- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
senior tag
válasz keménygödör #56300 üzenetére
Én azért simítanék még a frekvenciameneten, 1500Hz alatt elég rakoncátlan. Ha már Room EQ...
-
válasz hardcore334 #56306 üzenetére
JBL LSR széria 305 vagy 306. Ha a videón lévő zenét hallgatnál rajta, akkor minimum LSR 306, de inkább az LSR 308 lenne jó. Előbbinek ~130e / pár az ára, utóbbinak ~180e / pár. De még kell hozzá egy interfész (DAC) meg kábel is, ami még +50e Ft.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Ma végre megérkezett, a Edifier 2.0 256W S3000PRO hangfalpár. Minden várakozásomat felülmúlta. Nem nagyon tudtam tesztelni, és már el is csomagoltam vissza szépen a dobozába, mert költözés alatt állunk, na de majd az új lakásba ott adok neki rendesen
Rákötöttem tévére, maga a hangzás nagyon szép tiszta. Utána kipróbáltam rajta az Apple Music-ról pár számot, szerintem minden szomszéd hallotta
Szóval egy rövid próba után azt mondom hogy nagyon tetszik -
Speaker Placement: How far from the wall should I place my speakers?
Itt is mondják, hogy nem feltétlenül az a legjobb, ha messze van a faltól a hangfal. Sőt, sokszor ez meg sem tehető.
Ehhez nagy szoba kellene. Nagyon nagy. Főleg a kioltás miatt, mert ha 1 méterre van a hangfal a faltól, akkor 85 Hz-en lesz kioltásod. Ha 2 méterre, akkor 43 Hz-en, ez 5" hangfalaknál van rendben, de 6.5"-nál még necces. Azoknál meg 8" hangfalak esetén legalább 2.5 méter kéne a faltól.
Ha meg 10 cm-re teszed a faltól, akkor a kioltás 1 kHz körül lenne, de ezen a frekvencián már nem sugároz hátra a hangfal. Cserébe más problémákat kell kezelni (korai visszaverődések), de az még mindig jobb, mint a lyukas basszus-tartomány.
FONTOS, hogy itt most nem hitbeli kérdésről van szó, hogy akkor fal mellé kell tenni a hangfalakat, mert úgy jobb. Csak arról, hogy a dolog nem feltétlenül az ördögtől való, sőt, simán lehet, hogy jobb eredményt kapsz vele. Érdemes mindent kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Mivel én sem tudok mérni, a fülemre hagyatkozom. 30-200 Hz között szoktam meghallgatni, hogy van-e valahol kiemelés, kioltás, ezzel az online cuccal. A többit zenehallgatással szoktam, ott jön ki igazán, csak ott ugye nincs pontos visszajelzés, hogy mi hány Hz.
Make Asia Great Again!
-
Silentfrog
veterán
Edifier 2.1 150W S350DB 99 990 ft Az utóbbi idők legjobb ára.
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Valamelyik Logitech 2.1-es bögreszett tud olyat, hogy több bluetooth eszközhöz is csatlakozik egyszerre, illetve játszik le több forrásból is ha kell, vagy automatikusan vált köztük, vagy valami ilyesmi. Ezt a T.V. Vertag is tudja?
[ Szerkesztve ]
F1
-
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Számítógéphez, főként elektronikus és rap zene hallgatásra keresek aktív, 2.0 rendszert. Árban 50-60.000 Ft-ra gondoltam, de ha ennyiből nincs értelmes ajánlat, mehetünk feljebb is (70-80 max.). Hangzás tekintetében szeretném, ha a mély hangok sem hiányoznának. Korábban már feltettem ezt a kérdést, és a Microlab Solo 6C-t ajánlottátok, ami tetszene is, de sajnos nem igazán látok mostanság sem újan, sem használtan. Tudnátok ajánlani más, beszerezhető alternatívát? Méretét tekintve a Solo 6C a plafon, nagyobbat nem szeretnék.
Köszönöm!
-
válasz peterr85 #56324 üzenetére
Pár linket légyszi, hogy konkrétan milyen zenék. Mély miatt, hogy mi az ami kiaggya.
Mert akár az is lehet, hogy abban az árban semmi olyan nincs. Pl ez 34 Hz-es basszust is tartalmaz, amihez a 8" stúdió monitor is kevés, mindenképp komoly mélyláda kell. Egy 8" stúdió szett is nagyon max 39 Hz-ig mennek (nem mindegyik), pl ez a szám pont ennyire megy mélyre.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
peterr85
tag
Eléggé vegyes vágott: pl1 , pl2 , pl3 , pl4 , pl5 . Csak hogy legyen viszonyítási alapod, számítógépen egy ezeréves Creative P380-at, tv-hez pedig egy 2.1 soundbart használok, az 50.000 ft-os kategóriából. Az utóbbi időben kezdte el piszkálni a csőröm, hogy elinduljak a minőségi(bb) zenehallgatás útján
Ez a Phase amúgy tetszik
[ Szerkesztve ]
-
válasz peterr85 #56328 üzenetére
Akkor nem rossz a helyzet. A dnb-t leszámítva simán jó lehet egy Microlab 6C jellegű hangfal is. Habár az dnb-re se rossz, de minden mély nem fog rajta kijönni. Csak hát Microlab az most nincs. Az Edifier R2750DB lenne hozzá a legközelebb, amit lehet kapni (ez valamivel jobb), de az most 85e a legolcsóbb helyen.
Van még egy lehetőség, a Klipsch Promedia 2.1, az elvileg jó, mármint nem dzsunka bögreszett (mint pl a Z623), hanem egy vállalható kompromisszum. Habár én nem hallottam. Jelenleg 65ezer.
A két zene egyébként a Junkbuilds nevű YT csatorna intro meg outro zenéi, onnan van, én nem hallgatok ilyet, de ezek legalább aggyák a méjjet.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Egy régebbi hozzászólásban olvastam, hogy a Genius SP-HF1250B v1 és v2 között nincs hangzásbeli különbség, úgyhogy jobb híján rendeltem egyet, remélve, hogy tényleg így van.
Hát. Nem is tudom. Nem vagyok annyira otthon a témában, mint ti, meg audofil sem vagyok, nyilván akkor nem is ilyen hangszórót rendeltem volna. De emlékeim szerint a v1-nek sokkal sokkal szebb hangja volt, mint amilyen ennek van, úgyhogy egyelőre csalódott vagyok.
Ez olyan dobozhangú, cincogó, csattogó magas hangokkal, a középtartományból alig hallok valamit, a basszus még talán elfogadható. A magas és mély potik középállásban vannak, ahogy azt kell, hozzápiszkálni nem akarok.
Az első benyomás egyelőre nagyon negatív, bántja a fülem, de ugye van 14 napom hallgatni, aztán eldöntöm, hogy marad vagy megy vissza.Ha nem tudom megszokni és szerencsém van, valahol találok egy v1-et használtan.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
veterán
válasz Bjørgersson #56330 üzenetére
én nem ismerem, csak a v1-et hallottam már, de gondolom még bejáratás alatt van, ez idő alatt változik még a hangja.
solfilo
-
Bjørgersson
félisten
válasz solfilo #56331 üzenetére
Igen, ebben reménykedek én is. Gondolom egy jó másfél hét után már úgyis hallani fogom, hogy jobb lett-e valamivel.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
mcs
veterán
Pont az, hogy van különbség a kettő között, és a túlnyomó többség szerint gyengébb a v2. Én pont emiatt mondtam le róla, és választottam a zeneileg ugyan nem a legjobb, de mélyebb basszussal rendelkező Logitech Z623at.
-
Nincs hangbeli különbség a régi és az új (v1, v2 vagy sima és II) 1250B között. Sokan azért gondolhatják mégis hogy van, mert pl mások az akusztikai körülmények. Meg hát az emlékek megszépülnek, mert a legtöbbeknek itt az SP-HF1250B a belépés a minőség világába.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Logapeti
tag
válasz Bjørgersson #56332 üzenetére
Írd majd meg légyszi, hogy milyen lett, mert nekem is hasonló megfigyeléseim voltak, mint neked, csak én nem adtam neki több hetet.
-
válasz Logapeti #56336 üzenetére
Leginkább nulla, de mínusz 1-2 decibel max. A -3 dB már soknak számít, észrevehetően vékony ott a basszus. Ezt "mérni" fülre szoktam, konkrét zeneszámmal, amit ismerek, s tudom hogy a bassline melyik hangja hány Hz. Így azért elég könnyen észrevehető, hogy megvan-e az adott frekvencia értékelhető hangerővel (tehát max mínusz 1-2 dB).
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Bjørgersson
félisten
válasz lezso6 #56334 üzenetére
Igen, erre a beszélgetésre alapozva rendeltem meg végül. Nálam ráadásul egy festésen és új padlószőnyegen kívül ugyanaz az akusztika, maradt minden bútor és a szoba elrendezése is, úgyhogy lehet, hogy az emlékezetem csal vagy a fülem. Vagy nem.
Hallgatom még, aztán legfeljebb 14 napon belül megy vissza.As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz Logapeti #56335 üzenetére
Írok majd ide a topikba.
-
válasz Bjørgersson #56338 üzenetére
Az egyetlen ember, aki egymás mellett hallotta régi és az új 1250B-t, ő mondta, hogy nincs semmi különbség hangban. Mindenki más meg az emlékeire hagyatkozik. Kinek lehet vajon igaza?
Make Asia Great Again!
-
fR0271
csendes tag
Sziasztok,
Tüzetesen átolvastam az összefoglalót.
Rá kellett jönnöm sajnos, hogy nagyon félretájékozott és tudatlan voltam az elmúlt 15 évben kb.
Eredetileg úgy jöttem a topikba, hogy valami 2.1-et szeretnék, volt néhány már az elmúlt években, voltak jobbak-rosszabbak is, illetve használtam annak idején 2x30cm-s 100l-es szoba sarkába helyezett mélyládát is 2.1-ként hifi hangfalakkal (fiatal voltam és kellett a mély ).
Az ajánlottak közül elég szimpi az Edifier R980T és R1280T, árban körülbelül ilyen 20-35k a határ, és méretben sem feltétlen szeretnék nagyobbat.
Leginkább Netflix, Twitch, HBO Go, néha YouTube, tehát főleg filmezni-sorizni szeretném upgradelni a TV csodás hangzását. Nyilván akkor már zenét is hallgatnék rajta néha, leginkább elektronikus zenét (d&b, hip-hop, trap, phonk?!, stb), vagy a fentebb említett Junkbulids-es példa nagyon közel áll hozzám.
Összefoglalva:
Nincs lehetőségem meghallgatni, viszont amiket itt írtatok róla (használtam a keresőt) számomra releváns tapasztalatokat nem nagyon találtam, nem tudom hogyan képzeljem el a hangzását mélyek tekintetében, ilyen szempontból mennyire lesz erőteljes az ebben az árkategóriában kapható 2.1-ekhez képest.[ Szerkesztve ]
-
fR0271
csendes tag
válasz Silentfrog #56342 üzenetére
Láttam, köszi
Nekem az messze van sajnos, úgy már új árban lenne a jelenlegi üzemanyag árakkal. Postáztatni meg nem szeretnék a saját felelősségemre. -
Bjørgersson
félisten
válasz lezso6 #56340 üzenetére
Egyértelmű, nekem!
-
válasz fR0271 #56341 üzenetére
Az R980T, R1280T és társai azok 4" hangfalak. 60 Hz alatt nem fog kijönni belőlük semmi, a dnb, hiphop mélye felejtős. Az 5" mély-közép méret is kevés. A 6.5" már szódával elmegy kategória, de az sem az igazi, mert 45 Hz alatt nincs semmi. Ha igazán mély hangokat szeretnél hallani, akkor vagy 8" stúdió monitor vagy az összefoglalóban lévő 2.1-ek, azok 40 Hz-ig lemennek. Persze cserébe nem olyan jó a többi tartomány, mint egy hasonló árban lévő 2.0-nak, de hát valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
fR0271
csendes tag
válasz lezso6 #56345 üzenetére
Tehát lényegében vagy mélyebben a zsebembe nyúlok, vagy elengedem a szub tartományt a jobb hangzás érdekében, vagy egy gagyibb 2.1-et veszek és a szub tartomány oltárán feláldozok minden mást. Ez így akkor mindenképpen kompromisszumos.
Mennyire lenne számottevő a két említett Edifier között lévő teljesítmény különbség? Megéri a felárat? A távirányító számomra nem annyira fontos.
-
válasz fR0271 #56346 üzenetére
Gagyi 2.1-et semmiképp se vegyél. Azok nem fognak mélyre menni, max hangosan búgnak. Mélyre az ilyen Z623 jellegűek mennek, de azok szatelitjei még mindig minősíthetetlenek, kb egy 5ezer forintos gagyi prüntyögő hangminőségét tudja, tehát egy 1250B vagy R980T durván kenterbeveri minőségben.
Az R1280T a jelenlegi 30+ ezres árát nagyon nem éri meg. Az R980T is most 25e körül van, az sem jó vásár.
Bodz szokta ajánlani a Wavemaster Base névre hallgató csodát, az most pici 30e alatt kapható, de nem tudom hogy viszonyul ez az Edifierekhez.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
jackooo84
tag
Hi all! Hs8 lecserélésén gondolkodom mivel kisebb szobába szorultam, így eltüntek a mélyek vagyis van csak nem ott ahol szeretném . 5 colos + sub-os megoldás jobb választás lenne-e helyette?
[ Szerkesztve ]
-
fR0271
csendes tag
válasz lezso6 #56347 üzenetére
Köszi a tippet, utánanézek annak is.
Sajnos mivel mostanság szeretnék venni az elkövetkezendő 1-2 héten belül, nyilván nem tudok mit kezdeni a régi árával, ha most ez a helyzet.
Ha van még valami alternatíva, ami jobb árban van, viszont az R980T, vagy az R1280T szintjén van, azt "meghallgatnám"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
Állásajánlatok