-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz DarthRoni #9500 üzenetére
Szia!
Nekem 2 hétbe telt, amire megkaptam a PCgear-től. Ezzel számolj, ha rendeled. A péntekig leadott rendelés elvileg következő hét kedden érkezik be hozzájuk, és utánna még 2 nap a DPD-nek, hogy megkad, ha nem mész be a boltba személyesen. Persze néha előfordul náluk, hogy nem kapnak elegendőt, vagy kimarad egy szállítmány, ezért csúszott nálam is egy hetet a kézbesítés.
-
DarthRoni
tag
egyszer már megrendeltem tőlük az edifiert, 3 hét után még náluk se volt a cucc, így lemondtam mert kellett másra a zseton... most újra megrendelem majd tőlük, hátha nem kell megint több hetet várnom...
dudika10 remélem igazad lesz
harry majd megkérdezem h ki tudják-e próbálni előtte, de hiszek benne h nem lesz gond, ahogy néztem a tesztben, nagyon bevan bugyolálva így reménykedek h nem lesz alapból hibás
-
DarthRoni
tag
Orion HS 500-ról van valakinek tapasztalata? véleménye? mondjuk az edifier mit tudhat ellene?
-
hl225
tag
Sziasztok!
Laptophoz keresek megfizethető árú hangfalat ami azért 2 W-nál többet tud.
Olyat szeretnék ami jack csatlakozós és "aktív", a tápot USB-n kapja. Vagy lehet csak USB-s is a lényeg, hogy a hangerőben legyen tartalék a beépítetthez képest.
(Régen a photohall-ban vettünk ilyen paraméterű hangfalat, amely lassan megadja magát, de hasonlót eddig nem találtam)
Tudtuk valamit javasolni? -
domi007
őstag
Sziasztok kedves hangfalszakemberek,
Egy eléggé egyszerű kéréssel fordulnék hozzátok: 90% TV és 10% film nézésre keresek 2.0/2.1es hangfalszettet, vezeték nélküli távirányítóval a lehető legkevesebb pénzért. Nekem nem fontos annyira a hangzás, sokkal inkább hogy szüleimnek (akik kevésbé hallanak jól) érthető legyen a TV (a jelenlegi LG TV beépített hangfaláról gondolom nem kell sokat írnom, egyszerűen pocsék, néha még én sem értem, hogy mit mondanak). Ha jól néz ki, az csak előny, de nem követelmény , a vezeték nélküli távirányító viszont alapkövetelmény.
Köszönöm,
DOMymod: fülhallgató-kimeneten át szeretném használni
[ Szerkesztve ]
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
A dolog komplikáltabb, a lényeg, hogy két részre osztanánk a füleskimenetet egy megfelelő kábellel, és mind a kettő külön kell, hogy szabályozható legyen.
Ha a TVt tekerem fel, akkor mind a két kimeneten feljebb megy a szint, ami nem kívánatos."̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
dudika10
veterán
válasz domi007 #9513 üzenetére
Logitech Z5-nek van távirányítója, de hangban eléggé gyér...
Normális megoldás az Edifier HCS2330, az legalább szól is valahogy. De ez már 25k...
Viszont a fejhallgató hangerejét hogy akarod függetlenül vezérelni ettől?[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
domi007
őstag
válasz dudika10 #9514 üzenetére
A teljes rendszer:
TVből kijön 1 darab 3,5 mm-es, ezt kettéosztjuk két háromfelesre. Az egyik háromfelesbe megy egy vezeték nélküli fülhallgató kábele, ennek a hangerejét magán a fülesen lehet kezelni. A másikba megy a hangfal. A TV-t jó hangosra állítjuk, hiszen a jel amúgy is gyenge, sőt ketté is van osztva, majd a két végponton (hangfalak/vez.nélk. fül. hallg) lehalkítjuk a megfelelő hangerőre.A Logitechnek mennyire gyér, TV-nézésre nem jó? Csak a beszéd legyen rajta jól érthető, ez lenne a legfontosabb
kösz a segedelmet
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
dudika10
veterán
válasz domi007 #9515 üzenetére
A híradót meg lehet nézni vele, párbeszédek a legerősebb pontja, de filmet nem igazán jó mivel a mélyhangok fogalmát hírből sem ismeri, így egy robbanás inkább olyan mint egy kipukkadó lufi, a lövések pedig mintha játékpisztolyból jönnének...
Tere 0, zenét hallgatni inkább szenvedés vele.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
domi007
őstag
válasz dudika10 #9516 üzenetére
Néztem itt a topikban pl. régebbi Altec Lansingot (VS4221), az eléggé jónak néz ki, de persze manapság már nem kapható, nincs ilyen régebbi topkategóriás, mára már lecsúszottabb cucc esetleg amit ajánlani tudnál?
-
dudika10
veterán
Milyen erő? Nem volt benne annyival több erő a szükségesnél mint a z2300-ban.
A z2300-ban eszméletlenül el van túlozva a mélyláda.Tisztázzuk, a mélyládának nem az a célja, hogy kitörje az üveget, hanem az, hogy a szatelitek által nem leadható frekvenciákat is megszólaltassa így halld azokat a hangokat is amiket egyébként nem hallanál. Ezt a logitechnél úgy élték meg, hogy elég a népnek, ha csak a mély tartományokat hallja, de ettől még nehogy már ez legyen a referencia...
-
Gampa
aktív tag
válasz dudika10 #9524 üzenetére
Én nem azt mondodm,nem hasonlitom a z2300-hoz az egy rakás szar!!!
Tisztába vagyok azzal mi a mélyláda,pár megfordult már nálam! Tisztába vagy azzal is hogy mi a minöség,egy pár kis sonus faber van itthon stereoba,gondolom nem kell bemutatni!
Igy van pontosan erre a célra van,de nem volt képes annyira tul jól visszaadni azt a hiányzó mélyet,amit az ember hiányol!
-
Gampa
aktív tag
A magas,meg a közép tényleg a helyén volt.Tehát akiknek nem kell az átlagnál több mély,nekik szerintem bőven jó ez a dobozka! Tényleg szépen szól,de több mélyre számitottam.
De meg kell hallgatni! Izlések és pofonok.Nekem annyira nem tetszett,de lehet neked meg fog.Ha egy nagyobb ládikóval árulnák.....
[ Szerkesztve ]
-
Gampa
aktív tag
2 évig egy x-530at használtam,de gondoltam lecserélem,z-2300-át akartam,de vásárlás elött megfüleltem.Mély tényleg van,de itt ki is fujt.Semmi más nem hallottam szinte csak azt a fránya mélyet.Aztán találtam itt ph-n egy Logi Z-Cinemát,gondoltam egy próbát megér.Nagyon jól szolt.Kellemesen csalodtam benne,mivel a mély visszafogotabb,van végre közép,és magas! Lehet érteni mit énekelnek a zenében,hallani a cintányért stb....
Normálisan lehet rajta zenét hallgatni,jó nem egy csúcskategória,de nekem bejött.Az x-530 és e között ég,és föld van hangzásba,a cinema javára.Ugyvettem észre itt elég sokan logi ellenesek,de talán elöbb meg kéne fülelni az szóban forgó hangrendszert mielött azt irjátok rá hogy SZAR!!! Amikor érdeklödik valaki hogy milyen rendszert vegyen,szinte mindenkinek az edifiert irjátok.Létezik más is.Lehet hogy egy no name cucc fog tetszeni,nem pedig egy méregdrága (tudom hogy az edi nem az,csak egy példát irtam).Tehát Hölgyek Urak.Vásárlás elött tessék meghallgatni mit is akarunk venni.Jah mielött az edifier tulajok leszolnak!!!
Egy szóval nem mondtam hogy rossz,csak a mélyládán hangolhattak volna még egy kicsit!
Szerintem!!!
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Nem az átlagnál több hanem a normálisnál több. Nem mindegy. Az átlag az az eltúlzott mély, a normális meg az ugyan annyi mély mint közép és magas.
A z2300 se a legmélyebb hangokkal operál hanem kiemel a középmély tartományban.Azt mondod, tudod mi a dolga egy rendes mélynyomónak, közben hiányolod azt egy mélynyomóból ami nem a dolga.
Sokkal nehezebb megcsinálni egy rendes mélynyomót mint egy kiemelő sz@rt, ha az Edifier kiemelő szart akart volna a piacra dobni mint a Logitech tette akkor olyat dobott volna ki.Volt szerencsém szinte az összes logitechhez, a nagyobb geniusokhoz és elég sok edifierhez is.
Nem logitech ellenes vagyok hanem normális hangkép szerető.
Nézd meg mennyi z2300 van használtan általában. Egy ideig nagyon élvezetes a dobhártyaszaggató mély, de fárasztó és nagyon könnyen meg lehet unni. A normális(abb) hangzást meg könnyen meg lehet szeretni. Az, hogy meghallgatod valahol máshol nem segít sokat. Otthoni környezeted teljesen más lesz nagy valószínűséggel (mélyládánál nagyon nem mindegy ugye, hogy hova helyezed...) és a füled meg valószínűleg hozzá van szokva egy torz hangképhez (ld. x530) amihez hasonlítod a hallgatott darabot.
Van, hogy az ember nem érzi az előrelépést egy cserénél, aztán 1 hónap múlva visszarakja az előzőt és elcsodálkozik, hogy hogy tudta ezt a torz valamit hallgatni évekig.[ Szerkesztve ]
-
Gampa
aktív tag
-
Lack999
tag
Hello! Ma sikeresen Edifier C3 tulaj lettem. Csak elismerően tudok nyilatkozni az egész ketyeréről. Egy 5.1 Genius 3600-ast váltott, mert nem használtam ki sem az 5.1-ben rejlő lehetőségeket, sem a teljesítményét.
A felhasznált anyagok és az összeszerelés minőségéről, csak jókat lehet mondani, nagyon egyben van a cucc.
Kb. 2 óra zenehallgatás után az az érzésem, mintha kaptam volna egy gyenge fülmosást. A Geniushoz képest olyan részleteket meghallok sok zeneszámban, amiről azt sem tudtam, hogy létezik.A magasak, közepek nagyon jók, tisztán, szépen szólnak a szatellitek, valamint a sztereó tér is megvan A mélynyomóról külföldi fórumokon sokan írták, hogy gyenge, ez határozottan nem igaz, nagyon szép feszes mélyei vannak és elég mélyre le tud menni, ha szükséges, de csak ha szükséges! Annyi a mély amennyi kell, sem több, sem kevesebb.
A teljesítmény (2x8W + 30W) ne tévesszen meg senkit, lehet vele hangoskodni, de "normális, emberi" hangerőn hallgatva egy 20-25 nm szobába bőségesen elegendő a teljesítménye. Aki falat akar bontani az vegyen vésőkalapácsot és azzal próbálja.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve a rendszerrel, minőségi darab. Bátran ajánlom mindenkinek, aki 2.1 rendszer vásárlásán töri a fejét.
-
ltamas1
csendes tag
Kizárólag 2.0-s hangfalpárt keresek tantermekbe (olyan 8x8m-esek). A cél, hogy ha a kölkök csendben vannak, akkor viszonylag jó minőségben hallhassák a terem laptopjainak a hangját. Ja, 20e Ft a keret (ha nagyon-nagyon muszáj, akkor 25k-ig el lehet menni).
Még egy dolog, hogy könnyen beszerezhető kellene legyen.
Kérlek titeket, ajánljatok valami jó vételt.
Tamás -
-
ltamas1
csendes tag
Ha Genius, akkor ne inkább SP-HF1800A-t vegyek?
Ha meg Edifier, akkor hol lehet beszerezni? -
dudika10
veterán
válasz ltamas1 #9537 üzenetére
Személy szerint én sokkal jobbnak találom az 1255A-t. Jellemzően azok szeretik jobban az 1800A-t akik az eltúlzottabb basszust szeretik.
Konkrét boltot nem illenék ajánlanom ezért: [link]
(De én a PCGearnél próbálkoznék. )És megemlíteném még az Edifier R1900T -t is mint alternatíva.
-
Mad6
tag
Sziasztok!
Nekem egy 2.1-es szett kéne, aminek viszonylag kicsi a szatelit hangszórója, 5-6k körül van árban, és nincsen dobozhangja!
Játékhoz kell csak, de azt is halkan.Nem rakosgatok hetekig semmit! Aki előbb eljön érte azé a cucc!
-
dudika10
veterán
"5-6k körül van árban, és nincsen dobozhangja"
(#9541) Mad6: "10 alatt?" -> "aminek viszonylag kicsi a szatelit hangszórója"
Ami 10k alatt egyáltalán elfogadható az sztereo és Genius felirat van rajta, de abból sem jó mindegyik.
Inkább sztereoban gondolkoznék a helyedben.
Vagy apróról 10k alatt beszerezhető egy Logitech z323...[ Szerkesztve ]
-
Mad6
tag
válasz Tothgera30 #9543 üzenetére
Sajna az asztalra nem tudom felszorítani.
Nem rakosgatok hetekig semmit! Aki előbb eljön érte azé a cucc!
-
dudika10
veterán
-
Mad6
tag
válasz dudika10 #9545 üzenetére
Annak nem az árával van baj! Hanem a méretével!
Amikor egyedül játszom (TS nélkül), akkor nem akarok fülessel gémelni.
Arra kell, csak a műanyag geniusok kopognak nagyon.
Ha zenélni akarok, akkor bekapcsolom a másik szobában a HF-5005-öt.Nem rakosgatok hetekig semmit! Aki előbb eljön érte azé a cucc!
-
domi007
őstag
Nem tetszik nekem ez a Z5, a TV mellett nem is nagyon tudnék neki USB-t adni, ráadásul gondolom a teljesítménye is kb. semmi (hiszen USBn nem vehet föl kb. semmi áramot).
Amit most találtam az a Genius sp-hf2020, ha ezt sikreülne olyan 10 körül megvennem akkor szerintem jól járnék vele, vélemény?
-
dudika10
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest