Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #44630784

    törölt tag

    válasz Fehercsoki #5842 üzenetére

    Én is a német amazonról rendeltem, teljesen jó.
    Eleve 30 napig visszaküldheted minden kérdés nélkül, a garancia ugyanúgy érvényes rá, mint bármilyen webshopban vett cuccnál és ha már garanciát kell érvényesíteni, akkor hiába több a postaköltség, inkább az amazon, mint bármilyen magyar garázscég, mert az amazon nem nagyon tököl a garanciával, a legtöbb esetben küldenek egy újat vagy visszafizetik a vételárat.
    Arra kell csak figyelni, hogy magától az amazontól vásároljál ne az amazonon _keresztül_ harmadik féltől.

    Ha nagyon kritikus az ár, akkor a használt cuccokat is érdemes figyelni az amazonon.
    Ami "prime" cimkével fut, az eladó az "amazon.de warehousedeals" és az állapota "very good", az gyakorlatilag a kipróbálás után visszaküldött darabokat jelenti, ami 99.999%-ban megegyezik az eredetivel. Sokszor még a szoftvereket sem regisztrálták vele az oculus store-ba.
    Jelenleg pl. 469EUR ingyenes szállítással egy "használt" Rift. Ha tudsz haver vagy családtag cégén keresztül EU-s adószámmal regisztrálni (csak legyen benn a cég az ÁFA körben), akkor ebből az árból lejöhet még 19%. Azaz touch-al a rift 588 EUR, ÁFA nélkül 494.

    Egyébként a VR-nél szerintem nem a HMD a fő kérdés - az kb. egy profi 27"-os monitor ára -, hanem a szoba kialakítása a roomscale-hez, és főleg a PC.
    GTX 1060 alatt nem nagyon érdemes VR-ezni + 8GB memória, + erős processzor, + usb 3.0 kártya (az alaplapi usb3 általában nem jó).

    Szvsz PSVR-t az vegyen, akinek van már PS4-e, akkor érdemes lehet mellette a PC-vel is kísérletezni. Amúgy az egész VR-ezés még elég gyerekcipőben jár és az Oculus és a Valve is eléggé le van terhelve a hivatalos termékek támogatásával, így minden sufnituning megoldás a sor végére kerül és a hobbi fejlesztők szabadidejétől függ, hogy egyáltalán működik-e.
    Ha innen nézed, akkor 130 ezret elkölteni valamire, ami alig, vagy egyáltalán nem működik, vagy a működő megoldásokat pár hónap múlva már nem fejleszti senki, akkor nem 100ezerrel olcsóbban vettél HMD-t, hanem 130ezret kidobtál az ablakon, annál még a hivatalom magyar ár is jobb.

Új hozzászólás Aktív témák