-
PROHARDVER!
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Igen...néhány játéknál azt sem értem miért drága, mert amúgy vannak sokkal jobb minőségek, játékmenetek olcsóbban is. Ezek persze nem azok. Mert se nem drágák, se nem kiemelkedően jók.
Persze van még néhány érdekes cím, amire kíváncsi vagyok. Csak most már visszafogom magam, mert az utóbbi időben már én is éreztem, hogy kicsit túlzásba viszem. Szóval valamennyire most lassítottam.
Flatout nincs, azzal még PC -n játszottam régen. Meg úgy utoljára is.
Szerk.:
Itthon láttam egy Gungrave első részt. Viszont 23 ezerért tuti kihagyom. Inkább majd külföldről olcsóbban berendelem.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz winhate #7902 üzenetére
Noble Racing van most beszerzés alatt, ami nincs benne a listában. PS2. Szóval még úgy tűnik ez sem végleges.
Az a baj, hogy PS1 és PS2 időből borzasztóan hiányos infók vannak, és még PS3 sem az igazi. Szóval nincs normális, megbízható, pontos lista...csak sok kutatás.
Pl. Midas által kiadott játékokra egyáltalán nincs wiki hivatkozás. Csak a lista.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cruxz
csendes tag
A olvasófejek zsírozására (sín/motor) mit használtok? Ami esetleg már bevált nektek?
Azt tudom, hogy fehér líthium zsír ajánlott hozzá, de ilyen van jelenleg (ha ez megfelelő lenne).[ Szerkesztve ]
-
vm93hun
aktív tag
Kicseréltem az elemet és a ventilátort a PS2-ben. A hangja sokkal elviselhetőbb lett, viszont valamit nem igazán siketülhetett összeszerelésnél, mert most meg a lemezeket körbekarcolja az olvasófej.
Mit csinálhatam rosszul?
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
addikt
-
addikt
5 számjegyű lesz szerintem. Bár van doboz is, meg egész szép az állapota. Ebay -en sem fut drágábban. Igaz, azoknál nem túl sűrűn jár hozzá doboz.
Nekem egy bajom van vele...hogy nem slim.
Szerk.:
Úgy látom belső csomagolás is van hozzá. Használati az nincs.Jah és a dobozon lévő sorozatszám nem egyezik a géppel.
[ Szerkesztve ]
-
vm93hun
aktív tag
válasz vm93hun #7908 üzenetére
Utánaolvastam, hogy miért cseszte össze a lemezt, kiderült, hogy nem vagyok egyedül.
Ha a lézerfej szalagkábelének elenged a ragasztása, akkor a kábel képes annyira felhajolni, hogy az érintkezik a lemezzel.Hát [sokjókívánságszalonképtelenformában annak], aki ezt ilyen puritán módon tudta megtervezni!
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
vm93hun
aktív tag
Tulajdonképpen nem vettem, hanem kaptam.
Egy olyan hirdetést találtam amely a konzolt + 20 játékot tartalmazta, 30k-ért. A játékok között volt több olyan, ami fent volt a kívánságlistámon, de az eladó csak egyben volt hajlandó eladni. Végülis belementem abba, hogy az egész pakkot megvegyem, mert gondoltam a konzol jó lesz tartalék eszköznek olyan játékokhoz, amelyek rosszul futnak a dagi PS3-on, a nekem nek kellő játékokat meg nagyrészt sikerült továbbadnom másnak.Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
vm93hun
aktív tag
válasz winhate #7916 üzenetére
Szétszedheted nyugodtan, csak akkor ragaszd is vissza rendesen, illetve ha kész, akkor olyan lemezt forgass meg vele, amiért nem kár (pl, valami írható cd-vel).
Részben magamnak köszönhettem az egészet, mert kiváncsiságból felszedtem, hogy lássam a a lézernek a cikkszámat, ha ki kell cserélni, akkor tudjam mit kell rendelni. Mint kiderült az is egy szinte nem létező termék (KHM-430CAA).Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
Faterkam
addikt
válasz winhate #7916 üzenetére
Gyerekek, úgy csináltok, mintha ez most jött volna a felszínre. Sajnos a Slim gépeket érinti, általában csak a 7xxxx szériát. Többször le lett itt írva ki milyen ragasztót használ hozzá!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok!
Melyik volt az a PS2 játék, amiben osztott képernyőn egymást kellett megkeresni és kinyírni? Volt story mód is, de egyáltalán nem emlékszem már rá. Azt tudom, hogy volt benne egy vicces szoknyás néni karakter.
Köszi!
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
arty
veterán
válasz Stylewars_kp #7921 üzenetére
kéne kicsit több info tps? fps? autós?
teljesen vakon első tipp: Timesplitters---
na, barátságtalan német (ebay)eladók okán úgy néz ki jön az első olasz ps1 lemezem... (angol nyelv az eladó szerint azért van benne)
és ha már béna kiadás: BEST OF is a drága.... cserébe postával együtt 4k (ha ideér végül)
repülős-versenyzős cím, sok elektronikus zenével - igazából ez utóbbi fogott meg (végre nem metál!), meglátjuk a játék maga milyen...tudom, emulátoron megnézhettem volna, de akkor elveszik a "feeling", a meglepetés, hogy valami tényleg újat csomagolsz ki, teszel a gépbe, próbálsz ki
persze, hatékony a mai kor (vagy méginkább: pár évvel ezelőtti, amikor voltak még demók...), de némi varázs azért csak elveszett útközben!
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
-
Faterkam
addikt
válasz Stylewars_kp #7923 üzenetére
Bocs, nem válasz akart lenni!
Sziasztok!
Elvileg a Ps2 FIFA 07 megjelent Magyar kommentárral. Nem tudjátok melyik verzió? Találtam pár EU-s kiadást, de egyiken sincs Magyar nyelv. Vagy esetleg nincs meg valakinek?[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
addikt
válasz Faterkam #7924 üzenetére
A magyar Fifa 07 olyan, mint Colombo felesége. Beszélnek róla, de még sosem láttam.
Én megvettem az összes magyar nyelvű Fifa -t Xbox 360 -ra:
Csak a 07 hiányzik, és a cikk olvasása óta én is keresem. Már egy ideje....szóval másik konzolra nekem is jól jönne.
Szerk.:
Időnként nézegetem pár boltban és itt aprón is. Illetve Vatera -n és Jófogás -on értesítés is be van rá állítva, de eddig csak angolt láttam mindegyik konzolra.[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
-
addikt
válasz Faterkam #7928 üzenetére
Úgy értettem, hogy full magyarul konzolon. Hivatalos támogatással. Tehát maga a játék és a szinkron, vagyis a kommentár is magyar. Az pedig 07-15 -ig volt.
Most hogy PS2 -re megjelent -e úgy mindegyik, az jó kérdés. Volt pár szezon, ami PS2/PS3 gépekre is megjelent. De érdemes ezeket a részeket megnézni PS2 -n is.
Szerk.:
Jah és 14-15 már One -ra, illetve PS4 -re is jöttek. Előbbinél azok már nem tartalmaztak magyar nyelvet. Gondolom a PS4 verzió sem.[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
PS2-re Hivatalos megjelenéssel én ezt találtam. (általában csak Magyar felirat, kivéve a FIFA-k)
24 - The Game (HUN)
FIFA 06 (Hun)
FIFA 07 (Hun)
FIFA 08 (Hun)
FIFA 09 (Hun)
FIFA 10 (Hun)
Harry Potter and the Half-Blood Prince (HUN)
Harry Potter and the Order of the Phoenix (HUN)
Medal of Honor – Vanguard (HUN)
Need For Speed Carbon (Hun)
Need for Speed - ProStreet (HUN)
Need For Speed Undercover (HUN)"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
addikt
-
arty
veterán
no, megjött a drágaságom N.GEN vagy N-GEN racing
olaszgyerek "átvágott" hiányzik egy rész a tokból..... de ócsóvót.....[link] - gameplay video (kb a zene vett meg kilóra de a SkyDrift-et is végigtoltam, szóval bírom ezeket a repülő-versenyeseket)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
addikt
Nekem 2 dologtól van végem, ha videojátékokról van szó. Az egyik a motorozás, másik a repülés. Valószínű valamilyen defektem van, vagy hiányzik a szükséges skill, de nekem nagyon nem mennek.
Egyetlen repkedős játékot szerettem, de azt nagyon: Star Wars: TIE Fighter
-
Bl.Gyo.
őstag
sziasztok!
következő gépem van:
SCPH-50004 (chippelt)
browser: 1.40
cd player: 2.00
playstation driver: 1.11
dvd player: 3.02Emeg szeretném oldani hogy külső usb-s HDD-ről fussanak a játékok ps1 és ps2 is.
régebben utána jártam ennek, de evvel a verzióval nem tudok létre hozni olyan memória kártyát amivel ez megoldható.
viszont ha neten veszek egy már megírt memória kártyát akkor avval működhet a dolog?
vagy milyen megoldások vannak?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Akinél van otthon újabb PS (Premium előfizetéssel), a Classic katalógusba ma került be a Ridge Racer Type 4. Az még az első PS -re jött ki, aztán később persze PSP -n, Vita -n és a PS3 -on is elérhető lett.
Ridge Racer 2 után ez a második ebből a sorozatból, a régi részekből, ami játszható.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Bl.Gyo. #7937 üzenetére
igen, FAT modellnél ezt érdemes meglépni (még akkor is, ha macerás játékot HDD-re varázsolni)
ha van tartalék eredeti(!) memóriakártyád, azt használd a taki01 által említett metódussal - a varázs dvd lemez bebootol és "átalakítja" a megfelelőre a memóriakártyád ezután csupán a memkártyával bootolsz és az hdd-ről, usb-ről, hálózatról is tud játékot futtatni (OPL a program ami ebben segít).
pár megjegyzés:
- bár 5xxx széria, a belső hdd után a venti kissé hangosabb lesz
- a hdd-re pécén lehet játékot tenni, nem egyszerű, pláne ha később akarsz 1-1 extra játékot rátenni...
- usb hdd esetén hosszú a töltés és sok játék átvezetője, stb szaggatHAT
- MX4SIO adapter - ez a memslotban ülő speckó memkártya, amiben sd kártyán lehet játék és futhat onnan. gyorsabb az USB-nél, egyszerü a játékok cserélgetése, DE a kompatibilitása még nem százas és a memslot1-ben ő ül, a memslot2-ben a freemcbootos kártya, akkor hova mentesz? (egy pendriven levő virtuális memkártyára... ami SZÁMOMRA nem teljesen megnyugtató megoldás, de hátha majd ír valaki hosszabb távú tapasztalatról, h mennyire megbízható/kompatibilis)"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
-
arty
veterán
és ez is ilyen PAL verzió a 60hz en járó kijelzőn? elképesztő hitvány munkát végez a sony a régi játékok "feltámasztása" kapcsán, kerülendő platform ps1/2 címek játszására... emulátor és ps1-2-3 az ajánlott ezek játszására, ps4-ps5 abszolut nem, ráadásul teszik mindenzt az igénytelenséget komoly előfizetési díjért. abszurd.
-
arty
veterán
válasz perge666 #7942 üzenetére
HDL metódus:
[link]
(ne tévesszen meg, hogy sd kártyára ír játékokat, itt az egy hdd-t helyettesít tehát te egy hdd-t, avagy ssd-t dugsz a pécére, miután a ps2-ben előkészítetted)ami még fontos: saját, eredeti játékaidról, magad által készített ISO-t szabad csak a hdd-re tenni, hogy legális maradj
#7944 ρσгτσ
ps1 az rendes letöltős/emulátorozós.
de szerintem erre senki ne szánjon időt, ha rendelkezik ps1-2-3 hardverrel (és a játékkal)..... említésre sem méltó a sony megoldása a mostani generációban.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Annak jó, akinek nincs igénye, kedve, helye több gépet tartani. Mondjuk ami engem a legjobban érdekelne Classic katalógusban, az amúgy sem fog bekerülni a licenszek miatt. PS3 nálam például a legtöbbet a dobozban pihen, mert helyem az jelenleg 0, és egy darabig még ez lesz.
-
arty
veterán
válasz vargalex #7947 üzenetére
magamból indulhattam ki, nekem kb 1 byte helyem van a mcbootos kártyámon az a 8MB semmire se elég.... ha csak 1db opl van rajta, akkor gondolom oké (de nekem kompatibilitás miatt opl-bl is kettő van fenn, emellett 3 ulaunchelf, 2 féle dvd lejátszó, ps1 loader, stb stb)
#7948 ρσгτσ
na igen, a választék a másik nagy gond egy jó ps3-al "kiválthatnád" a ps1-2-3-at bár lehet a ps1-2-d sincs elöl, akkor ez nem megoldás...."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Bl.Gyo.
őstag
kössz srácok, ha lesz időn bele bújok a dologba, egyelőre ez még kicsit bonyolult, elsőre még a fogalmakkal kell tisztába lennem mi micsoda, halvány fogalmam az egészről azért már van így is.
esetleg ps3-ommal ez könnyebben megoldható? vinyórol vagy bármi más flash adathordozórol menjen ps1 ps2 és akkor most már ps3 játék is? mert lehet akkor veszek inkább azt. ps2-t meg eladom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
- Asszociációs játék. :)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- Milyen monitort vegyek?
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest