vagyis aksi ritkán lesz használva.
-
törölt tag
válasz dejaris #27731 üzenetére
Aha...
Szóval,a google-t akár hiszed akár nem,tudom használni. De valahogy azt gondolom,és a kollégád által linkelt találatok is igazolják,annyira pontosan és szakszerűen van leírva szinte minden oldalon hogyan kell,érdemes használni az adott hardvert,hogy nem is értem minek van ez a fórum. Az egyik oldal cáfolja a másikat,és ugyan ez visszafele. Szóval ezer bocsánat,hogy a gépemet nem szeretném fél év alatt kinyírni,csak 120eft-volt,nekem az akkor is elég nagy összeg.
Gondoltam itt fórumon elég sok a tapasztalt felhasználó,aki tudja,tapasztalta is amit mond.
Lustaságot hablatyolsz... pont a kollégád volt aki egy jó tanács helyett, vagy egy értelmes link helyett,lustaságból behajított egy olyan információt,amit pont el akartam kerülni,mert nem lehet megbízni bennük.Szóval egyre csak nő az értelmetlen kommentek száma, de érdemi infót itt nem kaptam! Azért az megnyugtató,hogy nem sok fórum van itt ph-n,ahol ennyire segítőkészek az emberek.
Részemről befejeztem! Köszönöm az értelmes hozzászólásokat! -
dejaris
addikt
válasz #77081088 #27732 üzenetére
Miert mit gondoltal? Itt nem lesznek ugyanolyan egymasnak elentmondo kommentek? Amugy ha ugy is allandoan tolton hasznalod, akkor nem mindegy? Egyebkent tonkrement aksival nem nyirod ki a notebookot. Raadasul uj aksit is lehet venni. szerintem egy 12 rugos notebookot felesleges vedeni, ugy is tonkremegy egy rafujastol is. es megvalami: a notebook akkumulator hasznalotbol melyik szavakat nem ismered, hogy ennyire megugrotta a szinted?
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz #77081088 #27730 üzenetére
nem a hozzá nem értéssel van a baj, hanem azzal, ha annak ellenére, hogy magad is két klikkeléssel megtudnád keresni a választ, túráztatod a fórumozókat, majd megsértődsz, ha erre indirekt módon felhivják a figyelmedet.
én kérek elnézést.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
attyla85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5020 laptopom amellyel volna egy kis problémám és szeretnék segítséget kérni.
A problémám a következő. Nem megy a wifi. Eredeti Windows Xp Professional sp3 van rajta, a létező összes frissítéssel frissen telepítve. A laptopot nemrégiben szereztem, de hiába telepítem az adott típushoz az adott wifi drivert nem lát, nem talál csatlakoztatható vezetéknélküli hálózatot. A kezelőben úgy látja, hogy az eszköz megfelelően működik. Már végig googleiztam az agyamat és próbáltam különböző drivert telepíteni de hiába tűnik hogy úgy. hogy működik, mégsem lát semmilyen wifi hálózatot. (amelyet egy másik laptoppal minden további nélkül használok). Már sok fórumot is átolvastam, és esetleg annyi plusz információt tudtam meg hogy ennek az Acer típusnak állítólag van egy gyári valamilyen driver-e amely az elején elhelyezkedő kis wifi hálózat bekapcsolására szolgáló gombot vezérli. Nos, sajnos ezt a drivert sem találtam sehol, valamint az Acer weboldalán meg aztán pláne nem találtam sajnos semmilyen segítséget sem. Akinek volna ötlete kérem szépen segítsen.Előre is köszönöm, Attila
-
Peak
addikt
válasz #77081088 #27735 üzenetére
Jó, akkor leirom.
Nem kell semmit csinálnod vele.
Sehol semmilyen manualban nincs olyan irva, hogy piszkálni kell az akkut.
10 éve Li-ion akkuval vannak gyártva ezek a szarok.
Se formázni nem kell, töltögetni-lemerizeni, se ráolvasni, se fekete kakast áldozni, se voodoozni.
CSAK használd a gépet ahogy van, akár 230V-ról, akár akkuról.
A töltőelektronika megoldja a többit.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz attyla85 #27736 üzenetére
Próbáld meg a LaunchManagert és/vagy a Notebook Managert feltelepiteni, annak a feladata a gombok és egyéb eszközök aktiválása. Ezek nem driverek, hanem alkalmazások.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz attyla85 #27739 üzenetére
meg fogsz lepődni! az Acer hivatalos oldalán van fent 4 kattintás volt www.acer.hu
Támogatás, aztán Illesztőprogramok letöltése, aztán kiválasztottam hogy Notebook, majd Aspire széria, kikerestem az Aspire 5020ast és voilá...
-
törölt tag
Na,és fájt ezt leírni? Mert ha abból indulunk ki,hogy a googleval 2-3 kattintással megtalálhatóak a problémára a megoldások, (ami sok esetben igaz,nem tagadom) akkor mi értelme is van ennek a fórumozgatásnak?!! Gondolom ez a 27ezer komment mind olyan probléma volt amire a google 0 találatot adott! Egyébként mivel nem volt kézikönyve,letöltöttem,és az bizony azt írja hogy formázni kell,és javasolja hogy ha hálózatról használom a gépet,akkor aksit érdemes kivenni.
Na de komolyan! Köszönöm a válaszodat!
Tényleg fejezzük be ezt! -
Peak
addikt
válasz #77081088 #27743 üzenetére
Nézd... a fórumok a specifikus problémák megoldására valók, szerintem.
lásd az előbbi esetet egy AS5020as speckó szoftverével kapcsolatban. Ebben az esetben valóban egy fórum adhat választ, mert 1.) specifikus fórum, 2.) pont használtam 8 éve ezeket a szoftvereket igy bemákolta Attila, hogy pont itt vagyok és pont tudok segiteni neki 3.) erre nem találsz general megoldást, mert gyártó specifikus a probléma.részemről is off.
Peace![ Szerkesztve ]
-
Katumoto712
tag
Sziasztok.
Acer V5 573G tipusú laptopom van.
I5 -4200U 1,6-2,6
GT 750M Vga.
A kártyát szeretném lecserélni egy gtx re.
Ki tudom cserélni a laptopban?
Ha lehet processzort és a hdd -t sdd re szeretném még.
Ha valaki tudja milyen tipusú ssd t kell bele,kérem segítsen.
Köszönöm. -
sowi
őstag
válasz Katumoto712 #27745 üzenetére
VGAt nem tudod kicserelni
[ Szerkesztve ]
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
-
sowi
őstag
válasz Katumoto712 #27747 üzenetére
procit most igy fejbol nem tudom megmondani, mert asszem ra van integralva az alaplapra, de hetfon megnezem, a vinyo helyere mehet ssd, sima 7mm-es belemegy
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
törölt tag
Szia!
Nem tudom mennyire specifikus a következő problémám,amit kérdéskét tennék fel!
Szóval,E1-570 a gép típusa,Valaki használ/használt ilyet? SSD lett a HDD helyére szerelve,a HDD-t pedig szeretném az odd helyére szerelni,viszont a beépítőkeret nem jó hozzá,amit a bolt rendelt nekem, nagyobb,nem fér be. Azt mondták hogy elvileg létezik kisebb hozzá való méretben beépítő keret,de külföldről kell rendelni,és ők nem foglalkoznak vele.
Szóval szükségem lenne egy keretre amit használni is tudnék. Természetesen én is guglizom, de nagyon nem szeretnék mellé nyúlni,várni heteket mire megjön,aztán kiderül hogy az sem jó...Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest