-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
addikt
válasz laszlohu #102595 üzenetére
+1
27 hete volt az utolsó koncert Magyarországon - Berezovskyval a két Liszt zongoraverseny, ott voltam. A Zeneakadémián nem lesz mostanában látogatható koncert.
Hetente többször utaztam fel koncertekre, közel 5 órát utaztam egyért. Csak egyszer betegedtem meg enyhébb tünetekkel, ha jelenlegi tudással mentem volna neki, akkor valószínűleg meg se kottyant volna.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Rage47
veterán
válasz racskobalazs #102600 üzenetére
Első oltás? Nálam semmi nem volt csak karfájás.
-
Cs1csó
félisten
válasz this is life #102565 üzenetére
Elvileg arra sem, mert még mindig alig van fél tucat egy tucat vakcina és több ország is vesz és sok ki is posztolja hogy mennyiért mennyit vett tehát ciki amikor mi akármelyik keletiből 2-3x-os áron vásárolunk.
-
-
Elektrosokk
addikt
válasz -Mosquito- #102602 üzenetére
Én már nézegetem Grúziát, mindig is akartam menni, remélem nyáron összejön.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
pvt.peter
őstag
-
envagyok
veterán
2. Modernát kaptam ma oltóponton.
Jól megszivattak.
Direkt vittem magammal angol magyar oltási igazolást, hátha nincs nekik.
Szerintetek kitöltötték?
Hát nem.
Eligazítóban: ma még nem adnak oltási igazolást, talán holnap.
Aki oltott: menjek az adminisztrációba, sürgős esetben talán?? megírják
Adminisztráció : nem írnak ma, különben is a netről Letöltött nem jó. Menjek vissza Kedden -
-
t72killer
titán
válasz Hieronymus #102610 üzenetére
"Nagyjából kettő hétig a második után"
Fantörpikus, tehát nyári szünet vége után lehet utazni. Az €urokratákat se az eszükért szeretjük .
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
válasz t72killer #102611 üzenetére
Negatív tesztel is lehet utazni.
Az immunitást csak a teljes védettség kialakulásától kezdve lehet számolni. Ettől kezdve csekély az esély a továbbfertőzésre. (Nyilván előfordulhat, hogy "benyeled" a vírust. Jobb esetben tünetmentesen. Horst Seehofer a második oltás előtt pozitív rutintesztet nyomott. Azt mondta semmi tünete sincs a fertőzésnek.Nekünk szerdán szüntették meg a kötelező teszteket. Volt amikor heti három tesztet kellett csinálni. Mostanában csak heti kettő volt az adag. (Márciusban megkaptam mind a két oltást.)
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
envagyok
veterán
válasz Hieronymus #102610 üzenetére
Ausztria angol vagy német nyelvűt kér, és az első oltás után 3 héttel lehet menni.
-
racskobalazs
senior tag
válasz Rage47 #102604 üzenetére
Igen, első. Ha jól hallottam a második után lesz még egy fokkal kellemetlenebb
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
lacafaca
addikt
válasz -Mosquito- #102602 üzenetére
maradok a seggemen...jó helyen vagyok itt...szép ország ez még kismillió felfedeznivalóval
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
válasz envagyok #102614 üzenetére
Az első oltás utáni 22 napon válik érvényesé az oltási igazolás. Az érvényessége lejár az oltástól számított harmadik hónap végén. A második oltás 6 hónappal hosszabbítja meg az érvényességet. Ha csak egy oltás szükséges, akkor a 22. napon válik érvényessé az igazolás..
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
nagyúr
Van egy csomó Pfizer időpont de inkább nem foglalok. Sajnos nem merek. Anyukám szenved a Moderna után. Én inkább ezt kihagyom.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bandus
veterán
válasz Narxis #102619 üzenetére
most komolyan egy fel napnyi laz lehetosege miatt kockaztatoda hosszutavu egeszsegedet, meg veszel a nyakadba egy csomo kellemetlenseget, ha el akarnal menni uszodaba meg kulfoldre? en sajna elkapkodtam a szputnyikot, sokkal jobb lenne most a pfizert kapni de mar ez van
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Elektrosokk
addikt
Szerintem ne hagyd ki! Barátnőm múlt hét pénteken kapta, enyhe tünetei voltak hőemelkedés meg a helyét érezte, este minimális hidegrázás.
Én tegnap kaptam modernát, ugyanazok a tünetek, talán nálam jobban jelentkeztek.
Illetve aznap oltás után viszonylag hamar beudugult az orrunk...Szerintem sok esetben az ember fejben ráerősít az oltási reakciókra.
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
t72killer
titán
válasz Hieronymus #102613 üzenetére
Fizeti valaki a teszteket? Mert ugye akkor lenne a híres "egyenlő elbánás". Nem megrögzött antiwaxxerek tesztjeit, hanem azokét, akiknek a rendszer töketlenkedése miatt esélyük sincs második adagra szeptember előtt.
UK belépés: 1db antigén a kiindulási országban = 10eHUF/fő, érkezés után 2+8.napi csomag = 100-200£/fő. Szorozd ezt fel egy végre hazalátogató 4tagú családra vagy egy végre kilátogató nagyszülőpárra. Tavaly nyáron, de még idén januárban se volt ez a lenyúlósdi.
[ Szerkesztve ]
-
-
laszlohu
addikt
A zenés táncos jelzőt pontosították, és ezért ha te egy székben ülsz, és a helyedet el nem hagyod,
Az nem minősül zenés_táncos jelzőnek, mind2 - re más szabályok vonatkoznak, mármint, pl. A diszkóra, vagy egy színházi előadásra. -
daneel_hu
addikt
"Van egy csomó Pfizer időpont de inkább nem foglalok. Sajnos nem merek. Anyukám szenved a Moderna után. Én inkább ezt kihagyom. "
Nem akarlak rábeszélni, de...
Sajnos végigment rajtam a covid is, később Sputnik V-t kaptam.
Sputnik V második dózisa kemény volt... de...Sputnik V második dózis 1,5-ös a skálán.
Amennyiben a Covid volt a 10-es.Hibás a döntésed. (szerintem)
[ Szerkesztve ]
-
-
daneel_hu
addikt
válasz Narxis #102627 üzenetére
A covid sokkal szarabb, sokkal sokkal szarabb...
És nekem még középszar tüneteim, szövődményeim voltak, mázlim volt...
47 éves, sportos, rendszeres mozgó, egészségeses élő – relatíve – ember vagyok. Heti 3db tenisz, jelenleg másodosztály, és nem senior, tehát fiatalokkal is meccsezem.Egy 55 vagy 60 felettit ha keményen lekap ez a betegség, akkor az odabasz, elhiheted.
Nekem nem volt tüdős, szíves tünetem... mákom volt.[ Szerkesztve ]
-
S110rgyuri
csendes tag
Nyugodtan menj. Mi is átestünk a betegségen 2 hónapja, tegnap oltattuk magunkat pfizerrel. Semmi mellékhatás. Pedig azt mondják, aki átesett, annak az első után kellemetlen, aki nem esett át, annak a második után.
És mi is a kártya miatt, mert a háziorvosunk elcseszett valamit, és nem kerültünk be a kártyatendszerbe. -
nagyúr
válasz zilazil #102632 üzenetére
Tegnap kapta és 11 óra óta nagyon fáradt lett, 38-as láz, gyengeség, levertség, de ki tudja még mi lesz éjszaka. Pedig ő kb. sose volt lázas. Na mindegy, hát nem tudom mi legyen.
Gyuri: én átestem, de még az original-on szóval nekem kb. akkor pokol lesz.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
t72killer
titán
válasz Hieronymus #102629 üzenetére
A nézelődőt sajnos nagyon nehéz megkülönböztetni a végre 1év után nagymamáját meglátogató unokától. De erre tényleg kitalálhatnának valamit.
Egyébként az is már a hullarablás kategóriát súrolja, hogy ugye múlt hétig csak szigorúan indokolt esetben lehetett utazni: ha valaki saját rokonát temetni ment haza, attól ugyanúgy beszedték a tesztpénzt.
[ Szerkesztve ]
-
S110rgyuri
csendes tag
válasz Narxis #102633 üzenetére
Tudom. Kb az eleje óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal követem a topicot. Te voltál a topic első hősi túlélője😃
Ezért is merem ajánlani az oltást.
A másik: az ismeretségi körömben a modernát kapóknál majdnem mindenki mellékhatásokkal kűzdött, akár 3-4 napig, mindkét dózistól. Pfizer esetében ez elenyésző, aki megszenvedi, annak is max egy nap. -
zseko
veterán
válasz Narxis #102627 üzenetére
Úgy mondják (úgy tudom), hogy az oltás kisebb tüneteket okoz, mint a covid. Én átestem rajta, inkább az oltást válaszd. Tíz napig volt láz+hőemelkedés (első 5 nap 38.5°C, a második 37.5°C), hidegrázás, szem-, fej-, mellkas-, torokfájás, stb, a 'maradéka' pedig az egy idő után egyre erősebb mellkas és hátfájás, ha hidegebb környezetben vagyok (amit én nem érzek amúgy hidegnek, és régen meg se kottyant, most meg kell a pulóveren kívül még egy plusz mellény is 20 fokban is), és reflux. Az enyhe pszichikai zavar, és hogy pl. alvásnál is kell, hogy fény legyen, már a legkevesebb.
Én ma adattam be az első Pfizert, meglátjuk milyen lesz. Eddig semmi extra, legalábbis nem jobban, mint amit a post-covid okoz. Mamám 84 éves lesz idén, ő is ezt kapott, a másodikat érezte meg jobban, annál fájt a válla is, de nem lett különösebb gondja egyiknél sem. Ha fejfájással és hőemelkedéssel letudom, még az is jobb, mint amit a covid okozott.HR24.hu
-
nagyúr
Sajnos elfogytak az időpontok, ez gyors volt.
-
nagyúr
válasz ivana #102638 üzenetére
Sajnos az eléggé zsákbamcska. Ki tudja mi van benne. Kici, óccó(nekünk a közvetítő cég miatt nem annyira). Mint a közismert viccben, kínai étterem. Mi az? Csirke? - Nem, kutya. -Kutyát nem szabad felszolgálni! -Akkor csirke! ...
-
nagyúr
Lesz még Pfizer?
-
zseko
veterán
válasz Narxis #102642 üzenetére
A hírek alapján még jövőhéten is behoznak 325e-et - úgy írták, 1.3millió érkezik be csak májusban, júniusban meg talán még több -, inkább az, hogy hogyan 'engedik' majd felhasználni. De ekkora behozatalnál szerintem nem lesz kérdéses. Ahogy olvasom (feltéve, ha jól, és helyes), orosz kifutott, Astra Zeneca kifutott, kínaiból is bejött a rendelt mennyiség, Moderna relatíve kevés volt/van, a Johnson meg még csak most kezd.
Apropó, Johnson, arról tudni valamit? Hatékonyság, stb?
HR24.hu
-
nagyúr
akkor megnyugodtam.
-
perempe
addikt
válasz daneel_hu #102618 üzenetére
Megtaláltam. Pár napja még volt BFZ bérlet jó helyre, ~5k-ra jött volna ki egy jegy. Ez egyértelműen a koronavírus hatása, egyébként a támogatók megveszik előre a bérleteket. Pár éve esélyed se lett volna hasonlóra.
A "sajnos nem sokan tudják eljászani" jó gondolat. Ha hasonlót mondanék, akkor inkább a jó zenekarokhoz kötődnek a nagy koncertélményeim.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz perempe #102647 üzenetére
Itt mi is hamar megvettük a jegyet, de a pécsi koncert volt a leghamarabb meghirdetve. Később még benyomtak 2 vagy 3 müpás előadást mert olyan nagy volt az érdeklődés.
De nem lett volna rossz csak ezért lemenni Pécsre, minket nem zavart.Jegyár és szállásár sem lett visszafizetve, el tudom képzelni hány ilyen lehet(ett) még az országban.
Hány vállalkozás volt már akkor, akik az új befizetésekkel "régi" lyukakat tömködtek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest