- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
mrall
aktív tag
amúgy most már 3szorra veszem rá magam hogy meghúzom a procit! eddigi 2 kísérlet sikertelen volt! nagyon balf..z vagyok ezen a téren!
a8n-e
a64 3000+ 939 venice
2*512 ddr400
Gyári BOX hűtő
ezek a főbb dolgok
egy nagyon pontos leírást szeretnék hogy mit hogy állítsak be! én is a 2200mhz-t céloznám meg!
legyetek szívesek mindent leírni ha kell akkor mennyivel emelejem a cpu vagy a ram voltage-t is! szal mindent írjatok le hogy tudom biztonságosan elérni ezt a sebességet!
előre is köszönöm!! -
éN79
addikt
Nekem 3200-om van, de az elv persze ua. Naszóval:
HT-t visszaveszed 4-re v. 3-ra, az a lényeg, hogy felszorzás után is 1000 alatt legyen.
Memókat visszaveszed 333-ra, és ha kell még egy kis feszt is adsz nekik (2.6-2.7V), talán a 1T-ben nem lesz frankó, de azért próbáldmeg mégis abban.
Proci fesz 1.4-ről 1.45-1,48 ig nyugodtan mehet (sőt), pci-e és pci freki fixálva 100-ra és 33-ra, és az FSB-t meg a kiívánt eredményig adagolod neki (gondolom 240 körül kell lennie valahol)
A profik majd adnak pontosabb leírást, addig szerintem ez is megteszi. (ja és ha A8N-E, akkor az ominózus floppy enable-re kapcsolva!) -
Ery
tag
Hy nekem Winchester magos a procim szintén 3200+. De nekem teljesen más a lapom tehát
nemnagyon akarok beleszolni a dolgokba de ha gondolod leirom ehez a confighoz az ''elvet''
-3200+ A64 winchester
-gigabyte K8NS-Ultra -
Daveeeee
csendes tag
Hali lehet nem ide való kérdés ,de kezdő vok .
Kérdésem ,hogy lehet a 3200+os A64-es procimat feljebb húzni ??
Mert nekem 2400 nál tovább nem megy ... 2500 nál se kép se hang ...
(( el nem hiszem hogy a 3200+ ost procit CSAK 2400ig lehet húzni ...)
Mit kell még állítani a BIOS-ban ??
Valaki segítsen Please !!!
Konfigom: MSI K8N SLI Platinum nF4 U ,proci feljebb ,nV GeF 6600GT +1Gb Infineon
[Szerkesztve] -
mrall
aktív tag
9*240mhz ok 2160mhz most! 250mhz még belefér a 4xHT-ba de azt később majd!
cpu 40C° alapjáraton!
szerintetek bírja rendesen majd?
vagyek rá valami komoly hűtőt vagy jó ez a BOX-hűtő?
jahh amúgy a memória tipusa = Mosel DDR400 512mb (2db) jó ez? amúgy samsung-ként vettem és samsung gari van rá és samsung matrica is van rajta de az everest és minden progi ezt a tipust látja!
bepróbáljam a 250mhz-t?
memót 2.6V-ra tettem
procit 1.45V-re
250mhz-hez elég lesz ez a Volt-szám?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rétisün
veterán
válasz Daveeeee #154 üzenetére
sajnos, el kell hogy keserítselek. bizony előferdül, hogy egy 3200+-t csak 2400 mhz-ig lehet huzni...az ilyenkor ''szokásos'' állitások: ram visszaosztva (persze tuningram esetén nem kell), HT visszavéve, esetleg kis plusz fesz gondolom megvolt.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
mrall
aktív tag
válasz a #156-ra ???
-
Eagl3
veterán
Szevasztok!
Kéne egy kis info... Asus a8n sli deluxe lapom van, számomra elég furi a boisa de nemis ez a lényeg... szal: 3200+ (venice)magos procit szeretném kicsit megrángatni, ezzel nemis lenne gond, 220FSB *10 tehát 2200-ig simán megy, viszont, ha 221FSB-t adok neki akkor már csak 17XX-en megy a proci... tehát 225FSB-vel 1800mhz-en megy. Ez mitől van? lehetséges h. ez a proci vége? Vagy min kell állítanom, h. tudjam még tolni neki az FSB-t? Más.: mondták, hogy a ramokat és az FSB-t össze kell hangolni vmi aránypárt mondogattak nekem, h. azt keressek a BIOSba de én semmilyen rányt nemlátok se a proci, se a DDR beállításoknál. -
mrall
aktív tag
válasz #65675776 #162 üzenetére
nahh a lényeg mégeccer!
most 240mhz-n van azaz 2160MHZ
fel akarom teeni 250mhz-ra és akkor lesz meg a 2200Mhz
de nem tom hogy elég e ez az 1.45V a cpu-nak és 2.6v a memónak! vágod?
ennyi a lényeg hogy feltegyem -e nyugodt szívvel 250mhz-re az fsb-t és a feszkó maradhat -e az említett értékeken? -
törölt tag
Ki kell próbálni. Nem én ülök a te géped előtt! Ha nem elég akkor legfeljebb nem bootol a gép, vagy befagy a win. Előbbi esetre boot közben <Insert>, vagy brutálisabban CMOS clear, utóbbiban reset. Következő próbálkozásnál emelsz. Akár egyből az említett max értékekre, és akkor kiderül, hogy egyáltalán bírja-e a dolgot. Ha itt sem butul a gép, akkor először vedd vissza a RAM időzítéseit (lazíts rajtuk, azaz emelj). Ha ez sem jön be, akkor oszd vissza. Ha ez sem, akkor a proci határába ütköztél. De ha OK, akkor mehetsz fentebb. Amennyiben viszont elérted a célod, akkor kezd el csökkenteni a feszeket addig amíg még stabil a rendszer. Ezzel minimalizálni tudod a hőtermelést.
A dobozos hűtő nem feltétlenül lesz elég a feszemeléses tuninghoz. Ha teheted ne rohanj egyből másikat venni, hanem először kérj kölcsön egy jobbat. Ha azzal sem tud többet a konfig, és még a hőmérsékletek sem csökkennek számottevően, akkor nincs értelme coolert cserélned. -
Ery
tag
-
Eagl3
veterán
Nah szal sikerült feljebb tornászni egy kicsit Szal 3200+ (venice) Asus a8n sli deluxe
adtam neki 260FSB-t így most 2600 szal 4100+-on ketyeg.CPU fesz 1.55 mem fesz 2.7
ha 270 FSB-t adtam neki akkor nem bootolt a win, ha 265-öt akkor bejött a win de egyből kékhalál és reboot... ezt vhogy ki lehet játszani? Everest 32 fokot ír CPU-ra... ezt egy kicsit kevésnek találom. Alalplap-ra pedig 39-et, hogyis van ez? -
Daveeeee
csendes tag
Oks .. holnapra meglesem ,kössssz a segítséget ...
Az alaplapom ->(((( Socket939 AMD Athlon 64/64FX 1MB cache-sel
Nforce4 SLI chipset, 4 DDR DIMM max. 4 GB PC3200/2700/2100 Dual Channel !!! DDR SDRAM
2PCI Express x16, 1PCI Express x1, 3PCI, 2 UDMA33/66/100 Bus Master IDE, 10USB 2.0, 1P/1S, PS/2 bill/egér ATX
SB Live 24bit 8ch audio 7.1 dekódolás, Gigabit LAN, 3X IEEE1394, 4X Serial ATA II ))))
A CPU Coolerem egy Zalman Cnps7000AlCu ... bírni fogja a fesz. húzást ?? Így most 2400en nemegészen 35°C on van ...
Hol lessem meg hogy a proc milyen magos ? -
törölt tag
válasz Detonator #175 üzenetére
Az, hogy a win és a progik rendben működnek, nincs fagyás és megmagyarázhatatlan kiugrások, újraindulások az egyenlő a stabilitással. A Prime meg kit érdekel ha a géppel nincsenek bajok? Ez kb olyan mintha az lenne a legfőbb problémája az embernek, hogy a 3DMarkakármennyi nem bír lefutni és emiatt pörgeti magát. Lehet meg fogsz lepődni, de nálam se a prime, se a 3DMarkok nincsenek fent és nem is lesznek, mert lefosom őket. A gépemmel nincs semmi baj, a szintetikus baromságok meg nem érdekelnek!
-
yooyy
csendes tag
s939 vs s754 estleg van ojan kül. a 2 között hoyg egyikket általába jobban lehet huzni vagy ez teljes mértékben proci függő?
-
Detonator
aktív tag
válasz #65675776 #176 üzenetére
Ezt jól elintézted! Én biztos, ami biztos, mindig lefutattom a Prime 95-öt, ha később valami gáz van a géppel legalább biztos lehetek benne, hogy nem a túlhajtástól van, ez már volt, hogy jól jött. Ha csak játszik az ember egy kis instabilitás elmegy, de pl. nem szeretném, hogy a tömörítésem crc hibás legyen mondjuk minden második alkalommal. Annyit megér a dolog, főleg a ha éjszaka tesztel a gép. Vesztenivaló nem sok van!
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
shuttle
tag
Hi Mindenki !
Ma én is beléptem a klubba . Kiváncsi lennék , hogy milyen tunning eredmények születtek egy ilyen procival : s939 3500+ / Newcastle
Tudom nem egy nagy ász a prockó de ez van .
Nos van ilyen valakinek ?
[Szerkesztve]– A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! – Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG. Hofi
-
mrall
aktív tag
válasz #65675776 #176 üzenetére
ugyanígy gondolom én is ezt a dolgot! a Játékok vagy a Photoshop vagy bármi amit használok nem fagy és nincsenek vele hibák akkor nem izgat hogy a prime mit mond!
3dmark05 meg nem érdekel mert rájövök a pontszámból hogy nem az én gépem a legjobb!
mondjuk a ASUS 6600GT extrem-emet is 550/1150MHZ -n hajtom!
nem kapnék szar eredményt de én nem a pontszám miatt húztam meg a gépet! -
Detonator
aktív tag
Felraktam a procit 2700 MHz-re +5% feszültséggel. Terhelve 55 C-os. Érdemes új hűtő után néznem vagy még maradhat ez?
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
myrra
senior tag
válasz eastsider #174 üzenetére
3700+os az csak sandiégó lehet ugye???
szóval nincs másban ilyen jelzésű amd proci?''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
eastsider
nagyúr
hy all
ha én is felraknám a procimat 2,4 GHz-re fesz emeléssel ahhoz kéne új hűtő???????
mer jelenleg a gyári van
kiváncsi vagyok mire képes a S754-es venice tuningban csak nem szeretném elfüstölni
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz eastsider #187 üzenetére
ma már csak a BN-es san diego van...CF az vélhetően egy felezett Toledo, de hát az tuningba egy fokkal roszabb.....
s754 3000+ E6 meg nálam amit ment eddig azt tudom mondani:
2400MHz 1.45V
2600MHz 1.55V
????MHz 1.7V -új lap hétvégén
gyári hűtő szerintem elég neki, 1.55V-ig, max kicsit kevesebbet megy -
indigen
tag
Hi!
MSI K8N Neo 4 Platinum, Athlon 64 3000+, Corsair 2x512Mb Value Select RAM
Ezekkel a paraméterekkel rendelkezem, de sehogy sem tudom az FSB-t 230 fülé emelni..
Szórzót visszaveszem 5x felrakom FSB-t 230 ra fagy a masi-> tehát ram nem birja elvileg.
Ramot visszaveszem 200Mhz ről 166Mhz re ugy próbálom meg az FSB-t emelni akkor is 230 nál fagyi...
Valami nagyon nem stimmel velem..(a táp csak 350W de csak nem ez a gond...)
Mi lehet a bibi? Sztem azért ennek jobban kéne mennije..Mondd el egy vonalnak, mi az a gömb!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest