-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
válasz Tothgera30 #9796 üzenetére
Elég meggyőző azt kell hogy mondjam, innen be is szerezném akkor.
Két dolog amiben bizonytalan vagyok:
Súly: 6.74 kg - Darabonként vagy a pár?
Teljesítmény: 2x16 W - Szintén ugyanez lenne a kérdés.Előre is köszi!
S23 | Garmin epix™ Pro
-
harry
veterán
válasz Tothgera30 #9799 üzenetére
Az R1600-ban több a mély (nem tudom, hogy a hangszóró fizikai méretei hogy viszonyulnak egymáshoz, de itt az 1600-ra mondták, hogy mélyebbre megy).
Client: nem tudom minek a sok variálás, 1255a.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Tothgera30 #9803 üzenetére
-
Viper26
nagyúr
Edifier Studio R1600T-plus 2.0 System - black - megrendelve.
S23 | Garmin epix™ Pro
-
varydave
tag
Sziasztok!
A párom szeretném meglepni egy kellemesen ütős hangzású 2.1-es hangrendszerrel. Nézelődtem, főként az Edifier kínálatában, de igazán nem jutottam semmire.
Amire főként használná:
1. zene, 2. film, 3. játék (azt inkább fülessel). Tehát elsődleges szempont a zene, ezen belül pedig: Dubstep, Goa, Psy trance.A célösszeg 20-25.000Ft.
Várom az ajánlatokat!
-
Gaboren
tag
Üdv!
Van egy genius 3600-am, amit szeretnék lecserélni egy 2.1-re.
Főleg filmre és zenére kellene 70/30 arányban.
Erre gondoltam [link] de itthon semmilyen infót nem találtam róla.
Esetleg a C3 is számításba jöhet "nagy duzzogva", de azon agyalok, hogy tudnám-e egyszerre használni pc-vel és set-top-box-szal, illetve hogy a hangkártyával milyen módon lehet összekötni. Esetleg ha van valakinek ötlete, hogy érdemes-e erre a projektre nehezen keresett, de feláldozható 50 ropit kiadni, vagy puffogtassam tovább az egyébként tökéletesen működő geniust?Előre is köszi a válasz(ok)at!
-
lumi
tag
Sziasztok,
A kérdés: Genius 1255A (9.9k HUF : hardverker) vs EDIFIER R1900T II. Studio (21.9k HUF : edigital).
Megéri az Edifier a plusz pénzt? Van benne annyi többlet, hogy a picivel több, mint 2x-es árat kifizesse érte az ember? Van érezhető minőség javulás nem csak vájt fülüeknek?Hosszútávra tervezem lecserélni a gépre kötött x-230am.
Turtle Beach Montego DDL a hangkártya ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
[link] Ez még mindig nagyon jó ajánlat. főleg ha 22ig hajlandó elmenni az ember. és főleg hosszútávra. itt legyen már mindegy hogy 22 vagy 34
-
varydave
tag
Nekem tetszik, de ami őt elsősorban megragadja az a külső. Ez alapján, ill. a hallottak alapján gondoltam esetleg egy [Edifier Prowler-re]. Esetleg arról valami vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
zerone
tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de az R1600T / R1900T csak hangláda, vagy erősítő is van bennük?
-
-
zerone
tag
Ok, akkor melyiket mondanátok ezek közül: Genius SP-HF 1250X, Edifier R1600T/1900T?
-
david_o
csendes tag
Sziasztok!
A Logitech Z-5500-amat szeretném lecserélni egy 2.0-s monitor hangfalpárra.
Elsősorban zenehallgatásra kéne (mindenféle elektronikus, főleg (dark)psy).
Nem gond, ha a basszus nem veri ki az ablakot
Ezt a kettőt néztem ki eddig:
-Roland Cakewalk MA-15D
-Behringer MS40
Melyiket érdemes? Ötlet más típusra, hasonló árkategóriában jöhet. -
rhen
senior tag
Hétfőn megérkezett a Swans D1080MKII hangfalam.
Első hallásra azt kell mondjam, h WOW!
Eddig egy Orion SE1025B erősítőre (2x20W) kötött 30W-os (vmi orosz, nem tudom leírni a nevét) hangfalakkal.
A Genius 1255a hangja az előző összeállításhoz képest is nagyon gyenge volt nekem.
Gondolkodtam az Edifier R1600T Plus/R1900TII 06 hangfalakon is, de sehol nem tudtam meghallgatni őket, "látatlanban" meg nem mertem bevállalni ennyiért, mert hosszú távra kerestem megoldást.
Nem bántam meg azt a plusz pénzt amit a Swansra kiadtam. Ha hosszú távra keresel, sztem megéri.
Ha minden jólmegy, írok majd egy bejegyzést logoutra a cuccról.
-
lumi
tag
Most meg már ezen jár az eszem: Edifier Multimedia HCS2330 C2 Plus 2.1
Bár félek, hogy itt ezzel nem jó helyen kopogatok.
Nálam is inkább elektronikus a zenei paletta, ezért gondolkozom a plusz mély ládán, filmek házimoziról mennek a másik szobában, ezeken inkább videó anyagok vágása/ utómunkálatai / skype / ableton / néhány játék hangjai szólalnának meg.Fogalmam sincs mennyire hiányozna a plusz mély ami az x-230-ban a maga módján de megvolt.
A tanácstalanság annál jobban tör a felszínre minél többet olvas utána az ember, főleg ha se nem mérnők se nem tapasztalt hasonló témában. Az egész ott kezdődött, hogy a műanyagcső leesett az x-230-as mélyében és amikor visszaragasztottam eldöntöttem, hogy itt az ideje lecserélni. A szatellitekkel amúgy nem volt különösebb bajom. Aztán jöttek a tippek 1255A / R1600 .. a 2.1-nél meg mindenki egyértelműen azt mondja, hogy ár/teljesítményben a HCS2330.
De mivel tényleg hosszabb távra tervezek (az x230 nem volt hosszú távú vásárlás csak asap kellett valami, kb 6éve , így talán még 25k-ig elmegyek.
-
-
Viper26
nagyúr
Remélem hangzásban nem sokkal jobb az R1900TII, mert az R1600T már meg van rendelve.
Azért ha belegondolok egy 6K-s 2.1-nél biztosan jobbnak kell lennie.S23 | Garmin epix™ Pro
-
sti10p
senior tag
Szerintem a HCS2330 jó választás ha 2.1-et akarsz, de csak akkor ha mindíg használni akarod a mélyládát és főleg elektronikus zenére (pl. dubstep) nekem bejött, de rock-ra vagy jazz-re már kicsit sok a mélyláda, de ha meg lehúzom az erősítőről akkor meg túl kevés a mély egy rendes 2.0-áshoz képest.
Úgyhogy ha csak zenére kéne én inkább a 2.0-át választanám.
XY
-
dudika10
veterán
Már írtam róla pár sort, de többet nem is fogok, mert csak futó találkozás volt.
Szerintem eléggé hasonlít az 1600T-re, kevesebb a mélye, de egyenletesebb középen. Ízlés kérdése kinek mi jön be, egyiket se tenném a másik felé. Talán az 1600-as populárisabb.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
forceberg
veterán
5-7k-ig milyen hangszórókat(2.0 / 2.1) érdemes venni laptophoz, viszonylag kicsi szobába?
Én a Genius SW-J 2.1 500 2.1-re gondoltam.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
sti10p
senior tag
válasz Lack999 #9838 üzenetére
Gyakorlatban nem ilyen egyszerű, kicsit máshogy hat a hangképre ha a subwoofer-t állítod, meg megint más egy normál 2.0-ásnál a basszus állítás, ha a c2+-on leveszem a mélyet akkor annyi se szól ami egyébként a másik 2 hangfalból jönne, nem lehet külön állítani. De bizonyos keretek között ez is megoldás, de inkább fél. Én így vettem észre.
[ Szerkesztve ]
XY
-
harry
veterán
válasz forceberg #9837 üzenetére
Valami használt fadobozos geniust keresnék leginkább... és semmiféleképp sem 2.1-et, irdatlan gagyi hangja lehet, amiket itt 2.1-ben ajánlani szoktak, azok 25k-tól indulnak (szemben pl. a sztereó genius 1255a-val, ami 9k, ám nagy dobozos is, így sajnos neked ez nem lenne jó gondolom).
-
Janoo_07
aktív tag
Helo. Tudnátok 2.1 téren valami "jót" ajánlani 10k-ig? Sajnos most elköltözöm egy albérletbe és nemviszem a hangtechnikámat ( jóféle Sony erősítő 2 100W-os Technics hangfallal...) Ezért kellene valami amin jól szól a "tuctuc" zene. Előre köszi
-
forceberg
veterán
Igazából kb. csak zenehallgatásra kell a hálóba, laptopról menne. Egy normálisabb hangfal mellett már az integrált hangkártya minősége lenne szerintem a szűk keresztmetszet. A 1255A-nál mintha kevesellnék a mélyet?!
A fadobozos Geniusról meg megvan a saját véleményem, a HT3600-as 5.1-es van vagy 7-8 éve, és megelégedéssel használom, nem vájt fülűeknek tökéletes. Árkategóriájában nem volt ellenfele.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
harry
veterán
válasz forceberg #9843 üzenetére
"kb. csak zenehallgatásra "
Ez olyan, mint gépet akarok venni a gyereknek, nem kell drága, kb. csak játszani fog rajta Én továbbra is a 1255a mellett vagyok. Azért szerintem ennél komolyabb hangfal kell, hogy egy (szintén komolyabb) hangkártya előnyeit észrevegyük.
-
CsB84
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja olvasom ezt a fórumot, és kíváncsi lennék a véleményetekre.
Notebookkal használok egy Genius SP-HF 2000x-et, javarészt zenehallgatásra és filmnézéshez. (Ha valaki esetleg nem ismerné: [link].)Szóval, szerintetek ha lecserélném, melyik 2.0-ás vagy 2.1-es jelentene minőségi előrelépést, max. 40.000-50.000 Ft-ig? (Csak újban gondolkozom.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest