- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Ste
addikt
Elég jó és népszerű az asus, bár sokaknak nem ad elég feszt a procihoz
tuninghoz nem tudom mennyire elég a zalman csipszetborda, szal lehet jobb ha rajta hagyod a ventit vagy keresel egy alapból passzívat ha zavar.
Ebben az esetben kicsit drágábban tudom ajánlani az Abit AN8 ultrát. Én is ilyet nyúzok és nagyon meg vagyok vele elégedve -
törölt tag
Részletkérdés. Mivel a ''képletben'' az áramerősség és a feszültség is számlálóban és négyzeten szerepel tökmindegy melyiket emeled, nőni fog a disszipáció.
(P=R*I^2 vagy P=U^2/R) Tehát mindkettő növeli a disszipációt, de az áramerősséginkább. Az első esetben harmadfokú, a másodikban csak elsőfokú (azaz lineáris) az egyenlőség.
A nagy fesznek van némi hátránya is azért: nő az átütési távolság.
Ste: Ezzel csak egyetérteni lehet!
[Szerkesztve] -
qfm
őstag
Sziasztok. Tegnap már nem irtam ide, de sikerült felhuzni a gépet. 2307mhz en fut a proci 256mhz az fsb és 3* os a HT rajta. A memok 419mhz en mennek. (2 db DDR 400MHZ 512MB KINGMAX SUPERRAM). Ugy tudom a procik 30% os huzást birnak max, a memok meg 10%ost. ez igaz igy? vagy vihetem még fentebb az fsb t? Jelenleg 28%os tulhuzáson van, alapfeszültséggel, és 30fok körül van a proci hö
[Szerkesztve] -
qfm
őstag
A proci amd sempron 3000+ 64bit. Hol nézhetek utána mennyit bir a memo? nem akarom kisütni
-
qfm
őstag
Közbe megkerestem a pontos tipusok oldalát.
Proci: http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=SDA3000AIO2BX
Ram: http://www.kingmax.com/product/superram_ddr_lo400.htm
Alaplap: http://hu.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=14&l3=66&model=233&modelmenu=1
Thx ha valaki tud segiteni -
törölt tag
Tudni kellene milyen chipes. Ehhez le kellene olvasni a chipen levő kódsort, amennyiben nincs rajta borda. Ha van (mármint borda) rajta, akkor itt nézhetsz utána: [link] Utána akár a topicban is rákereshetsz gyártó, vagy típus alapján. (Az előzménytopicokat sem árt átnézni, illetve ezt előzményével együtt: [link]
Peace: Tuningban közel DFI szintű. Ismereteim szerint igen. Kérdés, hogy az adott kereskedő vállal-e rá ennyit.
Ste: Az Abit már a KT7-re is két évet vállalt! Amióta csak japán kondikat használ azóta meg hármat.
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
válasz #65675776 #365 üzenetére
jaja, Amd-ről hallottam
télleg nem értem hogy milért szórakoznak vele ennyit. biztos okoskodnak a fennmaradóval
Mivel mindig ennyire jártas vagy minden témában és az Abit egyenlőre csak fatal1ty lapokat hozott piacra, gondoltam dacolva akorral és egyébbel létrehozok egy új Márkanevet
Abit An8 Daa-Raa Boss edition névvel -
qfm
őstag
rákerestem mind2 memoriás topicba de mindössze 1 hsz t találtam rola, és az se mondott sokat. A memória chip tipusa: KINGMAX KDL388P4LA-50 Tud róla valaki valamit? jelenleg 419mhz en stabil, de nem tudom mennyit bir
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
Hát úgytűnik lapcsere lesz,hallottam vmi s754 PCIe-es MSI lapról amin vmi AGR v milyen port van.Ez melyik is pontosan?
-
ricsik
őstag
Az mért van, hogy 3500+ venice 11x akármennyin működött a CnQ, 10x akármennyin meg nem? Van rá megoldás?
-
Alvin_ti4200
félisten
Olyan kérdésem lenne, hogy SLI-s rendszer alapjaként melyik alaplap a legjobb választás tuning és VGA szellőzés szempontjából? A két VGA-n VF700 lenne, ezért szűkösnek találom az egy slot helyett
Asus A8N-SLI (az egyetlen lap, ahol két hely van az x16-os foglalatok között)
Abit K8N SLI
Gigabyte K8N SLI
Gigabyte K8N-Pro SLI
MSI K8N SLI-F
MSI K8N SLI-FI -
Foglalt név
addikt
válasz Alvin_ti4200 #381 üzenetére
K8N-Pro SLI elég szűkös.
3700+-al pedig éppen 2940-en küzködöm, nagyobb vga-t még nem próbáltam benne. -
myrra
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #381 üzenetére
én csak annyit tudok. hogyis akarjam magának ezt kifejezni, hogy két VGA totál felesleges egy gépbe. egyrészt annak árából jobbat lehet venni, másrészt nem mindenhol tudja leadni azt a teljesítményt. ergo nincs érteleme. és az oxigén is túl sok lesz benne
tetszik érteni?''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
myrra
senior tag
válasz Foglalt név #382 üzenetére
akkor sandiégó az a játékos is
rula
nagyon komoly eredmény''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
HERR Z
veterán
mintha nem tegnap irtam volna le hogy az arra jó hogy el Quake3-mazgass 60fsp-sel egy 6600gt-n....nevetségesen trutty...ráadásul még többe kerül boltba mint amennyiért én el tudom adni az asusomat-és új biosokkal msi is kinyírta a tuningot-
Inkább cseréld be a 9600-adat +5-6k rádobással egy giga x700-ra és vegyél egy értelmes lapot...
értelmes lap alatt nem az enyémet kell feltétlenül érteni...nem önreklámozásnak szántam, a lapom majd elmegy.....
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
Úgylátom,nincs más választásom,vagy vga-t is cserélek v egyenlőre marad ez a lap,de viszont ezek az újabb biosok elég xarok,most raktam fel a legújabbat és a memók max 333on hajlandóak,menni.Bár az is igaz h a húzás miatt amúgy is vissza voltak osztva Sztem csak később cserélek PCIe-es lapra+vga-ra(ha most cserélnék is akkor is max x600 jöhet szóba),úgytűnik menni fog ebben is,aztán majd lesz egy jó kis tuninglapom és...
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz EQMontoya #389 üzenetére
igen ezt elmondtad tegnap is
csak mért lenne kisgépek lapja ha én lemosom a te 939-es rendszeredet?nem mindenkinek fussa 3700+ -ra meg x2-re....már csak a jobb tuning szöveggel se lehet jönni
több jövő?jah fél év...meg egy halott platform szülötte a semmiből a s754-es venice is...az am2 meg a 939-et is hazavágja majd -
bozont
veterán
válasz EQMontoya #389 üzenetére
Oké oké,ezt már sokan mondták,de most csak cpu-t cserélek,meg sztem a 939ben sincs már túl sok jövő,meg dualch ide v dualch oda elég drágán jönnék ki ha teljesen váltanék.Ha visszaolvasol akkoor láthatod h éppen azon vaciláltam h most mi legyen,és miért az legyen v ne legyen.picit később egy s754es PCIe-es lappal+vmi jó kis vgaval elleszek egy darabig
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz EQMontoya #392 üzenetére
és igen tényleg 2400-2700++MHz sinli csánel rammal nem elég am2-ig...nemtom mért érné meg +20 ruppót kidobni kb 5% teljesítménynövekedésért
ha megnézed egy értelmesebb s939-es proci 38k körül van ez pont egy 10-essel több, mint a s754-es..értelmesebb azt vgaba fektetnie.... -
EQMontoya
veterán
figy, ha most 939-et veszel 1 ideig nem kell cserélned am2-re...én is azért vettem, mert ez még bővithető lesz 1 darabig, amikor pl a 3.2es proci kevés lesz... akkor veszek majd bele nagyobbat. és 3 éven belül nem kell am2-re váltanom. de 754et hogy bövited mittomén 1-2 év múlva?!
[Szerkesztve]Same rules apply!
-
Alvin_ti4200
félisten
#379?
-
EQMontoya
veterán
válasz Alvin_ti4200 #397 üzenetére
sztem az asus, tuning terén elég jók az asus lapok, és az sli még nem is fos szinü
Same rules apply!
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest