-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Ma egy Kis Genius SP-S110 került a kezeim közé.
Kapott RCA és jack csatlakozókat a fix kábelek helyett, belső kábelezést cseréltem.
ÉÉéés... még mindig pocsék a hangja, de azért javult.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Kb 150 forint a 3 csatlakozó, de így már használható legalább, mert nincs 20 centire korlátozva a mozgatás.
A kábel ingyé van, van még itthon sima rézkábelből vagy 1 kilométer.
Ronggyal tömtem ki, azt is nézzük ingyenesnek. Inkább csak másfélszereztem.
Arra jó lesz amire kell, valami szóljon néha.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Viper26
nagyúr
Elsőre feltűnt, hogy meglepően tisztán szól.Mindenből (mély, közép, magas), van elég, egyik sem erőltetetten sok, úgy vettem észre nagyjából egyforma arányban van az összes. Gondolom a hangzás valamilyen szinten változni fog, ahogy be lesz járatva idővel.
Amit még észrevettem, hogy a halkabb tartományban is jól hallani mindent, pl. filmeknél nem kell a kétszeresére feltekerni, egy robbanásnál meg leesel a székről.
Holnap több időm lesz tesztelni, még jelentkezem.S23 | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz HUAFBANDITA #9957 üzenetére
Állítottam rajta azért, de már most is elégedett vagyok vele, erre számítottam.
S23 | Garmin epix™ Pro
-
Pantok
aktív tag
Vettem egy ilyen 1255A Genius hangfalpárt minap és nagyon jó meg minden, de egy kis barkácstémában keresnék valakit tapasztalattal velük kapcsolatban, miszerint én szeretném:
-befújni feketére az ezüst színű müanyagot, mert nagyon bénán néz ki ez az aluminium imitálás
- az állapotjelző led, ezt tompítani szeretném de legvégső esetben kiiktatni, nem hiszem el hogy muszály nekik egy ilyen rohadt erős ledet rátenni csak hogy jelezze hogy be van kapcsolvaTehát ha valakinek van tapasztalata ezekben, szétszedésével kapcsolatban tapasztalata adhatna néhány tippet mielött nekiesek kalapáccsal.
-
dudika10
veterán
Az ezüst színű díszítőelemeket akár hiszed akár nem le kell csavarozni.
800 forint körül van az olcsóbb festékspray, 1-2 réteget ráfújsz és kész, előtte zsírtalanítsd le és inkább menjen sok mellé, de ne legyen túl sok a festék mert akkor megfolyik.A ledre egy festékpötty és kész. Ehhez szét se kell szedni.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
redbull86
aktív tag
Edifier S2000 illetve S2000V mennyibe kerülnek ?? mert ithon nem igazán találtam,..
Vagy idehaza nem is lehet kapni ??
Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
Pantok
aktív tag
válasz R.U.Z.S.I #9961 üzenetére
Oh köszönöm a previewt, hát én a középsőre gondoltam, isten ments a fa mintát fessem le, és szerintem azért jobban néz ki így fekete elemekkel mint kamu-aluminiummal.
Ehhez hozzátartozik az is hogy egy színben a farészhez közelálló fa asztalon van, amin matt fekete monitorok matt fekete billentyűzet, alatta egy matt fekete ház van, és bár van itt egy kis ilyen müanyag ezüst is azért nem ilyen látványosan.
Talán a szövet előlap lenne a legnyerőbb de kevés vagyok egy ilyen esztétikus megoldásához.Dudika: Festékem megvan, monitort már festettem vele, de hangfalt még nem szedtem szét, csavarokra rájöttem a nagy résznél, a felső kicsinél nem.
Dudika&Fradi: Igen a led letakarását megoldom én is, jómagam a kis pötty blu-tack alkalmazását szoktam használni, de valójában szeretném ha lenne állapotjelző ledem, csak ne vakítson meg a sötét szobában mint ez. Alkoholos filcek mellesleg nem szeretnek fogni a ledeken, tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Hmm, asszem valami nem oké, gondoltam hallgatok zenét, de csak a bal (erősítő nélküli) feléből hallom a magasat...gondolom ez így nem normális.
S23 | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Igazítottam a kábeleken, most semmi gondja, azért levert a víz.
Érdemes lenne lecserélni a gyári kábeleket?Ha igen, milyenre?[ Szerkesztve ]
S23 | Garmin epix™ Pro
-
Ibituba
aktív tag
válasz Viper26 #9970 üzenetére
lecserélni és kicserélni is érdemes kivül belül a kábeleket. igazitottál a kábelen bár ennek csak a magashoz semmi köze. ott szar lehet az a csiptetős "akármi" is amibe bekötöd a hangfalkábelt. mert gondolom a belsejébe a hangváltó szerepe ki is merül egy mély magas párhuzamos kábelezésbe sorba kötve egy kondi a magassal oszt' ennyi. lehet a forrasztás szar
-
DarthRoni
tag
Sziasztok! segítségeteket szeretném kérni hangszórókkal kapcsolatban, régóta tervezek már újítani, de nem tudom hogy milyet kéne, kinéztem kettőt, főleg zenére, panelba kellene valami jó hangcucc, szerencsére toleráns szomszédokkal vagyok megáldva, így olyan cuccot szeretnék ami azért képes nagy hangerőre ha tombolós hangulatomban vagyok
Szeretem az erős basszust is, de nem a Z-2300 féle "szétrázomaházat" feeling, de azért üssön ha azt akarom : ))
Asus Xonar DS hangkarim van opa2604 műveleti erősítővel
és ezt a kettőt néztem ki:
- Edifier HCS 2330 2.1 ( [link] )- Edifier R1600T Plus 2.0 ( [link] )
Őszinte véleményeteket, tippeiteket, tanácsotokat várom, előre is köszönöm, Üdv!
-
DarthRoni
tag
vagy még ezt is nézem:
-EDIFIER R1900T 2.0 ( [link] )na szóval ez a 3 van, szerintetek az előbb is leírtak alapján melyiket ajánlanátok? előre is köszönöm!
-
sti10p
senior tag
válasz DarthRoni #9977 üzenetére
DS (LM4562-vel) + HCS2330 elég jó filmekhez tapasztalatom alapján, zenéhez más kérdés, műfalytol is függ. Van olyan zene ahol eléggé túl ugatja a sub az éneket, gitárokat, stb, magasabb hangerőn (olyan 40 körül amikor a szoba másik végében hallgatod, mert kb. 30 az előtteülős) pedig már olyan "szomszéd alertes" a mélyláda, főleg este. Bár lehet a sub-ot állítani, de megint más egy normál 2.0. Csak zenére inkább a 2.0 lenne jobb ebben a kategóriában.
Ja és ez nem a HCS2330 hibálya, egyszerűen ilyen a 2.1 ilyen szinten zenére.
XY
-
DarthRoni
tag
hát főként pop hip-hop, könnyű rock, tuc-tuc zenék, sokfélét hallgatok.
Én őszintén a 2.1-hez vonzódok, de annyi jót olvasok itt a 2.0-ákról, hogy muszály megérdeklődnöm
Jelenleg 2.0-ám van egy Orion HS 500 személyében, de már recseg, meg ropog, és az erősítőm is gyengélkedik már, így inkább váltani szeretnék.De hangzásban egy ilyen 2.0 képes egy szinten lenni egy 2.1-el? nekem kicsit durvának hangzik, mivel a 2.1-ben van egy elég nagy mélynyomó és mellette két olyan szatelit, ami nem sokkal kisebb a 2.0-ások méretétől, így számomra kicsit hihetetlennek hangzik hogy mint basszusban, mint hangzásban képes leverni a HCS 2330-at. : )
de én Laikus vagyok 2.0-ák terén, így örömmel fogadom a felvilágosítást és tanácsokat
-
Viper26
nagyúr
Ez szuper, most megint nem szól, felszerelés meg nincs hozzá, hogy szétszedjem.
S23 | Garmin epix™ Pro
-
fradi81
veterán
válasz DarthRoni #9980 üzenetére
Mélynyomó nélkül soha nem lesz olyan telt erős basszus mint nélküle, viszont ha a 2 hangszóróban van egymélyközép hangszóró, akkor az már elég lehet, hosszú távon egyébként is zavaró a dübörgés, én is csak időnként használom a genius 5.1-et, általában a 2 álló hangfal megy, közepesen erős méllyel ami egyébként elég.
moto g72, Ninebot d28e
-
Viper26
nagyúr
Úgy látszik a ki/be kapcsolás szünteti meg a problémát, mert most megint szól a magas.
Azt hiszem érdemes lenne gariztatni...S23 | Garmin epix™ Pro
-
DarthRoni
tag
válasz fradi81 #9982 üzenetére
hát de viszont ha nem szeretnék dübörögni, akkor még itt lenne a HS 500, aminek a magas és a közép szépen szól, de a mély ha már egy kicsit adok rá elkezd recsegni ropogni, amitől elveszik az élmény :S
Nekem szép hangzás, a z-2300-tól gyengébb de mégis erős és szép basszus kellene, és ezért tetszik nekem a 2.1, mivel annak a mélyláda gondolom már képes ezt az érzést megadni, és ha jól tudom a HCS 2330 szatelitjeiben van magas is meg közép is, de javítsatok ki ha nem így van. : )
Meg olyan kicsik azok a 2.0-ák, egyszerűen nem hiszem el h képesek akár megközelíteni is a HS 500-asom szintjét ( persze nem hangerőben, hanem hangzásban)
-
harry
veterán
Továbbiakban hibája, műfaj, és muszáj, rendben?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz DarthRoni #9984 üzenetére
Egy 2.0 és egy 2.1 rendszer hangfalai lehetnek (fizikailag) ugyanakkorák, teljesen más teljesítményt nyújtanak, és máshogy vannak felépítve... Fér azért mély a sztereó rendszerbe is bőven.
De ha tuctuc, akkor lehet jobb lesz neked a 2.1.
A z-2300 ne nagyon legyen viszonyítási alap, többek szerint igen szörnyű a mélye...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
DarthRoni
tag
nem is viszonyítási alapnak akartam, csak azt már hallottam, és nem akarok olyan basszust, pont azt akartam kifejezni hogy nekem fontos a basszus, de nem kéne nekem Z-2300, mert azt egyrészt nem tudom kihasználni, másrészt tuc-tuc zenén kívül nem jó semmilyen zenéhez sem, és én elég sok műfajt hallgatok így az kilőve.
Extreme Digitalban lehet olyat kérni h meghallgatni a terméket mielőtt elhozhatnám?
mert lehet h akkor meghallgatnám a 2.0-ás Edifiert és csak utána döntenék.De jelenleg nekem a 2.1 a szimpatikusabb.
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
10.000Ft-ig keresek 2.1-es hangcuccot TV-hez filmekhez.
Ezt néztem ki eddig bár nem tudom mennyire jó. Esetleg tudtok valami mást? Ha 1-2 ezerrel többért van sokkal jobb akkor az is jó lehet.Köszi!
-
dudika10
veterán
válasz fradi81 #9988 üzenetére
Videó alapján dönteni?
Mindig előkerül, de nem lehet elégszer leírni, hogy nem azt hallod, hogy hogy szól a rendszer, hanem azt, hogy milyen a mikrofon a felvételnél, milyen az akusztika a felvételnél és milyen a Te rendszered ez után. Egyáltalán semmi köze ahhoz a rendszerhez amire kíváncsi vagy.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
fradi81
veterán
válasz dudika10 #9990 üzenetére
Ezt vágom, de a videón a 2.0-ás rendszernél lehet hallani,látni hogy van azért mélye.
Mandarinn:
TV-hez biztos hogy 2.1-et akarsz, olyan kis egérf-nyi hangszórókkal? Egy 2.0-al szerintem élvezhetőbb lenne. Valami ilyesmi talán alkalmasabb.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
Mandarinn
senior tag
Ezek közül szerintetek melyik lehet a legjobb?
-
chros
őstag
válasz Viper26 #9983 üzenetére
Na, hogy all a tortenet? Mukodik most?
Irj a pcgear-nek email-t, hogy mi a problema, biztosan utananjarnak, s gyorsan valaszolnak holnap!
(En 3 magyar boltnak irtam email-t, egyedul a pcgear valaszolt! S raadasul egymas utan 4-szer ! )Koszi a kepeket rola, nagyon igenyesek!
-
harry
veterán
válasz Mandarinn #9995 üzenetére
Ne ragaszkodj a 2.1-hez. Genius 1255a jó ilyen árban. Néztem vele több filmet is, nekem megfelelő volt. Nem rázott ki a székből a mély amikor robbant valami, de ezt egy 10k-s rendszer sem fogja neked megtenni, random dübörgés helyett meg akkor inkább egy minőségibb sztereó pár szerintem.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
acc200
tag
Sziasztok!
Én is 2.1-es hangcucc keresésében kérném a segítségeteket. A keret 15-20k max.. Leginkább zenehallgatásra kellene (több műfajban is, bass nem árt ha van ), játékokhoz, meg filmezéshez..
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest