-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amur
addikt
válasz Gsx-rr #79700 üzenetére
Azt próbálják elhitetni valóban hogy az oltással majd minden megoldódik, de ez csak akkor lenne igaz ha a világ minden országában meglenne a legalább 60%-os átoltottság.
Amíg van honnan behurcolni, addig be is fogják, és mindig lesz aki el is kapja, és újraindul a járvány.
Tehát ahhoz hogy vége legyen vagy folyamatosan oltakozni kell majd, vagy a világon mindenkit be kellene oltani hogy ne indulhasson újra. Ez utóbbi verzió persze sci-fi, marad az infulenza oltáshoz hasonló, valószínűleg évi 2 oltás(mert kb. 6 hónapos védettséget igérgetnek, de ezt úgye még csak tippelik, lehet kevesebb, lehet több)Persze még ott vannak az egyre "okosabb" új mutációk, ahol az evolució lehet gyorsabb mint a vakcinafejlesztők.. Nem tudom, tech párti vagyok, de valahogy azt érzem a természet a végén mindig győz..
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Asbee
veterán
válasz ubyegon2 #79692 üzenetére
És az idős otthon lakói nem kapták meg az oltást? Tisztában vagy vele ott nagyrészük milyen àllapotban van? Szegényt egy magas láz elviszi...
Itt te játszod maximum az értetlent. De akkor visszatérhetünk oda, hogy ideje a korlátozásokat befejezni, vissza a normális életbe , hiszen ez csak idősekre veszélyes. Ja nem bocs, akkor jönne megint a puffogás, hogy ez mindenkire veszélyes, meg longcovid, meg a gazdaságra súlyosabb a sok kieső ember.
Végülis igazad van, önző szemét mindenki. Hadd hulljon a fiatal, aki a jövőt adja, hadd hulljon a sportoló, ott úgysincs sok, belefér. Az idős korosztály akik úgyis otthon töltik már életük nagyrészét, védjük meg őket. Mert az idősek az idősek az idősek. Álszentség amit csinálsz, és emögű bújsz, mert kiverte a biztosítékot, hogy pár sportolót bemertek oltani.
Senki nem kívánja az idősek halálát, vagy ne akarná őket védeni, de állandóan emögé bújni, és forgatni a kártyákat ez brutális álszentség.[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
-
nagyúr
válasz Gsx-rr #79700 üzenetére
Tenyleg valaki elhiszi,hogy most ez az oltas mindent meg fog oldani?
Azt mindenképpen az oltásnak köszönhetjük, ha visszakapjuk a szabadságunkat, szerinted az is elég, ha csak a sportolók utazgathatnak szabadon, élhetnek, mint Marci Hevesen? Ahhoz azért qrva drága dolog ez, hogy csak az ő kedvükre tegyük vele. Minden egyes utazási pecsétnek használt vakcina egy-egy erősen kitett családot foszt meg attól, hogy minden családtagja megérje az idei szülinapját. Így is lehet ezt nézni, meg persze úgy is, hogy szegény sportoló nem arra tette fel az életét, hogy elessen a lehetőségektől. Ezzel persze mindenki mást leszarunk lazán, épp azokat, akik igen jó életszínvonalon tartják ezt a többnyire haszontalan réteget.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Csatravi
senior tag
Lezárnak egy osztrák tartományt a dél-afrikai mutáció terjedése miatt
"A mutációt elsősorban azért tartják nagyon veszélyesnek, mert nem biztos, hogy hatnak ellene a vakcinák. Elsősorban az AstraZeneca vakcinája az, aminek tekintetében ez kérdéses lehet, az újabb vizsgálatok során ugyanis azt ez az oltóanyag nagyon rossz eredményeket ért el a mutáns vírussal szemben."
Hát ha ez a változat itt pillanatok alatt el fog terjedni akkor felmerül a kérdés, hogy érdemes e az AstraZeneca vakcinával vesződni és energiát beleölni?
-
nagyúr
Alapból egy kérdés állított párhuzamot, hogy idősek vagy sportolók, én nem preferáltam az időseket, viszont utazási pecsét vagy életmentő oltás szintjén azért elmondtam a véleményemet. Ha ezt nem fogod fel, nem az én gondom.
Alapból én is inkább a legtöbb emberrel kontaktáló réteget oltanám, ahogy itt elhangzott ez többektől már. Annyira nyilvánvaló ez, hogy tényleg csak olyannak lenne érdemes elmagyarázni, aki most jött a Marsról éppen. Te most jöttél vagy esetleg onnan netezel?
Nem arról van szó, hogy pár sportolót beoltanak vagy nem. Van egy oltási rend, amiben ők is a 8. csoportban vannak. Ezt könnyű felfogni? Mert ha igen, akkor minden OK, nincs is miről beszélni tovább. Szóval üzenet a Marsra is, a 8. csoport az utolsó csoport, ez azt jelenti, hogy előtte kerül sor az 1.- 7. csoportok beoltására. Még mindig érthető így? Csak azért belekavarni ebbe, mert pár sportolónak a világ másik felén van kedve felkészülési edzéseket végezni.....amikor a lakosság egésze komoly korlátozás alatt van? Nem az idősekről szólt a vita, hanem erről. Be van zárva az egész ország, világ, de kis csoportok csinálhatják, amit szeretnek, de ne utazgassanak, csinálják mondjuk itthon a felkészülést! Lehetetlen lenne ez?
Tisztában vagy vele ott nagyrészük milyen àllapotban van? Szegényt egy magas láz elviszi...
Igazad van, minek szarakodni velük, kriptába minddel, mehet az utazási pecsét oltás az utazgatni vágyó kivételezetteknek. Te egyébként lombikbébiként fogantál?
OK, akkor legyen az összes vakcina szabaduló pecsét az utazgatni vágyó fiataloké! Tanárok, óvónők, bolti rabszolgák meg vagy megdöglenek vagy túlélik, úgyis van helyettük mindig másik. De nehogy már a sportolók ne utazgathassanak oda, ahol jobb szeretnek edzegetni.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz ubyegon2 #79706 üzenetére
Így azért már másképpen hangzik. Nagy részével egyet is értek. Itt most nem arról van szó, ahogy írtam is korábban, hogy több ezer ember elől elveszik a lehetőséget. Számomra ennyi belefér, ezen nem fog múlni semmi. Ezekre jönnek az álszent, magyarázkodások, amikkel jöttök. Ez már annyira lerágott csont.... Egyelőre igen tàvol vagyunk a nagy utazgatásoktól, kár ezen rugózni. Mindenkinek valamilyen szinten életmentő az oltás. Ezen mit kell magyarázni? Amióta a világ világ, ezer meg egy esetben vannak igazságtalan kivételek. Ez nem olyan súlyos, hogy pár sportolót beoltanak. Vagy most jöttél a Marsról és még nem találkoztál ilyennel?
Látom beakadt a lemez, ezzel az utazgatással. Szerinted a vakcina csak az utazgatás miatt kell? Vagy ez most egy kiragadott indok megint?[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #79679 üzenetére
én csak és kizárólag azért legyintenék rá, hogy "menjen", mert annyira kevés embert jelent ez.
az edzőtáborozáshoz sem értek, állítólag kifejezetten lényeges, hogy meleg vízben készüljenek és nem tudnak olimpiára készülni téli vízben. ezt tök elhiszem, de tök megvezethető is vagyok, nem tudok igazságot tenni.
azzal a résszel, hogy nálunk a sport a fáraó dilije és ezért nem vonatkoznak rá szabályok, ezért a bicska ficereg a zsebben, nyilván egyetértek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
-
Asbee
veterán
Pont ez a lényeg, itt nem tömegekről van szó. És ebből ilyen következtetéseket levonni, hogy emiatt majd családok nem érik meg az év végét, meg utazási pecsét, meg rájuk nem veszélyes a vírus és társai, ez mind álszent vicc kategória, semmi több. Az hogy van egy oltási terv, és ők mégis kivételek így menet közben, ez egy teljesen jogos érv. Kár ilyeneken, ilyen szinten bosszankodni. Vajon hányan kaphatták meg soron kívül? Itt a városban csomó fogászat összes alkalmazottját beoltották. Még a recepcióst is. De a háziorvosok aszisztensei mai napig nem kaptak. Többen, úgy, hogy pl kijárnak idősekheh vért venni 2 hetente. És még lehetne sorolni. Na ezek inkàbb durvábbak, mint pár sportoló oltása....
-
lacos001
senior tag
válasz #20749568 #79708 üzenetére
Tökéletesen igaz?! Loptam a hszt.
100ból 98 ilyen vélemény."Das einzige, was unsere Politiker können, ist Lockdownen. Sie können nicht Impfung, nicht Digitalisierung der Gesundheitsämter, nicht spezifischen Schutz von Hochrisikogruppen, nicht Eingrenzung von Hotspots, keine wirksame App ... nichts. Sie können nur Lockdown, je härter, desto besser. Ein Land und eine Gesellschaft im unerbittlichen Würgegriff unserer Politiker, ohne Ausweg. Das völlige Versagen der Regierung in der Corona Krise wird zu einer ersten Gefahr für uns, die um ein vielfaches größer ist, als die, die vom Corona Virus ausgeht !"
Olvastam, hogy csak 3 tartományi vezér az, akinek a szájából kijött a lazítás. Semmi több.
Öregasszony 2 héttelmint irtamki fogja tolatni ezt az egészet. Március 1el majd jön az újabb 2 hét, nem kell nagyon ezen gondolkodni.
Hatalmas higiéniai megoldásokra készülnek az országban.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ma voltunk családilag fogdokinál. bevallom, nem bánom, hogy ők már be vannak oltva, még úgy is, hogy tudom, így is terjeszthetik. fura volt azért egy év maszkabál után kitátani a pofám és hagyni, hogy ketten túrjanak benne fél óráig
-
fatal`
titán
Én tavasszal (a karantén elején) és nyáron (a nyugodt időszakban) voltam fogászaton (bölcsességfog-műtét, amit eredetileg márciusban csináltak volna, de elhalasztották a covid miatt aztán begyulladt az ínyem miatta - szerencsém volt, hogy a fogászat, ahova járok nyitva volt), szívesen kihagytam volna.
Kéne visszamennem kontrollra, de nem olyan sürgős, úgyhogy most én is elhalasztottam.
-
nagyúr
Van egy oltási rend, az attól való eltérés pedig nagyon helytelen, főleg olyan rétegnek, akik mindig csak kivételezettek voltak. Ez van akiknek nem tetszik, van akiknek meg igen.
Látom beakadt a lemez, ezzel az utazgatással.
Így van, míg az ország 20:00 után ki se teheti a lábát, csak engedéllyel, addig zavar, ha egyes csoportok csak a világ túlfelén tudnak evezni a vízben. Jól látod. Attól, hogy sok egyéb igazságtalanság van ezen kívül, már erről ne is ejtsünk szót? OK. Föld kiszáll. Üdv a Marsnak.
(#79715) Parci
nem bánom, hogy ők már be vannak oltva,
Nahát! Pedig azokat a szurikat is kaphatta volna utazókedvű sportoló. Nincs igazság.
kifejezetten lényeges, hogy meleg vízben készüljenek
Jogos! Negyed ország vállalkozásánál lényeges lenne, hogy élő ember menjen oda, persze kit érdekel. A kajakos meleg vízben evezzen, ez a lényeg. Jó. Régei nagy kenusok, kajakosok is biztosan így edzettek, igaz akkor nem volt bezárva az egész ország. Szóval egyeseknél elvárható, hogy a megszokotthoz, luxushoz jusson hozzá, a nagytöbbségnek meg kuss van.
Tényleg összedőlne a világ, ha kivételesen hideg vízben evezgetnének az idei versenyre? Olcsóbb is lenne talán.....ha már mindenkinek meg kell húzni a gatyaszárat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
én csak és kizárólag azért legyintenék rá, hogy "menjen", mert annyira kevés embert jelent ez.
Kevés ember, de mi van a rendező elvekkel? Mindig csak innen, onnan jönnek kivételezések, lassan egész sok kivételezett réteg lesz. Engem ez qrvára zavar, biztosan fafejű ökör szabálykövető hülye voltam a 25 éves szolgálati időm alatt, de már ez nem változik.
Persze a kormány is így kezdte '98-ban, csak kicsiket lopott....eleinte. Folytassam? Na ugye.
-
Asbee
veterán
válasz ubyegon2 #79717 üzenetére
Téged mi gátol meg abban, hogy akár a világ másik végén süttesd a napon a hasad? Vállalva hazafele az esetleges karantént és kockàzatot odakint?
Tehát akkor mégis csak igazam volt, hogy egy nagy álszent duma amit lenyomtàl, holott ennyi a bajod, hogy te 8 kor otthon ülsz, ő meg dél afrikában evez. Hajrá utazhatsz te is, ez nem a vakcinától függ.... -
natë
nagyúr
Pozitív lettem.
-
nagyúr
válasz fatal` #79720 üzenetére
Valami nagy zavar lehet az erőben, mert mostanában egyetértek szinte az összes kommenteddel.
Szó se róla, de felmerült bennem, hogy előbb-utóbb ezt valaki leírja majd. Nem tudom mi az oka, de most ilyeneket látok. (gondolom, látóasszonyságom miatt)
(#79721) Asbee
Téged mi gátol meg abban, hogy akár a világ másik végén süttesd a napon a hasad?
Max az, hogy az egy hónapos kiemelt szintű ottlétemet nem dobja össze senki?
Tehát akkor mégis csak igazam volt, hogy egy nagy álszent duma amit lenyomtàl, holott ennyi a bajod, hogy te 8 kor otthon ülsz, ő meg dél afrikában evez. Hajrá
Nem, nem ez a bajom, mivel én nem ülök otthon, dolgozom, több helyen is, többek között azért is, hogy mások a világ másik felén meleg vízben evezgethessenek egy hónapig.
De az zavar, hogy mindenki be van zárva, de a sportolócskák kiemeltek még ilyenkor is.Utazgasson a sportolócska is saját pénzén és kapja meg a szuriját akkor, mikor sorra kerül. Ilyen eccerű ez Marslakó kolléga.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #79719 üzenetére
nem, írtam is, hogy úgy támogatnám, hogy ez benne van a tervben. úgy, hogy "van" egy terv, amit aztán azonnal szembeköpünk, úgy nem. mondom, nem a teljes kontextusára írtam, csak egyszerű gondolatként, hogy akár bele is férhetne. férhetett volna.
az viszont nagyon is örömteli, hogy még nálunk is sikerült végigoltani az egészségügyiseket és tényleg az elejétől kezdve. az a legfontosabb, szerintem már félsiker, hogy a kórházakban a stáb nem lesz veszélyeztetett, meg egyáltalán, ott lesz, nem pedig betegen otthon.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
-
nagyúr
Jó, tegyük hozzá, hogy az az oltási terv olyan, amilyen meg valóban a tűzhöz közeli népek válogatnak az oltások között soron kívül, de ma ez a téma jött szembe, erre lehetett reagálni. Mit tehettem volna? Sose indulnék népszerűségi versenyen.
(#79724) Aweriot
A rendező elvekkel? Elvek? Azok szépek, de ez meg a valóság. Teljesen igazad van. Tényleg. De ez nem változtat azon, hogy még egy tucat ilyen lesz, majd még a franc se tudja milyen csoportok lesznek megint egyenlőbbek.
Tisztában vagyok én a valósággal az elvekkel kapcsolatban, de néha jól esik úgy reagálni a dolgokra, mintha minden normális lenne ebben az országban, vagy már inkább földtekét mondanék.... Aztán persze oktondi Marslakócskák felébresztenek, hogy ne ázzon le a biliben a bőr az ujjaimról.
(25 év agyonszabályozott hierarchikus zárt világ ilyenné teszi a Földlakókat)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nem kell, csak nagyon hasznos, de ne foglalkozz vele most már, egyre jobban vagy
1. pihenj! még napokig úgy, mintha beteg lennél, sok alvás, sok szellőztetés, semmi stressz és tilos kifárasztani magad.
2. szedd a Memmaao-féle lista elemeit bátran, c, d, cink és aspirin mindenképp!
3. sportot még hosszú hetekre felejtsd el, akkor is, ha hibátlanul leszel pikk-pakk. séta oké, magas pulzusos dolgok nem.+ torokfertőtlenítő szopogatósok mehetnek még, ha rekedt vagy, septofort és társai.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Annyira nem fontos, de egyes Samsung ketyerékre van app, de én ezt használtam régebben és szerintem hozzávetőleges értékekben bőven megfelelő! A változást mindenképpen jelezni fogja és ez a fontos!
(#79733) Parci
3. sportot még hosszú hetekre felejtsd el
Azért kis meleg vízben evezgetés.....
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz ubyegon2 #79725 üzenetére
Az élet ilyen, volt van és lesz. Ideje feldolgozni. Talán letett valamit ő is az asztalra, hogy oda utazhat. Hogy te nem teheted meg, arról nem a járvány, meg a vakcina tehet. Itt látom egy egyéni sérelemről van szó, nem az idősek védelméről és stb stb. Hagyjuk is inkább....
-
nagyúr
Talán letett valamit ő is az asztalra, hogy oda utazhat.
Mert mások nem? Mitől kiemeltebb a többi embernél állandóan? Ennyivel többet csak nem tesznek le az asztalra azon pár év alatt, míg egyáltalán csinálnak valamit. Ne fárassz már ezzel a vakegér szöveggel. Nem egyéni sérelem, de ezek szerint Te csak egoizmussal tudod élni a világod és azt hiszed, hogy más is? Nem irigy vagyok, hanem qrva dühös a kivételezések miatt. Amikor rengeteg ember, aki értünk gürizik, meg le van szarva ebben az országban. Ez nem a Mars ám.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz ubyegon2 #79737 üzenetére
Látszik fogalmad sincs egy élsportoló életéről, életviteléről csak a demagóg dumát tolod. Azért mert te nem érsz el eleget az életben, az az egyéni szoc problémád. Mi az, hogy te gürizel értük? Nagyon elvagy tévedve. Tudod te mennyi munkát, időt, pénzt áldoztak és áldoznak ezek az emberek, hogy oda jussanak? Még mindig nem jó a kivételezés, és nem szerencsés, de ez az egész már nem erről szól. Látszólag te élsz a Marson ha már ezt hajtogatod, vagy fogalmad sincsen róla hogy működik a világ. Tombol benned az irigység , mert eljutnak oda ahova te sosem fogsz, meg sajnálod pár embertől az oltást. Az nem egoizmus, hogy azt mondom beoltottak pár embert, na bumm, egészégükre. Szóval a te irigy, egyéni problémad k...va fárasztó már. De legalább kibújt a szög a zsákból. Nem is kívánom ezt a szálat továbbvinni.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Hagyd, az ilyeneknek fogalma sincs, hogy egy sikeres sportoló szülei mi munkát végeznek, hogy felnőtt korára ilyen szintre jusson valaki a sportban. Totál nincs rálátásuk semmire a melóhely, bevásárlóközpont, otthon háromszögön túl.
Most a média is erősen kelti a vakcina-irigységet, a sok gyűlölködő most kiélheti a vágyait.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Az igazság kettőtök között van vhol félúton, én nagyjából mindegyikőtökkel egyetértek, bármennyire is tűnik lehetetlennek.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
csƵ
addikt
-
Stanlee
őstag
válasz lacos001 #79714 üzenetére
Olvass Spiegel-t meg Zeit-ot, ott ilyen hozzaszolasok nincsenek.
Megteszem a kovetkezo tetet, iskolanyitas marcius 15-en.
Amig a zero-covid hivok adjak a tanacsot merkelnek, addig nem lesz valtozas. De gondolj bele, hogy mar csak par honapot kell kibirni, mert visszavonul.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Cyrin
addikt
60 év alatti krónikásoknak az Aszta Zenekar muzsikál, most mondta a híradáridó.
Akkor én ide tartozok.
Az idősebbek a Pharizert nyerték meg a tombolán.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
meg kell nézni a tájékoztatóját, de alapesetben jellemzően nem
inkább ilyen szájvíz játszhat, amit nem nyel le, nem szívódik fel nyálkahártyából
halványan rémlik régről, amikor ez nekünk volt téma, hogy talán a septofort mehet (anno a profi gyógyszerész a településen utánanézett jól)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mercedes topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest