Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz TechN7ne #41077 üzenetére

    LogicPro gond nélkül fog működni, Adobe Illustrator és DaVinci is, csak persze nem mindegy, hogy milyen anaygokkal, és mekkor méretű projekttel. 100 track-el a LogicPro tuti elpánikol, de az ilyen "benchmarkok" (pl. hány tracket bír el a logic pro) nagyon izzadtságszagúak, messze vannak a valós (főleg hobbi célú) felhasználástól, és most a profikat kérdem: csinál-e valamelyikőtök 100 különböző trackes Logic Pro projektet?
    Hobbi munka: az eddigi legnagyobb hobbiprojektem 16 sávot tartalmazott, és az egy teljes, 4 és fél perces szám, több gitársávval, dobbal, midi basszussal és szintivel, és két éneksávval. A gépem akkor egy 2009-es Core2Duo-s iMac volt, 8GB RAM-mal.
    Tipikus nem-professzionális felhasználásra (hobbiprojektekre) mindhárom tökéletes lesz (ja, nem egyidejűleg futtatva őket, of course :D ), nem lesz kernel panic a 8GB miatt.
    Csak két példa, érdemes végignézni, mert itt nem "benchmarkokat" látsz, hanem valós emberek valós munkafolyamatait, szóval össze lehet hasonlítani azzal, amit akarsz csinálni otthon (meglepetés nem kizárt, szóval nézzétek meg, ha van rá kis időtök):
    - M1-natív DaVinci Resolve a 8 GB-tal a non-binned M1 SoC-n, minden 4K-s alapanyaggal, 1080p és 4K timeline-nal is: [link]
    - inteles (nem M1-re optimalizált) Adobe Illustrator Rosetta2 alatt, 8 GB-tal, a teljesen alap (tehát binned M1 SoC-t tartalmazó) 2020-as MBA-n: [link]

    Szerk: nem mondja senki, hogy hülyeséget beszélsz, de igazán leírhatnád, hogy mi az ami Neked eddig nem ment 8GB-on. Biztos van egy halom dolog (én is tudok), de akkor okulnánk, ha látnánk, hogy mire NEM elég, és tapasztalat alapján, nem csak szlogenekből.

    A másik az M1 gépek értékaáálósága: egy alap air mostanra bukott be 300K alá... újan meg szűk félévvel a megjelenése után 380K-ért tudtam megvenni a Media Markt-ban......

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák