Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Rég jártam erre, most is inkább egy barátomnak segítenék, mert ő nem fórumozik :)

    Szóval sikerült vennie magának egy CV1 szettet karácsonyra, azonban nem felhőtlen az öröm, mert a laptopja (Asus ROG G752VY) nem tudja meghajtani az Oculust. Azt sikerült kigugliznom, hogy elég el****tt megoldást csinált az Asus, a hdmi kimeneten ugyanis az intel apu van, amely passthrough módban küldené ki oda a 980m-et. Ez egy csomó mindent agyonvág, pl. nincs a hdmi-n így g-sync, és nyilván az Oculus sem megy (be sem kapcsol).

    Pár helyen elvétve lehet találni commenteket arra vonatkozóan, hogy a DP porton egy DP->HDMI passzív átalakítóval sikereket értek el, de egyik sem g752vy, erről a konkrét modellről nem tudni sokat. Sikerült neki így az ünnepek alatt szereznie egy 4K képes átalakítót, ezzel legalább már a led fehér az hmd-n, illetve nagyon ritkán bevillan a kép fél másodpercre, de ennyi. További aggodalomra ad okot, hogy az átalakító használata estén az egész OS durván lagolni kezd (egérmozgás akadozik, minden sokkal lassabb, stb..).

    Szerintetek érdemes vele tovább próbálkozni, vagy ezen a laptopon felejtse el a VR-t? Esetleg használ valaki hasonló problémára átalakítót? Ha igen, akkor működik jól? Illetve milyen típus?

    Attól most lécci tekintsünk el, hogy a 980m amúgy sem ideális a dologra (és akkor még finoman fogalmaztam), viszont átmenetileg jó lenne, alap dolgokat tudna próbálgatni legalább, aztán majd ráérne kitalálni hogy hogyan tovább.

Új hozzászólás Aktív témák