- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Joco
aktív tag
válasz vlagyimir83 #100 üzenetére
3200 tuningban még néha többet is megy, mint a 3500, a szorzó ugye kisebb, tehát a ramokat elöbb kell visszaosztani kb. ennyi a különbség. Venice mag echte ehhez való, szerintem jó választás manchester ha nem tévedek egy felezett dual core és ha nem tévedek, akkor annyira nem is ajánlanám.
''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''
-
zsommi
senior tag
válasz vlagyimir83 #100 üzenetére
Akkor sztem vegyél egy 3000+-os Venice-t, azt huzhatod qrvára..
mint itt az elözö pár hsz.ben szo volt rola..
Ezért veszek én is azt...
Majd procitesók leszünk..
Mod: bocs, benéztem, nem itt volt szó rola, hanem:[link]
[Szerkesztve] -
fd3
tag
Hi all!
szeretnék egy amd athlon 3000+ os procit venni (socket 939es), venice magost, és nem tom hogy jó e hozzá a gyári hűtő amit a dobozos verzióhoz lehet kapni, vagy inkább vegyek hozzá külön hűtőt?
nem akarom tuningolni a gépet, és a gépház oldalát alapból le szoktam szedni, ezzel is lehet szerezni pár fok hűtést.
ha ki van használva a proci teljesítménye nem fog túlmelegedni gyári hűtővel?
ha igen, tudnátok vmi jó hűtőt ajánlani? olyan 4-7 ezer forintos ársávra gondoltam.
nektek mennyire melexik ez a proci? (már akinek ilyen van)
előre is kösz a segiccségeket. -
Joco
aktív tag
S754 singel channeles. 939ben sokkal több ''jövő'' van, tehát ha később tudsz bővíteni könnyebben. Tehát az első. Lap ha pci-e kell, akkor nforce4 gigabyte, msi ha nem szánsz rá sokat. Asus-t is dicsérik, de nekem herótom van a márkától. Ha agp akkor nforce3 ultrás chipset pl. giga k8ns-ultra esetleg ott is msi. Ezeket használtan egész olcsón kapsz itt a fórumon. Google vagy gyártó honlapja, megnézed mi kell neked belőle, aztán hardver piacon rákeresel
''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''
-
zsommi
senior tag
Az, hogy leszeded az oldalát, az nem javít semmin...
max a kinézetben..
Ha teszel az elejébe, meg a hátuljába a háznak egy hűtöt, akkor sokkal jobb hatást érsz el..
Ha pedig nem akarsz tuningolni, akkor sztem simán jo rá, max annyi, hogy kicsit hangos lesz...
nem vágom a gyári hűtők hangját, még nem volt dolgom velük..
De ha bemész egy infoboltba, és mondod, hogy kell egy ilyen procihoz egy olcsobb kategorios halk hűtő, akkor biztos odadobnak eléd egyet-ketőt... -
Joco
aktív tag
Venice szinte semmit nem melegszik alapon. Gyári hűtővel gyönyörűen elmegy. Ha neked számít a hang és rááldozod azt a 6-7 rókát, akkor nézz körül hardverpiac-on, akad pár 7700as zalman(lehetőleg cu) ez elviszi passzívon.
-
myrra
senior tag
-
Joco
aktív tag
válasz vlagyimir83 #108 üzenetére
Jól hallotad, jön az m2 stb.
Ettől függetlenül 754-be melyik a legjobb proci? Mennyivel üt egy fx-57et vagy egy 4800+-t?''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''
-
Pietrosz
addikt
Sziasztok!
Jelenleg 1028 a HT speedem AN8 Ultrában. Ha visszább osztom, akkor meg csak 771
Hosszabb távon gond lehet az 1028-ból? Csak a 771 meg kevés nem Ti mennyire raknátok? -
rollins
őstag
Hát a 4000+ Newark, de az s754 -es Mobile cpu és nagyon drága. Nem tudom melyik asztali lap -ban megy és hogy milyen hűtő jó rá.
BU = E5 Newark, s754
4000+ = 2.6ghz
90nm (revE)
1mb cache
SSE1/2/3
62w TDP
replaces mobile clawhammer
Newark (E5)- s754 mobile chip based off San Diego, but stock voltage should be 1.35v. I'm expecting these to OC very well.
De majd kijavítanak, ha tévedek.
[Szerkesztve] -
amdni
aktív tag
Heló!
Van egy MSI K8N neo3-as alaplapom, 1.4-es bios, 2800+ sempron processzor.
Az fsb-t 234-ig tudtam húzni, így a memória ment 195-ön.
De ha följebb vettem az órajelet, a gép úgy indult el hogy a monitoron nem volt kép. Szóval a windows bebootolt, de a monitor sötét volt.
Találkozott már valaki ezzel? Nem bírja a videokártya a magasabb fsb-? -
Button
aktív tag
Hát a 3700+ s754 azért nem olyan rossz szerintem 1M L2-vel. Hornyáknál nem kerül sokkal többe mint egy s939 3000+ venice. És azért szerintem nem ugyanaz, dual mem ide vagy oda.. Emellett megfizethetőségről is szó van, nyilván egy 939-est tovább lehet bővíteni, de mire annak olyan lesz az ára (illetve mire nem elég bármire is az s754 3700+), addigra simán kinnvan az AM2..
-
thre
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudnátok segíteni (az archivumot végignyálazni sajna nincs időm ) Szóval kaptam gépet karácsonyra (Chaintech VNF4 Zenith, AMD Athlon 64 3000+, eredeti hűtő, 1 GB Ram, stb.) A gond hogy próbálgattam húzni a procit, de 2300 (260 körüli FSB) körül már halogat, 2000 körül stabil az oprencer is. Mivel tudnám húzni? Hűtőt kéne cserélnem?
Előre is köszönöm. -
thre
csendes tag
Ja igen elfelejtettem:
Azért akartam húzni, mert kissé lassúnak tünt az oprencer(XP SP nélkül.) Ez is lehet baj?
Bocs ha hüje a kérdés, kicsit zöldfülü vagyok. -
Detonator
aktív tag
Meg tudja vki mondani, hogy mekkora fesz emeléstől mekkora órajelemelés érhető el ill. ez mennyit plusz hőt termel? Van erről vmi a neten?
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
yooyy
csendes tag
AMD 64 3000+ s754 512k
szerintem marad ez 30k ért, etsleg
Alaplap MSI K8N Neo FSR (Socket 754, nForce3, 3 év gar.) egy ijen +6600gt
ez igy elég ..gondolom meg érzem a különbésget a mostani gépemhez viszonyitva
(1.6P4, 256SD, gef2ti ) -
MyKonzerv
senior tag
válasz Detonator #122 üzenetére
relatív
van úgy, hogy semmi plusz teljesítmány nem jön, csak azt a kis kisajtolt pluszt lehet vele stabilizálni
nekem 9*250-et megy a procc alapfeszen (1.5V), de 1.625 sem hajlandó stabilan vini a 9*267-et
van ahol meg +0.05-0.1V már több 100 mhz pluszt hozHalott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.
-
Ery
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni!
Most perr pill. van
1 3200+ A64 winchester procim
1 gigabyte k8ns-ultra lapom és
2*512/500 A-DATA ramom
most 3800+on megy 9*266 , 166, 1,6V, de ez a régi 400as kingstonommal is igy volt (440).
Most hogy beraktam 2 A-DATA-t ezek is csak 440en mennek dualba.
Ahoz ,hogy a legtöbbet kihozzak a gépböl mit huzzak feljebb ill. lejjebb?
RAM , FSB....
ELŐRE is köszönöm! -
Májsztró
addikt
Hamarosan egy 2800+ Clawhammer magos A64-nek leszek gazdája s754-es !
Akinek van/volt ilyen procija az szóljon 1-2 szót hogy mégis tuningban mit ért el vele ! Milyen lappal/rammal ! Illetve hogy beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket ! -
rollins
őstag
válasz Májsztró #129 üzenetére
Akkor hamarosan ''kollegák'' leszünk Tied CG -s lesz? Max. -ot nem tudok mondani, mert nem akarok feszt emelni. Nálam 250 ''fsb'' -t bírja alapfeszen. Nem teszem ''fixre'' a biosban a cnq miatt, így a ga-k8ns lapom 1.52-.154V-ot ad neki. Nagyon nem teszteltem húzva, prime95 is csak egy órát ment, a torture test/blend -jét figyeltem a ramok miatt és így max 42 fokos volt. Ja és a D43 chipes ramot nem szereti ha húzzák. Inkább vettem Kingmax hc -t.
[Szerkesztve] -
st3v0
tag
Sziasztok!!!
regen be volt linkelve 1 program ami megmutatta hogy adott FSB-nel milyen gyorsan mennek a ramok, milyen HTT kell beallitani, stb. vki be tudna linkelni? vhogyan eltunt a gepemrol. kosz -
vincent4000
tag
Nem tudjátok véletlenül hogy lézezik-e ilyen: Abit AN8 Ultra SLI?
Mert az abit oldalán nincs, de az árlistákon meg látok, úgyhogy eléggé össze vok. zavarodva.
Scythe Kamaboko Z cpu hűtőről vmi vélemény?
Ja meg még egy kis off: Abit AN8 Ultra SLI (ha van ilyen) vagy Gigabyte GA-K8NXP SLI?
Ti melyiket vennétek?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
válasz vincent4000 #133 üzenetére
Van ilyen lap ! Én Abitot venném .. jobb tuningpotencia miatt !
De izlések és pofonok -
Májsztró
addikt
Viszont hogy így belegondolok , a Gigabyte is jó választás , stabil mint a beton ......
-
törölt tag
Ilyen lap nincs! Egy nF4 vagy SLI, vagy Ultra. Egyszerre a kettő soha. Az eltérés egyébként mindössze az SLI lehetősége. Bár a DFI-nek van Ultra-s két hosszú PCI-e-s lapja, de azon neked kell kézzel moddolnod a chipet.
-
törölt tag
Általánosságban mindenkihez:
Ne legyetek már lusták!!! Vegyétek a fáradságot és olvassatok vissza. Ha erre nem vagytok képesek (bár nekem inkább úgy tűnik hajlandóak), akkor én meg nem leszek hajlandó segíteni! A tudást nem adják ingyen, meg kell érte kűzdeni. Én többnyire még arra is veszem a fáradtságot, hogy utánajárjak általam ismeretlen deszkák tulajdonságainak (akár letöltöm a kézikönyvét is) csak azért, hogy segíteni tudjak. Ne éljetek vissza az én és még néhány ember jóindulatával, segítőkészségével!
st3v0: A keresőről hallottál már? De nem kell messzire menned, a #1 átolvasása is segíthet. -
Detonator
aktív tag
Clockgen-nel állítgani is tudsz (menet közben), a Central Brain Identifier meg rengeteg dolgot tud a procidról!
Daa-raa: Tényleg nagyon lelkiismeretesen segítesz a kérdezőknek, remélem nem adod fel, nagyon rendi vagy!
Procicsere után teszteltem egy kicsit 3DMark 03-mal, meglepődve tapasztaltam, hogy bő 700 ponttal kaptam jobb eredményt. Ez több, mint amit VGA túlhajtással el tudok érni! Eddig úgy tudtam, hogy ez a teszt kifejezetten a videokarira fókuszál!Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
myrra
senior tag
válasz #65675776 #139 üzenetére
ja. el is olvastam végre ezt a hülye ht-t hogy van
köszi, eddig nem is értettem mi ez''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
ocsi19
senior tag
halihó
csak egy kicsit szeretném tuningolni a procim, 1800mhz-ről 2200-ra (a64 3000+ venice e6-os), és azt szeretném megtudni, hogy milyen szorzóval használjam? alapon ugye 9x200-on van! thx -
Totyi
őstag
Sokadik topic amiber írok,csak megtalálom a választ.
3ghz-es prescott(első széria),érdemes cserélni egy a64-es procira?És ha igen,akkor milyenre?Melyik mag a jó?Semennyire sem vagyok képben ez ügyben.
64 bites win már kiforrott driverek és programok szempontjából?Érdemes egyáltalán váltani? -
Detonator
aktív tag
Ez anyagi kérdés is, ha sokat játszol érdemes váltani! Ha nem tuningolsz 3500+ érdemes venni, legalábbis én 3 Ghz-es prescott-ról erre váltanék. 64 bit miatt szerintem ne válts, ma még nincs megfelelően kihasználva, a driverek eléggé gyerekcipőben járnak még. Venice-t vegyél (a Manchester is jó).
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
kigar
csendes tag
abit av8-am van a64 3200-zal.
a kérdésem az volna hogy merre lehet állitani a ram frekvenciát, mert nekem cpu/10-el megy, ami most 230-240 között a 400 helyett
kösz
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest