- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-book olvasók
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
Na megvan végre a lapom! Összeállt a gép is. Minden szép és jó, csak hanggal van gondom. Beállítom NVmixerben az 5.1-et, de csak egy csatornán ad ki hangot. A többi 2 full süket. Mit kéne tennem, hogy újra élvezhessem az 5.1 áldását??? Plz help!
-
Peace
nagyúr
válasz Oliverda #614 üzenetére
De az front panel audiohoz tartozó jumper. Nekem ahhoz semmi közöm. Én az alaplap hátulján lévő AUDIO2-be dugtam be a 3 dugszom(rear, sorround, center/sub), és nem tudom beállítani az 5.1-et!!! Senki nem használ ilyen hangfalrendszert az integrált hangkarival???
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Valaki tudja hogy a ''DDR ref voltage'' opció pontosan mire jó? Gyakorlati haszna?
[Szerkesztve]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Peace
nagyúr
Legújabb BIOS frankó? Feltettétek már? Megoldhatja a problémámat? Winboot 30+szor megy végig, install hosszú percekig kapar miután már végzett, meg hasonló finomságok.
Ja és a hang még mindíg nem oldódott meg. Senki nem használ 5.1-es hangrendszert az alaplapi karival??? -
Vigneau
félisten
Beírom ide is:
Szia Csigi, éN79!
éN79 kérésére lefuttattam a PCMark04-et a gépemen, de nem tapasztaltam ilyen jellegű fagyást, rendellenességet, mint Ti. A PCMark05-öt most töltöttem le. Ha lesznek infóim, azt is beírom majd ide. Szóval nem értem, mi lehet nálatok a baj...
Üdv: VigneauTe mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Peace
nagyúr
Még 1 kérdés! Ugye kap 24pin-t meg még a 4pin-est a tápról. De van még egy 4 tűs molex aljzat, amire azt írja a füzet, hogy:
The auxiliary 12V power connector [ATX4P1] provides an additional
source for devices added on PCI Express slots. It is highly recommended
attach 12V power from the power supplier for the best system stability.
Oda is adtatok neki tápot??? 3 helyről venne fel áramot a kis mohó?
Ja és még mindíg szarakszik a gép! Kapar ok nélkül, 3 perc alatt jön be win, és 5.1 továbbra sem megy!!! Legújabb bios már felment, és 2. win is. -
Oliverda
félisten
Letesztelem!!
Egyébként WIN bootnál nálam is előfordul ez a ''vinyó kaparás''. Már SATA kábel és komplett vinyó csere is megvolt, de nem változott. Amikor rájön, akkor szórakozik. Viszont már WIN alatt nem csinálja, csak a WIN boot képernyőnél. Mitől lehet? NCQ?"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Nálam hol csinálja, hol nem. Van amikor nem ''kapar'', van amikor 2 másodpercig, van amikor 10 másodpercig. És nem tudom mihez kötni, hogy mitől függ h. meddig szórakozik. Rejtély...szerintem vagy alaplap tulajdonság, vagy IDE driver.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
éN79
addikt
válasz Oliverda #631 üzenetére
Nekem is ''kapar'', néha. Az NF8-am csinálta ezt, meg az Asusom, úgyhogy a mostani lapnál már meg se lepődtem. Egyszerűen érthetetlen, hogy néha pikk-pakk betöltődik Win néha meg ..... khmmm!
Az A8N-E-nél sokat dobott a dolgon ha letiltottam az integrált LAN-t, de gondolom 2006-ban nem ennek kéne rendszeresített megoldásnak lennie.
Ráadásul szegény halknak mondható Samsung vinyóm ilyenkor olyan hangot ad ki mintha a fejpozícionálás annyira tettszene neki, hogy ezerszer is nekifut.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
ÜDV Vigneau!
Én megint lenyomtam a PCMark04-et egy friss telepítettségű SP2 után és a memírás 8 megás részénél ismét lefagyasztotta a gépet, pedig már kellemesen melegszik odakint a levegő.
Ha jól emlékszem Csigi kollégánál sem mennek a ramok az egyes-kettes slotban, csak a hármas-négyesben (lehet nem ő a másik ''szerencsés'', de valakinél ezt olvastam), én hiába próbáltam nemrég átrakni őket az 1-2-be, nem is indult el a rendszer. Vissza a 3-4-be aztán másodszorra már mint a kisangyal, úgy indult rendesen.
Na mindegy, ez legyen a legnagyobb baja, ha egyszer minden más megfelelően és tökéletesen működik. -
Travelos
őstag
A KN8 Ultrába bele lehet úgy tenni 1db 1GB-os és 2db 512MB-os DDR400-as RAM-ot, hogy Dual-ban menjen?
-
Vigneau
félisten
Szia éN79!
Nálam a RAM-ok az 1 és 2 slotban vannak. Hamarosan lefuttatom újra a PCMARK04-et és a 05-öt is - de ezt először ezen a gépen. Már én is túl vagyok a friss winen, csak így dukál egy új lapnak. Az első örökölt win csak arra volt jó, hogy megy-e a lap rendesen, de szemlátomást szépen hasít.
Üdv: VigneauTe mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Oliverda
félisten
Igen,azt már én is megfigyeltem hogy mikor van PATAs vinyós is a rendszerben akkor nem kerreg. Na de miért???
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
éN79
addikt
Vigneau: ezer köszönet, válaszprivi ment!
Most akkor én mit csináljak, szerezzek egy PATA-s vinyót hogy ne kerregjen bootoláskor a wincsi ill. hogy normális gyarsasággal induljon el?
(az eszközkezelős megoldást még kipróbálom, hátha)
Ja és eme sorokat a régi jó kis NF8-ról írom. Még mindíg pazar ez a gép. -
addikt
Mondom mégegyszer...
Nekem is van néha bent a gépemben egy mobil keret. Mikor kiveszem, utána az eszközkezelőben letiltom azt a csatornát, és kész. Minden megy szépen.nofene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PlayStation 5 Pro teszt
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest