- OLED TV topic
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Hát ha megvennék 1x egy jó vga cooler-t és jó lenne minden vgam-ra akkor ok!De azért adjak ki pl 7k hogy halkabb legyen, és X fokkal hűvösebb . Aztán ha cserélek vga-t nem dobja meg annyival az árát szal tök bukó az egész
Ha meg behal a vga szar hűtő miatt go vissza gariba -
ToBeY
nagyúr
Amúgy 3/4 óra játék után 72fokos GPU az nem jó?
-
=SL=Psycho
csendes tag
Hali,
Szeretném megkérdezni hátha tudja valaki, hogy hány USB root van a KN8 Ultra alaplapon, mert én a standardon kívül másikat nem látok, a windows szerint viszont van egy Standard Enhanced PCI to USB Controller is..
Az újfajta USB-s ADSL modemek kissé sok sávszélességet foglalnak meg energiát is, gyakorlatilag egymaga lefoglalja a teljes 500mA-t másnak nem igazán marad..
Az internet és a webcamera együtt már nem is működik elegendő sávszél hiányában, s ezért lenne fontos mégegy controller.. gondolom a kézenfekvő ha az ember vesz egy PCI os kártyát, csak a boltban sem voltak biztosak hogy ez most ad újabb sávszélességet nekem vagy a régit fogja használni... Ha valaki tud kérem segítsen!
ThxPsy
-
törölt tag
válasz =SL=Psycho #361 üzenetére
Mivel egy Root Hub négy portot kezel, ezért kettőnek mindenképpen kell lennie (sőt elméletiles háromnak és mind a kettő az nF4-ben van. Valószínűleg az alaplapra forrasztott csatlakozók az egyikhez csatlakoznak. És emiatt értelemszerűen az alaplapi tűsorokra kell egy USB-hátlapot kötnöd, hogy hozzáférj a másikhoz.
A másik lehetőség, hogy csak egy Root Hub van és annak két portjára ráakasztottak egy-egy Hubot. A tíz USB így is összejöhet. A Device Manager szerint viszont két Root Hub van.
Az AN8 Ultrán a következők vannak Everest szerint:
nVidia MCP04 - EHCI USB 2.0 Controller
nVidia MCP04 - OHCI USB Controller
[Szerkesztve] -
renatto
őstag
Valaki megmondaná, hogy az Abit Kn8 SLI alaplapnak a sopftmenu-ben miket lehet állítgatni (tuning). Nem kell mind,csak... Fsb, memória, időzítései, feszt minek lehet adni...meg ilyenek. Valakinek van ''élménye'' a lappal kapcsolatban?
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
Vagy esetleg jobban járok egy Abit AN8 Ultra-val ha nem sli-zek? Bár nem vagyok egy tuning őrült, de az is számít...
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
ToBeY
nagyúr
Merre található biosban a Cool'n'Quiet opció?
-
=SL=Psycho
csendes tag
válasz #65675776 #362 üzenetére
Köszi az infot, igazából nekem is ez a bajom, hogy ellentmondásos, egy tlejesen új modellen nem értem miért csak 1 root van, manapság már minden usb-s nyilván nem elegendő.. főleg 10porttal?? nem tudom milyen 10 dolgot lehetne rákötni, hogy elegendő legyena sávszél..
Amúgy persze alapban 4usb port van a gép hátulján, + 3 alaplapi csatlakozó, amikre darabonként 2portot lehet kötni, így jön ösze a 10. Természetesen már mindet végigpróbáltam és midnegyik ugyanahoz az egy root-hoz csatlakozik.. csak a device manager szerint van kettő controller.. ki érti ezt...Psy
-
bertoni
csendes tag
Hi all!
Van egy KN8 Ultra-m és ezzel kapcsolatban egy kérdésem.
Hangos a chipset hűtő és lecserélném. Ha lehet teljesen passzívra kéne, amire gondoltam: Zalman ZM-NB32. A kérdés: elég az ez által nyújtott hűtés az NV4-es northbridge-nek?
Van egy nagyobb Zalman is ugye az NB-47, de nekem most van éppen egy vadi új NB32-es itthon ezért nem ruháznék be a nagyobbra - ha nem muszáj.
Szerintetek?
Előre is köszi minden segítségért! -
addikt
Nekem volt rajta egy Zalman47 pár hétig. Fsb 240MHz-el minden teszt ment (órákig is). Max. 50,5 fok volt.
Aztán felraktam egy játékot..., na azt már nem bírta.
Végül most egy Zalmi32-es van egy 4cm-es ventivel, ami 7V-ot kap. Hangtalan, max. 43 fokos.
Egyszóval szerintem ez már határeset. Ha jól szellőző házad van, prociventi ráfúj a Zalmanra, akkor talán...
Hozzátenném még, hogy írt ide olyan ember, akinek minden jól ment egy 47-essel 250fsb-n.nofene
-
faterka
csendes tag
kérem aki tud segitsen agépem ABIT kn8 ultra AMD3500+ 2x512 ram leadtek gf 7800GTX chieftec 450w táp minden drájv feltéve tápcsatik rádugva semmi nem melegszik tul mégis minden 3d alkalmazásbol kilép a windowsba
-
renatto
őstag
-
ToBeY
nagyúr
Ti milyen meghajtó drivert használtok a hangkártyához?Én külön felteszem Realtek drivert...
-
Lui76
őstag
Én még nem próbáltam az alaplapi hangot...
De azon gondolkodtam már hogy vajon jobb lenne a legfrissebb
nvidi nforce meghajtó csomag mint az abit vmikori...
Én most a legutsó hiv graf nvidia meghajtót használom azzal
eddig nincs gondom.
ritkán van kék halál de még nem tudom mitől, tegnap épp
netezés közben.
Nincs túl húzva a határokig ...szal nem tudom mi van.www.kezmuveskeramia.hu
-
ToBeY
nagyúr
Nekem csak alaplapi hangkártyám van amennyire nekem kell elég az.Csak azt nem tudom hogy az nforce4 tartalmazza a hangkártya drivert illetve az milyen?De én feltettem külön egy Realtek drivert lehet ezt nem kellet volna? Elég a sima nforc-os driver sőt szebben is szól(na)?
-
törölt tag
Érdemes mindig a chip fejlesztőjének oldaláról leszedni a legújabb drivert és kipróbálni. Nem feltétlenül jobb mint a régi, de sokszor tartalmaz megfelelő hibajavításokat a problémákra.
Nem kell a határokig húzni, hogy beszarjon. Ha a határig húzod, akkor már el sem indul.
Ha meg fagyogat rendszertelen időközönként (és mondjuk nem hallasz közben vinyóleállást, ami tipikusan tápegységhiba) akkor lehet a RAM nem bírja a dolgot.
ToBeY: Az nVidia-féle driver némileg nagyobb erőforrásigényű, mint a Realtek-féle. A driver verziószáma eltérhet a más fejlesztőcég miatt. -
Lui76
őstag
válasz #65675776 #378 üzenetére
A winyóm asszem élet halál mentén működik. mióta most ez a lapom
friss op rendszerrel öszeállt a két particióját előtte megszüntettem.
Az adás vételeim során lett még mellé egy Seagate 80-as winyó ami az
enyémmel ellentétben némán dolgozik.
Mikor az ev.ultimate winyó sebességmérőjének vmelyik tesztjét futtattam
egy helyet elérve kattant egy nagyot a winyó de más nem történik !
Használat közben is néha hallom DE a rendszeren nem érződik !
Azok a karok a tányérok között egyszerre mozognak nem?
A Seagaten egyenletesebben futott a teszt és semmi katt nincs...
Mindamellett most több eddig nemhasznált progi is felkerült mert most lett adsl-em is
szóval ez amolyan próba ,tudatos rendszerfigyelés nélkül.
-amint látom a tápunk is hasonló...
Egyébként előző Nf3-as lapomhoz képest ebben tovább lehet szinkronban húzni
a Kingmax-aim... Jut eszembe most tök alapon vagyok (1800Mhz) és vmelyik nap is
elszállt.www.kezmuveskeramia.hu
-
törölt tag
-
slayer006
addikt
KN8 Ultra + Freezer 64 Pro -t tudja valaki hogyan kell beállítani, hogy induláskor ne adjon olyan hangot, mint egy felszálló űrhajó ??
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
addikt
válasz slayer006 #391 üzenetére
Pillanatragasztóval később, ha le akarod szedni, mit csinálsz?
Pisztoly ragacs, talán...
Befőttes guma:
Magam a 32-es tetejére sima fekete színű facsavarral rögzítettem. Oldalról nem lehetne?
Bár ha jól rémlik, alul kissebb a hely, mint felül...
Meg azt nagyon jól oda kell rakni, ha kiugrik egy menetközben, az épp a videókártyára esne.nofene
-
Vigneau
félisten
Elkezdtem gondolkodni SLI-s rendszerben. Rájöttem, nem akarok még egy darabig ATI-t. Az is lehet, hogy csapattársak leszünk. Első fázis a lapcsere, majd rá 6 hóra egy másik 7800GT-t vennék, ha olcsósodik. Vajon mekkora táp kéne nekik és mik lehetnek az SLI-s lappal a tuningtapasztalatok? Most megy a procim 290-es FSB-vel az AX8-ban, ebben is jó azért ez a lap, ugye? Vagy AN8 SLI-t kéne vennem? Ráér még a dolog - van még 4 hó garim -, de gondolom, azért a KN8 ára alacsonyabb. (Ennek még annyira nem néztem utána.) Ha a KN8 olyan az AN8-hoz képest, mint anno az NF7 az AN7-hez, akkor nem aggódom.
Ha lesz időm, átnézem az ABIT oldalát.
[Szerkesztve]Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz #65675776 #397 üzenetére
Még van időm - kb. 4 hó -, amíg erről a lapomról lekettyen a gari. Addig bármi történhet. Alapvetően optimista vagyok. Ha meg az nem lesz, talán szerzek 1 KN8 SLI-t, vagy a VIA kidob egyet nekem. Hopp, VIA-ban van SLI, vagy CrossFire? Vagy ezt a támogatást a 2 fő lapkagyártó megtartotta magának?
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légtisztítót vegyek?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest