Új hozzászólás Aktív témák
-
gd5424
tag
Hi!
Mivel nem találtam topicot erről az alaplapról,nyitottam egyet.
Most szeretném lecserélni a régi gépemet /Abit NF7-S V2.0 Athlon3200+/
és érdekelne ez az alaplap,de nem sok infót találok róla a neten./magyarul/
Ha valakinek ilyen alaplapja van,vagy van valami infója ossza meg itt.C64 6510 1MHz Proc, 64Kb Ram, C-1541-II Disk Drive, Tape Drive, Printer :)
-
gd5424
tag
Amire a leginkább kiváncsi vagyok,hogy mi a különbség
az Abit AN8 és a KN8 között.
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?/A KN8 valamivel olcsóbb /C64 6510 1MHz Proc, 64Kb Ram, C-1541-II Disk Drive, Tape Drive, Printer :)
-
gd5424
tag
Senki se ismeri ezt a lapot?
C64 6510 1MHz Proc, 64Kb Ram, C-1541-II Disk Drive, Tape Drive, Printer :)
-
gd5424
tag
Up!
-
fapuma24
csendes tag
Nekem ilyen van(KN8Ultra)
Bios frissítéssel kellett kezdenem, mert volt pár probléma.
Még mindig nem tudom, miért vár az IDE eszközök felismerése után feleslegesen 15-20 másodpercet, mire elkezdi tölteni a win-t...
Tesztprogik szerint semmilyen aktivitás nincs az említett periódusban.''Rumomsöröm?''
-
-
törölt tag
Az AudioMax annyit jelent, hogy az Abitnál fogták a hangkodeket és egy külön kártyára telepítették. Ezzel azt érték el, hogy a hangvezérlő kevésbé terheli a processzort, mivel kvázi külön hangkártyaként viselkedik. Ennek viszont az a következménye, hogy eggyel kevesebb PCI-e x1 csatlakozó van a lapon. Illetve mégsem, mivel az AudioMax port lényegében egy PCI-e x1 megfordítva, az alaplap szélére helyezve.
A μGuru nem csak az oprendszer szintjén van jelen. A alaplapon ez felel az orajelek, feszültségek, szorzók, fordulatszámok beállításáért, figyeléséért, riasztásokért. Egy külön processzor az alaplapon. -
gd5424
tag
Köszi.
Az AudioMax már világos.
De tudtommal a mGurunak a lényege az,hogy az oprendszerből tudod
állítani a feszültséget,szorszót,fsbt stb. és kétlem hogy ez működne linux alatt.
Gondolom hogy (Abit lévén) a KN8 -ban mGuru nélkül is lehet ezeket állítani
a biosból.
Vagy nem?C64 6510 1MHz Proc, 64Kb Ram, C-1541-II Disk Drive, Tape Drive, Printer :)
-
törölt tag
Természetesen lehet.
Az oprendszer alatti állításnak sok értelme nincs. Mellesleg ezt bármilyen alaplappal meg lehet oldani célsoftware segítségével. (pl.: ClocgGen)
A μGuru inkább azt a célt szolgálja, hogy ne kelljen külső gyártótól venni kétes megbízhatóságú sensor chipet. Mellesleg így a μGurus lapokat egyfajta software-rel lehet monitorozni. Ugyan ezt a célt szolgálja az MSI Core Cell. -
törölt tag
Szabvány SoftMenu. Töltsd le a manual-t (Bővebben: link), abból meglátod mit kínál. És poénból az AN8 családét is (Bővebben: link). Aztán hasonlítsd össze, melyik mit tud!
Amit viszont korábban elfelejtettem: az AN8-on nincs soros és párhuzamos port! Szóval amennyiben Pinnacle tunert akarsz venni problémás lehet a távirányítás.
[Szerkesztve] -
fapuma24
csendes tag
Megpróbáltam a jumper pakolászást(cable select), aztán meg minden létező variációt, többek közt, h csak az egy szál rendszervinyó volt bent masteren(meg cs-en is probáltam), de sajna mindig ugyanaz.
Egyszer hasonló élményem volt szintén egy Abit alaplappal, akkor egyszercsak meggyógyult
Ha várakozáskor nyomom ki a gépet, egyből lekapcsol(nem hosszan kell nyomni, mint amikor már rendszer töltődne.)
Valaki valami jó ötlettel?
Ja, még valami: Bios DRAM beállítások...Mi ez a sok szar?Érdemes állítgatni?Egy egységel mindent lejjebb vettem, erre AIDA szerint lassab lett
[Szerkesztve]''Rumomsöröm?''
-
gd5424
tag
Sok biosban van olyan beállítás,hogy vár valamennyi időt amíg
elkezd bootolni.Ez akkor jó ha a winyód lassan inicializálja magát.
Hogy pontosan mi a neve ennek az opciónak nem tudom,meg amúgy is
biosonként más.A manualban biztos írják,hogy van-e ilyen.
Ha mégsem ez,akkor nézd meg a boot sorrendet,legjobb ha a hd0 -ra van
állítva,már ha nem floppyiról,vagy cd -ről akarsz bootolni.
Bios Dram beállításoknál milyen ''sok szar''-ra gondolsz?
Cas-Ras stb. latency ilyesmik?
[Szerkesztve]C64 6510 1MHz Proc, 64Kb Ram, C-1541-II Disk Drive, Tape Drive, Printer :)
-
fapuma24
csendes tag
Látszattal ellentétben azért teljesen zöldfülű nem vagyok.BIOS-ban elvileg minden ki van lőve ami miatt várakozhat valamire...
A sok szar meg kb 25 sor, ami csak a mem beállításaira vonatkozik Ebből kb 2-3ismerős(pl.CL)
Abit lapokon túlbonyolítanak dolgokat, más fontosak meg nem állíthatók. Pl Ram órajelét én számolgathatom , ki nem írná, véletlenül se...(Ezelőtt MSI NF2-m volt.''Rumomsöröm?''
-
fapuma24
csendes tag
Jó Neked!
Csak annyi állítható. hogy 200-as FSB mellett milyen lenne a RAM órajele(200/266/333/400/433...)
Ez meg azért nem az igazi...
Nem akarok senkit lebeszélni az Abitról(elvégre ez a második lapom),de hirtelen nem tudok olyan paramétert, amiben MSI-t lenyomná(tapasztalataim alapján)
Az igaz, hogy viszonylag olcsó és a megbízhatóságra sem lehet panasz, de a tuningbarátság nekem nem ezt jelenti...
[Szerkesztve]''Rumomsöröm?''
-
gd5424
tag
Up
-
gd5424
tag
UP!
-
gd5424
tag
Up!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz #65675776 #25 üzenetére
an8 ultraban is 3.2 volt a max meg ebben is annyi a max.Az an8-ultraban is 200 266 333 400 as mem osztok vannak meg ebben is.A ket lap kozott a kulonbseg:a hetpipeos nb hutes,a hangcodec,firewire,es a uguru.
A fatality tud 3.5V ot adni memeknek csak meg talan modbiossal a tobbi is,de akkor meg a kn8 is tudja.szvsz an8 es kn8 ultrak kozul azt vedd ami olcsobb,felteve ha nem zavar a chipsethuto hangja.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Cyberslider
őstag
Vettem 1 ilyen lapot,még nem szereltem össze,mert nincs meg ezaz, de táp már van,és azt vettem észre,hogy ezen a lapon már új nagyobb tápcsatlakozó van (+4 szál)
Namost a tápom,ami egy IMBP 420-as (mustár) még nem rendelkezik ilyen hosszú alaplapi csatlakozóval,csak a rövidebbel.
Beköthetem én ezt így?? Vagy kell átalakítót vennem? Van még a szokásos +12V-s 4 pólusú pluszcsati is a lapon,demég egy van,egy harmadik,sima molex,olyan mint az Asusnál az Ezplug,vagy hogy a búbánatba híjják. Az mire való? Mind a hármat be kell kötni,v mi?https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
Cyberslider
őstag
válasz Cyberslider #30 üzenetére
Okés,utánnanéztem (lustaság rulez)
Azé beirom, szóval kompatibilis,nem kell bekötni a maradék 4 szálat. A 4 szálas 12V-t be kell kötni, (az van a tápon) a molexcsati meg a pci-expresses cuccokhoz kell(het) pl. nagytelj. videjókártyesz.
Na.....asszem jómondtamhttps://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
Oliverda
félisten
Nos, sikerült vásárolnom nekem is egy KN8 Ultra lapot. Idáig teljesen megvagyok vele elégedve. 4 ezerrel volt olcsóbb az AN8 Ultránál. Ahogy kikerült a dobozból a lap, chipset hűtő OUT, Zalman NB47 IN. Függőlegesen lett felrakva, és így a 7000-es Zalman proc. hűtő átfújja rajta faszásan a levegőt. Nekem nagyon tetszik a lap. Firewire ugyan nincs rajta, de nem is hiányzik igazán. Az ABIT uGuru-t is tudom mellőzni. Letisztult, sallang mentes dizájn és átlátható egyszerű BIOS. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
[link]
I am suprised not many people jumped on this..but this is def better than the DFI I use to have. 320HTT stable and can probably go to 340 I think. extremely stable, 24 hr prime with SM burn in background. The only think I like about DFI more is that it has more memory dividers. I had the pleasure to work with the abit nforce2 board..and after a detore to DFI I am happy to be back. you can just tell the difference."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
DeadMeat
nagyúr
nem talalt meg senki mod biost a laphoz?
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
szicsu
őstag
HI!
Lassan megin lap váltás előtt vagyok és érdeklődnék.
Kinek van KN8 Ultra lapja? [link]
Kinek mi a véleménye a lapról?
A tuning is számít''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
DeadMeat
nagyúr
nagyon faja kis lap csak ajanlani tudom neked.Tuningban nekem a lap 350-es Ht-t tud alapfeszen.Csak a szokasos abit hulesegei vannak neki Ido utan zajos chipsethuto,folemer a procinak,NEM megy a C&Q tuning mellett,amit nagyon hianolok mert mar a neo2 is tudta....
-
-
DeadMeat
nagyúr
1.4-es biost valaki esetleg felrakta mar?Tapasztalat?
-
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest