Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Senkisem #28819 üzenetére

    Háttértár: Legyen SSD és HDD egyaránt a gépben. Talán a legfontosabb: Akadás nélkül fusson a Mac OS és egy virtális Win10 együtt.

    Pls. define "akadásmentesen" :) Maga az OS akadásmentes lesz, az ssd/hdd kérdéskörben ugyanazt várhatod kb. mint natív esetben. Azaz ha hdd-re rakod a Win10 virtuális diskjét, akkor kb. ugyanazt az i/o-t fogja produkálni pl VMware Fusion alatt is. Disk i/o-ban nem nagyon van virtualizációs overhead.

    Szóval a nagy kérdés az, hogy mit akarsz a vm-ben futtatni. Természetesen a számításigényes dolgok (főleg a GPU alapúak) lesznek a szűk keresztmetszet, szóval ha ez fontos (mert pl. játszani, renderelni, cad-ezni akarsz), akkor jobb ha natívan telepíteni a Windowst, ehhez van egy Bootcamp nevű segéd, ezt már írták fentebb is.

    Mindennapos felhasználás esetén nem nagyon fogsz észrevenni változást, felesleges a natív Windows-al küzdeni ez esetben, meg rebootolgatni. Egy dolog kell neki cefetül: memória. Én a munkám miatt van hogy 6-8 virtuális gépet futtatok párhuzamosan, 32GB-t tömtem az OSX alá, de néha így is kevés (mondjuk extrém memóriaigénye van némelyik vm-emnek). Ha csak 1db Win10 vm-et szeretnél futtatni, akkor 16GB elég lehet pl. 8/8, vagy 10/6 elosztásban, és akkor mindkét rendszer kényelmes/pörgős lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák