Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LED333

    csendes tag

    válasz lacafaca #102862 üzenetére

    :DDD
    Köszi Yoda, rád mindig lehet számítani."Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld"
    Homályos utalások, sejtelmes sugallatok. "nézz utána, keress és találj, tágítsd a tudásod, és rájössz az igazságra.Egészséges életmód, nagy megfejtés.
    Ha megunod ezt a fórumot, simán elmehetnél a Budapest TV-re vagy a EzoTV-re telejósnak. ;) Kb, mintha az afrikai éhezőknek azt mondanád, hogy egyenek többet, és igyanak tiszta vizet.
    A XXI. században ez nem annyira egyszerű, mindenki egyen saját termesztésű növényeket, nevelt állatokat, ne stresszeljenek, a megélhetés, munka miatt, éljenek közel a természethez. Kivitelezhető lenne kis számú ember (pl egy falu, max. község esetén, vidéken esetleg) de a nagyobb városokban, a fővárosban, pláne globális szinten nem megoldható.
    Mindenki aki él és mozog, hagyja ott a melóját, és ugorjon agrár vonalra vagy hogy?
    Esetleg szerinted ez úgy működik, hogy az ember dolgozik napi 8-12 órát, utána kiutazik a városból egy "telekre" (amire az átlagnak nincs pénze) és nekiáll kapálni, meg csirkét eteni?
    Vagy abból a pénzből, ami a megélhetéshez épp csak elegendő, nekiáll túlárazott biozöldséget / háztájit venni? (Nem tudom, mikor voltál utoljára pl. Pesten, vagy nagyobb városban, de nincs minden sarkon termelői piac, szóval vagy megveszed drágán a bioboltban, vagy naponta utazol 2x kilómétert, hogy megvedd a termelőtől a frisset)
    Gyerünk öreg, csináld ezt meg a városban átlagfizuból, sok sikert.
    Tessék , légy szíves írd le a részletes megoldást az egészséges élethez:
    Átlag József Debrecenben él a belvárosban egy Telecom-cég alkalmazottja szereti a munkáját (ezért tanulta ezt), naponta 8 órát melózik, 20 perc kajaszünettel, amit ott helyben kell megoldania, ezért rendel, vagy otthon főz Tescos alapanyagokból , mert arra tellik. A fizuja így elég az albira, meg a napi rutinhoz, félretenni csak keveset tud, emiatt sokat stresszel. Ülő munkát végez, de szabadidejében sportol, biciklizik, de a továbbképzések, tanulás miatt kevés ideje van rá és mivel a belvárosban él, sok szmogot nyel sportolás közben is. A zöldövezetbe nem tud költözni, mert drágábbak az ingatlanok, ha pedig a peremkerületre költözik, az ingázás miatt napi +2-3 órát utazna ami nem kivitelezhető.
    Tisztában van vele, hogy az általa fogyasztott ételek minősége nem jó, és hogy többet kellene mozognia, de a friss, egészséges kajára nincs pénze, több mozgásra meg ideje.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák