Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • B1T3

    addikt

    Szentségtörést követtem el, és vettem egy Thonet & Vander Hochot. :D Ugyebár az Edifier R1600T Plust eladtam, mert nem igazán tudtam kihasználni, porosodni pedig sajnáltam, pláne, hogy még ketyegett a garanciája. De rájöttem, hiányzik, hogy ha ritkán is, legyen valami, ami szól, így lekezdtem keresgélni. A Hochra pedig jó áron sikerült lecsapnom, így nem hagyhattam ki. Annyi hibája volt, hogy úgy a negyede és fele között nehezen fordult a hangerő potmétere, és ekkor el-elhallgatott a jobb (erősítős) oldal, ezt nagyjából ki is küszöböltem azzal, hogy picit kihúztam (olyan volt, mintha nagyon erősen rá lett volna nyomva, hát igen, a minőségellenőrzés nem olyan színvonalú, mint mondjuk a Genelecnél :D); azóta ennek ellenére is volt egyszer, hogy elhallgatott a jobb oldali az említett negyed és fél hangerő között, amit a hangerő poti pici csavargatása ki is küszöbölt; remélem, nem lesz baj hosszabb távon, mindenesetre van garancia, ha mégis. (Vajon mitől lehet ez?) Eredetileg egyébként Kürbist terveztem venni, pláne, hogy azt már hallottam is az Edifier mellett, így tudtam, mire számíthatok.
    Olyan sok tapasztalatom nincs, ami tetszik benne az Edifierhez képest, hogy halkan meggyőzőbben szól, ez persze valószínűleg azért van, mert mélycentrikus zenét hallgatok, a Hoch mélyközép membránja pedig némileg nagyobb (4,5" vs 5,25"), így kevésbé „fogynak el” a mélyebb hangok a Hochon. A Kürbisnél emlékeim szerint dicsértem az Edifierrel szemben a középtartományt, a Hochnál nem érzem ezt, sőt.
    Az biztos, hogy akkora felárat nem ér a Hoch, hacsak nem feltétlenül szükséges a távirányító, amely a BT variánsnál rendelkezésre áll. (Nekem a sima van.)

Új hozzászólás Aktív témák