-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz nemigazmar2 #19252 üzenetére
telefontöltőnek nem éppen praktikus, mert fene se akar hangrendszert bekapcsolva hagyni ilyen célra (ráadásul akkor a telefon ott lesz a közelében, márpedig a hülye hangerőszabályzása miatt talán a leginkább mobilérzékeny hangszóróról van szó), USB-n pedig csak egy Bluetooth modult beszerezve tud jelet fogadni, alapkiépítésben nem
nyilván akad, akinek okvetlenül kell az utóbbi lehetőség, de biztos vagyok benne, hogy a többségnek nem fontos
-
zolikaDB
veterán
válasz nemigazmar2 #19252 üzenetére
Milyen opció??
-
adp
őstag
válasz zolikaDB #19257 üzenetére
Megmondom őszintén nem számítottam ekkora basszusra, a szomszéd koli szobából átjöttek, hogy halkítsam le legalább annyira hogy polcról ne potyogjon a fejére a cuccai ( gondolom azért nem egy lexikon volt) Ekkor maxra volt küldve és lefilterezve mély tarományba egy zene zeneszerkesztő programmal
Aztán már negyed hangerőn egy erőteljes basszusos niga zenénél rezegtek a poharak, meg az üvegek a másik asztalomon a szoba másik felébe. Nem nagy szoba igaz 3 ágyas, de azt bőven beszólja már fél hangerőn. És mindeszt tisztán adta!
Filmre, zenére, buli elötti kedvcsinálónak nekem bőven megfelelt ára is jó.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Amin gondolkodok meg, az a nagyobb 2.0 dobozok. Amitol felek, az az, h megveszek vmit, berakom a TV melle, varom a csodat, es nincs annyi basszus, ami kell.
Apropo: ha veszek egy DAC-ot, azt mivel tudom rakotni a TV-re? -
Tin
veterán
ma meghallgattam egy genius 1250B-t az egyik boltban, max hangerőre tekerve, semmi komoly hangforrásról így a hangzásról nem akarok nyilatkozni, de azért ez nem tépi le az ember fejét, és a mély is eléggé halovány volt. én azt gondoltam, hogy azért hangosabb lesz, de ez tévé mellé szerintem nem annyira jó, persze monitor mellé jó lehet.
eggyel feljebbi kategóriában, tévé mellé filmnézéshez mit ajánlanátok, aminek azért van jó mélye is? edifier itthon sajnos túl drága...
-
Degeczi
nagyúr
válasz zolikaDB #19264 üzenetére
optikai kábellel
mivel gyakori igény, sokan komplett csomagban is árulják a kábellel, fali adapterrel, hirtelen egy példa Ebay-es keresés alapján -
Zola007
veterán
szomszédok szerethetnek ezek szerint (laktam koliban eleget én is)
nem csuklik a rokonság?(#19265) Tin: keret?
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Misser
tag
Ugyebár a forrás is nagyban befolyásolja a hangerőt, hát még az, hogy mekkora a tér, ahol szól.
1250B-t nem hallottam még, de otthon a tv-re egy 1255A van kötve és bőven elég. Sőt, pont elég a hangereje ahhoz is, hogy az ember a kedvenc zenéinél kellően "feltekerje" a hangot. (15-20nm-es szobában)
Tv-hez pont ideálisnak tartom, mert a mélyebb beszédhangok nem búgnak, mint a rettenet logitech z323-on. Nem akarom a végtelenségig lehúzni a z323-at, de az tényleg csak játékokhoz jó, hogy kontrolálatlanul püfögjön a mély, amikor lövöldözöl. Tapasztalatból mondom.De persze, ha valaki elégedetten használ ilyen szintű 2.1-et (mint fentebb írták is), akkor jó neki, legalább olcsón megússza : )
Tin, szerintem meg tudnál vele barátkozni otthoni környezetben, de ha kell a hangerő és a mély is, akkor talán ő lehet megfelelő. De sokkal inkább a c3 az, ami jól teljesíthet.
S330d-t jól ismerem, ezért merem az edifiert ajánlani. A kicsit magasabb igényeket is kielégítik ezek szerintem, de persze ez relatív, kinek mi. A 15 ezres 2.1-eknél ezek tényleg nagyságrendekkel jobban szólnak.Félő, hogy ha a 1250b árkategóriáját nézzük, akkor most kicsit fölé lőttem neked.
-
Tin
veterán
válasz Misser #19269 üzenetére
volt egy 100W-os jamo mélynyomóm, sajnos már csak szobadísz egy baleset következtében , de amíg élt a drága, addig sem lehetett 50% fölé tekerni, mert féltem, hogy konkrétan gond lesz az ablaküveggel. felidéződnek a jó kis dnb muzsikák, felül végülis mindegy is volt, mi prüntyögött
olyan hangfal kéne, amiben a mély kiegyensúlyozottan és szépen telten szól, nem vagy max. picit van túlerősítve a magashoz képest, de pl. az anima 68 c. számának a legmélyebb hangja is szólaljon meg rajta, ha így érthető.
max hangerő meg legyen nagyon hangos, hogy a normál beszédet se lehessen hallani mellette, néha jó az
tudom, ez nem speckó, és valószínű egy rendes hifi szett kéne, de perpill csak egy jó 2.0 szettet keresek.
árban meg olyan 30 környéke, ami tényleg megéri.
-
Zola007
veterán
apróban nézz körül, 15-ért már kapsz hangfalakat, 10-12 körül pedig erősítőt hozzá.
ezalatt hangerő nem nagyon lesz, ha mégis, akkor a "hosszú élettartam" vagy "jól szól" fogalmak nem fognak többé eszedbe jutni
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Tin
veterán
válasz Zola007 #19274 üzenetére
kösz mindhármótoknak, a hangerő nyilván csak vicc volt, smiley-val
szándékosan saját erősítésű 2.0 szettet keresek, a fentieknek megfelelőt. nem vagyok szakértő a témában, a 1255B is azért jött szóba, mert a felsőbb kategóriások vagy értelmetlenül drágák itthon, vagy már nem is kaphatóak, feleslegesen sokat meg nem akarok költeni egy kvázi-átmeneti megoldásra.
a 1250B-t tegnap hallgattam, annál azért nagyobb hangerő kéne, hogy ne 100%-on kelljen gyilkolni.
ha elindulok felfelé az ajánlottak között, akkor pedig:
- edifier: itthon 35-ért, szlovák webshopokban 25-30 között kapható
- modecom-ok: kaphatóak itthon
- microlab solo 6c: itthon 40 felett, szlovák webshopokban 30-35 között
- behringer ms40: itthon is 50 felett
- 50 felett meg az ember már elkezd rendes hifiben gondolkozni (szerintem)ami kevéssé érhető el, arra rá van rakva a jó magyar haszonkulcs, elég ránézni a fenti árakra.
szlovák plazamarket-re meg rákeres az ember, de elég az elmúlt 1-2 hét tapasztalatait nézni, kapott onnan valaki rendelt terméket, ami érkezik a beígért időpontban? ha majd garis probléma lesz, az a szlovák cég fogja kezelni, aki még a rendeléskori ígéretet sem képes betartani?
ergo a topikban ajánlott és épképzáb áron és helyről elérhető hangfalak:
- genius 1255b
- modecom-okszóval azért nincs ám könnyű dolga az egyszeri embernek ha 2.0 szettet keres...
@MIG21: vásároltál már ezekből a szlovák boltokból?
[ Szerkesztve ]
-
Jamcsabi
tag
Nekem egy Modecom SHF56 hangfalam van itthon, és gyakran használom filmezésre is az LCD tv mellé. Nagyon szép hangja van, nagy hangerőn sem torzít. A mélye is megfelelő, a basszus nincs feltekerve max.-ra, de az íróasztalom így is "beleremeg". Szerintem egy nagyon jó ár-érték arányú hangfal, ajánlom!
-
MIG21
tag
Nem vásároltam még, de nem zárkóznék el tőle. Példának okáért Plazamarket elég jó garanciális szolgáltatást kínál. (Sok magyar webáruház példát vehetne a róluk.)
-
Tin
veterán
nézd, nincs tapasztalatom vele, én vagy a magyarországi gyári garit preferálom, vagy az évek óta létező, magyar bejegyzésű cégeket. a netes vélemények alapján meg nem dobom hanyatt magam, ezek nem nagy márkák, hogy majd a magyarországi képviselet úgyis megoldja a dolgot, ha gond van. persze, lehet, hogy tévedek.
Jamcsabi: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Sziasztok, írtam egy bővebb cikket a hangfalválasztásról, nagyjából összefoglalva azokat a dolgokat amiket itt le szoktunk írni: A zenehallgatásról dióhéjban II.
-
kovacsroli
senior tag
válasz Degeczi #19224 üzenetére
Köszönöm szépen, végre!
Akkor a tanulság az, hogy valóban a 2.1 marad!
@B1T3: a maximális ár rugalmas, de mondjuk legyen 20k.
Ennyiért mit kapni?
Mármint az ipon-on látom, de hogy mi jó, mi nem jó....Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
MIG21
tag
válasz kovacsroli #19282 üzenetére
Érdemes lenne végigolvasnod ezt az összefoglalót: [link]
20 ezer forint környékén a Modecom MC-SHF56-ot ajánljuk. -
Darkcranio
csendes tag
Na megint én vagyok megint hangfal ügyben. Segítségétek kérnék.
Szóval szintén 20m2-es szobát kellene betöltenie a hangfalnak, 20 alatt legyen az ára és játssza úgy le a zenét ahogy azt megírták, szóval nem kell végtelenül mély basszus, amúgy is utálom, ne emeljen ki semmit magától, csak tisztán. Legyen én az aki állít a tremblen vagy a basszuson.Geniusokon gondolkodtam az előzőben, 1250b és 2000a-ból azt mondták 2000a, de panaszkodtak rá, hogy tönkrement ha nem is teljesen részlegesen.
Szóval megint kérdezem, most akármilyen márkában a fentiekhez leírtak alapján mi lenne a legjobb hangfal?
[se játék se mozi, főként itt a zene lenne a lényeg, hogy egy szobát betöltsön a zene saját tiszta hangjával ne agyonbasszusolva(persze ha a zenének van alap basszusa azt hozza ki rendesen, gondolok itt egy Michael Jackon Billy Jeanre]) -
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Olvastam a zenehallgatásról dióhéjban cikket, és arra jutottam, hogy valamilyen komolyabb rendszerrel hallgatnék zenéket itthon. Ebbe a témába viszont igazán sosem ástam be magam, ezért kérnék segítséget tőletek. Én mindig 5.1 rendszert használtam, most egy Genius SW HF 5.1 6000-est, korábban egy 5000-es működött itt (furcsa mód az előzőnek kicsit jobban tetszett a hangja).
Olyan megoldást szeretnék, amit egy az egyben ráköthetek a számítógépre, abban egy asus xonar dg lenne a kiszolgáló egység, a filmeket is ezen nézem, házimozim nincs. Következésképpen ezen is játszanék, stb. Egy körülbelül 10 m2-es szobát kell csak betöltenie a rendszernek, viszont tiszta, telt hangokat szeretnék.. a mély hangokat különösen szeretem, de a mostani megoldásban tipikusan a cikkben említett dörmögést tudom egyelőre előhozni csak.
Tudnátok mondani alternatívákat? Nem igazán vagyok tisztában az árakkal sem, de 50-60 ezernél többet nem költenék a dologra, csak akkor, ha ebben az árkategóriában nincs értelme a váltásnak.
Köszönöm előre is!
-
Darkcranio
csendes tag
Modecom MC-SHF56
Genius 2000A v 3000A közötti különbségek?(az én szempontjaim szerint, ha a pénztől eltekintünk) -
AMDFan
addikt
válasz shadowofthe #19285 üzenetére
60 körül ott van az M-Audio BX5, de ha kicsit feljebb mész, akkor már válogathatsz is jobbnál jobb hangfalak között. Pl. 67k-ért ott a Prodipe Pro5, 80k körül pedig már ott van az RCF Ayra 5, a KRK Rokit, vagy a Mackie MR5. Ezeket mind meg is tudod hallgatni, például a zaj, friendlyhouse, vagy hitspace boltokban. Vigyél jól ismert zenéket pendriveon, szívesen berakják mindenhol.
Darkcranio: 3000A már nincs szerintem. Én javaslom, hogy 5"-os membránnal szerelt hangfalakat nézz inkább.
[ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
válasz Darkcranio #19286 üzenetére
A Modecom MC-SHF56-ot ajánlom, mert ez azért jobb, mint a Genius-ok. Ilyen árkategóriában szóba jöhet még a WooW D1080II vagy a Edifier R1600T Plus Szlovákiából vásárolva.
[ Szerkesztve ]
-
Darkcranio
csendes tag
Másik véleménye a leírt hangfalakról?
3000A v WOOW repro D1080MKII?
3000A kilőve oké, de miért lenne jobb a Geniusoktól? -
titán
válasz Darkcranio #19290 üzenetére
D1080MKII 21000 forintért? Lehet vinni, mint a cukrot.
Itt van róla részletes leírás: [link] by AMDFan
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
krino
tag
Sziasztok, szeretnék érdeklődni, hogy milyen hangfalakra lenne érdemes beruházni. Háromféle használatra lenne (iphone-ra dugva zene hallgatás, gépre, valamint néha tv-re rákötve filmezéshez.) zenét tekintve, rock, klasszikus,akusztikus nagy ritkán elektronikus zene. árban max 30-40e. Inkább aktív hangfal kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Darkcranio #19290 üzenetére
D1080MKII.
Mert szebben, jobban szól, mint bármelyik 2.0 Genius. Ilyen egyszerű. -
Zoluska
tag
válasz zolikaDB #19247 üzenetére
Nekem van MC-HF100, pocséknak nem mondanám. Régebbi széria, ez látszik, kicsit gyengébb a kivitelezés minősége, kevésbé szép a fóliázás, és a hangerőszabályzó a doboz oldalán van, így kicsit kényelmetlenebb, mint az újabbak vezetékes potmétere. Szerintem az SHF-56U szebben szól, de ennek sem kell szégyenkeznie az árához képest.
-
zolikaDB
veterán
Mackie MK8 MR2 -> [link]
Ez most darabar vagy parban?
Az MK3-ak mivel tudnak tobbet? Mind MK5, mind az MK8 eseteben. -
MIG21
tag
Ilyen árkategóriában a Microlab Solo 6C-t vagy a Modecom MC-SHF80U-t (esetleg Modecom MC-SHF120U-t) szoktuk ajánlani.
-
Bodz
nagyúr
válasz Darkcranio #19294 üzenetére
Na ez már érdekesebb. Attól függ, hogy mit szeretnél... A 80U egy nyugisabb, melegebb, puhább karakter. A D1080 arcba mászósabb, agresszívebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest