- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
a textedit jól mûködik ....
ott is megtaláltam, hogy
<tiff:Compression>5</tiff:Compression>
de sajna a easyfind, még ha a pontos dir.t i mutatom meg, nem találja ....
nomindegy
nem létfontosság ... végül is már van 20 giga frííszpész
oszt majd jól rájacsapok fent a grafok kezére, ha mégeccer mernek 4 db egyenként 500 megás PSD-t csinálni ;-) aszt lementem tiff-be, akkor lesz olyan 200.kezdem magam hardcore mac user-nek érezni (-:
persze lehetne keresnigrep
-pel is
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
oceanearth
őstag
Sziasztok!
Előre elnézést kérek, ha nagyon alap dolgokat kérdezek tőletek. Sőt biztos olyanokat fogok kérdezni, amit már számtalanszor megválaszoltatok.
Az igazság az, hogy gépcsere előtt állok és nagyon megcsapott MAC szele. Konkrétan nekem a 20"-os alap iMac tetszene. Úgy érzem ez az én szükségleteimet bőven kielégíti. Ez alatt értem a Wordot, excelt, PP-t, DC-t, torrentet, netezést. Én játszani nem játszok, így nekem nem kell bikaerős gép. Kérlek titeket erősítsetek meg, hogy ezek mind futtathatók a Leopardon? Tudom, hogy már megy a winfos ezeken a gépeken, de akkor pont elvesztené a varázsát a történet...
Az lenne még a kérdésem, hogy nincs valami oldal, amin van egy csomó leírás az iylen hülye átlagos júzereknek, mint én vagyok? Akik megtudhatnak sok dolgot a mac-ről, olyan szájbarágósan?
Ill. honnan érdemes ezeket a gépeket beszerezni? Árban gondolom nincsenek nagy különbségek...Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv
-
Alex91
félisten
válasz oceanearth #2652 üzenetére
beszeljukmac.com, itt szerezhetsz egy csomo infot.
www.macbolt.hu, www.xms.hu - itt meg vasarolhatsz.
Ha nincs sok penzed, akkor ezt a lehetoseget is erdemes megnezni, erre is van 1 ev garancia...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
biker
nagyúr
aha, valószínű, csak a szöveges fileokban keres, és a tiff "elvileg" nem szöveges file
de látod, megoldod ezt. ez nem is hardcore mac, csak egy kis unix/linux ismeretElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, h S-Video, vagy HDMI kábelen ki lehet e valahogy tenni a képet iMacről TV-re?
-
biker
nagyúr
svideo 100%, hdmi szerintem nem.
kell venned egy mini-dvi - TV adaptert, 5-6k körül van.
macbolt.hu, nézd meg, milyen választék vanElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Louloudaki
aktív tag
sziasztok!
most kaptunk macbook pro-t, os x 10.5.2-vel, és az lenne a kérdésem, hogy van-e ehhez valami ingyenes szövegszerkesztő progi, ami hasonlít a wordhöz valamennyire? láma mac user vagyok, sose volt ilyenem. -
Alex91
félisten
válasz Louloudaki #2659 üzenetére
Neooffice...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Louloudaki
aktív tag
hálás köszi. még olyan infód esetleg van, hogy a billentyűzet kiosztást hol tudom megnézni neten vagy a gépen? a kukac meg egyéb ilyen spéci karaktereket nem találom, billentyűzetre nincs rányomtatva, és nem akarom az alt ctrl cmd meg többi gomb kombinációit végig tippelni.
vazz tök szokatlan, hogy lehet ezzel dolgozni gyerekek? -
Alex91
félisten
válasz Louloudaki #2661 üzenetére
Jol lehet vele dolgozni !
@ = alt+q
Valahol be lehet kapcsolni a Prefs-ben, hogy mutassa fent a menusorban...
-
biker
nagyúr
válasz Louloudaki #2661 üzenetére
international panelen lehet kiválasztani, hogy lehessen nyitni, és utána a felső menüsorban a zászlóra kattintva show keyboard viewer
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Don Vittorio
őstag
Azért durva: Inteles masinán minden update másfélszer-kétszer akkora, mint Poweren, és Intelesen nyakra-főre újraindítja az update a rendszert, míg Poweren ugyanazokkal nem. Hihetetlen.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
M@trixfan
addikt
Most fedeztem fel az Xbmc mac portját. WOW! Egy ideje keresgélek a htpc frontend-ek között OS X alatt, mert a front row bár nagyon kifinomult és elegáns de nem tud még eleget. Pöccre megy az mkv és a hang bypass optikai kimeneten külső dekódernek! Nem a Quicktime-ot használja és nem igényel telepítést. Front Row alatt egyedüli megoldás a Perian használata, de sajnos felejtős a hosszú pufferelési idő miatt. Eredetileg az első xbox-ra készült médiacenterként kezdte, mára már multiplarformos lett. Aki mac alapú htpc felhasználásban gondolkodik mindenképp néze meg! Azt hiszem gyöngyszemre akadtam.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
M@trixfan
addikt
Innen lehet leszedni hozzá azt a skin-t. Alapból úgy néz ki mint 4:20-nál a videóban ha jól emlékszem. Csak be kell másolni a Resources/xbmc/skin könyvtárba. Front Row azért szebb, valószínű valami egyéb minimal design skin-t használok majd.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogyan és honnan lehet több bill.kiosztást és fontokat feltenni? Régi gépem van, egy PowerPC G4, 10.1-es OS van rajta. Amennyire tudom, 2001-es szerkezet, szal úgy ajánljatok vmit Tudom, hogy régi, de teljesítménye bőven elegendő lenne amire kell: word, excel, msn.
Konkrétan magyar, orosz,ukrán fontkészlet és nyelvezet kéne hozzá.+1 talán primitív kérdés (életemben nem láttam még mac-et közelről): nem lehet op.rendszert upgradeolni ezeken? Tegnap próbáltam office 2004-et feltenni, de annak is túl régi ez a verzió. Ha nincs upgrade akkor vmi régi office, ami felmenne rá? Előre is kössz mindenkitől!
Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
KMan
őstag
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Louloudaki
aktív tag
hali megint!
következő problémába ütköztem:
aszongya a safari, hogy mac os x doesn't recognize internet addresses starting with mailto.
ez azért van-e vajon, mert nincs levelezőprogim, vagy miért? btw, mér nincs beépített levelező progim? vagy van csak nem találom? mod: rendszergazda leszedte a mail progit.
/* macbook pro legújabb os x */sose fogom megszokni, ez a gép az ördög műve...
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Louloudaki #2673 üzenetére
Es miert szedte le a rendszergazda a mail progit?
-
Destloler
tag
Hali
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem rég vásárlotma egy Apple mac book ot. De sajni angol volt a mac os x rajta, éeszedtem netről magyarósítást hozzá elindult a töltés és az irtak ki hogy ez a frissités elavul ta mac osx emhez. Fogalmam nincsen miert nem engedee feltanni? Olyan kérdésem lenne meég hogy szeretnék autocadet használni a laptopon. Van MAc re Autocad? Elöre is kösz a segítséget
-
1010
őstag
erópában lehet valahol olyan áron új mac et venni mint amcsiban?
[ Szerkesztve ]
-
Anakin007
aktív tag
PowerPC G4, 400MHz-es CPU, 512M RAM. Ennyit tudtam kiszedni belőle Tudom hogy van újjab, csak a gép régi és nem kéne a legújabb macOS-rá sztem. Főleg hogy fel se menne rá. Ajánlottak MacOS 10.4-et, amit még rálehet húzni. Vmi vélemény róla?
Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
rii
nagyúr
hello
FINDER-ban van olyan, hogy MOVEolás?
mert ha hálózatról bal gombal húzok valamit át, az másolás.
én meg MOVEolni szeretnék.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
DroneZ^
őstag
Mivel az iPod Touch topik kihalt, ezért valaki segítségét szeretném kérni innen, aki tud segiteni programokat telepiteni Touch-ra... itt vagy priviben jöhetne 1 kis HELP, megköszönném!
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
dashed
senior tag
helloo
vmi jo zip tomoritot tudnatok ajanlani?
a problemam az ,hogy tobb zippet kene kitomoritenem egyszerre ,de vagy csak egyesevel tudtam kitomoritgetni oket, vagy ha ki is tomoritette mindet, mind1iknek csinalnt sajat konyvtarat es abba tomoritette ki..szal a lenyeg ,hogy egyszerre tobb zippet tomoritsen ki ugyan arra a helyre
sry ha tok egyszeru a megoldas de en tobb tobb progit is neztem es nem tudtam megoldani
-
dashed
senior tag
koszonom. megoldottam stuffit expander-el..
en voltam a bendzso. Siman csak be kellett allitani ,hogy ne rakja be minden eggyes zip tartalmat kulon konyvtarba -
DroneZ^
őstag
Hogy kell gyári mac notebookra ujrarakni az OS-t?(Nemtom a pass-t) Mert haberakom az install CD-t akkor OS alól akar telepiteni, amihez szintén szükséges az admin pass... Hogy kell totál letarolni és ujrarakni az OS X-et?
Kb mint win-nél a formac C+winreinstall, ilyet szerenék elérni“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
DroneZ^
őstag
amig régi itunes volt, felismerte azonal az iPodom... most frissitettem és nem ismeri fel... miért
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
rii
nagyúr
a 10.5.3-ról tud valaki infót?
ha jól tudom, bugzik rendesen
-
rii
nagyúr
válasz Nyugdíjas #2695 üzenetére
"nálunk" nagyon durva hibák voltak, amolyan X-akta
és csak a 10.5.3-as gépek csinálták
meg aszonta az IT, hogy fórumokon is rosszat olvasott eről az update-rólamit említettem hiba, az alábbiakban nézett ki:
ID-ben edit-re nyomva (edit nevű nézőinktől elnzést kérünk) behoztál egy képet PS-ben, szerkezgetted, a PS elbaszta a képet, soha többet nem lehetett megnyitni, visszaváltottál ID-re, az update-elni (a norbi fanoktól is elnzést kérünk, itt sem arról van szó, aminek látszik) akarta, de az egy sérült kép volt, ezért ID belehalt, és amikor mgin elindult volna a recovery-nél újr eészűállt az ID., tehát a doksi TRASH, ami nagyon nagy szívás
a kép serverről volt megnyitva, de mivel két gép is csinálta, ezért mondhatnánk, hogy nem gép hiba semmiképp sem, hanem server hiba, de más gép meg nem csinálta csak a 10.5.3-as. Az IT véleménye hogy talán a 10.5.3-as update a ludas.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Volt olyan nekem is, hogy elmentettem valamit PS-ben, elvileg ok volt(egy 700mb-os A2-es cuc volt amugy),de soha többé nem lehetett megnyitni. De ez megint PS, szóval lehet nem is az OS a ludas. Amugy ez eccer fordult elő. Ettől eltekintve nálam stabilabb mint a 10.5.2
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest