-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
-
Roliiii
aktív tag
Hát mert gondolom senki se szedné szét, nézegettem én is a modecomot bár én nem a HF24 et, hanem félúton a HF24 és HF100 között nézelődök méretben, méghozzá a HF40 és olcsó húsnak híg a leve elvre kíváncsi lennék a belére, a beépített erősítőre, mint pl az Edifiereknek is lehet tudni milyen a bele.
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
kerelo
aktív tag
sziasztok.segítséget szeretnék kérni.vettem egy
Sony KDL 40EX500 LCD TV-t.Amin ugye van Optikai,RCA,és HDMI hang csatlakozó.Melyikkel járnék jobban?Ha vennék egy 2.1-et amire kb 20 000ft-m lenne?Vagy rákötném a 2x80W Sony hifitornyom?Föleg Tv nézéshez,és DVD-n való zenehalgatásra lenne a használva.fontos lenne a jó zenei hang minőség.És persze avval sem vagyok tisztában,hogy RCA,vagy Optikai,a jobb hangminőség?Előre is köszönöm a választLássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
harry
veterán
Itt amit láttam 2.1-es rendszerek közül ajánlottként, az 25k körül kezdődik, ellenben zenére továbbra is legtöbben sztereó rendszert javasolnak (én is, eddigi - amúgy csekély - tapasztalataim alapján), szóval én a hifire szavaznék.
Szerintem ahhoz, hogy optikát/digitális hangjelet érdemben kihasználd, azért komolyabb beruházást (hangcuccot) igényelne, és nem tudom, mekkora lenne a különbség. Szóval a mezei RCA is megfelelő lehet.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Ibituba
aktív tag
ja igen. az optikai kontra rca dolog. hát igen. még így látatlanba is meg merem kockáztatni hogy közvetlen összeköttetésre a tv és hifi között egyértelműen az analóg jelet kell hogy használd! optika ide meg oda. ezek ilyen "paraszt vakítások" csak ebben a kategóriában
-
kerelo
aktív tag
köszönöm a segítséget mindenkinek.tudnátok egy linket küldeni hogy milyen az rca bemenet?esetleg a régebbi ,3,4 éves hifiken is van ilyen bemenet?
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
benvolio
őstag
Szerintem gyűjts házimozi erősítőre amibe van optikai bemenet és persze hozzávaló hangfalakra, akár használtba is. Ezzel már ki tudod használni az optikai előnyeit, mert van. Ha jól láttam a tv-d játszik le külső vinyóról filmeket és akkor 5.1-be hallgathatod. Nem tudom mit hallgatsz a DVD-n, de sok zenein van 5.1 a filmekről nem is beszélve és azt a hangzásélményt nem fogod sztereo hifivel elérni, de még a mezei TV filmek is jobbak lesznek egy ilyen erősítővel.
-
Lack999
tag
válasz Ibituba #9625 üzenetére
Na ezen ne vitázzunk, senki nem mondta, hogy a 2.1 jobb zenére mint a sztereó, Te írtad, hogy zenére nem jó a 2.1, én meg írom, hogy dehogynem jó az, most is arról hallgatok zenét, mp3-ról, dvd-ről, nem biztos, hogy mindenki veszteségmentes formátumot hallgat űber sztereó rendszeren. Abban igazad van, hogy ha valakinek van erős 2.0 rendszere, akkor nem biztos, hogy érdemes 2.1-et venni mellé, vagy helyette.
Nem kötekedni akarok, csak furcsa volt olvasni, hogy 2.1 nem jó zenére. (átlagos zenekedvelőnek jó)
-
Slownz
senior tag
válasz Lack999 #9626 üzenetére
Én megkontráznám annyival, hogy nem csak átlagos zenekedvelőnek, bárkinek jó lehet 2.1 zenére is. Leginkább az egyéni ízlés a döntő. Nyilván, aki csak klasszikus zenét hallgat, annak teljességgel felesleges a 2.1, sőt csak rontja az összképet.
Persze az is igaz, hogy 20k alatt inkább egy jól összerakott 2.0, mint egy agyonhájpolt puffogós mélyű Logitech. Ez az ár fölött azonban én nem jelentenék ki ilyesmit, pláne amióta ott vannak az Edifier 2.1-ek.
-
Ibituba
aktív tag
egyezzünk ki egy döntetlenben. mindenki hallgasson azt és azon amit akar. ezzel már nem foglalkozom többet de attól viszont elhatárolódom hogy klasszikuson kivül másra jobb a .1
-
Slownz
senior tag
válasz Ibituba #9628 üzenetére
Nem mondtam, hogy jobb, csak annyit, hogy az egyéni preferencia a döntő tényező. Nem mondanám azt, hogy jobb, mint, hogy azt sem, hogy rosszabb.
Ez olyan kijelentés, mintha azt mondanám, hogy fejhallgatóval jobb zenét hallgatni, mint hifivel. Kinek mi jön be jobban, hozzátéve az egyén pénztárcáját, környezetét, igényeit, elvárásait stbstb.
-
x_o_n
veterán
én pont most hallgatom gépen 2,1 fadobozos cuccal a covenant uj lemezét..iszonyatosan jól szól....dübörög mint piedone a tömegben....
-
x_o_n
veterán
ohh ismét valaki aki nem tud a sorok közt olvasni
gondolom covenantot sem ismered...
gondolom a zene nálad mást jelent..
gondolom nem értetted a dübörgést sem...amit nem ugy kell érteni...akkor igy irom inkább:
nagyon szépen szólt és a mély hangokat is szépen kiadta..élvezhető volt a koncert élmény...átjött a zene.
-
x_o_n
veterán
válasz Tothgera30 #9634 üzenetére
igen live
nem dübörög hanem szépek a mély hangok és élvezhető még egy 2.1 rendszeren is
persze hi-fi n jobb....hajjaj... -
x_o_n
veterán
-
x_o_n
veterán
mellesleg benne is a lényeg..
jól szól egy 2.1,zenére is..mig a gép elött van az ember...
de a szoba többi részén...már kriminális.
zenét asztali 2,0 lehet élvezhetően hallgatni.
továbbiakban értelmetlen evvel kapcsolatban irogatni..
remélem érthető -
koxos:8]
senior tag
Üdv!
10k körül tudnátok ajánlani, valamilyen hangfalat?
csak a géphez kellene, játékok és zenére. -
koxos:8]
senior tag
válasz Tothgera30 #9644 üzenetére
Ezt néztem már, de ez jobb minőségű mint a 10k körüli 2.1-esek?
-
Teaway
veterán
válasz Tothgera30 #9644 üzenetére
Tegnap (és ma is) kicsit megkergettem a kónuszát ezzel a számmal, brutálisan tolta a levegőt!
(minden szoftveres csúszka maximumon, a hangszórón a tekerők 1 óránál, a hangerő felesen)
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
harry
veterán
válasz koxos:8] #9647 üzenetére
Ha valaki csak tuctuc-ot hallgat, és annyi a lényeg, hogy dübörögjön, akkor lehet. Bár nem mintha ott szépen szólnának a mélyek (most az olcsóbb rendszerekre gondolok), egyszerűen csak "több" van belőle. Esetleg háborús/autós játéknál érdekes lehet, ahogy mélyen búg az egész. De ha zene és film is bejön a képbe, akkor 2.0-nál maradnék. Vagy ha 2.1, akkor 25k körül (legalábbis itt ajánlanak annyiért egy edifiert).
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Lokids
addikt
Sziasztok.
Visszaolvastam 1 oldalt és ennyi elég is votl ahhoz, hogy teljes képzavart kapjak. Gondoltam rászánnék max 15K-t és a mostani stereo (annó 4Ks genius) pici hangfalakat lecserélném valami 2.1-re. De ahogy olvasom ennyiből neki se kezdjek? Géphez kéne játék+filmnézéshez.
5.1 lenne az ideális nekem, de hely miatt csak wirelesst tudnék használni, de annyit meg egyszerűen nem adok ki egy kis térhangzásért.If you chase two rabbits you will lose them both.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest