Hirdetés

Elsőként épít vezeték nélküli töltőt számítógépházba a Xigmatek

Sokszor és sokan álmodozunk arról, hogy mihamarabb elterjed egy szabványos vezeték nélküli töltőszabvány, így végre megszabadulhatunk a telefontöltő keresgéléséről, amit gyakran még tetéz az a probléma, hogy hiába az azonos csatlakozó, ha a töltőáram terméktől és márkától függően is változik. Nyilvánvalóan nem a Xigmatek lesz az, aki megreformálja életünket és szokásainkat, hiszen egyelőre még a vezeték nélküli töltőszabványok frontján sem tiszta a kép, de elébe mennek a dolgoknak és integrálják a Wireless Power Consortium által dédelgetett Qi szabványnak megfelelő töltőpad legújabb PC-házukba, aminek hála legalább egy kábeltől megszabadulhatunk – feltéve, hogy tabletünk vagy telefonunk támogatja ezt az energiafelvételi módszert.

Az acélból és műanyagból álló, 260 x 515 x 409 milliméteres méretekkel bíró Xigmatek Midgard III tetejére az előlapi I/O csatlakozók társaságába tehát felkerült a "szög egyszerű" Qi töltőpont, ami a számítógép kikapcsolt állapotában is használható, és amelyhez hasonlót teszteltünk már ASUS blogunk keretein belül. Minden más paramétert tekintve a kívül-belül feketére fényezett, meglehetősen visszafogott külsejű, elődjénél kicsit lekerekítettebb élekkel operáló ház kategóriatársaihoz hasonló paramétereket tud felmutatni.

A legfeljebb ATX alaplapok befogadására képes belső térbe három darab 5,25"-os és hat darab rejtett 3,5/2,5 colos tárolónak biztosította helyet, míg az ATX méretszabványnak megfelelő tápegység alulra kerülhet. A közepesen tágas tér 160 milliméter magas processzorhűtőnek és 330 milliméter hosszú VGA-nak enged helyet, megy utóbbi hosszabb is lehet, ha a 90 fokban elfordított kisebb tárolóketrecek számát megfelezzünk. A hűtésről alapjáraton egy hátulra szerelt 120 milliméteres XOF ventilátor gondoskodik, de a ház elejébe kettő, aljába pedig még egy 120 milliméteres szélgép pakolható. Továbbá a tetőn is kialakítottak két helyet 120 és 140 milliméteres légkavarók számára, ahova akár a vízhűtés radiátora is felszerelhető legfeljebb 300 milliméteres hosszúságig.

A Xigmatek Midgard III áráról és pontos megjelenési dátumáról egyelőre nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés