- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
vedini
őstag
válasz vincent4000 #1349 üzenetére
Töltsd le a kn8-nál lévő user guide-ot vagy valami hasonló leírást. Általában benne van, hogy mi jár a lappal, nem gondolom, hogy úgy kapnád mint a tálcás procit, bár ki tudja .
workworkwork...
-
HERR Z
veterán
válasz vincent4000 #1344 üzenetére
igen tuningra ugyanolyan jó....hozzáadott cuccok ügyében pedig a saját topicjába lévő tulajok biztos tudnak segíteni...meg asrockhoz is adnak hátlapot, sata és vinyó kábelt, meg egy 15 oldalat leírást...mi kell még?
-
vedini
őstag
Ezeket kapod:
Back Panel I/O Shield x 1
SATA cable x 4
ATA 133 IDE Cable x 1, FDD cable x 1
USB2.0 Cable x 1
CD Title x 1, SATA Utility Disk x 1
A5 standard User's Manual x 1
B5 multilingual Quick Installation Guide x 1
Jumper Setting Label x 1workworkwork...
-
törölt tag
Ott van a lap alján az Accessories: [link]
Aki sóher a lapjaival (legalább is a nagyon alapokkal) az a GB. A K8NF-9-hez mindössze egy IDE egy Floppy és egy SATA kábel tartozik és egy USB/IEEE1394 hátlap.
vedini: Ennél azért kicsit több a különbség USB és IEEE1394 között!: [link]
A FireWire pedig az Apple bejegyzett védjegye, csak ők használhatják.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
vincent4000
tag
Most nézem 69e-be van 3800+. Az X2 ugye? Lehet azt kellene vennem.
-
Ste
addikt
válasz vincent4000 #1359 üzenetére
ennyit variálni
-
vincent4000
tag
Hát ja.... de ha már egyszer 250 körül költök gépre akkor valami jót szeretnék összedobni, és 10 rongy már nem nyom sokat a latba (annyival több a 3800+).
Milyen egy elbaszott mondás ez ''nem nyom sokat a latba'', ezt ki találhatta ki, és egyáltalán mi az a ''lat''?
Meg hát kb 1,5-2 hónapja variálok az a durva. Még valami ratyi 150e-res intel konfigtól indultam.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Egyértelmű, hogy könnyebben megjegyzi az ember a FireWire nevet, mint az IEEE1394-et. Ezért is jegyeztette be az Apple. Illetve a Sony az iLink-et, bár ez abban is különbözik, hogy nem tartalmaz energiaközvetítő vezetékeket (azaz nem tud tápfeszt adni a csatlakoztatott eszköz(ök)nek.)
-
vedini
őstag
válasz vincent4000 #1361 üzenetére
Poénból megnéztem a ''lat'' szót az idegen sz. és kif. szótárban:
1. 1/32 font
2. arany- és ezüstérmék (233, 887 g)
3. finomságérték (1/16)workworkwork...
-
Reinhardt
őstag
Kérdésem lenne:
Van egy 3700+-os San Diegos procim, a CPU-Z a következőt írja ki rá: [link] , láttam olyan CPU-Z-s képet 3700-ról amin nem SH-E4 van a Revision-nál, hanem sima E4. Van -e a kettő között különbség?
[Szerkesztve] -
Peace
nagyúr
Most nézem, hogy a Q-Tec 13492 DualFan tápom nem 24pin-es. Ugye nem kell 24pin-es tápra cserélnem A64-es rendszerhez? Nagyon hülye kérdés volt?
-
törölt tag
Működik sima 20-assal is, nem lesz belőle gondod. Az átalakítónak semmi értelme, a táp nem fog tudni több energiát adni a lapnak tőle. A PCI-E-s VGA-khoz egy külön 2x3-as csatlakozó tartozik (amennyiben nincs ilyen a tápon, nem kell megijedni, a VGA-hoz adnak átalakítót 4 tűs molexről).
-
Peace
nagyúr
Hoppá! Most nézem, hogy s939 AMD Athlon64 3500+ ára 5000 HUF-ot esett 1 hét alatt. Csak így tovább.
-
Peace
nagyúr
Rákérdeztem AMp-nál és Alien-nél az AN8 Ultra-ra. Amp-tól most jött válasz: Ezen típus beszerzése már most sem megoldható.
Gondolom Alien-től is hasonló emilt fogok kapni. Csak tudnám, akkor minek van még mindíg az árlistában mindenhol!!!!!!!! Na mind1. Ezek szerint marad a kerregő KN8. Amire ugye kevés a kék zalmim. -
Fehérsólyom
aktív tag
Ez bevett szokása az összes boltnak, hogy mindent kiraknak az árlistájukra. Még azokat a termékeket is, melyek náluk soha nem voltak kaphatók, vagy nem tudják beszerezni. Ezzel az a céljuk, hogy a nagyobb kereső felületek azonnal kidobják az ő boltjukat is. Persze a jóhiszemű vásárló gyorsan odamegy, de jobb esetben csak telefonál, és ekkor kiderül a turpisság. Eredménye nem nagyon van. A vevő csak bosszankodik. Esetleg lehet a boltnak qva anyázni, de nem vezet semmire.
Én néha meg szoktam kérdezni, hogy akkor miért is van még mindig kint a termék a honlapon ha nem kapható, vagy nem beszerezhető. Az elegánsabb erre leteszi a telefont... Ez van. Sajnos ez a magyar kultúra...
Szerk.: Elnézést, tévedtem. Az Aqua honlapján az éppen kapható termék mellett van egy pipa. Ha minden igaz a Mistrál is így dolgozik, de őket másért nem szeretem/szeretjük.
[Szerkesztve] -
Peace
nagyúr
válasz Fehérsólyom #1372 üzenetére
Aham, értem. Erre a keresős dologra nem is gondoltam, pedig full logikus.
Időközben megjött Alien válasza is:
Köszönjük érdeklődését, sajnos eza az alaplap már valóban nem beszerezhető.
Ahogyan azt már sejtettem. -
Fehérsólyom
aktív tag
Van itt egyébként egy másik furcsaság is:
Abban az esetben, ha egy hirdetésben, és a boltban különböző ár szerepel - értelem szerűen a hirdetésben az olcsóbb, ott a boltban már drágább -, akkor létezik egy törvény, amely kimondja, hogy a vevő a számára kedvezőbb árat választhatja. Ez annyira él, hogy a napokban szembesültem hasonló esettel. A pénztáros ugyan tiltakozott ez ellen, de az éppen ott lévő felettes, szó nélkül igazat adott, és odaatta olcsóbban. (A törvény pontos megnevezésse szemmel láthatóan sokat lendített a megegyezés felé .)
Valami hasonó törvény lehetne a meghirdetett, de a boltban nem létező termékekre is... így akkor a bolt érdeke lenne, hogy csak olyat hirdessen, ami ténylegesen kapható nála...
Persze ez egy másik eset, nem is tartozik a topic témájához, így ne is folytassuk ezt az eszmefuttatást... csak érdemes elfilózni rajta... -
csimpok
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációhoz milyen tuningot javasoltok?:
A64 3000+ S754 Clawhammer 130nm, gyári hűtés, 2400MHZ-en max 51-52 fok)
Asus K8N nForce3 250
A-DATA DDR400 (elvileg, Sisoft Sandra Kingmaxnak írja) 2*512MB
Samsung SATA vinyó
Chieftec 360W
GF 6600GT
Eddig úgy ment, hogy 200-ról 220-ra felhúztam az órajelet, szorzó maradt 10X és frankón ment. Aztán megpróbáltam 240-en de be se bootolt. Aztán levettem 3X-ra a HT-t, még így se.... Végül DDR400-ról visszavettem DDR333-ra (2.5-4-4-8 késleltetések voltak végig), így most jó.
Mi az amivel még lehetne növelni a teljesítményt? Ja, feszültségekhez nem nyúltam, maradtak az eredeti értékek (procinál 1,55).
Amúgy az, hogy a memória sebességét meg a HT-t levettem, az mennyire lassítja a gépet? Lehet, hogy az eredeti 220 Mhz-es tuning összeségében gyorsabb gépet eredményez? -
rétisün
veterán
válasz csimpok #1375 üzenetére
az, hogy a 220 mhz-es tuning eredményez-e gyorsabb gépet, tesztekkel tudod kideriteni. a 240 mhz-nél 4x HT-nek is müködnie kell (4x240 még mindig 1000 alatt van). szvsz igazábol tuningrammal tudnál ebböl többet kihozni, akkor mehetne szinkronban a ram, nem kéne visszosztani 333-ra. hogy mekkora teljesitménynövekedést jelentene, azt nemtom megmondani, nekem is vissza van osztva esetleg megprobálhatod ugyanezt a mhz-értéket (2400 mhz) kisebb szorzó/magasabb ''fsb''-vel elérni, amig a ram birja (pl 9*270), bár akkor nincs c'n'q.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
real_davidka
tag
válasz Fehérsólyom #1374 üzenetére
''(A törvény pontos megnevezésse szemmel láthatóan sokat lendített a megegyezés felé .)''
melyik volt ez a törvény?
Mert ha én is találkozok ilyennel, és ott akarok megvenni valamit, akkor alkalmaznám... próba szerencse... -
HERR Z
veterán
válasz csimpok #1375 üzenetére
ha nem elég az hogy a proci 2400-on megy a ram pedig pont 400-on, akkor adja procinak feszt/1.6V/ és emeld 250-255-re az fsb-t...így elkerülöd azt a problémát hogy netalán gyorsabb 220-on szinkronba...mert itt a ram kb ugyanannyit fog menni/na jó 210 körül lesz/ míg lesz 300MHz erőfölényed
-
csimpok
aktív tag
Erre is gondoltam, csak aggaszt vajon a 360W-os Chieftec elbír-e egy ilyen feszemeléses tuningot? Nincs sok tapasztalatom ilyen téren...
Ja és a HT sebessége S754-es prociknál nem 800Mhz? Akkor lehet hogy rosszul tudtam... Ezek szerint azt érdemes 4-esre visszaállítani, ha ha mondjuk 250Mhz-re teszem fel a sebességet?
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
Tényleg:
A Sima nForce4-es lapok is 800-as HT-t tudnak? -
Pist@bácsi
őstag
válasz Mr_Vercetti #1382 üzenetére
Létezik nForce4 -es socket 754 -es alaplap is
pl. Abit NV8, ezen NF4 -4X chipset van, és 800 a HT
a 939 -eseknél 1000 a HT -
rollins
őstag
válasz Pist@bácsi #1383 üzenetére
Szerinted nem létezik s939-ben nf4-4x?
-
kovsol
titán
-
törölt tag
válasz Mr_Vercetti #1387 üzenetére
Pontosan attól 4x, amitől gondolod: csak 4x HT szorzó mellett tudta garantálni az nVidia a stabil működést. Ez leginkább csak a kezdeti A2 steppingű példányokra igaz. (lényegében a selejtet adták el alacsonyabb képességűnek feltüntetve.) A későbbi A3-asok már simán viszik az 5x-t is.
Az Ultra tartalmazza a SATA II kompatibilitást is. (Igazából a 4x is, egy átkötés kérdése az egész a tokon.) -
törölt tag
válasz Mr_Vercetti #1389 üzenetére
Az AMD ennyit ad meg a s754-es procikra. Egyébként felesleges a HT-t az egekbe húzni. 600-700MHz alatt kezd el csökkenni a rendszerteljesítmény.
-
Felhasznalo9
tag
Hellosztok.
Ma lett lecserelve 3200+ s939-es proci 3500+ s939-esre. De van egy kis problema. Itt a kep.
Es most mivan? Everestbe nehany tesztbe lassab, tobbszorosen, mint a 3200+-os proci.
Segitsetek letszi, hogy ez vmi egyedi hiba vagy ha nem akkor micsoda?! Volt bios frissites, anelkul nem is ismerte fel a 3500+-ost, s gyari beallitasok is vissza lettek alltiva, minden auton, nincs huzva se.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz Felhasznalo9 #1392 üzenetére
örülj
Te egy manchester magos procit találtál, azaz a fele le van tiltva...ezért lasabb picit az everest/mindenki ezzel függ bázze?/ de valós alkalmazásokban ezeket te nem fogod észrevenni...jah legfrisebb cpu-z felismeri
jah és alapfeszen visz akár 2600-2700MHz-et mákrátától függően... -
HERR Z
veterán
válasz Felhasznalo9 #1394 üzenetére
te egész nap everestel játszol? ha nem ismeri fel everest se akkor persze hogy félremér..
-
Felhasznalo9
tag
válasz Felhasznalo9 #1394 üzenetére
Ja es a legujabb CpuZ az.
-
HERR Z
veterán
válasz Felhasznalo9 #1396 üzenetére
proci kódsor első sora?az legfrisebb cpu-znek látnia kellene/van talán 1.31b.../
-
Captain
tag
Hali, a véleményetekre lennék kiváncsi. A64 3000+ Winchester magos procimat húznám ''picikét'', de az istenért sem megy stabilan 9x250-en, vagy e fölött. 8.5x250-en atomstabil alapfeszen is, de hiába emelek bebootol, de fél perc terhelés után lefagy. alapfeszen rebootolt, emeltem picit ott meg csak a teszt vagy játélprogi fagy le. Mi lehet a baj? Ez lenne a proci vége? Emeljek még feszt? Egyátalán meddig javasolt / ''még belefér'' feszt emelni? Esetleg valami más okozza a gondot? Túlmelegedésről szó sincs.
konfig:
450W táp
Asus AV8-deluxe
2x512 Kingmax 500MHz
R9800
CPU: 3000+A64 stepping DHD0, rev 00010FF0
Elre is köszi a segítséget!Ööööö....
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs